Nov 252013
 

Αξιότιμοι κύριοι,

 

Σας αποστέλλουμε το ενημερωτικό φυλλάδιο για το εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόληψης «PReV-learning» που απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες ψυχικής υγείας. Πρόκειται για μία πρόταση κατάρτισης που υποστηρίζεται από ειδικούς στον τομέα της πρόληψης και της τοξικοεξάρτησης, οι οποίοι προέρχονται από 6 ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα). Βασικός σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη διαχείριση της πρόληψης των ναρκωτικών και την προαγωγή της υγείας.

Η δομή του μαθήματος και οι επιμέρους ενότητες αναφέρονται περιληπτικά στο ενημερωτικό φυλλάδιο που σας αποστέλλουμε.

Παρακαλούμε προωθήστε την πληροφορία σε τυχόν ενδιαφερόμενους συνεργάτες σας.

Με εκτίμηση

Ιωάννα Κυρίτση

Υπεύθυνη Δικτύου Υπηρεσιών Πρόληψης και Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ

 

Για περισσότερες πληροφοριές διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο

 

 

 Posted by at 10:48 am
Nov 252013
 

Σας ενημερώνουμε, στα πλαίσια της συνεργασίας μας,  ότι η  «Κοβεντάρειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης προτίθεται να οργανώσει τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές της Α/Βάθμιας  και Β/βάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς,  με στόχο οι μαθητές να γνωρίσουν τη βιβλιοθήκη μας.  Ειδικά φέτος (2014) θα δώσουμε έμφαση στον καινούργιο χώρο του Media lab, που κατασκευάζεται με αποκλειστική χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και θα εγκαινιασθεί με έναν μαραθώνιο δημιουργικότητας στις 6 & 7 Δεκεμβρίου 2013.

Σας γνωρίζουμε ότι η αίθουσα του Media lab θα παραχωρείται, για συγκεκριμένο χρόνο και κατόπιν συνεννοήσεως, σε δημιουργικές ομάδες και τμήματα σχολείων  έτσι ώστε να τη χρησιμοποιούν για την παραγωγή  των δικών τους  projects.

 

Γενικότερα προγραμματίζουμε τα παρακάτω:

 

 

  1. Ξενάγηση και πρώτη επαφή με τη βιβλιοθήκη και το νέο της χώρο Media lab.

 

Παρουσίαση του Media lab. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες και πειραματιζόμαστε. Για μαθητές Νηπιαγωγείου – Δημοτικού – Γυμνασίου-Λυκείου

 

 

 

2. Εβδομάδα Παιδικού βιβλίου.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για το Βιβλίο και το παιδί (2 Απριλίου) οι μαθητές έρχονται στη βιβλιοθήκη γνωρίζουν τους αγαπημένους τους συγγραφείς και συμμετέχουν στις δημιουργικές δράσεις που πραγματοποιούνται με ποικίλους τρόπους. Για μαθητές Νηπιαγωγείου -Δημοτικού – Γυμνασίου.

(θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα)

 

3. Εβδομάδα Δημιουργικής γραφής.

 

Η δημιουργική γραφή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το μεταπτυχιακό  Τμήμα «Δημιουργικής Γραφής» του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας. Για μαθητές Δημοτικού – Γυμνασίου-Λυκείου.

(θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα)

 

       4. Μαθήματα τοπικής ιστορίας για μαθητές Ε, ΣΤ Δημοτικού και Γυμνασίων.

 

 5. «Πάμε βιβλιοθήκη»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε βιβλιοβαλίτσα  που δανείζεται και  έγινε σε συνεργασία με την  εκπαιδευτικό κ. Κατερίνα Γκουργκούτα.  Για μαθητές Νηπιαγωγείου -Δημοτικού – Γυμνασίου.

 

6. Ομαδική συμβουλευτική σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Ενημέρωση για τους υποψήφιους φοιτητές σε θέματα επαγγελματικής ανάπτυξης και βοήθεια στη συμπλήρωση του ηλεκτρονικού μηχανογραφικού δελτίου σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ  και την υπεύθυνη σύμβουλο ενημέρωσης κ. Στέλλα Ρουσιάδου.  Για μαθητές Λυκείου.

 

       7. Μαθήματα πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό.

       Διάρκειας 4 ωρών για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

 

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν αναλόγως της συμμετοχής γι’ αυτό παρακαλούμε  να ενημερώσετε τα σχολεία της εποπτείας σας, έτσι ώστε να το δηλώσουν έγκαιρα. Υπεύθυνοι επικοινωνίας: κ. Κωνσταντίνα Ράπτη και κ. Δημήτριος Ντούλας. Για πληροφορίες κ. Ελένη Μαργαρίτη

  • Τηλέφωνα : 2461022245/ 2461350435
  • Fax:2461049319
  • Email :service@kozlib.gr

 

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συμβολή σας στην, από κοινού, προσπάθεια  ανάπτυξης του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου των δημοτών μας.

 

 

Ιωάννα Στεργιοπούλου                                                           Θεόδωρος Βασδάρης

 

Προϊσταμένη ΚΔΒΚ                                                                    Πρόεδρος  ΔΣ

 Posted by at 10:29 am
Nov 212013
 

Σας γνωρίζουμε, στα πλαίσια της συνεργασίας μας, ότι η «Κοβεντάρειος» Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σε συνεργασία με το Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο  Γ.  Νοσοκομείο  Κοζάνης, με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα  για το AIDS, προγραμματίζουν σειρά ενημερώσεων για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν)- AIDS  και σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης.

Οι παραπάνω δράσεις που θα έχουν διάρκεια 2 ώρες, θα πραγματοποιηθούν από  την υπεύθυνη ενημέρωσης για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα του Μαμάτσειου Γ. Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Παρασκευή Δρογούτη, επισκέπτρια υγείας, από τη Δευτέρα 9/12/2013 έως  την Παρασκευή 13 /12 /2013  και θα φιλοξενηθούν στον καινούργιο χώρο του media lamp της ΚΔΒΚ, καθημερινά και τις ώρες  10:00π.μ έως 14:00μ.μ

Παρακαλούμε  να ενημερώσετε τα σχολεία της εποπτείας σας, έτσι ώστε να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους το αργότερο, μέχρι  τις 5/12/2013 στα παρακάτω τηλέφωνα:

 

 Posted by at 11:02 am
Nov 182013
 

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Νάουσας προτίθεται να υλοποιήσει θεματικό σεμινάριο στο πλαίσιο του δικτύου «Γεωργία και Περιβάλλον» με τίτλο:

 «Ενεργός πολίτης- συνειδητοποιημένος καταναλωτής: Από το χωράφι στο πιάτο μας»,

στις 7, 8 και 9 Φεβρουαρίου 2014.

Στο θεματικό σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν 50 Εκπαιδευτικοί και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης, οι οποίοι

  • υλοποιούν στα σχολεία τους Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-σχέδιο εργασίας- project αντίστοιχης θεματολογίας μ’ αυτής του δικτύου και είναι ενταγμένοι στο δίκτυο «Γεωργία και Περιβάλλον».
  • προτίθενται να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – σχέδιο εργασίας – project Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης αντίστοιχης θεματολογίας φέτος ή/και την επόμενη χρονιά και επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο «Γεωργία και Περιβάλλον».

Παρακαλούμε τους Υπευθύνους σχολικών Δραστηριοτήτων και τους Υπευθύνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης να κοινοποιήσουν και να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους την παρούσα πρόσκληση και να μας αποστείλουν έως 15/12/2013 τις αιτήσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών καθώς και τη δική τους αν επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών σε τριήμερο σεμινάριο του Δικτύου Γεωργία και Περιβάλλον που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Νάουσας

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 Posted by at 2:46 pm
Nov 132013
 

     Σας αποστέλλουμε πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών σε τριήμερο σεμινάριο Δικτύου : “Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας” που συντονίζει το ΚΠΕ Κρεστένων από Παρασκευή 24 έως και Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014.

Πρόσκληση για συμμετοχή σε τριήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Ενηλίκων (εκπαιδευτικών) του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» που συντονίζει το ΚΠΕ Κρεστένων

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤO ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΚΠΕ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Από το αγροοικοσύστημα στο αστικό περιβάλλον: η παραγωγή αγαθών και η διαμόρφωση του αστικού τοπίου»

 Posted by at 7:38 am
Nov 012013
 

EΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ.

Η εγγραφή, τα εκπαιδευτικά βοηθήματα και παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ΚΔΒΜ παρέχονται δωρεάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ.

Αίτηση Κ.Δ.Β.Μ.

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Κ.Δ.Β.Μ. ΚΟΖΑΝΗΣ:

-email  kdvm@kozanh.gr

- ΤΖΙΚΑΝΟΥΛΑ ΝΙΚΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (6937086314)

- ΘΕΟΧΑΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (6972250950)

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κοζάνης προωθεί τη συμπλήρωση ερωτηματολόγιων με σκοπό την ανίχνευση των τοπικών αναγκών. Τα ερωτηματολόγια είναι τα εξής:

Το ερωτηματολόγιο ανίχνευσης τοπικών εκπαιδευτικών αναγκών ΤΥΠΟΥ Α. Το ερωτηματολόγιο αυτό συμπληρώνεται εθελοντικά από ενήλικες κατοίκους του Δήμου που επιθυμούν να βελτιώσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για προσωπικούς, κοινωνικούς ή και επαγγελματικούς λόγους. Η εκπαιδευτική διαδικασία σχετίζεται με τις καθημερινές δραστηριότητες των δημοτών και εστιάζει στους διδασκόμενους και τις ανάγκες τους οι οποίοι αποφασίζουν για το τι είναι χρήσιμο να διδαχθούν.

Για τη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου ΤΥΠΟΥ Α, πατήστε εδώ:

http://anixneusi-kdvm.inedivim.gr/?page=questionnaire&ID=dZC7aVbeRvI%3d

Τα ερωτηματολόγια συμπληρώνεται εύκολα και αποστέλλονται στο Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται στη σχετική σελίδα.

Μην συμπληρώσετε περισσότερα από ένα ερωτηματολόγια.

Η συμπλήρωση του Ερωτηματολογίου δεν δημιουργεί οποιαδήποτε δέσμευση συμμετοχής στο Πρόγραμμα ΚΔΒΜ για σας και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Η εγγραφή, τα εκπαιδευτικά βοηθήματα και παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα ΚΔΒΜ παρέχονται δωρεάν,

Το Πρόγραμμα ΚΔΒΜ συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους

 Posted by at 2:27 pm