Apr 272018
 

Η Ελληνική Εκπαιδευτική Ένωση S.T.E.M. – E3STEM διενεργεί την πρώτη της ημερίδα στις 5 Μαΐου 2018 με θέμα «S.T.E.M. και Υπολογιστική Παιδαγωγική στην Εκπαίδευση: Επιστημολογικό περιεχόμενο και εφαρμογές».

Βασικός σκοπός της Ε3STEM είναι η διάδοση του επιστημολογικού περιεχομένου S.T.E.M. και S.T.E.A.M., της μεθοδολογίας και της διδακτικής αναπλαισίωσης του S.T.E.M. για τη σχολική και τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της Υπολογιστικής Παιδαγωγικής, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα.

Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν δια-επιστημονικές εφαρμογές S.T.E.M.. Οι ομιλητές θα είναι καθηγητές ΑΕΙ, Διδάκτορες, κάτοχοι μεταπτυχιακού διπλώματος S.T.E.M. και εκπαιδευτικοί με την κατάλληλη εμπειρία υλοποίησης του επιστημολογικού περιεχομένου S.T.E.M..

 Διεθνείς προσκεκλημένοι μέσω Skype:

Angelica Monteiro (Διευθύντρια του Ινστιτούτου Jean Piaget στη Πορτογαλία).

José Miguel Sousa José Miguel Sousa: Director of EduFor Training Centre Portugal.

Valentina Dagienė (Ιδρύτρια και υπεύθυνη του διαγωνισμού Υπολογιστικής Σκέψης Bebras που υλοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες)

 Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Είσοδος από Πεντέλης 11, Π. Φάληρο) από τις 10.00 έως τις 15.00, είναι δωρεάν για όλους και απευθύνεται κυρίως σε Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, Ακαδημαϊκούς, Φοιτητές και φορείς εκπαίδευσης, γονείς μαθητών καθώς και μαθητές που ενδιαφέρονται να εμπλακούν σε αυτή την σύγχρονη επιστημολογική προσέγγιση.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ελληνική αλυσίδα super market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, o εκδοτικός οίκος ΤΖΙΟΛΑ και το ΙΙΕΚ AMERICAN.

Χορηγός Επικοινωνίας : ΚΑΝΑΛΙ 1 – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ 90.4

 Περισσότερες πληροφορίες, το πλήρες πρόγραμμα της ημερίδας και δελτία συμμετοχής είναι διαθέσιμα στο διαδικτυακό τόπο της E3STEM (http://e3stem.edu.gr/wordpress/). Για την παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι απαραίτητη η έγκαιρη συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 Posted by at 1:26 pm
Apr 272018
 

Έγκριση διεξαγωγής του 1ου Συνεδρίου Deutsche Schule Thessaloniki Model United Nations Conference (DSTMUN) στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης – Νοέμβριος 2018

Το εν λόγω συνέδριο απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των Γυμνασίων και Γενικών Λυκείων, Δημόσιων και Ιδιωτικών, της χώρας, καθώς και σε σχολεία του εξωτερικού. Η επίσημη γλώσσα διεξαγωγής του συνεδρίου είναι η Αγγλική.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 11:05 am
Apr 262018
 

2η Ανακοίνωση Προσυνεδριακής Ημερίδας: ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ,

Ένα πολύτιμο δώρο ζωής από τον Δάσκαλο στον Μαθητή

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ εγγράφων έχουν αναρτηθεί στον σύνδεσμο: https://drive.google.com/open?id=1RAfz0vFmmaeS8zfkBVob-vz2i9-YY5PL

3326 20 05 2018 POSTER CDPE EDAY

Για να κατεβάσετε απ’ ευθείας τα σχετικά έγγρφα πατήστε στους ακόλουθους συνδέσμους.

09 03 2018 eday Thessaloniki (1)

20 03 2018 Synedrio3

2018 EDAY POSTER

3326 20 05 2018 PROGRAM CDPE EDAY

3226 20 05 2018 INVIT CDPE EDAY

Εκ μέρους του ΕΔΑΥ

ΔΠΕ Χανίων

 Posted by at 1:38 pm
Apr 242018
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αποτελέσματα 1ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου – Ευχαριστίες»

Εκ μέρους των διοργανωτών είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου που οργάνωσαν από κοινού οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Καστοριάς και Κοζάνης και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Οι προκριθέντες μαθητές προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή συναγωνισμό.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

  1. 1.     Ορφανίδου Ευδοξία (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας)
  2. 2.     Μπάτσι Ερίνα (2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)
  3. 3.     Ροσενλής Αλέξανδρος (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  4. Αλεξοπούλου            Αναστασία (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  5. Αμανατίδου Αικατερίνη (2ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  6. Ανδρέου Ελένη (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  7. Φιλίππου Ευαγγελία (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  8. Φράγκου Εύα (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  9. Θεοδοσιάδου Αθηνά (Γυμνάσιο Ανατολικού)
  10. Τσάτσου Παρασκευή-Ναταλία (2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα, ενώ οι τρεις πρώτοι έλαβαν δωροεπιταγές από κατάστημα τεχνολογίας αξίας 300, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους. Η συμμετοχή όλων στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό ήταν η ολοκλήρωση ενός ταξιδιού στην Ελληνική Γλώσσα, για το οποίο κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και κόπο αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, γνώση και εμπειρία. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές η συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται με ζήλο και αυτοπεποίθηση, συνοδεία των καθηγητών και των γονιών τους, από κάθε γωνιά της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Θεόδωρο Μαρδίρη, Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, για τη φιλοξενία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την ένθερμη υποστήριξη του θεσμού και τις φιλολόγους που εναλλάχθηκαν στην κριτική επιτροπή: Γλυκερία Ευαγγέλου και Καλλινίκη Παπαδημητρίου από την Καστοριά, Σεϊδάρη Γιώτα και Παλιάτσου Βασιλική από τη Φλώρινα και Μαυροφυλλίδου Κυριακή και Παπαδοπούλου Δέσποινα από την Κοζάνη.

Επίσης ευχαριστούμε την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ειρήνη Παπανικολάου για την τεχνική βοήθεια στην ηλεκτρονική καταχώριση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, ο Διαγωνισμός αυτός ήταν το επιστέγασμα της επιτυχούς συνεργασίας των Φιλολογικών Συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής.

 Posted by at 9:10 am
Apr 242018
 

1ο Πανελλήνιο βραβείο απέσπασε το Μουσικό Σύνολο Έντεχνης και Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων Χ. Ο. Ν. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Ο. Λ. Π. στον Πειραιά στην κατηγορία «Χορωδίες Σχολείων» με μαέστρο τον καθηγητή του σχολείου μας κ. Νίκο Ντόνα. Ο πανελλήνιος διαγωνισμός έλαβε χώρα το Σάββατο  21 Απριλίου 2018.

Παρουσιάστηκαν τρία τραγούδια μεταξύ των οποίων και το πολυβραβευμένο τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας Γλυκιά»  (Βραβείο συνεργασίας και στον Διαγωνισμό του Μαθητικού Ραδιοφώνου «European School Radio» μετά τη συνεργασία 10 ελληνικών σχολείων από όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της δασκάλας Βασιλικής Μπασίνα του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «Αθηνά» και 1ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό που οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση και το Υπουργείο Παιδείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης).

Αυτό το τραγούδι απέσπασε και το περισσότερο χειροκρότημα των θεατών συγκινώντας τους κριτές. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης παρουσιάστηκε και χορευτικό από μαθητές του σχολείου, την επιμέλεια του οποίου είχε η καθηγήτρια του σχολείου κ. Τρίκου Γιούλα. Επίσης παίχτηκε το τραγούδι «Χτίσε μια Καρδιά» που μελοποιήθηκε από τον καθηγητή κ. Νίκο Ντόνα σε στίχους μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού υπό την επιμέλεια του δασκάλου κ. Γιάννη Γκίκα και το οποίο πρόκειται να ηχογραφηθεί από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Μια ακόμα διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα που ανεβάζει το επίπεδο του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Κοζάνης κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο Διευθυντή του Σχολείου.

 Posted by at 8:56 am
Apr 232018
 

H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την ομάδα έργου του Ευρωπαϊκού της Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Managing the refugee and migrant flows through the development of educational and vocational frames for children and adults», Xenios Zeus, διοργανώνει Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο:

    «Σχολείο ανοιχτό στις κοινωνικές και παιδαγωγικές προκλήσεις»

4, 5 & 6 Μαΐου 2018, στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

 Στο πλαίσιο του Συνεδρίου προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια, την Κυριακή 06 Μαΐου 2018. Κάθε εργαστήριο θα λειτουργήσει εφόσον υπάρχει συμμετοχή τουλάχιστον 15 ατόμων και μέγιστο αριθμό 30 ατόμων. Οι δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια γίνεται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του συνεδρίου http://www.anoixtosxoleio.kmaked.eu  (Επιλογή εργαστηρίου-Φόρμα παρακολούθησης εργαστηρίου). Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει μόνο ένα (1) εργαστήριο. Με τη συμπλήρωση κάθε εργαστηρίου σύμφωνα με τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων, η πλατφόρμα θα κλείνει αυτόματα.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:09 pm
Apr 232018
 

Συγχαρητήρια επιστολή

            Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Σερβίων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον μαθητή  του σχολείου μας, της Β΄ τάξης, Σάββα Καραγιώργο ο οποίος απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο Αγγλικής Ποίησης για το ποίημά του με τίτλο «Temptation» στον 5ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης – Διηγήματος για παιδιά και εφήβους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών σχολικού έτους 2017-2018.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στην καθηγήτριά του κ. Μύρου Ευαγγελία, Αγγλικής Φιλολογίας, που ενθάρρυνε και υποστήριξε τον μαθητή της σε αυτό το λογοτεχνικό ταξίδι.

  Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Σερβίων           Η Πρόεδρος του Συλλ. Γονέων/Κηδεμόνων

Κουρελή Αθανασία                                                                Αντωνοπούλου Ελένη

 Posted by at 9:12 am
Apr 192018
 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείων με τίτλο, Young Business Talents 2017-2018, συγχαίρω το ΕΠΑ.Λ. Σερβίων που κατάλαβε την 6η θέση πανελλαδικά στο διαγωνισμό καθώς και το ΓΕ.Λ. Τσοτυλίου και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, για την πρόκρισή τους στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού. Συγχαίρω και τους εκπαιδευτικούς, την κ. Σοφία Χατζηγεωργίου, υπεύθυνη ομάδων, του ΕΠΑ.Λ. Σερβίων, την κ. Λίζα Σταθοπούλου, συνοδό, του ΕΠΑ.Λ. Σερβίων, την εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, κ. Μάρκου Σοφία και τον Συντονιστή των τριών σχολείων κ. Χριστόφορο Ιωάννη, του 2ου ΓΕ.Λ. Κοζάνης.
Οι μαθητές/τριες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό διοίκησαν με επιτυχία τις εικονικές επιχειρήσεις τους, απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με τη διαχείριση μιας επιχείρησης, συναγωνίστηκαν και πήραν αποφάσεις για όλους τους τομείς της επιχείρησης, την παραγωγή, το marketing, τις πωλήσεις, τα χρηματοοικονομικά και το ανθρώπινο δυναμικό, απέκτησαν αυτοεκτίμηση και ανέδειξαν την επιχειρηματική τους διάθεση αναπτύσσοντας επαγγελματική δράση.
Συγχαρητήρια και πάλι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης, που συνδέει θεωρία και πράξη. Εύχομαι η συμμετοχή και διάκρισή τους στο διαγωνισμό να οδηγήσει τους μαθητές/τριες στη γνώση του εαυτού τους και στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων απαραίτητων σε οποιοδήποτε επάγγελμα, συμβάλλοντας στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και σταδιοδρομία.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Π.Ε. Κοζάνης
Δρ Βόντσα Βασιλική
Φιλόλογος

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για να δείτε την δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:55 pm
Apr 192018
 

Το Τμήμα Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Συμβουλίου της Ευρώπης διεξάγει έρευνα με τίτλο «Δημοκρατικό Σχολείο για όλους», στο πλαίσιο της νέας τριετούς εκπαιδευτικής εκστρατείας που πραγματοποιεί σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Wergeland, με τίτλο «Μιλώντας ελεύθερα, Μαθαίνοντας με ασφάλεια».
Η εκστρατεία αποσκοπεί στην ενίσχυση της δέσμευσης στις δημοκρατικές αξίες και αρχές στη σχολική ζωή και την κουλτούρα των σχολικών μονάδων των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης. Θα διεξαχθεί με την εμπλοκή εκτεταμένου αριθμού δρώντων της εκπαίδευσης και θα παρέχει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν σχολικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που προωθούν τον ανοιχτό, χωρίς αποκλεισμούς διάλογο σε ασφαλή περιβάλλοντα μάθησης.

Για να δείτε τη σχετική πρόσκληση πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:50 pm
Apr 192018
 

Το ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου στο πλαίσιο του Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου,  τριήμερο Ιδρυτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. του ΚΠΕ Ευεργέτουλα με θέμα: «Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO στην Ελλάδα».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 4 Μαΐου, το Σάββατο 5 και  Μαΐου την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Ευεργέτουλα και στην ευρύτερη περιοχή του Γεωπάρκου Λέσβου.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στους Υπευθύνους Σχολικών δραστηριοτήτων των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Τρίτη 24 Απριλίου 2018.

Για να δείτε την πρόσκληση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:46 pm