Dec 092019
 

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

(Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Τα Σχέδια Προγραμμάτων υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019 στον/στην αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων έως και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2019.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικών Θεμάτων) ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020

Αίτηση υποβολής πρότασης

 Posted by at 4:43 pm
May 252019
 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας καλεί τους εκπαιδευτικούς  Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που έχουν τα νόμιμα προσόντα και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για τις θέσεις των μελών των Π.Ο. των Κ.Ε.Α. της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με τριετή θητεία, να υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων υποβάλλονται από Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 έως και Τετάρτη 05 Ιουνίου 2019.

Για να κατεβάσετε τα σχετικά έγγραφα πατήστε εδώ.

 Posted by at 12:00 am
Mar 222019
 

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων/ δράσεων, εκπαιδευτικού υλικού και μαθητικών διαγωνισμών κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

 Posted by at 7:57 pm
Dec 082018
 
Προθεσμία υποβολής και έγκρισης Προγραμμάτων.
Τα Σχέδια Προγραμμάτων υποβάλλονται έως τις 21 Δεκεμβρίου 2018 στον/στην αντίστοιχο/η Υπεύθυνο/η της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης. Οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 2018.
 Posted by at 2:10 pm
Oct 102018
 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 (5 Φεβρουαρίου) το Ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ διοργανώνει πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς), με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».
Παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων μπορούν να επιλέξουν ένα από τα εξής θέματα:

  • Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  • Ασφάλεια των Συσκευών
  • Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο

Τα παιδιά και οι καθηγητές τους καλούνται να  δημιουργήσουν πρωτότυπο υλικό το οποίο θα καταθέσουν ηλεκτρονικά στην  ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα.  Το υλικό μπορεί να είναι μια ζωγραφιά/ιές ή μια παρουσίαση ή μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο (διάρκειας το πολύ εως 3 λεπτά) ή ακόμα και μια εφαρμογή αρκεί η δημιουργία να είναι πρωτότυπη και να μην εμπίπτει στους νόμιμους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων άλλων.

Φυσικά οποιαδήποτε πρωτότυπη ιδέα από τους μαθητές θα γίνει με χαρά αποδεκτή.
Περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού μπορείτε να τους δείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας
Με εκτίμηση

Η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

 Posted by at 12:35 pm
Jul 032018
 

Με το πέρας του τρέχοντος σχολικού έτους και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν από φορείς, συλλόγους και οργανισμούς στην επικράτεια και με αφορμή την κοινοποίηση του απολογισμού των συμμετοχών σε αυτούς, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες για τις τιμητικές τους διακρίσεις στους διαγωνισμούς αυτούς.

Αναμφίβολα, ο ρόλος του σύγχρονου σχολειού είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς μέσα από την παροχή γνώσεων και δράσεων ανοίγεται στην κοινωνία, αναδεικνύει ταλέντα των μαθητών, αναπτύσσει και προωθεί δεξιότητες, δίνει ευκαιρίες για συνεργασίες και διακρίσεις καλλιεργώντας πνεύμα ευγενούς άμιλλας και προσφέροντας συναισθηματική ευφορία στους μαθητές/τριες.

Συγχαίρουμε, καταρχήν, τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος και πέτυχαν ιδιαίτερη διάκριση στους διαγωνισμούς και στα καινοτόμα προγράμματα μέσα από τα οποία συνεργάστηκαν, επικοινώνησαν, μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες και αισθάνθηκαν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης, αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

Συγχαίρουμε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς, που συντόνισαν, καθοδήγησαν, ενέπνευσαν τους μαθητές τους και συντέλεσαν στην παιδαγωγική διαδικασία, στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στη συνεργατική μάθηση.

Κάντε κλικ εδω για να δείτε τον πίνακα που συνοψίζονται τα αποτελέσματα των συμμετοχών αυτών.

 Posted by at 11:19 am
May 082018
 

Αγαπημένη μας Οικογένεια,

Λίγες μέρες έχουν περάσει από τη μεγάλη μας στιγμή, την ημέρα που ξεσηκώσαμε όλη την Ελλάδα! Απολαμβάνουμε τις απίστευτες στιγμές εθελοντισμού από κάθε γωνιά της χώρας!

Οι πρώτες φωτογραφίες έχουν ήδη ανέβει, και μπορείτε ακόμη να ανεβάζετε τις 2 καλύτερες φωτογραφίες σας στο αντίστοιχο Σημείο Δράσης που έχετε δημιουργήσει στον Χάρτη Δράσεων, για να φτάσει το κύμα εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα! Τις φωτογραφίες του χάρτη ήδη τις δημοσιεύουμε στα κοινωνικά μας δίκτυα. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα το σημείο σας, μπορείτε να το κάνετε, βλέποντας σύντομες γραπτές οδηγίες ή σχετικό βίντεο.

Επίσης, όσοι δε το έχετε ήδη κάνει, σας καλούμε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Απολογισμού, δίνοντάς μας στοιχεία για τη δράση σας, εκτιμώμενο αριθμό εθελοντών, και ό,τι άλλο θελήσετε να μοιραστείτε μαζί μας, για να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα της φετινής μας δράσης. Θα τη βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/RkHZM3.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας θα σας αποστείλουμε έπαινο συμμετοχής για τους Εθελοντές της δράσης σας!

Θέλουμε να σας πούμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που αγκαλιάζετε και φέτος το εθελοντικό μας όνειρο. Μας συγκινείτε και μας εμπνέετε για ακόμα περισσότερα!

Με φιλικούς, εθελοντικούς χαιρετισμούς,

​​Η Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών
της Πανελλαδικής Εκστρατείας “Let’s do it Greece”

 Posted by at 2:08 pm
Mar 072018
 

Η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, τη «Διαβητική Πορεία» του Ν. Κοζάνης και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη  διοργανώνει «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σχολικών Νοσηλευτών για τη Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 Παιδιών στο Σχολείο» την Κυριακή  11 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30-13:30 στο Αμφιθέατρο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στο κτίριο ΖΕΠ Κοζάνης.

Το επιστημονικό πρόγραμμα θα εισηγηθεί η κα Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας,  Δ’ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν την:

-  Ανάταξη υπογλυκαιμίας και χρήση γλυκαγόνης

-  Μετρήσεις σακχάρου αίματος και κετόνων

-  Αντιμετώπιση υπεργλυκαιμίας και ένεση ινσουλίνης

-  Άσκηση στο σχολείο και Οδηγίες για τη διατροφή του παιδιού

Η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990 από γονείς Παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου1 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη. Σκοπός της ένωσης είναι να ενημερώνει, να προωθεί και να οργανώνει επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, να εκπαιδεύει τα παιδιά και τους γονείς τους για την αντιμετώπιση της πάθησης, των τρόπων πρόληψης των επιπλοκών και την επίλυση των ψυχολογικών-κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργούνται από το Διαβήτη Τύπου 1.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση για την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς και η επισήμανση στην πολιτεία και στους αρμόδιους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς για την υποχρέωση τους σε ότι αφορά την παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης εξειδικευμένου σχολικού νοσηλευτή στα παιδιά και την υποστήριξη εισαγωγής νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση του ΣΔΤ1.

Κύριος στόχος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων, δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση του μαθητή στο σχολείο και η ανάγκη εφαρμογής των διεθνών οδηγιών διαχείρισης των προβλημάτων που ενδέχεται να εμφανίσει ο μαθητής με ΣΔΤ1. Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία σας και σας ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή σας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.                                 

     Για το Δ.Σ.

     Η πρόεδρος 

        Θεοφανεία Τσαχαλίνα

Λ.ΝΙΚΗΣ 3 ΤΚ: 54624 Θεσ/νκη, Τηλ: 2310 223518
e-mail:
diabetestype1gr@gmail.com

 Posted by at 12:22 pm
Mar 072018
 

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στην 3η ΥΠΕ Διοργάνωση της 4ης Γιορτής Αγωγής Υγείας.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:42 am
Mar 062018
 

Ευρωπαϊκά Βραβεία δράσης eTwinning:  Ανακοινώθηκαν οι Νικητές 2018! H Ελλάδα διαπρέπει και πάλι!

Σήμερα το eTwinning είναι το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Στη δράση κάθε χρόνο διαγωνίζονται αρκετές εκατοντάδες έργα από όλη την Ευρώπη σε διάφορες κατηγορίες. Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι υψηλό και το πρότυπο που επιτυγχάνεται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που συμμετέχουν στα έργα, αυξάνεται κάθε χρόνο.

 Στην Ελλάδα, διακρίθηκαν:

 1.       5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Tετράδη Πασχαλίνα για το έργο «IMAGINE… Together for the world<https://twinspace.etwinning.net/30463/home>» (1ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 4-11)

 2.       4o Γυμνάσιο Πρέβεζας, Ζαντραβέλη Βαρβάρα-Κακοσίμου Χριστίνα, για το έργο «Out of the Box #eTwCitizen16<https://twinspace.etwinning.net/26675/home>» (2ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 12-15)

 3.       27o ΓΕ.Λ. Αθηνών, Αναγνωστάκη Ευαγγελία-Γελαδά Μαργαρίτα, για το έργο «You are the picture – Tu eres el cuadro<https://twinspace.etwinning.net/22676/home>» (2ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 16-19)

4.       Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σύβακα Τριανταφυλλιά, Ζάνειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, Σταυροπούλου Ελένη-Αγγελή Ευσταθία, 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, Παπαευθυμίου Ευδοξία για το έργο Twinlettres : regards critiques sur le monde<https://twinspace.etwinning.net/24460/home> (Ειδικό βραβείο Γαλλικής Γλώσσας)

5.       5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, Αδαμοπούλου Ευγενία, Δημοτικό Προβατά, Μαζνείκου Αικατερίνη, 2ο Δημοτικό Σκιάθου, Λυμπερίου Βασιλική, Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Κυριακίδου Κατερίνα για το έργο «WE ALL SPEAK THE SAME LANGUAGE – ONLINE MAGAZINE<https://twinspace.etwinning.net/22675/home>» (Ειδικό Βραβείο Mevlana Διαπολιτισμικής Κατανόησης)

6.       Γενικό Λύκειο Βελβεντού Κοζάνης “ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ”, Κοκκινίδης Ιωάννης για το έργο «E.T. call Europe<https://twinspace.etwinning.net/22333/home>» (Ειδικό Βραβείο Αγγλικής Γλώσσας)

Στη σελίδα https://www.etwinning.net/el/pub/highlights/european-prizes-winners-2018.htm  θα βρείτε όλη τη λίστα των νικητών των 3 ηλικιακών κατηγοριών και των 8 ειδικών κατηγοριών, που επιλέχθηκαν από 700 έργα που υποβλήθηκαν.

 Αυτά τα έργα είναι σημαντικά παραδείγματα συλλογικής εργασίας και επέδειξαν άριστα επιτεύγματα.

 Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας!

Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning

 Posted by at 12:46 pm