Sep 292014
 

     Το ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας για το χρονικό διάστημα από 14 Οκτωβρίου 2014 μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2014 θα υλοποιήσει ημερήσια προγράμματα για σχολικές ομάδες και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Οι σχολικές ομάδες προέρχονται από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας (Νομός) Κοζάνης.

Για να δείτε το έγγραφο : Υλοποίηση Σχολικών Προγραμμάτων ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας

Για να δείτε την αίτηση : Αίτηση ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας

 Posted by at 12:30 pm
Sep 262014
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ

        Σας καλούμε, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014στις 5.30μμ,  στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου  ΓΕΛ  Πτολεμαΐδας, σε Συμβουλευτική Ημερίδα, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕΔΔΥ) Κοζάνης.

 Πρόγραμμα Ημερίδας:

 • Καλές πρακτικές για την προώθηση της συνεργασίας σχολείου και οικογένειας.
  Τσιάγιας Αστέριος, Κοινωνικός Λειτουργός
 • Διαφοροποίηση της διδασκαλίας στις τάξεις μικτών ικανοτήτων.
  Κουτσογεωργοπούλου Φανή, Εκπαιδευτικός.
 • Μαθησιακές Δυσκολίες: Βασικές έννοιες και χαρακτηριστικά.
  Γκιαούρη Στεργιανή, Ψυχολόγος.
 Posted by at 7:23 am
Sep 252014
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΙΑΣ   

     Ενημερώνουμε όλους τους/τις ενδιαφερόμενους/ες ότι ο Δήμος Εορδαίας  και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ του Δήμου  Εορδαίας στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ.

     Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης.

      Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

    Υπάρχει η δυνατότητα συνεργασίας με το σύλλογο διδασκόντων ή γονέων και κηδεμόνων προκειμένου να υλοποιούνται τα προγράμματα μέσα στα σχολεία σε μέρες και ώρες που τους βολεύει.

Για να δείτε το δελτίο τύπου κάντε κλικ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΔΒΜ Δ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Για να δείτε την αίτηση κάντε κλικ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στο:

 

ΚΔΒΜ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΚΤΙΡΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

1Ο ΧΛΜ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ – ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ

Τηλ. 2463055709

 

Δηλώσεις συμμετοχής από την Πέμπτη 18/09/2014 έως την Τετάρτη 01/10/2014

(Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18:00-20:00   ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ  ΠΕΜΠΤΗ 10:00-12:00

 Posted by at 3:15 pm
Sep 242014
 

Αποτελέσματα Διαγωνισμού για τα Δάση και τη Δασοπονία Young People in European Forest

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου ο πανελλαδικός μαθητικός διαγωνισμός για τα Δάση και τη Δασοπονία “Young People in European Forests”.

Προσήλθαν να διαγωνιστούν 19 τριμελείς ομάδες μαθητών γυμνασίων και λυκείων. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην ελληνική γλώσσα σε τμήμα της ύλης του ευρωπαϊκού διαγωνισμού και κλήθηκαν να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.

Για κάθε σωστή απάντηση δόθηκε ένας βαθμός, ενώ δεν υπήρχε αρνητική βαθμολογία. Η 19η ερώτηση ακυρώθηκε, γιατί είχε λάθος διατύπωση. Επομένως, βαθμολογήθηκαν οι 49 ερωτήσεις.

Για να δείτε τα αποτελέσματα πατήστε εδώ.

Για να δείτε τα θέματα του διαγωνισμού, πατήστε εδώ.

Η πρώτη ομάδα από κάθε περιφέρεια θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας στις 15-16 Οκτωβρίου 2014, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Επειδή σε κάποιες περιφέρειες δεν υπάρχουν συμμετέχοντες, οι θέσεις θα συμπληρωθούν με τις επόμενες σε κατάταξη ομάδες. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης είναι οι ομάδες με κωδικούς: 52113, 52116, 52114, 52119, 52112, 52127, 52117, 52115, 52122, 52118, 52126, 05459 και 52121. Τους μαθητές θα συνοδέψει ένας καθηγητής του σχολείου τους. Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής θα καλυφθούν από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Οι μαθητές θα ενημερωθούν εγγράφως.

Από την δικιά μας περιφέρεια διακρίθηκε η ομάδα 52117.

Η τριμελής ομάδα του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης που πήρε μέρος στο διαγωνισμό για τα δάση και τη δασοπονία “Young people in European Forests” αποτελείται από τους:

1. Παπαθανασίου Μαριάνθη

2. Σιτρά Αγγελική

3. Δάλλας Νικόλαος

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές για την προσπάθεια και τη συμμετοχής τους. 

Για να δείτε τον ιστότοπο του Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 9:11 am
Sep 232014
 

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ 12ΗΣ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ ΚΑΙ

ΕΝΑΡΞΗΣ  27ΗΣ  ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πτολεμαΐδα 3,4,5 Οκτωβρίου 2014

Για να δείτε το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 12:17 pm
Sep 222014
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη εγγραφών στο Ελεύθερο Σχολείο

της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης

 

Από σήμερα και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η περίοδος εγγραφών των μαθητών στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης.

Το Ελεύθερο Σχολείο στηρίζει δωρεάν μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, στα μαθήματα της Γλωσσικής διδασκαλίας (Αρχαία, Νέα), των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας, όλων των κατευθύνσεων της Γ΄ Λυκείου, της Αγγλικής Γλώσσας και της χρήσης των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Παράλληλα, τα παιδιά του Ελεύθερου Σχολείου συμμετέχουν σε εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, κάνουν εκδρομές, επισκέπτονται και παρακολουθούν πολιτιστικές και αθλητικές  δραστηριότητες, συμμετέχουν, δημιουργούν και παίζουν.

Για άλλη μια χρονιά ξεκινούμε τις εγγραφές χωρίς «πανηγυρικούς» και εναρκτήριους συμπαθητικούς χαιρετισμούς προς τέρψιν (όλων), διότι ξέρουμε ότι θα είναι άλλη μια δύσκολη σχολική χρονιά, με άλυτα χρόνια προβλήματα που λιμνάζουν (κυρίως) στις πλάτες των παιδιών.

Πιστεύουμε στην εκπαίδευση χωρίς κοινωνικές και ρατσιστικές διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Ενισχύουμε το δικαίωμα κι αρνούμαστε τα «κενά» που δημιουργούνται σε ανύποπτες ψυχές.

Στόχος δεν είναι ο βαθμός ούτε η «ανάδειξη», αλλά η ανάπτυξη της κρίσης, της δημιουργικότητας και των ιδιαίτερων ικανοτήτων των παιδιών μέσα από μαθησιακές διαδικασίες ισότητας, αλληλεγγύης κι αλληλοσεβασμού.

Στο Ελεύθερο Σχολείο μπορούν να εγγραφούν μαθητές, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές ανάγκες της σχολικής φοίτησης των παιδιών τους (άνεργοι, χαμηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι, μονογονεϊκές οικογένειες, μετανάστες και άλλοι).

Για εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έρχονται στο νέο χώρο της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης (στον πλακόστρωτο δρόμο της Αγ.Χριστοφόρου 6 ,πιο κάτω απ’την Αίθουσα Τέχνης), να τηλεφωνούν στο 2461049799, να στέλνουν e-mail στο: infokoz@arsis.gr, να επισκέπτονται το δικτυακό τόπο: www.arsiskozanis.blogspot.gr ή την ιστοσελίδα www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

 

 Posted by at 12:46 pm
Sep 162014
 

Ενημερωτική Ημερίδα

Βγάλε γλώσσα στον καρκίνο του στόματος

Ενημερωτική Ημερίδα Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 σας καλούμε στην ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Στέγης Ποντιακού Πολιτισμού

afisa bgale glossa

 Posted by at 10:29 am
Sep 162014
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Λ΄ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

     Η Λ΄ ΕΠΚΑ συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 26, 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2014.

     Ο φετινός εορτασμός είναι αφιερωμένος στο Χρόνο, με γενικό τίτλο «Τα πρόσωπα του Χρόνου». Η Λ΄ ΕΠΚΑ επέλεξε ως ειδικό θέμα τα «Πρόσωπα και προσωπεία του χρόνου, αποτυπωμένα στον πηλό, στο μάρμαρο, στο χαρτί…» και ως ιδιαίτερο στόχο τη δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών καλλιτεχνικών παραδόσεων.

     Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής οργανώθηκε έκθεση φωτογραφίας με θέμα την ανθρώπινη μορφή στο πέρασμα του χρόνου, όπως αποτυπώθηκε σε αρχαία αγγεία, σε γλυπτά, σε πίνακες Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων.

 • Η Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου είναι αφιερωμένη στα σχολεία, γι’ αυτό και απευθύνουμε Ανοιχτή Πρόσκληση να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • Ειδικά για τα παιδιά, την Παρασκευή μεταξύ 10.00 και 13.00 θα πραγματοποιηθεί εικαστικό εργαστήρι, στη διάρκεια του οποίου θα γνωρίσουν τα μυστικά της ιαπωνικής τέχνης του origami και θα δημιουργήσουν προσωπεία του χρόνου, με την καθοδήγηση του καταξιωμένου καλλιτέχνη Δημήτρη Δάλα.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 24610-98800/1

 • Η είσοδος στο μουσείο και στους αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη και τις τρεις ημέρες, κατά τις εξής ώρες:

Παρασκευή, 8:00-15:00. Σάββατο-Κυριακή, 8:00-18.00.

Χριστίνα Ζιώτα

Αν. Προϊσταμένη της Λ΄ Εφορείας

 Posted by at 7:25 am
Sep 122014
 

    Σας ενημερώνουμε ότι στις 27 – 28 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση στην Αίθουσα Τέχνης στην Κοζάνη.

      Πρόκειται για μία σειρά από καθημερινές, “ξεχωριστές” ιστορίες για την αναπηρία, τη διαφορετικότητα και τους ανθρώπους γύρω από αυτήν. Αποτελεί μία σύμπραξη της μεικτής ομάδας “Εν δυνάμει” νέων με δυνητικές ικανότητες, συνομήλικων νέων, γονιών και φίλων. Η ομάδα “Εν Δυνάμει” δραστηριοποιείται από το 2008 και μέσα από τις καλλιτεχνικές της δράσεις έχει στόχο την ενσωμάτωση του “διαφορετικού” μέσα στο χώρο των τεχνών.

    Η παράσταση μέσα από ποιήματα, τραγούδια, εικόνες αλλά και με στοιχεία ντοκιμαντέρ, μιλάει ανοιχτά για τη διαφορετικότητα. Όλα τα στιγμιότυπα που διαρθρώνουν την αφήγηση της παράστασης είναι εμπνευσμένα από τις αληθινές ιστορίες των ανθρώπων που τις αναπαριστούν. Έτσι δίνεται στον θεατή η δυνατότητα να αποστασιοποιηθεί από τις προκαταλήψεις και τα στερεότυπά του, να σκεφτεί τα σημεία που τον ενώνουν με το “αλλιώτικο” και να ξεχάσει για λίγο αυτά που τον χωρίζουν.

Μερικές Κριτικές/ Σχόλια:

Μιχ. Γ. Μπακογιάννης, Λέκτορας Τμήματος Φιλολογίας ΑΠΘ/Ο άνθρωπος ανεμιστήρας
«…» Αυτό που είδα ήταν συγκλονιστικό. Μια παρέα νέων παιδιών, με το φυσικό τάλαντο της νεανικής ορμής και τη δίψα για έκφραση σε κάθε τους κίνηση. Ένιωθα σαν να με έπαιρναν όλα μαζί και το καθένα χωριστά από το χέρι και με απομάκρυναν αβίαστα από τη ζωή μου. Ένιωθα σαν να μου δείχνουν τη δική τους ζωή, να μου εμπιστεύονται αυτό που τους κάνει όχι διαφορετικούς αλλά ξεχωριστούς και να μου ζητούν να μοιραστώ μαζί τους την ειλικρίνεια των συναισθημάτων και τη γνησιότητα της φωνής και του λόγου τους. το θέαμα αυτό το έζησα. Δεν το είδα. Το βίωσα. Σας ευχαριστώ
-Δείτε περισσότερα http://blogs.auth.gr/mixalisb/

Η είσοδος είναι 5 € για μαθητές και καθηγητές που θα συνοδεύουν.

Η γενική είσοδος είναι 10 €.

Αποσπάσματα από την παράσταση : http://www.youtube.com/watch?v=p-LGzZcd1nc

The_fan_man_09

The_fan_man_04The_fan_man_07(1)

 Posted by at 11:32 am
Sep 122014
 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

        13  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

         Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, καθιερώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου και γιορτάζεται κάθε δεύτερο Σάββατο του Σεπτεμβρίου. Φέτος γιορτάζεται στις 13 Σεπτεμβρίου και έχει το μήνυμα «Γίνε Ήρωας. Σώσε μια ζωή» Στόχος του φετινού εορτασμού είναι  να τονιστεί η ανάγκη για «ήρωες πρώτων βοηθειών» οι οποίοι  είναι προετοιμασμένοι να σώζουν ζωές  σε  καθημερινά έκτακτα περιστατικά και σε καταστροφές.

Για να δείτε το έγγραφο κάντε κλικ εδώ : Περιφερειακό Τμήμα ΕΕΣ Κοζάνης

 Posted by at 8:52 am