Dec 092019
 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

(Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Τα Σχέδια Προγραμμάτων υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στον/στην αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων έως και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2019.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Αίτηση υποβολής πρότασης

 Posted by at 4:43 pm
May 252019
 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για τις θέσεις των μελών των Π.Ο. των Κ.Ε.Α. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με τριετή θητεία, να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται από Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως και Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019.

Για να κατεβάσετε τα σχετικά έγγραφα πατήστε εδώ.

 Posted by at 12:00 am
Mar 222019
 

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων/ δράσεων, εκπαιδευτικού υλικού και μαθητικών διαγωνισμών κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

 Posted by at 7:57 pm
Dec 082018
 
Προθεσμία υποβολής και έγκρισης Προγραμμάτων.
Τα Σχέδια Προγραμμάτων υποβάλλονται έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018 στον/στην αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2018.
 Posted by at 2:10 pm
Jul 032018
 

Με το πέρας του τρέχοντος σχολικού έτους και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν από φορείς, συλλόγους και οργανισμούς στην επικράτεια και με αφορμή την κοινοποίηση του απολογισμού των συμμετοχών σε αυτούς, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες για τις τιμητικές τους διακρίσεις στους διαγωνισμούς αυτούς.

Αναμφίβολα, ο ρόλος του σύγχρονου σχολειού είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς μέσα από την παροχή γνώσεων και δράσεων ανοίγεται στην κοινωνία, αναδεικνύει ταλέντα των μαθητών, αναπτύσσει και προωθεί δεξιότητες, δίνει ευκαιρίες για συνεργασίες και διακρίσεις καλλιεργώντας πνεύμα ευγενούς άμιλλας και προσφέροντας συναισθηματική ευφορία στους μαθητές/τριες.

Συγχαίρουμε, καταρχήν, τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος και πέτυχαν ιδιαίτερη διάκριση στους διαγωνισμούς και στα καινοτόμα προγράμματα μέσα από τα οποία συνεργάστηκαν, επικοινώνησαν, μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες και αισθάνθηκαν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης, αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

Συγχαίρουμε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς, που συντόνισαν, καθοδήγησαν, ενέπνευσαν τους μαθητές τους και συντέλεσαν στην παιδαγωγική διαδικασία, στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στη συνεργατική μάθηση.

Κάντε κλικ εδω για να δείτε τον πίνακα που συνοψίζονται τα αποτελέσματα των συμμετοχών αυτών.

 Posted by at 11:19 am
May 172018
 

Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του μαθήματος «Οικολογία» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υλοποιούν  στις 31 – 5 – 2018, ώρα 16.30-21.30, υπό το συντονισμό της Προέδρου του Τμήματος κυρίας Κοντογιάννη Α., Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και του διδάσκοντα Δρ. Μανώλη Ευάγγελου, μικρά ομαδικά project με το γενικό τίτλο «Επ-οικο-δομητικά δρώμενα στην πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Η θεματολογία αντλείται από την Οικολογία και το Περιβάλλον. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

 Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του νεοσύστατου Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και να ενισχύσει την παρουσία του στην κοινωνία και η παρουσία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.

 

Με εκτίμηση

Korina Charitaki

Department of Environmental Engineering

Polytechnic School

University of Western Macedonia

Bakola & Sialvera, 50132, Kozani

tel. +30 2461056654, fax. +30 2461056603

Email: kcharitaki@uowm.gr

 Posted by at 12:46 pm
May 082018
 

Αγαπημένη μας Οικογένεια,

Λίγες μέρες έχουν περάσει από τη μεγάλη μας στιγμή, την ημέρα που ξεσηκώσαμε όλη την Ελλάδα! Απολαμβάνουμε τις απίστευτες στιγμές εθελοντισμού από κάθε γωνιά της χώρας!

Οι πρώτες φωτογραφίες έχουν ήδη ανέβει, και μπορείτε ακόμη να ανεβάζετε τις 2 καλύτερες φωτογραφίες σας στο αντίστοιχο Σημείο Δράσης που έχετε δημιουργήσει στον Χάρτη Δράσεων, για να φτάσει το κύμα εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα! Τις φωτογραφίες του χάρτη ήδη τις δημοσιεύουμε στα κοινωνικά μας δίκτυα. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα το σημείο σας, μπορείτε να το κάνετε, βλέποντας σύντομες γραπτές οδηγίες ή σχετικό βίντεο.

Επίσης, όσοι δε το έχετε ήδη κάνει, σας καλούμε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Απολογισμού, δίνοντάς μας στοιχεία για τη δράση σας, εκτιμώμενο αριθμό εθελοντών, και ό,τι άλλο θελήσετε να μοιραστείτε μαζί μας, για να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα της φετινής μας δράσης. Θα τη βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/RkHZM3.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας θα σας αποστείλουμε έπαινο συμμετοχής για τους Εθελοντές της δράσης σας!

Θέλουμε να σας πούμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που αγκαλιάζετε και φέτος το εθελοντικό μας όνειρο. Μας συγκινείτε και μας εμπνέετε για ακόμα περισσότερα!

Με φιλικούς, εθελοντικούς χαιρετισμούς,

​​Η Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών
της Πανελλαδικής Εκστρατείας “Let’s do it Greece”

 Posted by at 2:08 pm
May 072018
 

Η Μαθητιάδα είναι μια εκπαιδευτική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια σε έναν κοινό τόπο μαθητές γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και της ομογένειας. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα αθλητές. Για πέντε συνεχόμενες ημέρες μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Η Μαθητιάδα διεξάγεται με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την παρουσία σας στην Τελετή Έναρξης μέχρι την Τρίτη 15/5/2018 στο program@mathitiada.gr ή στο 2324061604

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:13 am
Mar 302018
 

Παρουσίαση Τρισδιάστατου Εκτυπωτή στο Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης

 

     Στα πλαίσια του προγράμματος Project Management και σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στο Γυμνάσιο Κρόκου σε συνεργασία με την PMI Greece, παρουσιάστηκε χθες 29/3/2018 το δεύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Μανατζάροντας τη λίμνη Πολυφύτου» στο Γυμνασιακό παράρτημα  Άνω Κώμης.

      Η εκδήλωση δομήθηκε γύρω από δύο άξονες, έναν θεωρητικό και έναν πρακτικό. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος ο κ. Ιωάννης Κουρούς, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, παρουσίασε τους στόχους, τη φιλοσοφία και τον τρόπο υλοποίησης των εργασιών που αναλαμβάνουν οι σχολικές μονάδες, τονίζοντας την καθοριστική παιδαγωγική τους συμβολή στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ισότιμης πρόσβασης των μαθητών σε όλα τα στάδια υλοποίησης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στο σχολικό περιβάλλον.Στο σημείο αυτό οι μαθητές του παραρτήματος Άνω Κώμης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν την έως τώρα πορεία της δουλειάς τους, εντυπωσιάζοντας για τη μεθοδικότητα και τον ενθουσιασμό τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Κοντούλα Μαρίας και Καλώτα Χιονίας.

      Στη συνέχεια ο κ. Απόστολος Μαστρανέστης ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ και επιπλέον ως εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στο ρόλο των ΤΠΕ στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, επισημαίνοντας τη χρηστικότητα των επιμέρους προγραμμάτων και εφαρμογών και τονίζοντας την αναπόφευκτη σύνδεσή τους με την εκπαιδευτική πράξη και την καθημερινότητα των μαθητών. Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του κ. Μαστρανέστη αφορούσε στη λειτουργία των τρισδιάστατων εκτυπωτών, γεγονός που αποτέλεσε τη γέφυρα μετάβασης στο πρακτικό κομμάτι της εκδήλωσης, την παρουσίαση δηλαδή του τρισδιάστατου εκτυπωτή που το Γυμνάσιο Κρόκου και το Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης εξασφάλισαν με τη συμμετοχή τους σε Πανελλήνιο διαγωνισμό. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως τα σχολεία Κρόκου και Άνω Κώμης είναι ανάμεσα στα πέντε σχολεία πανελλαδικά που πέτυχαν τη διάκριση αυτή σε ένα διαγωνισμό του ΕΛΛΑΚ για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια πειραματική εκτύπωση στην οποία καθοριστική ήταν η συμβολή του μαθητή της Β’ Τάξης Ζιάμπα Γεωργίου  και η όλη διαδικασία όπως και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά.

        Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης κ. Βόντσα Βασιλική, η οποία κλείνοντας την εκδήλωση τόνισε τη σπουδαιότητα της εκπόνησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επαίνεσε την προσπάθεια του σχολείου που, παρότι περιφερειακό, πέτυχε μια τόσο σημαντική διάκριση την οποία απέδωσε στη στενή, ουσιαστική συνεργασία καθηγητών και μαθητών.

        Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του παραρτήματος Άνω Κώμης για τη συμμετοχή τους στην όλη διοργάνωση και την προετοιμασία εδεσμάτων για τους καλεσμένους και τους μαθητές.

 

 

Η Διευθύντρια

Δρ. Παπακώστα Αγνή

και ο Σύλλογος διδασκόντων

 Posted by at 1:03 pm
Mar 222018
 

Τρισδιάστατους εκτυπωτές (3D printers) σε πέντε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία έως το τέλος του 2018 διέθεσε ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛ/ΛΑΚ) σε συνεργασία με την Openwise.

Στο σχετικό ανοιχτό κάλεσμα για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είχαν εκδηλώσει συμμετοχή περισσότερα από 60 σχολεία και τελικά επιλέχθηκαν τα εξής πέντε για φέτος: 3ο Ε.Κ. Ανατολικής Αττικής (Ραφήνας), Γυμνάσιο Κρόκου Κοζάνης, 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, 2o Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής και Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Βασικός στόχος της δράσης είναι η εισαγωγή των μαθητών στη χρήση εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού σχεδιασμού και τρισδιάστατων εκτυπωτών στην εκπαίδευση.

Κάθε σχολείο που συμμετέχει θα δημιουργήσει σχέδια μαθήματος και σχέδια αντικειμένων που θα κατασκευάσει με τον εκτυπωτή. Στη συνέχεια, θα τα διαθέσει ως ανοιχτούς εκπαιδευτικούς πόρους, ελεύθερα για αξιοποίηση από οποιονδήποτε το επιθυμεί, σε ειδική σελίδα του σχολείου του στη διεύθυνση https://oer.ellak.gr/.

Όπως επισημαίνει ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, «το ανοιχτό λογισμικό, το ανοιχτό υλικό (open hardware) και το ανοιχτό περιεχόμενο μπορούν να αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια, τριτοβάθμια) και να συνεισφέρουν ουσιαστικά στη βελτίωση του επιπέδου της εκπαίδευσης και της έρευνας στη χώρα μας».

http://www.ert.gr/eidiseis/ellada/kinonia/trisdiastatoi-ektypotes-se-scholeia-apo-ton-organismo-anoichton-technologion/

http://kozan.gr/archives/100384

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Posted by at 12:26 pm