Jun 252015
 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε.) και ο Τομέας Παιδαγωγικής του Φ.Π.Ψ. του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Αυτονομία σχολικής μονάδας (Διάλογος – Προβληματισμός – Διερεύνηση)».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://papede.wordpress.com

 Posted by at 12:58 pm
Jun 242015
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο της πράξης «Δράσεις δια βίου μάθησης για το περιβάλλον και την αειφορία» οργανώνει ημερίδα με τίτλο: «Τα Πέτρινα τοξωτά γεφύρια της Ελλάδας: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον», την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, στις 17-21:30. Η ημερίδα απευθύνεται στο ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κινηματοθέατρου «Αχίλλειον» στο Βόλο.

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» που συντονίζει το ΚΠ.Ε. Μακρινίτσας.

Στην ημερίδα το κοινό θα ευαισθητοποιηθεί ώστε να αναγνωρίσει την αξία των πέτρινων τοξωτών γεφυρών από αρχιτεκτονική, περιβαλλοντική, αισθητική και μνημειακή άποψη. Θα ενημερωθεί για τις μεθόδους αποκατάστασης καθώς και για τη βιωσιμότητά τους στη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά και τις προοπτικές για το μέλλον.

Βεβαίωση συμμετοχής θα χορηγηθεί στα άτομα που θα παρακολουθήσουν ανελλιπώς τις εργασίες της ημερίδας.

            Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ημερίδα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στα εξής στοιχεία επικοινωνίας: τηλέφωνα 24280-69040, fax: 24280-90010 και e-mail: mail@kpe-makrin.mag.sch.gr (αναγράφοντας στο θέμα του email τη λέξη: «Πετρογέφυρα» και γράφοντας οπωσδήποτε ονοματεπώνυμο και κινητό τηλέφωνο).

Για να δείτε προκήρυξη κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 8:17 am
Jun 182015
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ομάδα Εικαστικών Τεχνών του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης

σας προσκαλούν στην έκθεση  γλυπτικής του Φίλιππα Καλαμάρα.

Το πεδίο έρευνας και εικαστικής αναζήτησής του, περιστρέφεται κυρίως γύρω από την ανθρώπινη μορφή και τον όγκο που καταλαμβάνει είτε σαν σχέδιο είτε σαν μάζα μέσα στο χώρο.

Η έκθεση πραγματοποιείται στην αίθουσα του πρώην Νηπιαγωγείου Καισάρειας Κοζάνης ,

το Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 στις 8:00 το βράδυ. Ώρες επίσκεψης 7 μ 10 μ.μ. καθημερινά εκτός Πέμπτης.

fil-kalamaras5

fil-kalam-pro

 Posted by at 11:28 am
Jun 122015
 

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας: Ερευνητικές μελέτες και Πρακτικές εφαρμογές

Θεσσαλονίκη, 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας – Παρατηρητήριο Πρόληψης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας διοργανώνουν Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: Πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας: Ερευνητικές μελέτες και πρακτικές εφαρμογές.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη, από 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015, στους χώρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Σκοπός του Συνεδρίου

Η ενδοσχολική βία αποτελεί στη σημερινή εποχή ένα ανησυχητικό φαινόμενο με έντονες κοινωνικές προεκτάσεις. Η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να διαχειριστεί αποδοτικά και αποτελεσματικά τις σημαντικές προκλήσεις που προέρχονται από τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αποτυπώσει τις σχετικές με το θέμα ερευνητικές μελέτες και, ταυτόχρονα, να προωθήσει γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την ενδοσχολική βία, ώστε να αναδειχθούν και να συζητηθούν οι προοπτικές αποτελεσματικής διαχείρισης στο επίπεδο της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισής της.

Για να δείτε την πρόσκληση πατείστε εδώ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

 Posted by at 9:16 am
Jun 122015
 

 ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ

Ανακοίνωση – πρόσκληση

 

     Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας σας προσκαλεί στην 1η Γιορτή Πολυγλωσσίας που διοργανώνει ο Δήμος Κοζάνης και που θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Ιουνίου 2015 στην Κοζάνη. Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας έχει τη χαρά να συμμετέχει με το Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής το οποίο αποτελούν οι μαθητές Φώτης Τύπας, Γιάννης Μαγιάγκας, τρομπέτα, Γιάννης Παπαχρήστου, κλαρίνο, Θεόδωρος Κατσαώρας, σαξόφωνο, Γιάννης Πούλκαρης, ηλεκτρική κιθάρα,  Θανάσης Σκαμάγκας, ακουστική κιθάρα, Λάζαρος Πάικος, μπάσο, Παναγιώτης Γκαγκασούλης, ντραμς, Χριστίνα Βλαχοδήμου και Στέφανι Χαραλαμπίδου, τραγούδι υπό την καθοδήγηση του κ. Παύλου Μέτσιου και τη φιλική συμμετοχή του κ. Γιώργου Σκηπητάρη στο κλαρίνο.

     Το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας ευχαριστεί θερμά την κ. Φανή Φτάκα για την πρόσκληση συμμετοχής, το Δήμο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την μετακίνηση των μαθητών και όλους τους μαθητές και καθηγητές του Συνόλου Βαλκανικής Μουσικής το οποίο θα εμφανιστεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015 και ώρα 17.00 στο Δημοτικό Σχολείο «Χ. Μούκα» μαζί με το Μουσικό Σχήμα IZVOR BITOLA  από την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το Μουσικό Σέρβικο Σχήμα Βαλκανικής Μουσικής, την Ουκρανική Χορωδία και άλλα σημαντικά και  ενδιαφέροντα σχήματα.

      Επιπλέον το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας επιθυμεί να ενημερώσει τους φίλους της Βαλκανικής Μουσικής ότι το προσεχές φθινόπωρο το Σύνολο Βαλκανικής Μουσικής θα κυκλοφορήσει το δικό του c.d. με τραγούδια και σκοπούς των Βαλκανίων.

      Τέλος, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές το Μουσικό μας Σχολείο περιμένει αιτήσεις από τους μαθητές που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στην Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και  Α΄ Λυκείου  του σχολικού έτους 2015-16. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2465023461 καθημερινά από 8.30 έως 15.00.

Η Δ/ντρια

Δρ Μαρία Ντούρου

 Posted by at 7:32 am
Jun 112015
 

  Βράβευση του Γυμνασίου Λευκοπηγής

 

    Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Λευκοπηγής συγχαίρουν τις φιλολόγους καθηγήτριες Κουκίδου Γεωργία και Μόσχου Βασιλική, καθώς και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου για το 1ο βραβείο Ιστορίας που έλαβε η ομάδα τους στο Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα για τα Γυμνάσια όλων των νομών της Μακεδονίας.

    Το θέμα της βραβευμένης εργασίας είναι: «Η επαναστατική  δραστηριότητα του Ελληνισμού στο χώρο της Μακεδονίας – Η επανάσταση του 1878 στον Μπούρινο Κοζάνης».

    Η τελετή βράβευσης θα γίνει στις 18-6-2015 και ώρα 7 μ.μ. στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

    Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.imma.edu.gr .

 Posted by at 11:51 am