Jun 272013
 

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 28/6/2013 και ώρα 17.30 – 20.00 θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο – βιωματικό εργαστήριο με θέμα  «Κατανοώντας φαινόμενα βίας και εκφοβισμού στο σχολείο-Βρίσκοντας εναλλακτικές λύσεις» στην Κοζάνη στο Δημοτικό Σχολείο «Χαρ. Μούκας» (στο κέντρο της πόλης).

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6987920929 κα. Πάτσιου, και στο email : sek.dyma@gmail.com. Θα τηρηθεί αυστηρά  δήλωση προτεραιότητας.

 Σας επισυνάπτουμε και την έγκριση του ΥΠΑΙΘΠΑ. Έγκριση ΥΠΑΙΘΠΑ

 Posted by at 9:26 am
Jun 262013
 

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές…

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας αποχαιρετούν τα θρανία τους και παρουσιάζουν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες που πραγματοποίησαν στα πλαίσια  του μαθήματος των Εικαστικών υπό την καθοδήγηση της κ. Αναστασίας Ματσαρίδου σε Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας που φιλοξενείται στο χώρο του εστιατορίου του Σχολείου. Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 9 με 14.00 μέχρι τις 28 Ιουνίου 2013 και είναι το επιστέγασμα των ποικίλων και πλούσιων δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα στο Σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2012-13.

Λίγο πριν όμως την αναχώρηση για τις καλοκαιρινές διακοπές, ας κλείσουμε τα μάτια και ας κάνουμε μία αναδρομή στις εκδηλώσεις της χρονιάς που ολοκληρώθηκε:

25 Οκτωβρίου 2012: Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940. Ενδοσχολική Εορτή.

26 Οκτωβρίου 2012: Συναυλία στα πλαίσια της απόδοσης τιμών στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σισανίου και  Σιατίστης κ.κ. Παύλου. Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο, Σιάτιστα.

13 Νοεμβρίου 2012:  Εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σιάτιστας. Επίσημος καλεσμένος ο Δημήτρης Παπαχρήστου, ο ραδιοφωνικός αναμεταδότης του Πολυτεχνείου. Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Σχολείου μας, απαγγελία και δραματοποίηση ποιημάτων. Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο, Σιάτιστα.

17 Νοεμβρίου 2012: Εορτασμός της Εθνικής Επετείου του Πολυτεχνείου. Ενδοσχολική Εορτή.

24 Νοεμβρίου 2012: Συμμετοχή του Κιθαριστικού Συνόλου του Σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του Στέλιου Καραγιαννίδη στην Πανελλήνια Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας και Κιθαριστικών Συνόλων. Αίθουσα εκδηλώσεων Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Λάρισα.

2 Δεκεμβρίου 2012: Συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση στο Βόιο» κατόπιν προσκλήσεως της Δημάρχου Βοΐου κ. Παναγιώτας Ορφανίδου και της υπεύθυνης διοργάνωσης Αγγελικής Χατζάρα. Ερμηνεία τραγουδιών από το χώρο της ελληνικής έντεχνης μουσικής και παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Σχολείου μας. Ιστορικό Οικοτροφείο Τσοτυλίου, Τσοτύλι.

18 Δεκεμβρίου 2012: Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη συμμετοχή όλων των Μουσικών Συνόλων. Κουκουλίδειο Πνευματικό Κέντρο, Σιάτιστα.

21 Δεκεμβρίου 2012: Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη συμμετοχή όλων των Μουσικών Συνόλων κατόπιν προσκλήσεως του αντιδημάρχου Θεόκλητου Γιώτη. Αίθουσα Εκδηλώσεων Δημαρχείου τέως Δ. Νεάπολης, Νεάπολη Κοζάνης.

 

30 Ιανουαρίου 2013: εξ ολοκλήρου διοργάνωση του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Συναυλία  Βυζαντινής Χορωδίας του Σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του Δημητρίου Χασιώτη. Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο, Σιάτιστα.

21 Μαρτίου 2013, ώρα 12.00μ.: Εκδήλωση κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου και το ΓΕΛ Σιάτιστας κατόπιν προσκλήσεως του Δ. Βοΐου και της καθηγήτριας του ΓΕΛ Στέλλας Τσιαούση. Συναυλία της Ευρωπαϊκής Χορωδίας και του Συνόλου Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας υπό τη διεύθυνση των: Δημητρίου Θεοδωράκη και Δημητρίου Χασιώτη. Κλειστό Γυμναστήριο, Σιάτιστα.

21 Μαρτίου 2013, ώρα 19.00: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Ποίησης κατόπιν προσκλήσεως του Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σιάτιστας. Συμμετοχή με ερμηνεία μελοποιημένης ποίησης από τους μαθητές του Σχολείου μας και με εισήγηση και απαγγελία από τη Διευθύντρια κ. Μαρία Ντούρου. Αναγνωστήριο Βιβλιοθήκης, Σιάτιστα.

22 Μαρτίου 2013: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821. Ενδοσχολική Εορτή.

29-30 Μαρτίου 2013: Συμμετοχή του Κιθαριστικού Συνόλου του Σχολείου μας υπό την καθοδήγηση του Στέλιου Καραγιαννίδη στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας και Κιθαριστικών Συνόλων. Κοζάνη και Βέροια.

20 Απριλίου 2013: Συναυλία των Μουσικών Συνόλων στα πλαίσια της αδελφοποίησης του Σχολείου μας με το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης, Αίθουσα Εκδηλώσεων Ζωγράφειου Λυκείου, Κωνσταντινούπολη.

21 Απριλίου 2013: Τιμητική παρουσία του Σχολείου μας στη χειροθεσία του ευεργέτη μας Κωνσταντίνου Παπανικολάου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Κωνσταντινούπολη.

25 Απριλίου 2013: Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Σχολείου στα πλαίσια της Ημερίδας ενημέρωσης των Δημοτικών Σχολείων για το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας. Κέντρο Πολιτισμού Γρεβενών, Γρεβενά.

29 Απριλίου 2013: Συναυλία στο χώρο υποδοχής του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» κατόπιν προσκλήσεως του Ιδρύματος Παπαγεωργίου και του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου «Αντηρίδα». Συμμετοχή με την Ευρωπαϊκή και Βυζαντινή Χορωδία και αντιπροσωπεία του Συνόλου Παραδοσιακής Χορωδίας και Ορχήστρας. Θεσσαλονίκη.

13 Μαΐου 2013: Ρεσιτάλ Κλαρινέτου των Γιώργου Καραγκούνη και Παύλου Νίκου. Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου, Σιάτιστα.

14 Μαΐου 2013: Ημερίδα και Συναυλία Τζαζ Μουσικής. Διδασκαλία Δήμος Δημητριάδης, Επίκουρος Καθηγητής του Τ.Μ.Σ. του Ιονίου Πανεπιστημίου. Αίθουσα Εκδηλώσεων Μουσικού Σχολείου και Ιστορικό Τραμπάντζειο Γυμνάσιο, Σιάτιστα.

15 Μαΐου 2013: Εαρινή Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Σχολείου μας στον προαύλιο χώρο του διδακτηρίου μας. Σιάτιστα.

17 Μαΐου 2013: Εαρινή Συναυλία των Μουσικών Συνόλων του Σχολείου μας. Αίθουσα Τέχνης, Κοζάνη.

15 Ιουνίου 2013: Συμμετοχή των ροκ συγκροτημάτων του Σχολείου μας στην Εκδήλωση με τίτλο «Οι μαθητές τραγουδούν για ένα καλύτερο σχολείο» κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου της ΕΛΜΕ Κοζάνης Ζήση Ντούντα. Κεντρική Πλατεία, Κοζάνη.

 

Σας περιμένουμε στην Έκθεση Καλλιτεχνικής Δημιουργίας των μαθητών μας για να σας ευχηθούμε από κοντά καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση τον Σεπτέμβριο με καινούριες εκδηλώσεις και δράσεις. Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους αγαπούν και στηρίζουν το Σχολείο μας και σε όσους επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτό. Σας υπενθυμίζουμε ότι κατά τη θερινή περίοδο το Σχολείο θα είναι ανοιχτό κάθε Πέμπτη 9.00 με 13.00.

 

Με τιμή

Η Διευθύντρια,

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και το

Μαθητικό Δυναμικό του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

 Posted by at 10:44 am
Jun 142013
 

Ολοκληρώθηκε ο 3ος πανελλήνιος διαγωνισμός Βραβείο Αειφόρου Σχολείου, για το σχολικό έτος 2012-13. Συμμετείχαν συνολικά 210 σχολεία από τις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Συγχαίρουμε θερμά όλα τα σχολεία, δηλαδή τις μαθήτριες και τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τις διευθύντριες και τους διευθυντές, τους γονείς και όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί τους, για τα εξαιρετικά αποτελέσματα που πέτυχαν αυτά τα σχολεία, στην προσπάθεια να γίνουν αειφόρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛ ΕΤΟΥΣ 2012 – 2013

 Posted by at 11:47 am
Jun 122013
 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

H Δημοτική Κοινότητα και το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Κοζάνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συνδρομή διαφόρων εκπαιδευτικών Φορέων και Συλλόγων της πόλης μας, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα « Κινούμαι οικολογικά – Παίζω – Μαθαίνω- Προστατεύω το Περιβάλλον», στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης την Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013 και ώρα 18:00μ.μ

 Απόκτηση Οικολογικής Συνείδησης.

Τα οφέλη της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Στην ημερίδα Επιστημονική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας θα μας παρουσιάσει ηλεκτροκίνητα οχήματα (έκθεση αυτοκινήτου, scooter, ποδηλάτου), ενώ παράλληλα  κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν τρόποι κατασκευής διαφόρων παιχνιδιών, από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία μπορεί ο καθένας να φέρει μαζί του, καθώς και διάφοροι Εναλλακτικοί και παραδοσιακοί τρόποι ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

 

Η παρουσίας σας, θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.

 Posted by at 11:46 am
Jun 032013
 

Τη Δευτέρα 3 Ιουνίου η βάση δεδομένων θα παραμείνει ανοικτή, ώστε τα σχολεία να κάνουν διορθώσεις με βάση τις παρατηρήσεις που έχουν σταλεί. Από την Τρίτη αρχίζει η επικοινωνία με τα σχολεία που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη για πιστοποίηση της βαθμολογίας. Μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα αναρτηθεί ο κατάλογος των βραβευμένων και διακεκριμένων σχολείων της σχολικής χρονιάς 2012-13.

 Posted by at 12:09 pm
Jun 032013
 

Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματιζόμενη εκδήλωση στο Δημοτικό Πάρκο Κοζάνης αναβάλετε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 H Δημοτική Κοινότητα και το γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Κοζάνης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Κοζάνης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συνδρομή διαφόρων εκπαιδευτικών Φορέων και Συλλόγων της πόλης μας, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα « Κινούμαι οικολογικά – Παίζω – Μαθαίνω- Προστατεύω το Περιβάλλον», στο Δημοτικό Κήπο Κοζάνης την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013 και ώρα 17:00μ.μ

 Απόκτηση Οικολογικής Συνείδησης

Τα οφέλη της Προστασίας του Περιβάλλοντος

Στην ημερίδα Επιστημονική Ομάδα του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας θα μας παρουσιάσει ηλεκτροκίνητα οχήματα (έκθεση αυτοκινήτου, scooter, ποδηλάτου), ενώ παράλληλα  κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν τρόποι κατασκευής διαφόρων παιχνιδιών, από ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία μπορεί ο καθένας να φέρει μαζί του, καθώς και διάφοροι Εναλλακτικοί και παραδοσιακοί τρόποι ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους.

 Η παρουσίας σας, θα είναι ιδιαίτερη τιμή για μας.

Ο πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας  Κοζάνης                                  Υπεύθυνη του Γραφείου   Εθελοντισμού Κοζάνης

ΠΑΤΣΩΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                          ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

 

ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ:

TEΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  / ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Δρ. ΚΙΚΗΣ Β.  Υπεύθυνος ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ (ΚΤΕ)

ΣΤΗΜΟΝΙΑΡΗΣ Δ.  Υπεύθυνος Εργαστηρίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

ΚΟΥΡΟΥΣ  Ι. : Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/θμίας  Εκπαίδευσης Κοζάνης

Μαρούδη- Χαραλαμπίδου Ε.  : Ιστορικός, Υπεύθυνη Παρουσίασης Παραδοσιακών Παιχνιδιών

Σχολικές Μονάδες Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Ένωση Γονέων  & Κηδεμόνων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Ε.Ο.Δ

ΕΡΑΔΥΜ

ΣΥΡΑΚΟΖ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

 Posted by at 9:18 am