Feb 292016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει το 2ο Θερινό Πανεπιστήμιο 2016 με τίτλο: «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ: Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως σήμερα».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί

 • στην Άνδρο (Γαύριο )από 10 έως 17 Ιουλίου 2016 και
 • στα Χανιά (Κολυμπάρι) από 16 έως 22 Αυγούστου 2016

και μπορούν να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://summerschool.ac.uoi.gr/ .

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ

 Posted by at 11:41 am
Feb 292016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Πολιτών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρία Ελλάδας διοργανώνει το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση: Οργάνωση, Διοίκηση, Διδακτικό Υλικό, Αναλυτικά Προγράμματα».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 8 έως 10 Απριλίου 2016 στην Αλεξανδρούπολη, στο ξενοδοχείο “Thraki palace”.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και εκτός ωρών λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://thraki.inpatra.gr/

Για να δείτε την έγκριση πατήστε εδώ

 Posted by at 11:26 am
Feb 292016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Βρετανικό Συμβούλιο (British Council), ο εκπαιδευτικός οργανισμός «SciCo» Επιστήμη – Επικοινωνία, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων “INNOVATHENS”, ο Σύνδεσμος Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση και το Μουσείο Φωταερίου διοργανώνουν σε συνεργασία με ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και εκπαιδευτικούς φορείς το 3ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας (Athens Science Festival).

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 10 Απριλίου 2016 στην Αθήνα, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης. Για περισσότερες πληροφορίες οι σχολικές μονάδες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://www.athens-science-festival.gr/ ή να απευθύνονται στο τηλ. 210-3692337 (9:30π.μ.-17:00μ.μ.).

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πάτηστε εδώ

 Posted by at 11:03 am
Feb 252016
 

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Νάουσας, στo πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Σχολικών Μονάδων «Γεωργία και Περιβάλλον», που συντονίζει, προγραμματίζει  την υλοποίηση τριήμερου σεμιναρίου στις 8 ,9 & 10/4/2016 με θέμα :

«Οι  δρόμοι  ( τρόποι )  του κρασιού  στο  παρελθόν  το  παρόν  και  το  μέλλον»

Παρακαλούμε τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων  και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/σεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης να κοινοποιήσουν και να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους την παρούσα πρόσκληση και να μας αποστείλουν έως 10/3/2016 τις αιτήσεις των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών.

Για να κατεβάσετε την πρόκληση και την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ

Ακύρωση τριήμερου σεμιναρίου επιμόρφωσης εκπ/κών του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Σχολικών Μονάδων ΄΄ Γεωργία και Περιβάλλον ΄΄ που θα διεξαγόταν στις 8 ,9 & 10/4/2016

 Posted by at 10:23 am
Feb 242016
 

Το ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας προκηρύσσει διήμερο σεμινάριο επιμόρφωσης 50 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας με θέμα «Μέλισσα και μέλι»,  την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Βελβεντού.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους (υπόδειγμα)  στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων & Π.Ε. των Διευθύνσεών τους μέχρι την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 μέχρι την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016.

Για να δείτε την πρόσκληση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάστε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:25 pm
Feb 242016
 

 Το e-twinning (www.etwinning.net, www.etwinning.gr) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Erasmus+, στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και γλωσσικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) επιμορφωτικές ημερίδες e-twinning σε Πτολεμαΐδα (στις 09/02/2016), Κοζάνη (στις 11/02/2016) και Φλώρινα (στις 17/02/2016), οι οποίες αποτελούν τη συνέχεια των επιμορφωτικών δράσεων που έλαβαν χώρα στις ίδιες πόλεις κατά τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2015. Στις ημερίδες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης και παράλληλα είχαμε την τιμή να έχουμε ως ομιλητή και επίτιμο προσκεκλημένο τον κ. Franchet Lionel Πρεσβευτή e-twinning στη Γαλλία, ο οποίος παρουσίασε αυθεντικά εργαλεία συνεργατικών δράσεων και απάντησε σε ερωτήσεις συναδέλφων. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί κ. Κατσάλη Ευγενία ΠΕ60 & κ. Βλαχοπούλου Μαρία ΠΕ06 παρουσίασαν τα βραβευμένα με ετικέτες ποιότητας έργα τους. Εισηγήτρια στις έξι (6) συνολικά ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν ήταν η κ. Βαρσαμίδου Αθηνά, Πρεσβευτής της δράσης e-twinning στη Δυτική Μακεδονία (σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη & Φλώρινα). Όλες οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ΚΕΠΛΗΝΕΤ των αντίστοιχων περιοχών, καθώς και τους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων.

Για τρέχουσες ημερίδες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται το σύνδεσμο http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops.

 Posted by at 9:00 am
Feb 232016
 

Το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ ) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνουν ημερίδα με θέμα τα μαθητικά μέσα ενημέρωσης. Στόχος της ημερίδας είναι η στήριξη των σχολικών μέσων ενημέρωσης (έντυπων ή ηλεκτρονικών) και η ενίσχυση της «φωνής» τους. Η ημερίδα θα διοργανωθεί στην Αθήνα, στις αρχές Απριλίου 2016.

Παρακαλούμε να διαβιβάσετε την παρούσα στις Σχολικές Μονάδες της περιοχής ευθύνης σας ώστε μέχρι 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016, να μας γνωστοποιήσετε τα σχολεία που δραστηριοποιούνται σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, προκειμένου να κληθούν και με έξοδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, να συμμετάσχουν στην ημερίδα.

Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας

 Posted by at 11:18 am
Feb 232016
 

2 Πανελλήνιο Συνέδριο Προώθησης της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας

21-22-23 Οκτωβρίου 2016

στη Λάρισα

Στο Συνεδριακό Κέντρο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Για περισσότερες πληροφορίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eepek.gr

Για να δείτε το έγγραφο κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 9:19 am
Feb 222016
 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών σχεδίασε και θέτει σε λειτουργία το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Ψυχική Υγεία και Διαδίκτυο: Δυσλειτουργικές συμπεριφορές στο Διαδίκτυο – Τρόποι παρέμβασης και πρόληψης», διάρκειας 70 ωρών.

Το εν λόγω πρόγραμμα είναι πιστοποιημένο από την Κεντρική Επιτροπή Πιστοποίησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.)και μοριοδοτούμενο (10 μόρια) για τα στελέχη των Δημόσιων Υπηρεσιών.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • Υπαλλήλους/στελέχη όλων των βαθμίδων της υγείας (Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας)
 • Εργαζόμενους σε μονάδες υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Κέντρα Αστικού Τύπου)
 • Επιστήμονες υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας) και ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας)
 • Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων
 • Εργαζόμενους σε ασφαλιστικούς φορείς
 • Κληρικούς, στελέχη της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας και επιστήμονες πληροφορικής
 • Υπαλλήλους/στελέχη Δημοσίου, ΝΠΔΔ, και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με θέματα ψυχικής υγείας.
 • Φοιτητές ανθρωπιστικών επιστημών

Σκοπός του προγράμματος είναι:

-    να αναδείξει τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη χρήση του Διαδικτύου

-    να προτείνει ωφέλιμες πρακτικές και τρόπους ασφαλούς περιήγησης στο Διαδίκτυο, ώστε να βοηθήσει τους χρήστες που δυσκολεύονται.

-    να επιμορφώσει και να ενδυναμώσει τους εκπαιδευόμενους στο χώρο εργασίας τους και να τους δώσει τα απαραίτητα εφόδια όχι μόνο να βοηθήσουν ανήλικους, ενηλίκους και οικογένειες, αλλά και να είναι σε θέση να συντονίζουν προγράμματα πρόληψης σχετικά με τα αντίστοιχα θέματα.

-    να βοηθήσει, μέσα από  βιωματική εκπαίδευση και θεατρικά δρώμενα, τους εκπαιδευόμενους να κατανοήσουν από κάθε πλευρά τον κόσμο του Διαδικτύου.

Το Πρόγραμμα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια από εξειδικευμένους επιστήμονες με εμπειρία στα θέματα του Διαδικτύου. Θα διεξάγεται σε 7ωρες συναντήσεις και θα έχει συνολική διάρκεια 70 ώρες. Η έναρξη του 1ου κύκλου Προγράμματος είναι στις 19 Μαρτίου και καταληκτική ημερομηνία εγγραφών ορίζεται η 15/3/2016.

Για περισσότερες πληροφορίες και για την εγγραφή σας μπορείτε να απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://www.phweb.psych.uoa.gr/και στο τηλέφωνο 210 2718268

 

Πέτρος Ρούσσος

Επίκ. Καθηγητής, Τμήμα Ψυχολογίας, ΕΚΠΑ

Επιστημονικά Υπεύθυνος Προγράμματος

 Posted by at 10:10 am
Feb 222016
 

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α) σε συνεργασία με:

 • Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» των Τμημάτων Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) και Βιολογίας,
 • Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  «Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία,
 • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, το Περιβάλλον και την Τεχνολογία» της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας,

σας καλεί να συμμετάσχετε στη  2η Επιστημονική Συνάντηση Υποψηφίων Διδακτόρων (ΥΔ) και Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριών (ΜΦ) στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕ) / Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ).

Η συνάντηση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, 24 – 25 Ιουνίου 2016.

Παρακαλούμε όπως διακινήσετε την ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την αίτηση συμμετοχής (που επισυνάπτονται) προς κάθε ενδιαφερόμενο και υποστηρίξετε με τις ενέργειές σας τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης.

 Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α

 Posted by at 10:07 am