Dec 192013
 

Αξιότιμοι κύριοι ,

Σας γνωρίζουμε, στα πλαίσια της συνεργασίας μας,  ότι η   Κοβεντάρειος  Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης διοργανώνει ένα κύκλο θεατρικών εργαστηρίων τον Ιανουάριο του 2014,  κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 10:00-11:30 με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη του θεάτρου μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού.

Στο νέο ευχάριστο περιβάλλον του MEDIA LAB,  κάθε τάξη μπορεί να συμμετάσχει, δίχως κόστος, αφού πρώτα δηλώσει συμμετοχή! Το εργαστήρι, που θα συντονίζει η παιδαγωγός Μελίδου Αναστασία, απευθύνεται σε μαθητές  Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου και περιλαμβάνει :

 • Ενεργοποίηση/ ζέσταμα -Παιχνίδια γνωριμίας,
 • Παντομίμα, αυτοσχεδιασμό,
 • Σωματική έκφραση,
 • Τεχνικές που αφορούν την δυναμική της ομάδας,
 • Δραματοποίηση

Οι θεματικές θα είναι ευέλικτες και σχετίζονται με αγαπημένα θέματα όπως: οι παλιές φωτογραφίες, τα ξεχασμένα παιχνίδια, ο παλιός κι ο νέος χρόνος, ο τόπος μου και η ιστορία του, μυθολογία, κ.α  και με οδηγό πάντα τη φαντασία και το παιχνίδι.

 Ηλικιακές ομάδες:  4-6 ετών, 6-9 ετών, 9-12, και Εφηβικό Τμήμα (παιδιά του Γυμνασίου).
Διάρκεια εργαστηρίου: 1 ώρα και 30 λεπτά περίπου.
Τόπος διεξαγωγής: Βιβλιοθήκη Κοζάνης- Media Lab
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων: 8
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25
Πληροφορίες-εγγραφές:

 • Τηλέφωνα : 2461022245/ 2461350435
 • Fax:2461049319
 • Email :service@kozlib.gr

 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας  και την από κοινού συνεργασία στo παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού εργαστηρίου της «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δράσεις – Προγραμματισμός Ιανουαρίου 2014

 Posted by at 9:14 am
Dec 192013
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το 2ο ΕΠΑ.Λ. τραγουδάει για το Ελεύθερο Σχολείο

της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης

 

Μια όμορφη και ζεστή μουσική βραδιά διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων και οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ., την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου, στις 8.00 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 4ου Λυκείου Κοζάνης, για την υποστήριξη της λειτουργίας του Ελεύθερου Σχολείου της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης

 

Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν:

 • οι μαθητές δημοτικού του Ελεύθερου Σχολείου, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια
 • η χορωδία μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ.
 • το HIP-HOP σχήμα του SNIS-ΣΥΣΚΟΤΙΣΗ
 • ο Αντώνης σε έντεχνα και ροκ τραγούδια

Παράλληλα, στο χώρο θα λειτουργεί παζάρι με δημιουργίες των παιδιών και των εθελοντών της ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης.

Πληροφορίες για την εκδήλωση:

Τηλ.: 2461049799

e-mail: infokoz@arsis.gr

www.arsiskozanis.blogspot.gr

www.facebook.com/Arsis.Kozanis.

 Posted by at 9:09 am
Dec 172013
 

Σχολεία της Ευρώπης στο Γυμνάσιο της Αιανής

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η 5η συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius με τίτλο «Ζώντας σε μια πολυπολιτισμική Ευρώπη χωρίς να χάσουμε την ταυτότητά μας» στην Αιανή την περασμένη εβδομάδα 09-13/12/2013.

Ήταν η σειρά του Γυμνασίου Αιανής να υποδεχθεί τους συμμετέχοντες του προαναφερόμενου προγράμματος από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, τη Γερμανία, το Λουξεμβούργο και τη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Το προσωπικό του σχολείου και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καλωσόρισαν τους επισκέπτες μ’ ένα γευστικό δείπνο σε τοπικό εστιατόριο της Αιανής. Το επόμενο πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες του προγράμματος. Από νωρίς οι φιλοξενούμενοι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, παρακολούθησαν τα μαθήματα μαζί με τους φιλοξενούντες συμμαθητές τους και συμμετείχαν στις σχολικές δραστηριότητες.

Οι εκπαιδευτικοί αρχικά, έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο της Κοζάνης α.α. κ. Μάρκο Φλώρο, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα του προγράμματος και στην αναγκαιότητα της υιοθέτησης μιας διαπολιτισμικής κουλτούρας απ΄ όλους τους Ευρωπαϊκούς λαούς και ολοκλήρωσε την ομιλία του δίνοντας πληροφορίες για το Δήμο Κοζάνης και την ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τη Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας, κα Βασιλική Βόντσα, η οποία στο πλαίσιο της εγκάρδιας υποδοχής, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης αυτών των προγραμμάτων λόγω της ανταλλαγής εμπειριών, ενώ δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσουν τη δομή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας μέσα από μια περιληπτική αλλά μεστή παρουσίαση από το προσωπικό της Διεύθυνσης.

Συνεχίζοντας το πρόγραμμά τους, ξεναγήθηκαν στο Γυμνάσιο της Αιανής θαυμάζοντας την παραδοσιακή γωνιά, η οποία ετοιμάστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος, επισκέφθηκαν αίθουσες για να παρακολουθήσουν μαζί με τους μαθητές διδασκαλία διαφόρων μαθημάτων και έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις υποκριτικές και γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών του σχολείου παρακολουθώντας τη θεατρική ομάδα να ερμηνεύει διασκευασμένο το έργο «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στην Αγγλική γλώσσα.

Μετά από ένα ελαφρύ γεύμα που ετοίμασαν οι γονείς των μαθητών στο σχολείο, οι εκπαιδευτικοί άρχισαν να εργάζονται στην κατεύθυνση της δημιουργίας ενός μεθοδολογικού οδηγού υλοποίησης του προγράμματος, αλλά και της δημιουργίας ενός πολιτιστικού χάρτη της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου, όπως ορίζεται από το πρόγραμμα και για τις υπόλοιπες χώρες, να γνωστοποιηθούν τα πολιτιστικά στοιχεία της περιοχής. Αργά το απόγευμα καθηγητές και μαθητές συμμετείχαν στο στολισμό του χριστουγεννιάτικου δέντρου της πλατείας της Αιανής. Το βράδυ, οι εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν τη μονάδα απόσταξης τσίπουρου (καζάνι) του κ. Γρηγοριάδη Γιάννη στο Μαυροδένρι όπου εξεπλάγησαν θετικά όχι μόνο από τον τρόπο απόσταξης, αλλά και από τον τρόπο αναμονής της απόσταξης δοκιμάζοντας ντόπια εδέσματα και κρασιά υπό τους ήχους της μουσικής των «Τζαναμπέτηδων».

Την Τετάρτη, καθηγητές και μαθητές, φιλοξενούντες και φιλοξενούμενοι, επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη, περιηγήθηκαν σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, ξεναγήθηκαν στον Λευκό Πύργο, έμαθαν για την ιστορία της πόλης, ευφράνθηκαν αγναντεύοντας το Αιγαίο και το κουραστικό της ημέρας αποζημίωσε η θέα του Θερμαϊκού με φόντο το ηλιοβασίλεμα πίσω από τα Πιέρια όρη.

Την τελευταία μέρα του προγράμματος οι φιλοξενούμενοι εντυπωσιάστηκαν όχι μόνο από το πλήθος και τον πλούτο των ευρημάτων του Αρχαιολογικού  Μουσείου Αιανής, αλλά και από την ευφράδεια των μαθητών του Γυμνασίου, οι οποίοι τους ξενάγησαν και τους επέδειξαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου στην αγγλική γλώσσα.

Το μεσημέρι κυρίες, μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου, του Δημοτικού Σχολείου, του Νηπιαγωγείου, του Μορφωτικού Συλλόγου και του Συλλόγου Γυναικών Αιανής, αλλά και των Πολιτιστικών Συλλόγων Καισαρειάς και Ρυμνίου, είχαν ετοιμάσει πλούσια και ποικίλα εδέσματα, στην όψη των οποίων οι φιλοξενούμενοι εξεπλάγησαν με την ποσότητα, την ποιότητα και τον διάκοσμο. Δοκίμασαν απ΄ όσες νοστιμιές μπορούσαν ακούγοντας άσματα από τη χορωδία του σχολείου και βλέποντας το χορευτικό τμήμα να χορεύει παραδοσιακούς τοπικούς και λαϊκούς χορούς. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπ/σης κ. Κοσμάς Σαββιλωτίδης, ο οποίος, αφού έπλεξε το εγκώμιο του Γυμνασίου Αιανής, επεσήμανε τη σπουδαιότητα του προγράμματος για μαθητές και καθηγητές και μίλησε για τις ομορφιές, τα αξιοθέατα και τη δυναμική της Αιανής και της ευρύτερης περιοχής. Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, ο κ. Günter Peifer, συντονιστής του προγράμματος, ιδιαίτερα ενθουσιασμένος απ΄ ό,τι βίωσε στη χώρα μας, αναφέρθηκε στην εκπληκτική όπως είπε οργάνωση του όλου εγχειρήματος, τόνισε την χαρά του για την παρουσία του στην Αιανή, εντυπωσιάστηκε από το κλίμα συνεργασίας καθηγητών, μαθητών και γονέων, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέδραμαν σ΄ αυτό, ιδιαίτερα όμως τις οικογένειες που φιλοξένησαν τους μαθητές τους λέγοντας ότι τους έκαναν παιδιά τους και δήλωσε ευτυχής που ζει μια τέτοια συγκινησιακή ατμόσφαιρα. Τέλος καθηγητές και μαθητές έγιναν ένα χορεύοντας και τραγουδώντας παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια μέχρι αργά το απόγευμα.

Την επομένη μέρα, αφού ανανεώθηκε το ραντεβού για την Ιταλία, σε ιδιαίτερα συγκινησιακό κλίμα, μαθητές και καθηγητές αναχώρησαν για τον τόπο τους με τις ομορφότερες αναμνήσεις κι εντυπώσεις, χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση ως ένα από τα ωραιότερα χριστουγεννιάτικα δώρα που έλαβαν ποτέ.

Για το Γυμνάσιο Αιανής

Ο Συντονιστής του Προγράμματος                                                                                                                      Ο Διευθυντής

        Αποστόλης Κουβάτας                                                                                                                                   Μιχάλης Παππάς

Σχολεία της Ευρώπης στο Γυμνάσιο της Αιανής

Ανοιχτή Ευχαριστήρια Επιστολή του Γυμνασίου Αιανής

 Posted by at 3:02 pm
Dec 032013
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινά η λειτουργία του media lab της Κοβεντάρειου Δημοτικής  Βιβλιοθήκης Κοζάνης, την  Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου  με δύο μαραθώνιους από τις 10:00΄μέχρι τις 22:00΄!!!( δείτε αναλυτικά τις δράσεις)

 

 

MEDIALAB

 

Το Δεκέμβριο του 2013 τα 9 MEDIA Labs ξεκινούν τη λειτουργία τους με ένα Μαραθώνιο Δημιουργικότητας, με δράσεις που εκπέμπουν καινοτομία, παιχνίδι και διάδραση.

 

Πώς έχεις σκεφτεί τη Δημόσια Βιβλιοθήκη του μέλλοντος και τι θα ήθελες να μπορούσες να κάνεις μέσα σε μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη; Ποιος είναι ο ρόλος της Βιβλιοθήκης σήμερα και ποιες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας καλείται να καλύψει;

Το Future Library ανακοίνωσε τη συνεργασία με 9 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, με σκοπό να μετατρέψει, με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ένα κομμάτι τους σε MEDIA Lab, σε νέους δηλαδή ελκυστικούς και άνετους χώρους δημιουργικότητας που ευελπιστούν να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα.

“Τa MEDIA Labs θα δώσουν ευκαιρίες κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες, ανέργους και μετανάστες να εκτεθούν στις τέχνες και την τεχνολογία. Είναι μια συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με μεγαλύτερη πρόκληση, πέρα από το σχεδιασμό καινοτόμων υπηρεσιών και την κατασκευή μοντέρνων χώρων, να μπορέσουμε να διοχετεύσουμε το μικρόβιο του πειραματισμού και της επιχειρηματικότητας στο DNA των βιβλιοθηκών, ως οργανισμών.

Στην προσπάθεια αυτή του Future Library συμμετέχει και η Google. Η Google θα παράσχει τεχνογνωσία στη σχεδίαση χώρων που προάγουν την δημιουργικότητα και την καινοτομία και θα ενισχύσει την εκπαίδευση των υπάλληλων των Βιβλιοθηκών σε θέματα βέλτιστης εκμετάλλευσης του διαδικτύου και της τεχνολογίας.

Το σχεδιαστικό εργαλείο επιλογής οργανώνει σε ζώνες δραστηριοτήτων, όπως studio επεξεργασίας ήχου και εικόνας, ζώνη διαδραστικής συνεργασίας και δημιουργίας, ομαδικής και ατομικής μελέτης και επικοινωνίας. Στοχεύοντας έτσι, στην ενοποίηση του φυσικού με τον ψηφιακό χώρο μέσα από άνετους, εργονομικούς και ελκυστικούς χώρους που συνεργάζονται για την υποστήριξη αυτής της ιδέας”.

 

Press Display

 

Πρόσβαση σε 2.200 εφημερίδες, ενημέρωση για τις εξελίξεις σε 101 χώρες, άρθρα σε 54 γλώσσες! Σας φαίνεται εξωπραγματικό; Κι όμως η υπηρεσία αυτή προσφέρεται εντελώς δωρεάν στους χρήστες της ΚΔΒΚ, με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα Press Display, ουσιαστικά προωθεί την ηλεκτρονική ανάγνωση.

Βέβαια πρέπει να αναφερθεί ότι η καινοτομία και η νεωτερικότητα της εφαρμογής έγκειται στο ότι δεν πρόκειται για μία απλή ανάγνωση ηλεκτρονικών εφημερίδων και περιοδικών σε PDF .

Οι χρήστες της εφαρμογής Press Display μπορούν να διαβάσουν την εφημερίδα ή το περιοδικό όπως ακριβώς έχει εκδοθεί.

Μπορούν επίσης να κάνουν

ψηφιακή επεξεργασία

να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε πολυμεσική εφαρμογή,

να στείλουν τα άρθρα που τους ενδιαφέρουν μέσω e – mail,

να μοιραστούν άρθρα μέσω κοινωνικών δικτύων,

να μεταφράσουν τις πληροφορίες που θέλουν σε 12 τουλάχιστον γλώσσες,

να κάνουν αναζήτηση με λέξεις – κλειδιά και άλλα πολλά.
Για να χρησιμοποιήσει κάποιος την εν λόγω υπηρεσία αρκεί να βρίσκεται στους χώρους της Βιβλιοθήκης και να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο της Βιβλιοθήκης. Η σύνδεση μπορεί να γίνει είτε από τους Η/Υ της Βιβλιοθήκης είτε από ιδιωτική συσκευή που εξασφαλίζει πρόσβαση στο internet (κινητό τηλέφωνο, φορητό υπολογιστή, tablet κλπ), μέσω του ασύρματου δικτύου της Βιβλιοθήκης.

Η ΚΔΒΚ έχει εξασφαλίσει 8 άδειες για ταυτόχρονη πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή.
Επειδή η πληροφορία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αγαθό στη λεγόμενη κοινωνία της πληροφορίας που διανύουμε, ας εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες που μας παρέχει. Ειδικά όταν όλες αυτές οι δυνατότητες εξασφαλίζονται δωρεάν για εμάς!

 

 

 

Οι δύο παραπάνω εφαρμογές προσφέρονται από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Future Library, με γνώμονα τη στήριξη των Δημόσιων και Δημοτικών Βιβλιοθηκών, ώστε να αποτελέσουν κέντρα δημιουργικότητας, καινοτομίας και μάθησης για τους πολίτες των περιοχών που εξυπηρετούν. Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι η χρηματοδότηση της εν λόγω διαδικτυακής εφαρμογής παρέχεται σε 10 επιλεγμένες Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της ελληνικής επικράτειας με αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”.

 

 

 Posted by at 2:43 pm
Dec 022013
 

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου

 • «Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατά θεματικές ενότητες και ο τρόπος προσέγγισης μικρών και μεγάλων: Η  κατοικία και ο αθλητισμός στην αρχαιότητα». Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης, Διάλεξη της  Δρ. Γεωργίας Καραμήτρου- Μεντεσίδη(για μέλη του ΛΠΚ)

Στη  Δημοτική Χαρτοθήκη, 18:30΄-20:30΄

 

Τέταρτη 4 Δεκεμβρίου

 • «Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατά θεματικές ενότητες και ο τρόπος προσέγγισης μικρών και μεγάλων: Αρχαία Διατροφή, Γραφή, Αρχαία Γλυπτική, Νομίσματα κτλ» Διάλεξη με τη  Δρ. Γεωργία Καραμήτρου- Μεντεσίδη. Σε συνεργασία με το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης(για μέλη του ΛΠΚ)

Στη Δημοτική Χαρτοθήκη, 18:30΄-20:30΄

 

Παρασκευή 6 & Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

 • Το media lab ξεκινά τη λειτουργία του με Μαραθώνιο Δημιουργικότητας

             Καινοτόμες δράσεις, παιχνίδι και διάδραση (δείτε αναλυτικά τις δράσεις  http://www.kozlib.gr/DNN/Portals/7/EKDHLOSEIS%202013/Program%20Kozani.pdf .

Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 10:00΄-21:00΄

 

Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

 • Εβδομάδα ενημέρωσης  για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (Σ.Μ.Ν)- AIDS. Σε συνεργασία με το Μαμάτσειο – Μποδοσάκειο  Γ. Ν.  Κοζάνης. Για μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 10:00΄-14:00΄

 

 Δευτέρα 9 έως Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

 • Έκθεση χειροποίητων βιβλίων, βυζαντινών χειρογράφων και αρχαίας συσκευασίας γραπτού λόγου. Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αγωγής για το Βιβλίο, «Βιβλιολογείον», της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Προβολή του εργαστηρίου σε power point, στο media lab.

Στη Βιβλιοθήκη-προθήκες διαδρόμου, 8:00΄-21:00΄

 

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

 • Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Κοζάνης -Πρόγραμμα «Τοπικής ιστορίας».  Ξενάγηση  στη βιβλιοθήκη.

Στη Βιβλιοθήκη, 19:00΄

 

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

 • Αφιέρωμα στη μνήμη Μίμη Σουλιώτη, ιδρυτή του Βιβλιολογικού εργαστηρίου της Παιδαγωγικής Σχολής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ομιλία κ. Εφ. Παπαγεωργίου, Χαιρετισμός Κ. Ντίνας.(παράλληλη εκδήλωση με την έκθεση του «Βιβλιολογείου»)  

Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 18:00΄

 

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου

 • Ραδιόφωνο on line. “Ιντερνετικό” ραδιόφωνο της βιβλιοθήκης κάθε Δευτέρα 19:00-20: 00 με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου και τον μουσικό παραγωγό Νίκο Μόμτσιο. Η συχνότητα που θα εκπέμπει θα ανακοινωθεί σύντομα στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης. (πρώτη παρουσίαση).

Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 19:00΄-20:00΄

 

Τέταρτη 18 Δεκεμβρίου.

 • «Τεχνική video» Σεμινάριο με τον Νεκτάριο Δουγαλή, εικονολήπτη. (πρώτη παρουσίαση).

Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 19:00΄-20:00΄

 

 • «Video editing (μοντάζ)» Σεμινάριο με τον Νίκο Κέφαλο, σκηνοθέτη. (πρώτη παρουσίαση).

Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 20:00΄ -21:00΄

 

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

 • «Από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό τύπο» Σεμινάριο με τον Μιχάλη Πιτένη, δημοσιογράφο. Για τους μαθητές  του Α1 και Β5 του 3ου ΓΕΛ Κοζάνης.

Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 13:00΄-14:00΄

 

 • « Ηχοληψία – Μουσική παραγωγή» Σεμινάριο  με τον Νίκο Μόμτσιο, μουσικό παραγωγό (πρώτη παρουσίαση).

Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 19:00΄-20:00΄

 

 Κυριακή 22 Δεκεμβρίου

 • «Χριστουγεννιάτικο δέντρο αλληλεγγύης» Σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης-Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Κοζάνης.
 • Στο Δημαρχείο (κεντρική είσοδος), 10:00΄- 16:00΄

 

Διευκρινήσεις:

 • Όλες οι δράσεις και οι εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης-εκτός της θεατρικής παράστασης & αυτών που απευθύνονται σε μέλη – παρέχονται εθελοντικά και δωρεάν από συνεργάτες της.
 • Τα σεμινάρια είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται προεγγραφή (δήλωση συμμετοχής στο 2461350435 & 2461022245).
 • Για τυχόν αλλαγές ή προσθήκες θα βγαίνει ανακοίνωση.
 Posted by at 7:38 am
Dec 022013
 

Ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής κ.  Κωνσταντίνος Δράμπης διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση με θέμα:

 

 «Δημιουργική μάθηση- ψυχοκινητική αγωγή-Νέες

 

Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις»

Ημερομηνία: Τετάρτη 04/11/2013

 

Χώρος:ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ώρα:      

Εισηγήτρια:   Μάγκου Νατάσα ΕΦΑ

 

Περιγραφή του αντικειμένου:

 

Το μάθημα της γυμναστικής είναι σε θέση να διευκολύνει και να εξασφαλίσει ιδανικές συνθήκες  για την κατάκτηση της ολοκληρωμένης γνώσης, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας καθώς και  της συναισθηματικής, αισθητικής , νοητικής ανάπτυξης  των παιδιών.

Μέσα από εξαιρετική ποικιλία ψυχοκινητικών παιχνιδιών αμβλύνεται η κυρίαρχη βιβλιοκεντρική πρακτική του ελληνικού  σχολείου.  Με διάφορες ευχάριστες δράσεις  που συνδέονται   με δραστηριότητες κινητικές, μουσικές, εικαστικές και δραστηριότητες  λόγου, τα παιδιά  κατανοούν   έννοιες και αριθμούς, γράμματα και σχήματα. Μέσα στο δάσος του παραμυθιού και της φαντασίας παίζοντας  τα  παιχνίδια  ψυχοκινητικής αγωγής το μάθημα της Φυσικής Αγωγής συνδυάζει την ψυχαγωγία με τη γνώση!

 

 

 

 

Στο σεμινάριο αναλύονται τα παρακάτω θέματα:

 

 • Ψυχοκινητική Αγωγή-Δημιουργική Μάθηση
 • Στερεότυπα και Προκαταλήψεις
 • Σχηματοποίηση της γνώσης και των συναισθημάτων.
 • Ο  αφουγκρασμός και η εμψύχωση  στην εκπαιδευτική διαδικασία.
 • Αποτελεσματικοί μέθοδοι  διδασκαλίας με βιωματική προσέγγιση.
 • Ψυχοκινητικά  παιχνίδια με τη μέθοδο της αποκλίνουσας
 • παραγωγικότητας-divergent production style H.
 • Καινοτόμες δράσεις.

Σκοπός του  σεμιναρίου :

 

Η επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής  στη διδασκαλία και η αξιοποίηση των τεχνικών της  Ψυχοκινητικής Αγωγής- Δημιουργικής Μάθησης στη βιωματική μάθηση και στην εκπόνηση Καινοτόμων Δράσεων.

Με την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες  αναμένεται:

 • Να κατανοήσουν τους συγκεκριμένους στόχους και μεθόδους διδασκαλίας της Ψυχοκινητικής Αγωγής- Δημιουργικής Μάθησης.
 • Να κατανοήσουν την εμπλοκή της κίνησης στο «γνωστικό τοπίο του σχολείου όπου  ο «βομβαρδισμός»  καθημερινά από γνώσεις, έννοιες, πληροφορίες είναι ανελέητος.
 • Να κατανοήσουν το στοιχείο της διαθεματικότητας και της σύνδεσης γνώσεων από διαφορετικούς γνωστικούς χώρους στην εκπόνηση Καινοτόμων Δράσεων.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

11:00 – 12:00 Α΄ Μέρος: Θεωρία-παρουσίαση με βίντεο και φωτογραφίες  μαθημάτων ψυχοκινητικής αγωγής- Δημιουργικής μάθησης.

12:15 – 12: 30: διάλειμμα

12:30 – 13:30 B΄ Μέρος: Βιωματικό εργαστήρι όπου οι συμμετέχοντες θα παίξουν παιχνίδια ψυχοκινητικής αγωγής.

13:30 – 14:00 Γ΄ Μέρος: Ερωτήσεις-διευκρινήσεις

 

Παρακαλούμε τις/τους συναδέλφους κ.κ. Δ/ντριες/Δ/ντές των Σχολικών Μονάδων να διευκολύνουν τους συναδέλφους ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο

 Posted by at 7:34 am