Jan 302014
 

Εκπαιδευτικά προγράμματα της «Κοβενταρείου» Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης  για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό έγγραφο : ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Για το αναλυτικό πρόγραμμα δείτε το σχετικό έγγραφο :ΔΡΑΣΕΙΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

 Posted by at 11:26 am
Jan 302014
 

     Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν επιμορφωτικές ημερίδες με συντονιστικό φορέα την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών στα πλαίσια του Εθνικού  Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής αγωγής με την επιστημονική στήριξη του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που οργανώνουν και υλοποιούν για 2η σχολική χρονιά επιμορφώσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. μέσω του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής με τίτλο “Η οδική ασφάλεια των παιδιών και η δική μας ευθύνη” και γεωγραφική ακτίνα δράσης νομούς της Επικράτειας.

     Σκοπός του δικτύου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μέσα από θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικές διαδικασίες και σύμφωνα με το υπάρχον εκπαιδευτικό πλαίσιο, ώστε να αποκτήσουν μεθοδολογικά εργαλεία που θα τους φανούν χρήσιμα στην υλοποίηση ενός εκπαιδευτικού προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής στην τάξη τους.

     Οι θεματικές ενότητες της ημερίδας (που αποτελείται από θεωρητική κατάρτιση των εκπαιδευτικών, βιωματικά εργαστήρια και εκπαίδευση στα Πάρκα Κυκλοφοριακής Αγωγής) είναι: Η μετακίνησή μας στο σχολείο, Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας για παιδιά, Βιώσιμη Μετακίνηση, Μετακινούμαι με ασφάλεια πεζός, Οδηγώ ποδήλατο, Μετακινούμαι με ασφάλεια ως επιβάτης, Τροχαία ατυχήματα. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιμορφωθούν σ’ αυτήν θα παραλάβουν υποστηρικτικό έντυπο και ψηφιακό υλικό (εγκεκριμένο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο).

    Όλοι οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν την επιμορφωτική ημερίδα θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής παρακολούθησης της ημερίδας ως μέλη του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής.

    Οι τυπικές υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι η παρακολούθηση της επιμορφωτικής συνάντησης και η πραγματοποίηση δραστηριοτήτων στις τάξεις έως το τέλος της σχολικής χρονιάς ή κατά τη διάρκεια της ερχόμενης.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των εκπαιδευτικών και την αποστολή κατάστασης με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων ανά σχολική μονάδα μέχρι 7/2/2014  με email στην παρούσα ηλεκτρονική διεύθυνση

 Posted by at 9:58 am
Jan 272014
 

Διεξαγωγή Διεθνούς Σεμιναρίου σχετικό με τη Διαπολιτισμική εκπαίδευση

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό έγγραφο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 Posted by at 9:15 am
Jan 222014
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ

 

2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (DOCUMENTARIES)

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ

Promo small

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό έγγραφο :  Ορθή Επανάληψη: Δελτίο Τύπου | 2ος Διαγωνισμός Ντοκιμαντέρ

 2ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ (DOCUMENTARIES)

 Posted by at 12:11 pm
Jan 202014
 

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟ-ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

 

Υπεύθυνοι  καθηγητές: Αλευριάδου Αναστασία, Αν. Καθ. ΠΤΝ

                                    Καλεράντε Ευαγγελία, Επ. Καθηγήτρια ΠΤΝ

Για περισσότερες πληροροφρίες δείτε τι σχετικό έγγαρφο : ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Posted by at 1:26 pm
Jan 172014
 

Πρόσκληση εκπαιδευτικών σε Ημερίδα Περιβαλλοντικού περιεχομένου στην Κωνσταντινούπολη-Ζάππειο Γυμνάσιο-Λύκειο

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το έγγραφο : ΔΔΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης

 Posted by at 3:05 pm
Jan 172014
 

     Το ΚΠΕ Καστοριάς στο πλαίσιο της Πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ, άξονας προτεραιότητας 8» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.)  και από εθνικούς πόρους, θα οργανώσει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.

     Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Ενεργοί Πολίτες για την Αειφορική Διαχείριση των Γλυκών Νερών»

     Η λίστα συμμετοχών και οι αιτήσεις από κάθε διεύθυνση να αποσταλούν στο ΚΠΕ Καστοριάς μέχρι την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το έγγραφο : ΚΠΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

 Posted by at 3:02 pm
Jan 152014
 

«2014 έτους της Μεσογείου», αναπτύσσονται πρωτοβουλίες μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας και  με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών διοργανώνονται εκδηλώσεις με το ελληνικό συγκρότημα encardia στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό έγγραφο : Encardia

 Posted by at 10:14 am
Jan 142014
 

    Είμαστε μια χώρα που λόγω της μεσογειακής αναιμίας και των πολλών τροχαίων ατυχημάτων, έχει πολύ μεγάλες ανάγκες σε μονάδες αίματος. Η χώρα μας χρειάζεται κάθε χρόνο τουλάχιστον 650.000 μονάδες αίματος, αλλά με την αύξηση των μεταμοσχεύσεων σίγουρα πια, χρειαζόμαστε πολλές περισσότερες. Ας σκεφτούμε ότι περίπου 120.000 διατίθενται στους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία (θαλασσαιμικοί). Φανταστείτε την αγωνία των δικών τους, να ψάχνουν να βρουν, για μια ζωή, κάθε μήνα 3 ή 4 άτομα για να κρατήσουν στη ζωή τον άνθρωπό τους. Χιλιάδες μονάδες για τροχαία, εγχειρήσεις καρδιάς, απλές εγχειρήσεις, γέννες με καισαρική,  νεφροπαθείς, αιμορροφιλικοί….

    Για να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες χρειάζεται η προσφορά όλων μας.

ΜΟΝΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΙΜΑ ΣΕ ΑΛΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης έχει βάλει στόχο να κάνει τόσο έντονη την παρουσία του, ώστε πρώτα από όλα να μην υπάρχει η δικαιολογία πως ο κόσμος δεν γνωρίζει τον Σύλλογο ή την ανάγκη ύπαρξης Αίματος, Αιμοπεταλίων, Μυελού των Οστών και Οργάνων Σώματος.

Δεύτερον, κάθε οικογένεια να έχει τον Αιμοδότη της, εφόσον βέβαια αυτό είναι εφικτό, από άποψη υγείας. Γιατί η εικόνα που έχουμε ως τώρα είναι  ότι υπάρχουν οικογένειες που είναι όλοι Αιμοδότες και οικογένειες που είναι αδιάφοροι ή δηλώνουν άγνοια του προβλήματος. Ουσιαστικά, αγωνιζόμαστε για να υπάρχει, αν όχι σε κάθε οικογένεια, τουλάχιστον σε κάθε 2 οικογένειες ένας αιμοδότης, για να φτάσουμε επιτέλους στην πολυπόθητη  επάρκεια αίματος

Για περισσότερες πληροροφορίες : Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης “Γέφυρα Ζωής”

 Posted by at 2:37 pm