Feb 242017
 

Σας ενημερώνουμε για το επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, που προτίθεται να διοργανώσει το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου & 5ου Γυμνασίου Κοζάνης.

Οι εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στις σχολικές μονάδες, που υπηρετούν, οι οποίες με τη σειρά τους να αποστείλουν τις συμμετοχές στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@dmaked.pde.sch.gr  υπόψη κ. Λέκκα Β. και κ. Γκαντιά Φ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 11:07 am
Feb 222017
 

Το ΚΠΕ Καστοριάς οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 31 Μαρτίου, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 στην Καστοριά.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Βιοποικιλότητα και Αειφόρος Τουρισμός», σύμφωνα τη θεματολογία της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Βιοποικιλότητα 2017, που είναι: «Biodiversity and Sustainable Tourism».

Το σεμινάριο έχει έναρξη στις 16:30 της Παρασκευής και λήξη στις 14:30 της Κυριακής.

Οι αιτήσεις (επισυνάπτεται υπόδειγμα) υποβάλλονται στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης που ανήκει κάθε εκπαιδευτικός.

Η λίστα συμμετοχών και οι αιτήσεις από κάθε Διεύθυνση να αποσταλούν ηλεκτρονικά από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ Καστοριάς μέχρι τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017.

Για να δείτε την πρόσκληση και την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 8:30 am
Feb 212017
 

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σχολικές Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και της Θεματικής Εβδομάδας. Το σεμινάριο έχει σαν στόχο την παρουσίαση του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος (με αρ. πρωτ: 78091/Γ7/19-05-2014 του ΥΠΠΕΘ) του Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο: “Δεξιότητες Ζωής”.

Εξαιτίας της εργαστηριακής-βιωματικής μορφής του ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέχρι 3-3-2017, ημέρα Παρασκευή, στο email: tmsdr@dide.koz.sch.gr.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, εκτός σχολικού ωραρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας (επί της οδού Καραζάνου 7) στις 10/3/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρες 17.00 – 20.00. Ο εισηγητής θα είναι από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο και να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:50 am
Feb 172017
 

Σε συνάντηση του Διευθυντή  Π.Ε. Κοζάνης και των Υπεύθυνων Σχολικών Δραστηριοτήτων  Π.Ε. & Δ.Ε. Κοζάνης με τα  μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του Κ.Π.Ε. Βελβεντού στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης (Βιοκλιματικό σχολείο στη ΖΕΠ)  αποφασίστηκε  ο σχεδιασμός και η πιλοτική υλοποίηση για φέτος ενός προγράμματος επιμόρφωσης των μαθητών στο χώρο του σχολικού συγκροτήματος.

Το πρόγραμμα για την τρέχουσα χρονιά θα έχει διάρκεια ενός μηνός (Μάιο-Ιούνιο) και θα απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών σχολείων της πόλης της Κοζάνης, ενώ την επόμενη χρονιά θα προστεθούν και σχολεία της Δ.Ε. Κοζάνης.

Οι μαθητές θα ξεναγούνται στο σχολικό συγκρότημα, θα ενημερώνονται για τα βιοκλιματικά κτίρια και για τον βιοκλιματικό σχεδιασμό τους, τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας, τους πολλαπλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζονται στην καθημερινή λειτουργία του – αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και των περιβαλλοντικών πηγών – που όπως προκύπτει από το βιοκλιματικό σχεδιασμό του, επιτυγχάνεται στα πλαίσια της συνολικής θερμικής λειτουργίας του κτιρίου και της σχέσης κτιρίου – περιβάλλοντος.

Θα δουν από κοντά:

·        Τα ενεργητικά και παθητικά ηλιακά συστήματα θέρμανσης

·        Γεωθερμία

·        Τηλεθέρμανση

·        Φωτοβολταϊκά

·       Τα παθητικά συστήματα φυσικού δροσισμού: Καμινάδες αερισμού- Σκίαστρα

Με βιωματική προσέγγιση και μέσα από εκπαιδευτικές δραστηριότητες θα κατανοήσουν τα πολλαπλά οφέλη της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής: ενεργειακά (εξοικονόμηση και θερμική/οπτική άνεση), οικονομικά (μείωση κόστους ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων), περιβαλλοντικά (μείωση ρύπων) και κοινωνικά.

Στόχος των εμπλεκόμενων είναι να εγκριθεί το πρόγραμμα από το Υπουργείο Παιδείας και να λειτουργεί  επικουρικά με τη λειτουργία του ΚΠΕ Βελβεντού στο χώρο του Σχολικού συγκροτήματος για όλα τα σχολεία Π.Ε. και Δ.Ε. Κοζάνης αλλά και όλης της Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τις σχολικές μονάδες της  πόλης της Κοζάνης το επόμενο χρονικό διάστημα.

zep

BIO 2

 Posted by at 11:47 am
Feb 152017
 

The 21st Panhellenic Conference on Informatics will be organized in Larissa, Greece from 28-30 September 2017.

Submission Deadline: April 10th, 2017

Conference site: http://pci2017.cs.teilar.gr/

Το 21ο PCI θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Λάρισας από 28-30 Σεπτεμβρίου 2017.

Προθεσμία υποβολής εργασιών: 10 Απριλίου 2017.

 Posted by at 8:18 am
Feb 102017
 

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σχολικές Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και της Θεματικής Εβδομάδας. Το σεμινάριο έχει σαν στόχο την παρουσίαση του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος (με αρ. πρωτ: 78091/Γ7/19-05-2014 του ΥΠΠΕΘ) του Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο: “Δεξιότητες Ζωής”.

Το πρόγραμμα “Δεξιότητες Ζωής” αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου και έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις καθημερινές απαιτήσεις και δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους. Στις δεξιότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα να ακούν την γνώμη των άλλων, αλλά και να εκφράζουν τη δική τους γνώμη, η σημασία του να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες κλπ. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα επισκεφτείτε το URL : https://www.britishcouncil.gr/life-skills/about

Η επιμορφωτική συνάντηση θα έχει βιωματικό-εργαστηριακό χαρακτήρα και θα παρέχει στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς:

·  πληροφορίες πάνω στις δεξιότητες ζωής, τους εκπαιδευτικούς στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος, προκειμένου να τους βοηθήσει είτε να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μόνοι τους (με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου) είτε να σχεδιάσουν περαιτέρω σχετικές δράσεις,

·   υλικό για να προσεγγίσουν τα θέματα των δεξιοτήτων ζωής και να υλοποιήσουν δραστηριότητες μέσα στην τάξη τους, καθώς και

·    μία κοινότητα για ανταλλαγή εμπειριών και υλικού και για αναζήτηση υποστήριξης περαιτέρω πρωτοβουλιών και συνεργασιών

Εξαιτίας της εργαστηριακής-βιωματικής μορφής του ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέχρι 17-2-2017, ημέρα Παρασκευή, στο email: tmsdr@dide.koz.sch.gr.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, εκτός σχολικού ωραρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης (επί της οδού Ευτέρπης και Μουσών) στις 24/2/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρες 17.00 – 20.00. Ο εισηγητής θα είναι από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο και για να κατεβάσετε την αίτηση πατήσετε εδώ.

 Posted by at 12:02 pm
Feb 102017
 

Σε συνέχεια επικοινωνίας της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης με την Υπηρεσία μας, σας γνωστοποιούμε τον κάτωθι σύνδεσμο με την παράκληση να αναρτηθεί το σχετικό βίντεο στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να κοινοποιηθεί στα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Σύμφωνα και με τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., τo τηλεοπτικό μήνυμα υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αποτελεί, επίσης, τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία, και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω spot, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 11:57 am
Feb 102017
 

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σχολικές Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και της Θεματικής Εβδομάδας. Το σεμινάριο συμπεριλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε προγράμματα πρόληψης, τεχνικών – μεθοδολογία εφαρμογής υλικών αγωγής υγείας και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών υλικών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα, εκτός σχολικού ωραρίου, στο  χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Πλ. Λασσάνη 11, ΤΚ 50100 Κοζάνης τηλ./φαξ 2461021077). Οι εισηγητές θα είναι από το ίδιο το κέντρο.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ο Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα. Σε περίπτωση μεγαλύτερης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προτιμηθούν πρώτα οι εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέχρι 17-2-2017, ημέρα Παρασκευή, στο email: tmsdr@dide.koz.sch.gr.

Για να δείτε τη σχετική πρόσκληση, το πρόγραμμα και για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των  εκπαιδευτικών.

 Posted by at 8:22 am
Feb 092017
 

Πρόσκληση

Η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Κοζάνης σας προσκαλεί  στην ανοιχτή εκδήλωση με θέμα

«Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων»

την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 7.00 μμ

στο Κοβεντάρειο

19.00- 19.20  «Ο Δήμος Κοζάνης μπροστά σε νέες προκλήσεις στη διαχείριση απορριμμάτων» – Ελένη Τασοπούλου-Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Δήμου Κοζάνης

19.20-19.40  «Το νέο πλαίσιο στη διαχείριση απορριμμάτων»- Αντώνης Γρηγορόπουλος ΔΙΑΔΥΜΑ

19.40- 20.00  «Παρουσίαση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Δυτ. Μακεδονίας»          Νίκος Περδικάρης ΕΠΑΔΥΜ

20.00-20.30  «Ο Κύκλος των Χαμένων Υλικών» – Μία παραγωγή της ΕΤ1 σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης

20.30-20-50  «Βασική Στρατηγική Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στο Δήμο Κοζάνης»- Φίλιππος Κυρκίτσος Δρ. Περιβαλλοντολόγος Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης

Ερωτήσεις – τοποθετήσεις- Συζήτηση

Σκοπός  της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση στα ζητήματα

ü      της σωστής Διαλογής στην Πηγή των Ανακυκλώσιμων και Βιοαποβλήτων

ü      της Πρόληψης παραγωγής αποβλήτων

ü      των έργων και δράσεων που έχουν δρομολογηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση

με απώτερο στόχο τα μηδενικά απόβλητα

 Posted by at 11:02 am
Feb 062017
 

Το ΚΠΕ Φιλιατών-Θεσπρωτίας στα πλαίσια του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ» και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Τρικκαίων και το ΚΠΕ Μελίτης-Φλώρινας, προγραμματίζει την υλοποίηση τριήμερου σεμιναρίου εκπαιδευτικών  με τίτλο ««Υδροκίνηση στη  Φλώρινα- Παραδοσιακοί νερόμυλοι».

Σε φόρμα αίτησης που σας επισυνάπτουμε οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους και να την υποβάλλουν στον αρμόδιο Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ανά Δ/νση Π.Ε ή Δ.Ε. που ανήκουν. Προθεσμία υποβολής αίτησης θα είναι η Πέμπτη 09 Φεβρουαρίου 2017.

Για να δείτε την πρόσκληση του ΚΠΕ πατήσε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 12:41 pm