Feb 262015
 

«Προκήρυξη Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Δικτύου «Η Ενέργεια στο Περιβάλλον του Παιδιού»

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων, διοργανώνει θεματικό διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο Μουζάκι, την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015. Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Ενέργεια και Περιβάλλον: Παραγωγή, Κατανάλωση, Διαχείριση κι Εκπαίδευση»

Το σεμινάριο έχει έναρξη στις 16:30 της Παρασκευής και λήξη στις 20:30 το βράδυ του Σαββάτου (οι ημέρες μετακίνησης θα είναι 2 ή 3, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση των συμμετεχόντων).

Η λίστα συμμετοχών και οι αιτήσεις από κάθε Διεύθυνση να αποσταλούν από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου ηλεκτρονικά στο e-mail: kpekardi@sch.gr ή στο Fax: 2445043363 μέχρι την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015.

Για να δείτε την πρόσκληση ενδιαφέροντος και την αίτηση για το σεμινάριο του ΚΠΕ Μουζακίου κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 7:54 am
Feb 262015
 
 ethelontiki diasostiki ptolemaidas

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Έδρα : 1ο Χιλ. Πτολεμαΐδας – Ασβεστόπετρας  – Τ.Θ. 42 – ΤΚ 50200 – ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

 www.edoptol.blogspot.comwww.edop.gr   -   e-mail :  edop.2006@yahoo.gr

 ethelontiki diasostiki ptolemaidas

 

Πτολεμαΐδα, 20 Φεβρουαριου 2015

 Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας, διοργανώνει στις 18 και 19 Απριλίου, τρία πιστοποιημένα σεμινάρια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και χρήσης εξωτερικού απινιδωτή  (B.L.S – A.E.D. = Basic Life Support = Βασική υποστήριξη της ζωής )

Η πιστοποίηση είναι από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιακής Αναζωογόνησης ( E.R.C.) και είναι αναγνωρισμένη από το Ελληνικό Κράτος ( Αρ. ΦΕΚ 219/22-2-2007).

Η ομάδα διαθέτει 11 πιστοποιημένους εκπαιδευτές, από την ERC, οι οποίοι αναλαμβάνουν την εκπαίδευση των ενδιαφερομένων και στη συνέχεια, εφόσον κριθούν κατάλληλοι ,παραλαμβάνουν την πιστοποίηση.

Σας παραθέτουμε ενημερωτικό υλικό για το τι είναι η καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση , η βασική υποστήριξη της ζωής και το τι είναι ο απινιδωτής .

Το σεμινάριο έχει ένα κόστος ( το χαμηλότερο δυνατό ) το οποίο  περιλαμβάνει το κόστος των μονάδων πιστοποίησης από την E.R.C. , το εγχειρίδιο των οδηγιών και την γραφική ύλη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση που επιθυμείται  την διεξαγωγή σεμιναρίου B.L.S για τα μέλη σας ή για   οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε

  1. 6948808547
  2. 6944423632
  3. e-mail : edop.2006@yahoo.gr

Για να δείτε τις αρχές ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ – ΚΑΡΠΑ – B.L.S κάντε κλικ εδώ

Με τιμή

Για το Δ.Σ

Η  Γ. Γραμματέας

Χουλιάρα Ρουμπίνη

Ο Πρόεδρος

Τριανταφυλλίδης Δημοσθένης

.

 

 

 Posted by at 7:39 am
Feb 252015
 

Πρόσκληση για συμμετοχή στην κινητή έκθεση με έργα μαθητών: «Ταξίδια στον αέρα»

της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας

 

Αξιότιμοι συνεργάτες,

Με το παρόν μήνυμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη δυνατότητα συμμετοχής των σχολείων ευθύνης σας στην κινητή έκθεση την οποία υλοποιεί η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Στον παρακάτω σύνδεσμο http://www.ornithologiki.gr/page_cn.php?aID=1712 μπορείτε να βρείτε τη σχετική πρόσκληση.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία.

 

Με εκτίμηση,

 ornitlologiki logo Κατερίνα Γιοσμά

Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Θεμιστοκλέους 80, 10681 Αθήνα

τηλ./φαξ: 210 8228704 εσωτ. 107

Katerina Giosma

Media and Communications Officer

Hellenic Ornithological Society

Themistokleous str. 80, Athens, 10681

tel./fax: (+30) 210 8228704 Ext. 107

 

Email: kgiosma@ornithologiki.gr  Web: www.ornithologiki.gr 

 birdlife Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία είναι ο εταίρος της BirdLife International στην Ελλάδα.  Σκοπός της Ορνιθολογικής είναι η μελέτη και προστασία των άγριων πουλιών και των βιοτόπων τους.

The Hellenic Ornithological Society (HOS) is the BirdLife Partner in Greece. The Hellenic Ornithological Society is a non governmental conservation organisation focusing on the study and protection of wild birds and their habitats.

 
 Posted by at 9:08 am
Feb 252015
 

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Συμμετοχή σε Σεμινάριο

ΚΠΕ Κέρκυρας

24,25 & 26 Απριλίου 2015 Στις Αλυκές Λευκίμης 

Για να δείτε την πρόσκληση του ΚΠΕ Κέρκυρας κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε την αίτηση του ΚΠΕ Κέρκυρας κάντε κλικ εδώ

afisa kpe kerkyras

 Posted by at 9:03 am
Feb 182015
 

«Υλοποίηση επιμορφωτικού σεμιναρίου στο ΚΠΕ Καστοριάς με θέμα: Βιοποικιλότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Το ΚΠΕ Καστοριάς, στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου», το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, την Παρασκευή 3, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Βιοποικιλότητα και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Το σεμινάριο έχει έναρξη στις 16:30 της Παρασκευής και λήξη στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Η λίστα συμμετοχών και οι αιτήσεις από κάθε Διεύθυνση να αποσταλούν από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ Καστοριάς μέχρι τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015.

Για να δείτε την πρόσκληση και την αίτηση κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 8:17 am
Feb 182015
 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ”

      Η ΚΔΒΚ στην προσπάθειά της να προσφέρει στη βιβλιοφιλία  και στους ανθρώπους που αγαπούν το βιβλίο και τη λογοτεχνία προσκαλεί όσους επιθυμούν  να συμμετέχουν στο διαγωνισμό και να συγγράψουν ένα διήγημα ή  ένα ποίημα.

    Η πρόσκληση για τον Διαγωνισμό απευθύνεται σε ενήλικες.

Διάρκεια Διαγωνισμού

    Ως ημερομηνία έναρξης του Διαγωνισμού ορίζεται η 16η Φεβρουαρίου 2015 και ως ημερομηνία λήξης η 30 Μαΐου 2015 ( λαμβάνεται ως αποδεικτικό στοιχείο η σφραγίδα του Ταχυδρομείου).

    Το έργο δεν πρέπει να ξεπερνά τις 7 σελίδες ή τις 3500 λέξεις, θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και αδημοσίευτο.  Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός των συγκεκριμένων χρονικών πλαισίων θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται αποδεκτή.

Το θέμα του Διαγωνισμού

    Το θέμα του διαγωνισμού αφορά τον Πόλεμο και την Ειρήνη

Η υποβολή των κειμένων

    Οι υποψήφιοι μπορούν να συμμετέχουν με ένα μόνο ποίημα  ή ένα μόνο διήγημα  που να μην έχει δημοσιευθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

     Το διήγημα ή το ποίημα θα πρέπει να είναι ορθογραφημένο, επιμελημένο και να κατατεθεί σε τρία αντίτυπα με ψευδώνυμο.

     Η υποβολή των προτάσεων θα γίνεται  μέσω ταχυδρομείου και θα συνυποβάλλεται  ξεχωριστό έγγραφο, το οποίο θα αναφέρει:

τα στοιχεία επικοινωνίας: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, τηλέφωνο επικοινωνίας, ηλεκτρονική διεύθυνση του υποψηφίου.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Ελένη Μαργαρίτη

Τηλέφωνο: 2461350435

e-mail: service@ kozlib.gr & emargariti@kozlib.gr

Βραβεία Διαγωνισμού

    Από τα έργα που θα επιλεγούν, το πρώτο θα εκδοθεί αυτοτελώς και τα υπόλοιπα (από το 2ο- 6ο ) θα εκδοθούν σε συγκεντρωτικό τόμο ενώ θα  αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα  της βιβλιοθήκης.

    H τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση το Σεπτέμβριο. (Η ημερομηνία  θα ανακοινωθεί ).

Όροι του Διαγωνισμού

    Η ΚΔΒΚ διατηρεί  το δικαίωμα να μεταβάλει τις ημερομηνίες του Διαγωνισμού.

     Τα έργα δεν επιστρέφονται και τα αποτελέσματα του διαγωνισμού είναι αμετάκλητα.

    Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Η Κριτική Επιτροπή

Αποτελείται από τους:

  • Γεώργιο Δελιόπουλο, λογοτέχνη, μέλος επιτροπής εκδόσεων ΚΔΒΚ
  • Βασίλη Καλογήρου, λογοτέχνη, μέλος επιτροπής δράσεων ΚΔΒΚ
  • Γρηγόρη Κοντό, φιλόλογο, μέλος  Δ..Σ ΚΔΒΚ
 Posted by at 8:11 am
Feb 112015
 

Το ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας  στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος  «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Άξονας Προτεραιότητας 8, με τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, προκηρύσσει διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης 20 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 20 εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, με θέμα «Τα Ιστορικά και τα Λαογραφικά Μνημεία και τα Μουσεία ως ανοιχτά πεδία εκπαιδευτικής και περιβαλλοντικής δράσης», την Παρασκευή 13/03/2015 και το Σάββατο 14/03/2015 στο ΚΠΕ Βελβεντού.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13/03/2015 από τις 17:00 έως τις 20:30 και το Σάββατο 14/03/2015 από τις 09:00 έως τις 19:30 με διάλειμμα για μεσημεριανό γεύμα.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους (υπόδειγμα)  στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων & Π.Ε. του νομού μέχρι την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015 . Οι Υπεύθυνοι παρακαλούνται να αποστείλουν στο ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας  κατάσταση με τα ονόματα όλων των εκπαιδευτικών (τακτικών και αναπληρωματικών), μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Μαρτίου 2015.

Προτεραιότητα έχουν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν σχετικό πρόγραμμα Π.Ε. Από κάθε σχολική μονάδα επιλέγονται μέχρι δυο εκπαιδευτικοί, κατά προτίμηση όσοι δεν έχουν ή έχουν μικρή εμπειρία ή δεν έχουν επιμορφωθεί στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Για να δείτε την πρόσκληση κάντε κλικ εδώ

Για να κατεβάσετε την αίτηση κάντε κλίκ εδώ

 Posted by at 12:47 pm
Feb 112015
 

Αγαπητές μας φίλες, αγαπητοί μας φίλοι,

Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της “Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου” με σύνθημα «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!», σας καλούμε να δείτε το βίντεο με συμβουλές προς γονείς, που εμπνεύστηκε η Ομάδα Εφήβων Συμβούλων του Συνηγόρου του Παιδιού.

Αν είστε παιδιά, οι έφηβοι σύμβουλοί μας έχουν συμβουλές και για σας! Δείτε τη «συνταγή» για ασφαλή πλοήγηση στο ίντερνετ που εμπνεύστηκαν και εικονογράφησαν μέλη της Ομάδας (παρουσίαση της αφίσας ή ξεφυλλίστε τη συνταγή εδώ).

Με την ίδια αφορμή, δημοσιοποιούμε σήμερα τη Δημόσια Θέση του Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CRONSEE) με θέμα “Εικονική πραγματικότητα – πραγματικές δυνατότητες, κίνδυνοι και προκλήσεις”, που υιοθετήθηκε πρόσφατα σε συνάντηση στο Βελιγράδι, στην οποία συμμετείχαμε.

Επισκεφθείτε τέλος την ιστοσελίδα του προγράμματος Safer Internet! Περιέχει πλούσιο online ενημερωτικό υλικό για παιδιά και ενήλικες – διαδικτυακά σεμινάρια, σποτ, βίντεο, φυλλάδια, αφίσες, παιχνίδια, μίνι οδηγούς κλπ.

Παρακολουθείτε να νέα μας στο σάιτ μας www.0-18.gr, το οποίο ανανεώνεται συνεχώς, διαβάστε τις δράσεις μας για το διαδίκτυο στην ειδική ιστοσελίδα μας www.0-18.gr/gia-megaloys/internet!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γραφείο Συνηγόρου του Παιδιού

Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη”

 Posted by at 12:34 pm
Feb 092015
 

Το ΚΠΕ Καστοριάς στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Αναζητώντας την Αειφορία στους Δρόμους του Νερού»

Το σεμινάριο έχει έναρξη στις 16:30 της Παρασκευής και λήξη στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετίζεται άμεσα και με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.» που συντονίζει το ΚΠΕ Καστοριάς.

Συνεπώς το σεμινάριο απευθύνεται:

α) σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ που ενδιαφέρονται για το θέμα,

β) σε εκπαιδευτικούς από σχολικές μονάδες της χώρας ενταγμένες στο ομώνυμο θεματικό δίκτυο και

γ) σε εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων ΚΠΕ του δικτύου.

Η λίστα συμμετοχών και οι αιτήσεις από κάθε διεύθυνση να αποσταλούν από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ Καστοριάς μέχρι την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση δείτε το σχετικό έγγραφο εδώ

 Posted by at 8:44 am
Feb 052015
 

Πρόσκληση Συμμετοχής στο ΕΘΔ Αγωγής Υγείας

«Μαθαίνω για τη Ζωή Συνθέτοντας Ψηφίδες της Υγείας μου»

της Α//θμιας Χανίων

 

Για ναδείτε το σχετικό έγγραφο του ΕΘΔ Αγωγής Υγείας κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 8:24 am