Oct 222018
 

Το ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας, οργανώνει διήμερη ενημερωτική και εργαστηριακή δράση, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6,  με τίτλο: «Μεθοδολογία υλοποίησης Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπ/σης για μαθητές με προβλήματα αναπηρίας».

Το σεμινάριο διάρκειας 17 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Βελβεντό το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 (ώρες 09.00-20.00) και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2018 (ώρες 09.00-14.30).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς Π/βάθμιας και Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης έως την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018. Παρακαλούμε τα γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να επιλέξουν τους εκπαιδευτικούς που πληρούν τις προϋποθέσεις και να μας αποστείλουν ονομαστικές καταστάσεις έως την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018.

Για να δείτε τη σχετική πρόσκληση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:15 am
Oct 152018
 

Το ΚΠΕ Καστοριάς σας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την εγκύκλιο Φ.16Α/ΜΚ/205575/Δ1/24-11-2017 της Γεν. Δ/νσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του ΥΠΠΕΘ, προγραμματίζει την υλοποίηση ημερήσιων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας), για την περίοδο 29/10/2018 έως 21/12/2018.

Για να δείτε τη σχετική πρόσκληση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:53 am
Oct 152018
 

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Μελίτης, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής & Δυτικής Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας πρόκειται να υλοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Με το βλέμμα στην πόλη και την αειφορία» στις 1 – 2 Δεκεμβρίου 2018.  Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς που είτε συμμετείχαν στο παρελθόν είτε επιθυμούν να ενταχθούν φέτος στο Εθνικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» και υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Πέλλας, Κοζάνης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Καστοριάς, Πέλλας, Κοζάνης. Στο σεμινάριο μπορούν επίσης να συμμετέχουν μέλη ΚΠΕ και Υπεύθυνοι/ες Π.Ε. ή Σ.Δ. από τη Δυτική Μακεδονία που είναι μέλη του Εθνικού Δικτύου.

Η τελική επιλογή θα περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς από 8 Διευθύνσεις ανάλογα με την συμμετοχή από κάθε Διεύθυνση (θα επιλεγούν οι Διευθύνσεις με τη μεγαλύτερη συμμετοχή και ο αριθμός των εκπαιδευτικών θα είναι αναλογικός).

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη των ΚΠΕ και οι Υπεύθυνοι/ες ΠΕ/ΣΔ που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://tinyurl.com/viosimiflorina μέχρι και την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

kpe bertiskoy melitisafisa

 Posted by at 10:06 am
Oct 102018
 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 (5 Φεβρουαρίου) το Ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ διοργανώνει πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς), με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».
Παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων μπορούν να επιλέξουν ένα από τα εξής θέματα:

  • Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
  • Ασφάλεια των Συσκευών
  • Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο

Τα παιδιά και οι καθηγητές τους καλούνται να  δημιουργήσουν πρωτότυπο υλικό το οποίο θα καταθέσουν ηλεκτρονικά στην  ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα.  Το υλικό μπορεί να είναι μια ζωγραφιά/ιές ή μια παρουσίαση ή μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο (διάρκειας το πολύ εως 3 λεπτά) ή ακόμα και μια εφαρμογή αρκεί η δημιουργία να είναι πρωτότυπη και να μην εμπίπτει στους νόμιμους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων άλλων.

Φυσικά οποιαδήποτε πρωτότυπη ιδέα από τους μαθητές θα γίνει με χαρά αποδεκτή.
Περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού μπορείτε να τους δείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας
Με εκτίμηση

Η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

 Posted by at 12:35 pm
Oct 102018
 

View this email in your browser

ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: 4ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

ΠΟΤΕ: 12-14 Οκτωβρίου 2018

ΠΟΥ: Λάρισα (ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ: Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων καθώς και φοιτητές

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) σε συνεργασία με: α) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, β) Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, γ) ΤΕΙ Θεσσαλίας, δ) Σύλλογος καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Λάρισας

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Teachers for Europe (T4E)

ΑΙΓΙΔΑ: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠΠΕΘ)

ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ: Συνολικά 17 σπουδαίοι προσκεκλημένοι από Αμερική και Ευρώπη

ΕΡΓΑΣΙΕΣ: Συνολικά 520 εργασίες (Εισηγήσεις, Καινοτόμες Δράσεις, Εκπαιδευτικά Σενάρια, Εργαστήρια, e-posters)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: https://synedrio.eepek.gr/

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ: https://synedrio.eepek.gr/

Από την Οργανωτική Επιτροπή

 Posted by at 12:34 pm
Oct 082018
 

Το ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας, οργανώνει διήμερη ενημερωτική και εργαστηριακή δράση, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6,  με τίτλο: «Η διατροφική αξία των προϊόντων της Αμπέλου».

Το σεμινάριο διάρκειας 15 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί στο Βελβεντό την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 (ώρες 17.00-21.00) και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 (ώρες 08.30-14.30).

Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

15

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να υποβάλλουν την αίτησή τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης έως τις 16 Οκτωβρίου 2018.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 8:18 am