Dec 092019
 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

(Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Τα Σχέδια Προγραμμάτων υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στον/στην αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων έως και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2019.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Αίτηση υποβολής πρότασης

 Posted by at 4:43 pm
May 252019
 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για τις θέσεις των μελών των Π.Ο. των Κ.Ε.Α. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με τριετή θητεία, να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται από Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως και Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019.

Για να κατεβάσετε τα σχετικά έγγραφα πατήστε εδώ.

 Posted by at 12:00 am
Dec 082018
 
Προθεσμία υποβολής και έγκρισης Προγραμμάτων.
Τα Σχέδια Προγραμμάτων υποβάλλονται έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018 στον/στην αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2018.
 Posted by at 2:10 pm
Jun 192017
 

Σας αποστέλλουμε το τηλεοπτικό σποτ που δημιούργησε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με πρωταγωνίστρια τη γνωστή ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου,  για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Προωθείστε οπου μπορείτε το σποτ γιατι με τον τρόπο αυτό προβάλουμε και το έργο μας

https://www.youtube.com/watch?v=Zam3EN0LIxs&feature=share

Η καμπάνια του ΕΚΑΔ  ”Μην κλικάρεις εν λευκώ” θα  ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο σε συνεργασία με Υπουργεία και φορείς .Σε επόμενα emails θα υπάρχουν λεπτομέρειες

Mην ξεχνατε να προωθείτε και τις σελίδες του έργου μας

https://www.facebook.com/SaferInternet4Kids-233337290392828/?fref=nf&pnref=story,

https://www.facebook.com/help-linegr-163983246830/

https://www.facebook.com/Safeline-161410338270/?fref=ts

Tέλος σας ενημερώνουμε οτι στην ιστοσελίδα του έργου μας www.saferinternet4kids.gr  υπάρχει υλικό για παρουσιάσεις ενημερώσεις κτλ

 

Γιώργος Κορμάς

Υπεύθυνος Ακαδημίας Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου .

 Posted by at 10:40 am
Feb 062017
 

Οι Μόνιμες Επιτροπές του Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ. σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Τ.Ε.Ε. είναι όργανα με εισηγητικό και γνωμοδοτικό χαρακτήρα για θέματα που παραπέμπονται σ’ αυτές. Παράλληλα, αποστολή τους είναι να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα δραστηριότητας που κάθε μία αναφέρεται, να ενημερώνουν τη Διοικούσα Επιτροπή και να προετοιμάζουν τις απόψεις του Τμήματος για θέματα που αναφύονται. Σύμφωνα με το Νόμο ο αριθμός και το αντικείμενο των Μόνιμων Επιτροπών καθορίζεται από την Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος, μετά από εισήγηση της Διοικούσας Επιτροπής ενώ η σύσταση και συγκρότηση των Επιτροπών γίνεται στη συνέχεια με απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής. Για την τριετία 2017-2019 σχηματίζονται 11 Μ.Ε. με τα παρακάτω αντικείμενα εργασίας:

MΟΝΙΜΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ 2017-2019

 1. Επαγγελματικών – εργασιακών θεμάτων, κατάρτισης, Nέων Μηχανικών

 2. Δημοσίων Έργων και Κατασκευών

 3. Περιβάλλοντος

 4. Πολιτισμού

 5. Χωροταξικού Πολεοδομικού και Αστικού Σχεδιασμού

 6. Ενέργειας

 7. Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης – Έρευνας

 8. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

 9. Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας

 10. Εθνικών – Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

 11. Αντισεισμικής, Πολιτικής Προστασίας και Οδικής Ασφάλειας

Για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Παραρτήματος Δυτ. Μακεδονίας του ΤΕΕ

 Posted by at 9:15 am
Nov 082016
 

Αγαπητοί μας δάσκαλοι,

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΙ «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» πήρε και φέτος την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Για τις τάξεις Α’ Β’ Γ’ και Δ’ το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί στην Ευέλικτη Ζώνη.

Για τις τάξεις Ε’ και Στ’ το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, μέσα από τα Πολιτιστικά Προγράμματα που εντάσσονται στο έτος του Ενεργού Πολίτη.

Η υλοποίηση του προγράμματος σε όλες τις τάξεις μπορεί να γίνει και διαθεματικά.

 Το πρόγραμμα «Πνευματική ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών. Έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει χρηματοδοτήσει την προώθησή του σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη δημιουργία του υλικού (ιστοσελίδα, ταινία κλπ.) που αναφέρεται παρακάτω. Έχει επίσης παρουσιαστεί διεθνώς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας ως πρότυπο στον τομέα του.

Για την υποστήριξη του προγράμματος, ο ΟΠΙ δημιούργησε την ιστοσελίδα

 www.copyrightschool.gr

 Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό για δασκάλους, μαθητές και γονείς (ηλεκτρονικά παιχνίδια, οδηγούς, faq, κόμικ, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, αφίσες κ.λ.π.). Το υλικό της ιστοσελίδας απευθύνεται και στη Β/θμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, σας στέλνουμε σύνδεσμο προς την animated ταινία μικρού μήκους «Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε…» που δημιουργήθηκε ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

http://copyrightschool.gr/index.php/pupils/otan-o-orpheas-dimiourgouse

 Εάν το επιθυμείτε θα είναι χαρά μας να σας στείλουμε έντυπο υλικό για την τάξη σας (οδηγούς για δασκάλους και μαθητές, αυτοκόλλητα και αφίσες). Απλά επικοινωνήστε μαζί μας.

Συνημμένο θα βρείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Είμαστε στη διαθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση

Εύα Κοκκίνου

Τμήμα Πληροφόρησης και Οργάνωσης Σεμιναρίων

Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

 

Μετσόβου 5 10682 Αθήνα

τηλ: 213 214 7800

fax: 210 82 53 732

e-mail: info@opi.gr

www.opi.gr

 

 

Eva Kokkinou

Department of Information and Seminar Organization

Hellenic Copyright Organization

 

5 Metsovou str. 10682 Athens

tel: 213 214 7800

fax: 210 82 53 732

e-mail: info@opi.gr

www.opi.gr

 

 Posted by at 1:43 pm
Jul 122016
 

Το Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα προέκυψε από πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη / Συνηγόρου του Παιδιού και της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού.

Προηγήθηκε διαδικασία ανοικτής διαβούλευσης, κατά την οποία δεκάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της παιδικής προστασίας συμμετείχαν με σχόλια και παρατηρήσεις επί του αρχικού προσχεδίου που συντάχθηκε από τους δύο παραπάνω φορείς.

Στόχος της ανάρτησης του Κειμένου είναι να συνυπογραφεί από ένα ευρύ φάσμα δημοσίων και μη κυβερνητικών φορέων, καθώς και μελών της κοινωνίας των πολιτών.

Απώτερος σκοπός μας είναι η ανάπτυξη μιας εθνικής συμμαχίας για τη διεκδίκηση και προώθηση της καλύτερης δυνατής θεσμικής κατοχύρωσης των δικαιωμάτων του παιδιού από την πολιτεία στον τομέα της παιδικής προστασίας.

Εφόσον επιθυμείτε να λάβετε και εσείς μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία, παρακαλούμε να διαβάσετε το Κείμενο, να συμπληρώσετε και να αποστείλετε την παρακάτω φόρμα υποστήριξης (είτε ως εκπρόσωπος φορέα είτε ως φυσικό πρόσωπο, ανάλογα με την περίπτωση που σας αφορά).

Δείτε το Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία

Φόρμα υποστήριξης εκπροσώπου φορέα   

Ως «φορέας» νοείται οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Μία δημόσια υπηρεσία μπορεί να συνυπογράψει το κείμενο εφόσον της παρέχεται δυνατότητα αυτόνομης λήψης συναφών αποφάσεων δημόσιας εκπροσώπησης – τοποθέτησης.

Για να δημοσιοποιηθεί η υποστήριξη από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα χρειάζεται να αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση paidikiprostasia.gr@gmail.com ένα σχετικό σημείωμα που φέρει την υπογραφή του νομίμου εκπροσώπου ή άλλου εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Συμπληρώστε τη φόρμα υποστήριξης για φορείς.

Φόρμα υποστήριξης προσώπου

Κάθε ενήλικος/η πολίτης μπορεί να συμπληρώσει και να συνυπογράψει το Κείμενο Αρχών. Για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του/της χρειάζεται σύντομη περιγραφή ιδιότητας (μέχρι 50 χαρακτήρες) και e-mail το οποίο δεν γίνεται γνωστό δημόσια, αλλά καταχωρείται από τους διαχειριστές για ενδεχόμενη μελλοντική επικοινωνία και ενημέρωση.

Συμπληρώστε τη φόρμα υποστήριξης για πρόσωπα.

 Posted by at 10:54 am
Feb 172016
 

 Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προτίθεται να διοργανώσει το πρώτο Δεκαήμερο του Απριλίου Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού, με τη συμμετοχή των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Μακεδονίας.

Στη Μαθητιάδα έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας χωρίς αποκλεισμούς και προϋποθέσεις, καθώς στόχος της είναι η συμμετοχή σε δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού, ώστε να δοθεί ώθηση να μη μείνουν  μαθητές των γηπέδων και θεατές της ζωής, αλλά να γίνουν αθλητές των γηπέδων και αθλητές της ζωής.

Η Μαθητιάδα αποτελεί μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων με λαμπαδηδρομία στους 12 Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, μέσα από την οποία βιώνονται σημαντικές εμπειρίες και ταυτόχρονα οι μαθητές «παιδεύονται» σε αξίες, αρχές και ιδανικά, τα οποία αφενός αντανακλούν το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων της αρχαιότητας (σεβασμός, συμμετοχή, ευγενής άμιλλα, αγωγή σώματος και πνεύματος) και αφετέρου αποτελούν βασικό συστατικό μιας υγιούς και προοδευτικής κοινωνίας (μέριμνα για το περιβάλλον, αλληλεγγύη των λαών, κατανόηση και αποδοχή της διαφορετικότητας), με στόχο τη δημιουργία του αυριανού  ενεργού πολίτη.

Το κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» και έχει ως στόχο να μπορέσουν οι μαθητές να βιώσουν τη χαρά του «ευ αγωνίζεσθαι».

Μέσω της συμμετοχής αναπτύσσεται το πνεύμα του εθελοντισμού με βασικό πρωταγωνιστή τη μαθητιώσα νεολαία,  με ένα βιωματικό τρόπο που δεν μπορεί να μεταδώσει η σχολική διδασκαλία.

Στην προσπάθειά μας αυτή, που ως εγχείρημα είναι μεγαλεπίβολο και δύσκολο, ως προς την υλοποίησή του, θα παρακαλούσαμε την αρωγή σας και τη βοήθειά σας ώστε να συνδιοργανώσουμε τη Μαθητιάδα, που αποτελεί και προβολή ταυτόχρονα της περιοχής μας στο Πανελλήνιο.

Για να δείτε το έγγραφο πατήστε εδώ

 Posted by at 1:33 pm
Nov 262015
 

Σας ενημερώνουμε ότι σχετικά με τις επισκέψεις εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), η αίτηση θα υποβάλλεται από τον εκπαιδευτικό που είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα. Σας αποστέλλουμε τον τύπο της αίτησης την οποία πρέπει να συμπληρώσει ο εκπαιδευτικός προκειμένου να επισκεφθεί κάποιο ΚΠΕ.

Για τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους και μέχρι την έγκριση των προγραμμάτων μπορούν να επισκέπτονται τα ΚΠΕ  για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων  σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία  ανήκει το ΚΠΕ. Μετά την έγκριση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή o Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων  οφείλει  βάσει  του  καθηκοντολογίου  του,  να αποστείλει σε κάθε ΚΠΕ κατάσταση των εκπαιδευτικών και των μαθητών τους,  οι οποίοι ενδιαφέρονται να επισκεφθούν  το  ΚΠΕ.

Προϋπόθεση για την εκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών με τους μαθητές τους στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) είναι η εκπόνηση εγκεκριμένου Περιβαλλοντικού Προγράμματος. Οι Υπεύθυνοι θα φροντίζουν, ώστε οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι καταθέτουν αίτηση, να εκπονούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Κάθε σχολείο, για κάθε πρόγραμμα που εκπονεί, έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση επίσκεψης σε δύο ΚΠΕ. Συνεπώς, οι επισκέψεις που δύναται να πραγματοποιήσει κάθε σχολείο, στο πλαίσιο κάθε προγράμματος, είναι μία (1) σε ΚΠΕ εντός εμβέλειας και μία  (1) εκτός εμβέλειας. Οι εμβέλειες παραμένουν οι ίδιες (βλ. έγγραφο 154927/Γ7/7-12-2010).

Όλες οι αιτήσεις για τα ΚΠΕ θα γίνονται μέσω των Yπευθύνων  μέχρι τις 4-12-2015. Οι  Υπεύθυνοι  θα στείλουν  τις  αιτήσεις  και  συγκεντρωτικά  τα  ονόματα  των  εκπαιδευτικών,  καθώς  και των  αντίστοιχων  σχολείων στα ΚΠΕ,  μέχρι  τις  11/12/2015. Τα  ΚΠΕ θα αναρτήσουν στις ιστοσελίδες τους καταλόγους με τα ονόματα των εκπαιδευτικών, καθώς και των σχολείων τα οποία έχουν προγραμματίσει να επισκεφθούν το ΚΠΕ, ώστε οι Υπεύθυνοι να γνωρίζουν  ποιοι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν από την περιφέρειά τους. Δεν διακινείται κανένα έγγραφο των ΚΠΕ προς τα σχολεία, παρά μόνο μέσω των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα, τις επισκέψεις και τα σεμινάρια στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016

Το με αριθμό πρωτ. 190762/2015 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με θέμα «Ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα, τις επισκέψεις και τα σεμινάρια στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2015-2016» ψηφιακά υπογεγραμμένο

 Posted by at 10:07 am
Nov 102015
 

Κατά τη σχολική χρονιά 2015-16 και για τον καλύτερο σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων: Αγωγής Σταδιοδρομίας (ΑΣ), Αγωγής Υγείας (ΑΥ), Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Πολιτιστικών Θεμάτων (ΠΘ), Ευρωπαϊκών προγραμμάτων ERASMUS+ και eTwinning στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ισχύουν τα ακόλουθα:

Προθεσμία υποβολής Προγραμμάτων

Τα σχέδια προγραμμάτων πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2015, στον αντίστοιχο Υπεύθυνο της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.
Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015.

Σε συνέχεια της με αρ. πρωτ. 178852/ΓΔ4/06-11-2015 εγκυκλίου με θέμα: «ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Αγωγής Σταδιοδρομίας, Αγωγής Υγείας, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτιστικών Θεμάτων, eTwinning και ERASMUS+) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016», σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η ημερομηνία υποβολής των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων έως και τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015.

Για να δείτε την εγκύκλιο πατήστε εδώ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2015-2016

 Posted by at 11:00 am