Mar 302015
 

To Τμήμα Ψυχολογίας και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Σχολικής Ψυχολογίας του Εθνικού
και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής
Ψυχολογίας σε συνεργασία με τον Κλάδο Σχολικής Ψυχολογίας της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, 19-22
Νοεμβρίου, 2015.
Στόχος του Συνεδρίου είναι να προσεγγίσει σφαιρικά τις σύγχρονες τάσεις της Σχολικής
Ψυχολογίας με ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση θεωρίας, έρευνας, εκπαίδευσης και πρακτικών
εφαρμογών στο σχολικό πλαίσιο, στην πρόληψη και την έγκαιρη παρέμβαση, στη διεπιστημονική
συνεργασία και στη διασύνδεση σχολείων, φορέων και πανεπιστημίων για την παροχή σχολικών
ψυχολογικών υπηρεσιών. Επιπλέον, το Συνέδριο αυτό φιλοδοξεί να αναδείξει καλές πρακτικές
αξιολόγησης και παρέμβασης στο μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό τομέα, προγράμματα πρόληψης και
παρέμβασης στη σχολική κοινότητα και διασύνδεσης σχολείων, πανεπιστημίων και φορέων.
Το συνέδριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας, ειδικούς παιδαγωγούς που εργάζονται σε
σχολεία φορείς ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης και παρέμβασης, μέλη ΔΕΠ, στελέχη εκπαίδευσης,
εκπαιδευτικούς, καθώς και προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Τόπος Συνεδρίου
Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια
Ημερομηνίες Διεξαγωγής Συνεδρίου
19 – 22 Νοεμβρίου 2015
Σημαντικές Ημερομηνίες
 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Εργασιών: 8/5/2015
 Ενημέρωση Συγγραφέων: 12/6/2015
 Έγκαιρη Εγγραφή: 05/9/2015

Ιστοσελίδα Συνεδρίου: www.schoolpsych2015.gr
Επιστημονικό Πρόγραμμα
Για το Επιστημονικό Πρόγραμμα του Συνεδρίου:

http://www.schoolpsych2015.gr/epistimoniko-programma#start

- Προσκεκλημένες Ομιλίες – Συμπόσια – Προφορικές Ανακοινώσεις
- Αναρτημένες Ανακοινώσεις – Εργαστήρια
Θεματικές Ενότητες
 Θέματα ανάπτυξης, μάθησης και ψυχοκοινωνικής προσαρμογής
 Ψυχοδιαγνωστική
 Δυσκολίες μάθησης: Αξιολόγηση και παρέμβαση
 Δυσκολίες συμπεριφοράς: Aξιολόγηση και παρέμβαση
 Προγράμματα πρόληψης & παρέμβασης στη σχολική κοινότητα
 Διαπολιτισμικότητα & Διαφορετικότητα στο σχολείο
 Μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
 Παροχή συμβουλευτικών και ψυχολογικών υπηρεσιών στη σχολική κοινότητα
 Διαχείριση κρίσεων στη σχολική κοινότητα
 Συνεργασία σχολείου-οικογένειας
 Θέματα οργάνωσης και λειτουργίας σχολικών μονάδων
 Διασύνδεση σχολείων, φορέων της κοινότητας και πανεπιστημίων
 Ο πολυδιάστατος ρόλος του εκπαιδευτικού
Γενικές Πληροφορίες
Για υποβολή εργασιών http://www.schoolpsych2015.gr/abstracts.php

 Posted by at 1:04 pm
Mar 302015
 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων διοργανώνουν Θερινό Πανεπιστήμιο 2015 με τίτλο: «Η Ελλάδα σήμερα: Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας».

Η ακαδημαϊκή δράση θα πραγματοποιηθεί στην Άνδρο,

  • από τις 5 έως τις 12 Ιουλίου 2015 και
  • από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2015.

και μπορούν να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://summerschool2015.ac.uoi.gr/

 Posted by at 1:01 pm
Mar 272015
 

Σας γνωρίζουμε ότι στο πλαίσιο του Ετήσιου Προγράμματος 2013 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ένταξης Υπηκόων Τρίτων Χωρών  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και πιο συγκεκριμένα στη Δράση 1.2/13: Ευαισθητοποίηση κοινωνίας υποδοχής σε θέματα που άπτονται της ένταξης των μεταναστών-ενδυνάμωση των νομίμως διαμενόντων π.τ.χ. ανατέθηκε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Π.Τ.Δ.Ε. κ Γεώργιο Νικολάου η υλοποίηση του έργου : Ευαισθητοποίηση των μαθητών για θέματα ρατσισμού.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των σχολείων εφαρμογής των δραστηριοτήτων θα βασιστεί στην ποσόστωση των αλλοδαπών μαθητών από χώρες μη ενταγμένες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δηλώσετε το συνολικό αριθμό των μαθητών αλλά και τον αριθμό των αλλοδαπών μαθητών που φοιτούν στα σχολεία σας. Δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να υποβάλετε στο mail ermede@cc.uoi.gr ή  στα τηλέφωνα 26510 05883/05878 καθημερινά 9:30-14:30 και μέχρι τις  03/04/2015.

Για να δείτε την έγκριση πατήστε εδώ

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

 Posted by at 12:36 pm
Mar 272015
 

Το ΚΠΕ Καλαμάτας ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «ΕΛΙΑ» διοργανώνει τριήμερο Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, από 15 έως 17 Μαΐου 2015 (απόγευμα Παρασκευής 15, Σάββατο 16 και το πρωί της Κυριακής 17 Μαΐου 2015). Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Καλαμάτας (Θουκυδίδου 2, Καλαμάτα) και σε πεδίο (επιλεγμένα σημεία της Μεσσηνίας).

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Δίκτυο «ΕΛΙΑ», σε Υπευθύνους Π.Ε. και Σχ. Δραστηριοτήτων οι οποίοι έχουν σχολεία τους στο Δίκτυο, σε εκπαιδευτικούς μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ΚΠΕ και στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου σύμφωνα με τις οδηγίες του υπ. αριθμ. 208971/Δ2/22-12-2014 εγγράφου της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου και οι τελικοί Πίνακες των Συμμετεχόντων (Τακτικών και Αναπληρωματικών) θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Καλαμάτας.

Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Δίκτυο και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εργασίες του σεμιναρίου, να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Εκπαιδευτικών και να την αποστείλουν στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών τους μέχρι την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015. Από κάθε σχολείο μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής μόνο δύο εκπαιδευτικοί, ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

Για να δείτε την αίτηση πατήστε εδώ

 Posted by at 8:35 am
Mar 272015
 

 Αγαπητοί φίλοι,

η κοινή μας πορεία, παιδεία και θέατρο, συνεχίζεται. Στα πλαίσια της συνεχούς και αγαστής μας συνεργασίας, έμπρακτα, για μια ακόμα φορά, χαράσσουμε καινούρια ”μονοπάτια πολιτισμού”.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης σχεδιάζει ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων στο πλαίσιο της ανάδειξης του παιδευτικού αλλά και του κοινωνικού ρόλου του θεάτρου. Η αναγκαιότητα διαρκούς επιμόρφωσης και διεύρυνσης της κατανόησης για τη θεατρική τέχνη, η χρήση των θεατρικών τεχνικών για την ανάπτυξη συναισθηματικών και πνευματικών δεξιοτήτων, η αξιοποίηση σημαντικών καλλιτεχνών που ζουν στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας αποτελούν θεμελιώδεις αντιλήψεις για τον σχεδιασμό των εκπαιδευτικών δράσεων: Residencies, προγράμματα στήριξης ευπαθών ομάδων, προγράμματα καλλιτεχνικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, δημιουργία δομών καλλιτεχνικής εκπαίδευσης για παιδιά, εφήβους αλλά και ανθρώπους όλων των ηλικιών στοχεύουν την πολύμορφη γνωριμία και ενδυνάμωση της σχέσης του πολίτη με την τέχνη του θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης επιχειρεί να καταστήσει το θέατρο έναν χώρο συνάντησης και συνεχούς καλλιτεχνικής εκπαίδευσης των πολιτών της πόλης.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοργανώνει τον Απρίλιο ένα τριήμερο σεμινάριο (17,18,19/04/2015) για τις βασικές αρχές της θεατρικής τέχνης, της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού. Το σεμινάριο, που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, έχει ως βασικό σκοπό να δώσει νέα εργαλεία, νέες τεχνικές και ιδέες για το πώς μπορεί να οργανωθεί μια σχολική γιορτή, πώς το σώμα και ο αυτοσχεδιασμός μπορούν να είναι το ίδιο ηχηρά όσο και ο λόγος, πώς μπορεί να βοηθήσει η τεχνική του “Drama in Education” στη εκπαιδευτική διαδικασία, πώς με λιγοστά μέσα μπορούν να δημιουργηθούν μικρές εστίες θεατρικής μαγείας.

Περισσότερες πληροφορίες:

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης διοργανώνει ένα τριήμερο σεμινάριο για την τέχνη του θεάτρου, της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού. Τέσσερις διαφορετικοί δάσκαλοι. δεκαπέντε ώρες πρακτικής και έρευνας. Το σεμινάριο αφορά εκπαιδευτικούς και ανθρώπους που ασχολούνται ήδη με αυτή την τέχνη, αλλά και σε όσους θέλουν να την γνωρίσουν. Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη.

ΠΟΤΕ
17,18,19/04/2015

Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 10.00-15.00

ΠΟΥ

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο θεατράκι των Οχληρών πάνω από την αίθουσα τέχνης.

ΠΟΣΟ

Κόστος συμμετοχής 70 ευρώ

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ Αργυρώ Κουρλίτη (κίνηση, αυτοσχεδιασμός), Βιτόρια Κωτσάλου (social choreography), Μαρία Μουστάκα (εκπαιδευτικό δράμα), Μαρία Μπατάνη, Χλιαράς Στέλιος

Αργυρώ Κουρλίτη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με το χορό, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στις σπουδές της συμπεριλαμβάνονται τα: T.W.H.S, The New Actors Workshop, Siti Company, Movement Research. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε Ελλάδα κ αι εξωτερικό(Impulstanz, Magpie Umbrella, CPR κ.α.). Έχει δουλέψει με διάφορες ομάδες· καθώς επίσης έχει δημιουργήσει και σκηνοθετήσει δικές της δουλειές (After Rush Hour, 2xσκέψεις, replay, χωρίς, contact). Με τον Σάββα Κατιρτζίδη έχουν δημιουργήσει το poor kinema και τις ταινίες «Superiorite», «Κίτρινη Πόλη», «Κλέφτρα». Η «Κλέφτρα» είναι η πρώτη ταινία που σκηνοθετεί η ίδια.

Βιτόρια Κωτσάλου

Η Βιτόρια Κωτσάλου σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Reading Αγγλίας και από τότε έχει αφιερωθεί στην ανάπτυξη, μελέτη και εμπειρία ώς χορεύτρια μέσα απο σεμινάρια μαθήματα και την προσωπική της έρευνα. Από το 2007 συμμετάσχει σε παραστάσεις χορού, θεάτρου δρόμου, και θεάτρου και έχει παρουσιάσει δικά της σόλο κομμάτια. Τον Αύγουστο του 2012 οργάνωσε και διηύθυνε το Μικρό Φεστιβάλ Χορού στο νησί της Ύδρας. Και απο το 2013 συνεργάζεται με τον Μ. Κλίεν για το πρόγραμμα R.I.C.E. στην Ύδρα. Με τον Μ. Κλίεν επίσης συνεργάστηκε ώς υπεύθηνη παραγωγής για το έργο Parliament στο Μουσείο Μπενάκη, και ώς χορεύτρια στο έργο Jerusalem που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2014. Το έργο της είναι αφιερωμένο στο χορό και στη συνείδηση του χορού, στην έρευνα και εμπειρία ατομικά και κοινωνικά ώστε να αναπτύσσονται απαραίτητες αλλαγές, για την κατασκευή ή το σπάσιμο οδών, προκειμένου ο χορός να βιώνεται, να μετατρέπεται, να μεταδίνεται. Η δουλειά της εστιάζει στην παρατήρηση και διεύρυνση της πληροφορίας που υπάρχει μέσα στο σώμα και στο πώς η έκφραση της συνομιλεί με την τεχνική για να μπορέσει να υπάρξει.

Μαρία Μουστάκα

Απόφοιτη του τμήματος Καλών Τεχνών του ΑΠΘ με κατεύθυνση υποκριτικής και τελειόφοιτη φοιτήτρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών (MSc) «Θεατρικές Σπουδές» του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Πτυχιούχος του τμήματος Γεωλογίας της Σχολής θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. και μεταπτυχιακή ειδίκευση (MSc) στην «Εφαρμοσμένη και Περιβαλλοντική Γεωλογία». Εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση τα τελευταία 14 χρόνια. Δημοσιεύσεις, εισηγήσεις, εργαστήρια σε συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια. Συμμετοχή σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, με τη Θεατρική Ομάδα Φυσικού και την ομάδα Fractals (Θεσσαλονίκη), με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία: Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Μύηση» και με τον Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο «Σπασμένο Ρόδι» (Καστοριά). Πολλές από αυτές συμμετείχαν σε φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδας. Συμμετοχή στην ταινία «Ψυχή Βαθιά» του Παντελή Βούλγαρη και στην παραγωγή της, ως υπεύθυνη casting Καστοριάς. Συμμετοχή στο 1ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Καστοριάς «Αλεξιάδα», ως Άννα Κομνηνή. Συμμετοχή σε παρουσιάσεις βιβλίων και άλλες εκδηλώσεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς. Υλοποίηση επιμορφώσεων εκπαιδευτικών σε Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα (ΠΕΚ), σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), σε συνεργασίες με Διευθύνσεις Α/θμιας, Β/θμιας, με Πανεπιστήμια, με τη Διέξοδο Καστοριάς. Εμφυχώτρια σε πολλά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, σεμινάρια. Ιδιαίτερη ενασχόληση με το Εκαπιδευτικό Δράμα και τη μεθοδολογία Storyline.

Μαρία Μπατάνη

Γεννήθηκε στην Κοζάνη. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. Έχει αποκτήσει με άριστα μεταπτυχιακό δίπλωμα («Η Θεατρική Παράσταση: Ιστορία, Θεωρία και Πρακτική») με κατεύθυνση την Παιδαγωγική του Θεάτρου στο τμήμα Θεάτρου του Α.Π.Θ., με θέμα μεταπτυχιακής εργασίας «Η Μέθοδος του Εκπαιδευτικού Δράματος στα Λαϊκά Παραμύθια». Ως φοιτήτρια εργάστηκε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, στην υλοποίηση του θεατροπαιδαγωγικού προγράμματος «Θεσσαλονίκη, η πόλη της προσφυγιάς». Εργάζεται από το 2006 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης έχοντας λάβει μέρος σε πολλές παραστάσεις και αναλαμβάνοντας την παραγωγή, την συγγραφή και την θεατρολογική έρευνα σε παραστάσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Είναι υπεύθυνη για το πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού που πραγματοποιείται από το 2006 στο ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης. Επίσης, έχει εργαστεί με ομάδες παιδιών αλλά και ενηλίκων στο θεατρικό εργαστήρι της Καστοριάς «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη» καθώς και σε διάφορους άλλους φορείς. Εργάζεται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 2007 τόσο ως ωρομίσθια όσο και ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός, καθώς και ως υπεύθυνη για την υλοποίηση δημιουργικών προγραμμάτων σε σχολεία. Έχει συνεργαστεί με την μη- κερδοσκοπική εταιρία “Future Library” πραγματοποιώντας θεατροπαιδαγωγικά προγράμματα στις βιβλιοθήκες Κοζάνης, Καστοριάς, Σιάτιστας και Γρεβενών.

Χλιαράς Στέλιος

Γεννήθηκε στην Κοζάνη 20/06/1984. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και της Κοινωνικής Θεολογίας του παν/μίου Αθηνών. Έχει παίξει στα έργα: Ήταν Κάποτε, σκην. ομάδα Χ-αίρεται, Δη.Πε.Θε. Κοζάνης Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, σκην. Αθ. Κάσιου, ομάδα Open Arts Ρωμαίος και Ιουλιέττα, σκην. Μ. Σωτηριάδης, θέατρο του Νέου Κόσμου Βυσσινόκηπος, σκην. Π. Μουστάκης, θέατρο Άσκηση Παραμυθ…issimo, σκην. Θ. Μοσχόπουλος, θέατρο Πόρτα Αχαρνής, σκην. Β. Θεοδωρόπουλος, Εθνικό θέατρο. Συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά Καρυωτάκης, σκην. Τ. Ψαρράς και στην ταινία The winter, σκην. Κ. Κουτσολιώτας. Σκηνοθέτησε τις παραστάσεις: Αντιγόνη, Ιστορίες για περίεργα παιδιά, Ήταν Κάποτε, Ακούς τη γιοτή, Χριστουγεννιάτικο μυστήριο. Έχει εργαστεί σαν βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορες παραστάσεις και έχει κάνει θεατρικό παιχνίδι σε παιδιά και εφήβους καθώς και σε παιδιά με κινητικά και νοητικά προβλήματα. Εργάζεται επίσης ως animateur και κάνει θέατρο δρόμου. Τέλος παρακολούθησε σεμινάρια με τους Σ. Λιβαθινό, Δ. Ήμελλο, Λ. Κονιόρδου, Ξ. Καλογεροπούλου κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής

τηλ. 24610 24062 εσωτ. 1 κ. Τασούλα Σιμάρα

Με φιλικούς χαιρετισμούς για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης

 Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

 Ελένη Δημοπούλου

 Posted by at 8:30 am
Mar 272015
 

Μεγάλη απήχηση σημείωσε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης του ΕΥΖΗΝ

 

Το πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ (Εθνική δράση Υγείας για τη ΖωΗ των Νέων) εγκαινιάζει κατά το τρέχον σχολικό έτος (2014-2015) ένα πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης (e-learning), το οποίο απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στους τομείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στους σχολικούς συμβούλους. Τo πρόγραμμα απαρτίζεται από μια σειρά διαλέξεων στα γνωστικά αντικείμενα της διατροφής, της σωματικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης των παιδιών και των εφήβων, αλλά και σε ευρύτερα θέματα που αφορούν τη διατροφή του ανθρώπου. Στόχο έχει την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, έτσι ώστε να συμβάλλουν στη βελτίωση των συνηθειών των μαθητών τους, να προωθήσουν την υγιή σωματική τους ανάπτυξη και την πνευματική τους απόδοση και τελικά να προάγουν την υγεία τους.

O πρώτος κύκλος του προγράμματος διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης, ο οποίος ξεκινάει στις 30/03/2015, σημείωσε μεγάλη απήχηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, καθώς λίγες μόλις ημέρες μετά από την έναρξη των εγγραφών (16/03/2015) συμπληρώθηκε ο ανώτατος αριθμός συμμετοχών (1.200 εκπαιδευτικοί). Οι εκπαιδευτικοί που δεν πρόλαβαν να εγγραφούν θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στον επόμενο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος θα ξεκινήσει στις αρχές του Ιουνίου.

Για να ενημερώνεστε σχετικά με το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης, και τις δράσεις του ΕΥΖΗΝ γενικότερα, μπορείτε να εγγραφείτε στο newsletterκαι στο facebook του Προγράμματος.

 Posted by at 8:25 am
Mar 262015
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού και 5ου Γυμνασίου Κοζάνης, προσκαλούν όλους τους γονείς με τα παιδιά τους από όλα τα Σχολεία της πόλης να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Σχολικός Εκφοβισμός – τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης», που θα λάβει χώρα στο «Κοβεντάρειο» το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00.

sxoliki bia hmerida

 Posted by at 9:32 am
Mar 262015
 

We are pleased to announce the release of the new and updated “Food and Agriculture for Climate Change Mitigation” B.I.O. eLearning course.

The course is designed to help participants strengthen their understanding of sustainable agriculture, including socioeconomic considerations, impact on world poverty and hunger, and effects on farming communities and biodiversity. It introduces key concepts in land and resource management, quality and safety in food and agricultural products, organic farming, the risks and benefits of biotechnology, rural development, food security and environmental sustainability. Case studies and examples focus on climate-smart agricultural developmentand on ways of achieving an efficient and safe world food and agriculture framework that is equitable and respects biodiversity and the continuity ofbios.

 The course will run from April 16 to July 1, 2015.

 To participate in the course, please visit the B.I.O. eLearning platform at http://elearning.biopolitics.gr/ where detailed instructions on how to register and follow the course material are available. Certificates will be issued to participants after the successful completion of the course.

 We look very much forward to welcoming you to the course.

 Prof. Agni Vlavianos Arvanitis

President and Founder

Biopolitics International Organisation

10 Tim. Vassou Street, Athens 11521, Greece

e-mail: ava@biopolitics.gr

www.biopolitics.gr

 

See this post in context

 Posted by at 8:12 am
Mar 262015
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εαρινό Παζάρι 2015

Η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης σας προσκαλεί, στις 27, 28, 29 Μαρτίου και ώρες από 10:00 έως 22:00, στο χώρο της, στο πλακόστρωτο της Αγίου Χριστοφόρου, στο εαρινό παζάρι της για να κάνετε τις πασχαλινές (και όχι μόνο) αγορές σας.

Στο παζάρι μας θα βρείτε χειροποίητες λαμπάδες, πασχαλινά και ανοιξιάτικα διακοσμητικά, κατασκευές, δώρα και πολλά άλλα που κατασκεύασαν με μεράκι και δημιουργικότητα τα παιδιά και οι εθελοντές του Ελεύθερου Σχολείου μας.

Στις παράλληλες δράσεις του παζαριού, που θα αρχίζουν καθημερινά στις 07:00 το απόγευμα, φιλοξενούμε:

 

Παρασκευή 27 Μαρτίου

το παιδικό εργαστήρι κατασκευής πασχαλινών καρτών, με τη Γλυκερία Παυλίδου

 

Σάββατο 28 Μαρτίου

το Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης

Σύνολο κιθάρας fire play, της Ελένης Τσιλιμπάκου

Συνωμοσία κρουστών της τάξης ενηλίκων, του Σάκη Κουκουμπέση

 

Κυριακή 29 Μαρτίου

τους Trio E’Dama

σε ένα μουσικό πρόγραμμα με έντεχνα, λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια.

Όλες οι κατασκευές θα διατίθενται σε συμβολικές τιμές με σκοπό την ενίσχυση της λειτουργίας του Ελεύθερου Σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης, αλλά και για πιθανούς τρόπους υποστήριξης της προσπάθειας της, μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο 2461049799, στο e-mail: infokoz@arsis.gr, στο δικτυακό τόπο: www.arsiskozanis.blogspot.gr ή μέσω της σελίδας www.facebook.com/Arsis.Kozanis.  

 Posted by at 7:52 am