Mar 222019
 

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων/ δράσεων, εκπαιδευτικού υλικού και μαθητικών διαγωνισμών κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

 Posted by at 7:57 pm
Oct 102018
 

View this email in your browser

ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΠΟΤΕ: 12-14 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΥ: Λάρισα (ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καθώς και φοιτητές

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με: α) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, β) Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γ) ΤΕΙ Θεσσαλίας, δ) Σύλλογος καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Teachers for Europe (T4E)

ΑΙΓΙΔΑ: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ)

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Συνολικά 17 σπουδαίοι προσκεκλημένοι από Αμερική και Ευρώπη

ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Συνολικά 520 εργασίες (Εισηγήσεις, Καινοτόμες Δράσεις, Εκπαιδευτικά Σενάρια, Εργαστήρια, e-posters)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: https://synedrio.eepek.gr/

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: https://synedrio.eepek.gr/

Από την Οργανωτική Επιτροπή

 Posted by at 12:34 pm
Oct 082018
 

Το ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας, οργανώνει διήμερη ενημερωτική και εργαστηριακή δράση, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6,  με τίτλο: «Η διατροφική αξία των προϊόντων της Αμπέλου».

Το σεμινάριο διάρκειας 15 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Βελβεντό την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (ώρες 17.00-21.00) και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 (ώρες 08.30-14.30).

Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

15

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης έως τις 16 Οκτωβρίου 2018.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 8:18 am
Jun 252018
 

10th Conference on Informatics in Education 

Η Πληροφορική στην εκπαίδευση

10th CIE2018 ( http:\\di.ionio.gr\cie )

Θεσσαλονίκη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 2-4 Νοεμβρίου 2018

 Το συνέδριο εστιάζεται:

Α) Στην Πληροφορική στην Εκπαίδευση 
αλλά και στις:
Β) ΤΠΕ στην εκπαίδευση
Γ) Καινοτόμες πρακτικές, με Πληροφορική-Προγραμματισμό
Δ) Διεπιστημονικές προσεγγίσεις, όπως και STEM, Physical Computing/Ρομποτική κ.ά. με Πληροφορική-Προγραμματισμό

                Καλύπτει:

τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης – Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και την μη τυπική εκπαίδευση.

                Προσκαλεί:

τους Πληροφορικούς, αλλά και όλες τις ειδικότητες στους παραπάνω άξονες

                Τα άρθρα, δημοσιεύονται:

α) Στα ηλεκτρονικά πρακτικά του Συνεδρίου, με ISBN

β) Αναρτώνται στο δικτυακό τόπο του Συνεδρίου, παρέχοντας την ευχέρεια για on line ανεύρεση – διάδοση

γ) Σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό (δυνατότητα) European Journal of Engineering Research and Science (EJERS) με I.F.

 Κατάθεση άρθρων (Περίληψη ή πλήρες) (Λεπτομέρειες)

 Posted by at 9:55 am
Jun 112018
 

Στο πλαίσιο των επιμορφώσεων του Εθνικού Επιστημονικού Δικτύου Εκπαίδευσης «Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός» ( Έγκριση 17-18: Φ.16/149290/67129/Δ7/27-04-2018 ) είναι διαθέσιμη για όλους τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό των σχολικών μονάδων της χώρας ανοιχτή διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα:
«Εκπαίδευση που εστιάζει στον ήχο: Προτάσεις και πρακτικές για Σχολικές Δραστηριότητες και Προγράμματα».
Η επιμόρφωση γίνεται στον ιστότοπο του Δικτύου http://sound.sch.gr, είναι εκτιμώμενης διάρκειας δύο ωρών και παρέχει βεβαίωση «εισαγωγικής επιμόρφωσης εξειδίκευσης» (αρχείο «pdf») με την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης, η οποία μπορεί να γίνει μέχρι τον Οκτώβριο από οποιονδήποτε υπολογιστή, οποιαδήποτε στιγμή.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 7:41 am
May 292018
 

Η Συντονιστική Επιτροπή του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 12 – 14 Οκτωβρίου 2018) σας ενημερώνει ότι, λόγω αιτημάτων συγγραφέων εργασιών και λαμβάνοντας υπόψη την επιβαρυμένη από άποψη φόρτου εργασίας περίοδο, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία αποστολής εργασιών.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών είναι η 25η Ιουνίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι:

http://synedrio.eepek.gr/ και η υποβολή των εργασιών μπορεί να γίνει και από το http://synedros.eepek.gr.

1.    Αν ήδη έχετε προφίλ στο σύστημα αυτό (π.χ. από το 3ο συνέδριο) ΔΕΝ πρέπει να δημιουργήσετε άλλο, αλλά απλά να κάνετε ‘Είσοδο‘ με το mail και τον κωδικό σας (αν τον ξεχάσατε, υπάρχει διαδικασία ‘Υπενθύμισης’).

2.    Αν είστε νέος χρήστης, τότε αρχικά πρέπει να κάνετε ‘Εγγραφή’ (δημιουργία προφίλ) δίνοντας το mail και έναν κωδικό (σύμφωνα με τις οδηγίες).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία συγγραφής και υποβολής των εργασιών στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/odigies, ενώ τα αντίστοιχα πρότυπα συγγραφής των εργασιών υπάρχουν στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/protypa .

 Επιλεγμένα άρθρα από το συνέδριο (με βάση τη βαθμολογία των κριτών) θα δημοσιευτούν σε ειδικές εκδόσεις των επιστημονικών περιοδικών PRIME (στην Ελληνική) και MIBES (στην Αγγλική) του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

 Υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Συνδιοργάνωση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.

 Περισσότερες λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο.

 

Για τη Συντονιστική Επιτροπή,

Δημήτρης Κολοκοτρώνης

Πρόεδρος ΕΕΠΕΚ

 Posted by at 9:23 am
May 142018
 

Η Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας υπενθυμίζει σε εκπαιδευτικούς, λοιπούς επιστήμονες ή  επιστημονικούς – κοινωνικούς φορείς, σε Πανελλήνιο επίπεδο, στους τομείς των Επιστημών Αγωγής και Διοίκησης (Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, κ.τ.λ.) ότι περιμένει την υποβολή πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων «Επιστημονική Επετηρίδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας» (ISSN: 2408-0594)  προκειμένου να προχωρήσει η συγκέντρωση άρθρων για το 7ο τεύχος του περιοδικού –Δεκέμβριος 2018.

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι 30/11/2018 και ώρα 14:00, στο e-mail : epetirida@gmail.com με την ένδειξη: Για την Επετηρίδα 7ο τεύχος, 2018.

Θα υπάρξει νέα υπενθύμιση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19.

Οδηγίες για τη συγγραφή και μορφή των κειμένων μπορείτε  να αναζητήσετε στο συνημμένο έγγραφο της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος ή  στην έκδοση του 6ου τεύχους του περιοδικού στην ηλεκτρονική δ/νση:  dipe.kor.sch.gr/files/epetirid6o.pdf

 Posted by at 11:17 am
May 112018
 

1Ο Διεθνές Συνέδριο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ

Ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωλογικής και φυσικής κληρονομιάς και τοπική ανάπτυξη

Αθήνα  17 και 18  Μαΐου 2018

Αμφιθέατρο  Υπουργείου Εξωτερικών

 Το 1ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής Γεωπάρκων με έμφαση στην ανάδειξη και αξιοποίηση των περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Aμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών Ακαδημίας 1.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Γεωπάρκων, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου και των Ελληνικών και Κυπριακών Γεωπάρκων.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την συμπαράσταση του ΙΓΜΕ, της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίων, Μουσείων Φυσικής Ιστορίας και Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των Γεωπάρκων Ελλάδας και Κύπρου, που έχουν αναγνωρισθεί ως UNESCO Global Geoparks, η ανάδειξη της σημασία του νέου προγράμματος της UNESCO «UNESCO Global Geoparks» και των  δυνατότητων που προσφέρει για την ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ιδεών και προτάσεων, η διάχυση γνώσεων για τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής και περιηγητικής κουλτούρας, που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση του πολιτισμικού κεφαλαίου και των περιβαλλοντικών πόρων κάθε προορισμού, στο πλαίσιο της οποίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η ευαισθητοποίηση των κοινωνιών για την αναζήτηση και επίλυση προβλημμάτων σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, εκπαιδευτικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και μη κυβερνητικών φορέων και οργανώσεων πολιτών, σε μελετητές, φοιτητές καθώς και στα μέσα ενημέρωσης και σε όσους ασχολούνται με την διατήρηση, προβολή και ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΓΛΩΣΣΑ

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Aμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών Ακαδημίας 1.

Στο φουαγέ θα λειτουργήσει έκθεση και είναι δυνατό να αναρτηθούν rol-ups, ένα για κάθε Γεωπάρκο.

Επίσης με το φάκελο του Συνεδρίου θα διανεμηθεί εντύπο ενημερωτικό υλικό που θα παραλαμβάνουν με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο Συνέδριο.

Για να δείτε το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο πατήστε εδώ.

AFISA__ELLINIKIHLEKTRONIKO_PROGRAMMA_GREEK_30_4_2018_ORTHIO (1)HLEKTRONIKO_PROGRAMMA_GREEK_30_4_2018_ORTHIO2 (2)

 Posted by at 10:30 am
May 072018
 

Η Μαθητιάδα είναι μια εκπαιδευτική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια σε έναν κοινό τόπο μαθητές γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και της ομογένειας. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα αθλητές. Για πέντε συνεχόμενες ημέρες μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Η Μαθητιάδα διεξάγεται με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την παρουσία σας στην Τελετή Έναρξης μέχρι την Τρίτη 15/5/2018 στο program@mathitiada.gr ή στο 2324061604

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:13 am
May 072018
 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, στις 09 Μαΐου 2018, παρακαλώ να προωθήσετε στα σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς σας, τα γραφεία σχολικών συμβούλων και υπεύθυνων σχολικών δραστηριοτήτων τη συνημμένη αφίσα και την πρόσκληση της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Αμυνταίου, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, και οι πρεσβευτές και οι δάσκαλοι – καθηγητές του προγράμματος Teachers4Europe Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με την έγκριση της άδειας όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην παραπάνω εκδήλωση.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.αφισα.ai

Ο Πρεσβευτής Β/βάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας
της εκπαιδευτικής δράσης Teacher4Europe

Παπαχαραλάμπους Παναγιώτης

Τηλ.: 6972921621

 Posted by at 9:10 am