Jan 262017
 

Το ΚΠΕ Αρναίας συνδιοργανώνει με τα συνεργαζόμενα στο Δίκτυο ΚΠΕ,  συνάντηση σχολείων που έχουν ενταχθεί στο Ε.Θ.Δ. «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά». Η δράση έχει τίτλο «Η μέλισσα που μας ενώνει το 2017» και θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017. Θα διαρκέσει από το πρωί της Παρασκευής έως και το μεσημέρι (το πρόγραμμα θα κοινοποιηθεί αργότερα στα σχολεία που θα συμμετέχουν). Θα ακολουθήσει σεμινάριο του Ε.Θ.Δ. διήμερο ή τριήμερο από 5-7 Μαΐου 2017.

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον/ην Υπεύθυνο/η Σ.Δ. ή Π.Ε. της Διεύθυνσής τους έως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017, ο/η οποίος/α θα διαβιβάσει τις αιτήσεις συμμετοχής στο ΚΠΕ Αρναίας. Θα παρακαλούσαμε τα σχολεία που θα δηλώσουν συμμετοχή να επικοινωνήσουν άμεσα με το ΚΠΕ. Ακολουθεί η φόρμα της αίτησης.

Για να δείτε το σχετικό έγραφο και την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:53 pm
Jan 262017
 

Το StoryDoc σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων «Ανοιχτά Σχολεία», τον Οργανισμό Πολιτισμού και Νεολαίας ΟΠΑΝΔΑ και την Περιφέρεια Αττικής οργανώνει σεμινάριο-εργαστήριο παραγωγής ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «Φτιάξε τη δική σου ταινία για τους πρόσφυγες, 6 γνωστοί σκηνοθέτες σου δείχνουν τον δρόμο»
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:43 pm
Jan 202017
 

 Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται η 6η Ημερίδα για την ορθή χρήση Τεχνολογίας από παιδιά και εφήβους, στο Παν/μιο Αθηνών “Το ταξίδι του Αριάδνη συνεχίζεται…

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της 6ης Ημερίδας, θα παρουσιαστούν και θα δοθούν τα εργαλεία για εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές ενηλίκων, ειδικούς και μαθητές, τα οποία έχει επιστημονικά επιμεληθεί η ομάδα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων “Π & Α Κυριακού”, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής και τον Επιστημονικό Οργανισμό “ΜΑΖΙ για την Εφηβική Υγεία”.

Τα εργαλεία που θα συζητηθούν είναι τα παρακάτω :

1. ENABLE                      

2. YOUTH POWER

3. YOUTH TECH                 

4. BE STRONG ONLINE

Θα παρουσιαστούν επίσης τα νέα προγράμματα, οι συνεργασίες και τα νέα ερευνητικά δεδομένα, ενώ μέλη του δικτύου ΑΡΙΑΔΝΗ θα παρουσιάσουν τη δράση τους.

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος-παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με e-mail info@youth-health.gr, ή μέσω της Γραμμής για την Τεχνολογία “ME Υποστηρίζω” 80011 80015.

Θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης από το ΕΚΠΑ μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Σας περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά,

 

Μαρίζα Τσολιά
Καθηγήτρια Παιδιατρικής
Διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών
Άρτεμις Τσίτσικα
Επίκουρη Καθηγήτρια
Παιδιατρικής- Εφηβικής Ιατρικής Επιστημονική Υπεύθυνος Μ.Ε.Υ
 Posted by at 10:06 am
Jan 182017
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

“Γίνε η Αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο”

 Την  Τρίτη 7 Φεβρουαρίου του 2017 και ώρα 10.00-14.00  στο αμφιθέατρο  του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών  (Διεύθυνση: Αναστάσεως 2, Παπάγου, πλησίον Μετρό – Στάση  Εθνικής Άμυνας)  θα εορτασθεί για 14η συνεχή χρονιά η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου.

Τo Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, ως επίσημος εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Δικτύου INSAFE/INHOPE έχει αναλάβει την ευθύνη Υλοποίησης  του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σας προσκαλεί  στην  κεντρική εκδήλωση εορτασμού  της Hμέρας  Ασφαλούς  Διαδικτύου.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου  αλλά και οι μαθητικοί διαγωνισμοί  τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην εκδήλωση συμπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  http://saferinternet4kids.gr/dilosi-simmetoxis/ 

Για να δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ πατήστε  http://saferinternet4kids.gr/program_sid2017/

Θα δοθούν Βεβαιώσεις Συμμετοχής

Για πληροφορίες σχετικά με ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ για δράσεις στο σχολείο την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ της Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

-          ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: http://saferinternet4kids.gr/yliko-dhmotiko/

-          ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ:   http://saferinternet4kids.gr/yliko-gymnasio/

-          ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ: http://saferinternet4kids.gr/eggrafi-yposthrikth/

 Posted by at 10:11 am
Jan 162017
 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

σας ενημερώνουμε ότι λόγω καιρικών συνθηκών και κλειστών σχολείων, η προθεσμία υποβολής αίτησης για ένταξη ή επανένταξη στο Δίκτυο «Υδροκίνηση», παρατείνεται έως την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017.

Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων θα πρέπει με τη σειρά τους να μας αποστείλουν τα στοιχεία ηλεκτρονικά στον πίνακα excel που σας επισυνάπτουμε (χωρίς να τροποποιηθεί) μέχρι τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 12:53 pm