May 262017
 

Το ΚΠΕ Άμφισσας  και το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, ως συντονιστικός φορέας του  Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό και Βιώσιμη Ανάπτυξη», προτίθενται να πραγματοποιήσουν 2ήμερη επιμορφωτική δράση /σεμινάριο με τίτλο:  Καλές πρακτικές για διαχείριση των υδατικών πόρων στο χώρο  και το χρόνο. «Από την χώρα των Οζολών -  Λοκρών στη σημερινή Φωκίδα».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί  από τις  23  έως  τις 24 Ιουνίου  2017, στους χώρους του ΚΠΕ Άμφισσας, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας, Ιτέας και του Γαλαξιδίου.

Καλούμε τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς και τα στελέχη εκπαίδευσης, σύμφωνα με την παραπάνω περιγραφή, να αιτηθούν τη συμμετοχή τους, υποβάλλοντας την αίτησή τους α)μέσω του παρακάτω υπερσύνδεσμου, https://goo.gl/forms/ugdP6nwyoBOq7DVS2  ,   καθώς και με υποχρέωση να αποσταλεί πρωτότυπα σφραγισμένη και υπογεγραμμένη η αίτησή τους, στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων/ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (μόνο για συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς), το αργότερο έως  τις 02/06/2017, β) μέσω του παρακάτω υπερσύνδεσμου, https://goo.gl/forms/zCmV3SqwhdU1trGI3   ,  το αργότερο έως  τις 02/06/2017,  (για Υπεύθυνους ΣΔ/ΠΕ) και γ) μέσω του παρακάτω υπερσύνδεσμου, https://goo.gl/forms/7y4mWFAz6dmgl2WJ2  , το αργότερο έως  τις 05/06/2017 (για εκπροσώπους συνεργαζόμενων ΚΠΕ).

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο – πρόσκλσηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να δείτε το ενδεικτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου πατήστε εδώ.

 Posted by at 8:51 am
May 252017
 

3η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΣΤΟ 2ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το 2Ο Συνέδριο Εκπαιδευτικών Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα:

 «ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ»

 26 και 27 Μαΐου 2017 στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας

 Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας και θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:41 am
May 252017
 

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, ως συνδιοργανωτής του 18ου Πανελληνίου  Συνεδρίου  και του Διεθνούς Εργαστηρίου, αντίστοιχα με τίτλο «Η Ελληνική Δασοπονία μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις: αειφορική διαχείριση δασών, δασικοί χάρτες, περιβαλλοντικές τεχνολογίες – δικτύωση και προστασία φυσικού περιβάλλοντος»  &  International Workshop  “Information Technology, Sustainable Development, Scientific Network & Nature Protection” που διοργανώνει η  Ελληνική Δασολογική Εταιρεία, στις 8 έως 11 Οκτωβρίου 2017 στο Βαρόσι της  Έδεσσας (περιοχή Καταρρακτών),

 

σας απευθύνει πρόσκληση  συμμετοχής  σε αυτό, είτε με ανακοίνωση, είτε ως σύνεδρος. Ενδεικτικά σας προτείνουμε να εμπλακείτε στα  ακόλουθα θεματικά πεδία:

Το Δάσος  ως μαθησιακό αντικείμενο στο πλαίσιο της Εκπαίδευση για την Αειφορία

Δάσος και Αειφόρος Ανάπτυξη

Προστασία της Φύσης μέσα από την Εκπαίδευση για την Αειφορία.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες περιέχονται στα συνημμένα ενημερωτικά έγγραφα.

Αναμένουμε να σας καλωσορίσουμε στην Έδεσσα.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τα επισυναπτόμενα έγγραφα κάνοντας κλικ εδώ

Φιλικά

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

tel.  +30 23810 51337
fax. +30 23810 21737
e-mail.mail@kpe-edess.pel.sch.gr

web. http://kpe-edess.pel.sch.gr

http://blogs.sch.gr/kpeedessa

http://blogs.sch.gr/kpeedessa2

http://blogs.sch.gr/schoolgardens/

http://blogs.sch.gr/forografizo

 Posted by at 8:56 am
May 242017
 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης παρουσίασαν την Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017, σε μία ανοικτή για το κοινό εκδήλωση στην αίθουσα του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης (κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης) τις εργασίες που υλοποίησαν με τους μαθητές τους στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers4Europe κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Πρόκειται για μια καινοτόμα εκπαιδευτική δράση πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με διττό σκοπό. Αφενός, την επιμόρφωση των Ελλήνων εκπαιδευτικών σε θέματα που έχουν σχέση με την ταυτότητα, την ιστορία, τους θεσμούς και τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου τη μετάδοση των γνώσεων αυτών στους μαθητές τους, εφαρμόζοντας καινοτόμες βιωματικές μεθόδους διδασκαλίας με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας με απώτερο σκοπό την διαμόρφωση αυριανών ενεργών πολιτών της Ευρώπης.

Οι εργασίες υλοποιήθηκαν από ομάδες μαθητών και με τη σειρά που παρουσιάστηκαν ήταν:

  • «Festivities in Europe» από ομάδα 13 μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ Κοζάνης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Τριανταφύλλου Ευαγγελία.
  • «Ευρωπαϊκοί χειμερινοί προορισμοί» από ομάδα 21 μαθητών του ΕΠΑ.Λ Σερβίων με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Μπουμπουρέκα Βιβή.
  • «Ανιχνεύοντας εργαλεία και νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και την προστασία ενός σημαντικού υγρότοπου της περιοχής μας» από ομάδα 29 μαθητών του Γυμνασίου Κρόκου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα. Κοντούλα Μαρία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κοζάνης κ. Κεχαγιά Φώτη για την παραχώρηση της αίθουσας και όλους όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν ενεργά στην εκπαιδευτική δράση αποδεικνύοντας πως μπορούν, με τη βοήθεια που τους παρέχει το σχολείο, να προβληματιστούν, να δράσουν και να δημιουργήσουν!

Ο πρεσβευτής των Teachers4Europe

Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας

Παπαχαραλάμπους Παναγιώτης

 Posted by at 8:41 am
May 112017
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του για το σχολικό έτος 2016 – 2017 και στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», της  Πράξης: «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», Άξονας Προτεραιότητας 6, και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Αν. Ολύμπου, προγραμματίζει τριήμερο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου: «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4», στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί του Δικτύου, όπως και μέλη ΚΠΕ του Δικτύου με θέμα:

 «Το Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4 στον Όλυμπο»

Τόπος-χρόνος υλοποίησης : Η Συνάντηση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο όρος Όλυμπος από τις 16 έως 18 Ιουνίου 2017.

Αποστολή αιτήσεων :  Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Αγωγής μέχρι την Πέμπτη 25-05-2017

Επισήμανση

- Οι υπηρετούντες σε Λύκεια  εκπαιδευτικοί  δεν δύναται λόγω διεξαγωγής των  Πανελληνίων εξετάσεων να λάβουν εκπαιδευτική άδεια προκειμένου να μετακινηθούν κατά την πρωινή ώρα στο Λιτόχωρο. Η μετακίνησή τους, θα γίνει με το πέρας του σχολικού ωραρίου, γι’ αυτό και απαλλάσσονται της πρωινού προγράμματος της Παρασκευής 16-06-2017. Συνεπώς, η άφιξή τους  αναμένεται κατά την έναρξη της ανάβασης.

- Για λόγους ασφαλείας είναι σημαντικό οι συμμετέχοντες να διαθέτουν εξοπλισμό  βουνού (ορειβατικά παπούτσια, αδιάβροχο μπουφάν, αθλητικό παντελόνι/σορτσάκι, παγούρι, αντηλιακή κρέμα, καπέλο, πρόχειρη ελαφριά τροφή). Θα δοθούν περαιτέρω οδηγίες στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Μαρώνειας.

- Επίσης είναι σημαντική η καλή φυσική κατάσταση προκειμένου οι επιμορφούμενοι να συμμετέχουν με άνεση σε όλες τις δράσεις του σεμιναρίου.

- Σε περίπτωση πρόσφατης ασθενείας, τραυματισμού ή χειρουργικής επέμβασης του εκπαιδευτικού, για την ασφάλεια όλων, θα πρέπει να αποφευχθεί η συμμετοχή του στο σεμινάριο.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο και την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 8:03 am
May 102017
 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημέρα Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με τους Συμβούλους Φιλολόγων Π.Ε. Κοζάνης. Η εκδήλωση διεξήχθη το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης με την παρουσία γονέων και καθηγητών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης ασκήθηκαν γραπτά στην ορθογραφία και προφορικά στην ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, τις οποίες επέλεξαν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψαν οι τρεις παρακάτω βραβευθέντες μαθητές:

  1. Πλακόδενδρος Γεώργιος (8ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 1ο Βραβείο
  2. Κουτσιανόπουλος Ηλίας (Γυμνάσιο Σερβίων) – 2ο Βραβείο
  3. Μεταξάς Ιωάννης (5ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 3ο Βραβείο

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους και για το υψηλό επίπεδο που προσέδωσαν στην εκδήλωση.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 11:30 am
May 102017
 

Το ΚΠΕ Παρανεστίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ  (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» και του υποέργου 2, Άξονας προτεραιότητας 6, στις περιφέρειες σε μετάβαση και μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με τα ΚΠΕ Αρναίας, Βελβεντού-Σιάτιστας και Μελίτης Φλώρινας και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου που συντονίζει με τίτλο  «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», θα υλοποιήσει τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δικτύου με τίτλο:

«Υπαίθρια Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Επιθυμία ή αναγκαιότητα;»

 Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο κοινοτικό διαμέρισμα Βαρβάρας του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής και σε επιλεγμένα πεδία της περιοχής από την Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 και ώρα 10:00, μέχρι την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 14:00.

Στόχος του σεμιναρίου είναι ο κάθε επιμορφούμενος εκπαιδευτικός, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες,  να αποκομίσει τα εφόδια εκείνα που θα τον βοηθήσουν  στην πραγματοποίηση δράσεων στο φυσικό περιβάλλον κατά την υλοποίηση ενός περιβαλλοντικού προγράμματος στο σχολείο του.

Θα πραγματοποιηθούν βιωματικές δράσεις ερμηνείας περιβάλλοντος σε μονοπάτια, επισκέψεις σε πεδία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος,  εργαστήρια παραδοσιακού τρόπου ζωής, εργαστήρια οικολογικών λύσεων, αναγνώριση και αειφορική συλλογή βοτάνων.

Όλες οι επιμορφωτικές δράσεις  θα πραγματοποιηθούν στο φυσικό περιβάλλον.

Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει σε σκηνές στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Βαρβάρας.

 Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το δικό τους εξοπλισμό (σκηνές, υπνόσακους κτλ).

Το ΚΠΕ Παρανεστίου και τα συνεργαζόμενα ΚΠΕ θα καλύψουν τα έξοδα για δύο γεύματα και δύο δεκατιανά των συμμετεχόντων, καθώς και τη μετακίνηση στα πεδία.  Οι συμμετέχοντες  εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φροντίσουν να προμηθευτούν τρόφιμα  για την υπόλοιπη διατροφή τους.

Τα έξοδα μετακίνησης των εκπαιδευτικών θα επιβαρύνουν τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς και όχι το ΚΠΕ Παρανεστίου και τα συνεργαζόμενα ΚΠΕ ή την υπηρεσία τους.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να στείλουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Παρασκευή  19 Μαΐου 2017.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 11:21 am