Sep 302015
 

Σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 & Ε4», που συντονίζει το ΚΠΕ Μαρώνειας, ύστερα από μια πετυχημένη τριετή πορεία, πρόκειται να παρατείνει τη λειτουργία του για τα επόμενα τρία σχολικά έτη (2015-2018).

Παρακαλούνται οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη ή να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά και να αποστείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τη σχετική συνημμένη φόρμα ως την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 στη διεύθυνση: info@kpemaronias.gr ή mail@kpe-maron.rod.sch.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο 25330 22596.

 

Για να δείτε την πρόσκληση και την αίτηση συμμετοχής κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 9:40 am
Sep 292015
 

Ως εκ τούτου, για το τρέχον σχολικό έτος 2015-6, η Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ορίζεται στις 12-16 Οκτωβρίου 2015. Τις ημέρες αυτές, όλα τα ΚΠΕ και οι υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων θα φροντίσουν για τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση δράσεων, όπως αναφέρονται στην παραπάνω Υπουργική Απόφαση. Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δράσεις και να πραγματοποιήσουν συναντήσεις στο χώρο τους, κατόπιν επικοινωνίας μεταξύ τους, ανά περιφέρεια.

Άλλες δράσεις, οι οποίες δύνανται να συμβάλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, είναι οι εξής:

1. Το κάθε ΚΠΕ έχει τη δυνατότητα να καλέσει εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετάσχουν σε βιωματικά εργαστήρια ή δράσεις, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του, στο χώρο του ή στο πεδίο.

      Επίσης, τα ΚΠΕ μπορούν να επισκεφθούν, σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Περιβ/κής Εκπ/σης ή Σχολ. Δραστ/των, μία ή περισσότερες σχολικές μονάδες και να παρουσιάσουν τα προγράμματά τους.

      Τα ΚΠΕ θα χορηγήσουν τιμητικό έπαινο στις σχολικές μονάδες, οι οποίες θα συμμετάσχουν στις δράσεις τους, κατά τη διάρκεια της περιβαλλοντικής εβδομάδας.

 2. Οι Υπεύθυνοι Περιβ/κής Εκπ/σης και Σχολ. Δραστ/των θα ενημερώσουν, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς ΠΕ14.04,  Δ/ντές-ντριες, εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων της Δ/νσης τους, ώστε να δημιουργηθούν, όπου αυτό είναι δυνατό, σχολικοί λαχανόκηποι.

3.  Θα πραγματοποιηθεί προβολή/έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής μου το Φθινόπωρο». Οι Υπεύθυνοι Περιβ/κής Εκπ/σης και Σχολ. Δραστ/των θα καλέσουν, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές της Β’/θμιας Εκπαίδευσης να φωτογραφίσουν το φυσικό περιβάλλον της περιοχής τους το Φθινόπωρο. Εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της Περιβαλλοντικής Εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί προβολή/έκθεση των φωτογραφιών στα οικεία σχολεία.

    Από την παραπάνω δράση μπορεί να προκύψουν θέματα για σχολικά περιβαλλοντικά προγράμματα.

    Όλα τα σχολεία, τα οποία θα συμμετάσχουν στις δράσεις που αναφέρονται στις παραγράφους 2 και 3, θα λάβουν τιμητικό έπαινο από την οικεία Δ/νση Β’/θμιας Εκπ/σης.

 Posted by at 12:20 pm
Sep 292015
 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Η αντιδημαρχία περιβάλλοντος του δήμου Κοζάνης σε συνεργασία με τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης  διοργανώνει την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου στις 20:00 βραδινή ποδηλατοβόλτα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Στόχος μας είναι να μεταφέρουμε το μήνυμα της εναλλακτικής, αλλά ασφαλούς μετακίνησης, ποδηλατώντας στους δρόμους της πόλης.

Η ποδηλατοβόλτα αυτή είναι μια καλή αφορμή για να αποκτήσουμε όλοι κράνος, ώστε να προστατεύσουμε το βασικότερο μας όργανο, τον εγκέφαλο. Δεν ξεχνάμε επίσης, πως όταν ποδηλατούμε αφού σκοτεινιάσει χρειάζονται οπωσδήποτε αντανακλαστικά και φώτα πορείας.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι η εξής:

Δημαρχείο – Π. Χαρίση – Πλατεία Συντάγματος – Γκέρτσου – ΕΠΑΛ – Φιλίππου – Μ. Αλεξάνδρου – Δημαρχείο.

Ασφάλεια ποδηλατών: Τροχαία, Εθελοντικές Ομάδες

Υπεύθυνος διαδρομής: Τσαουσίδης Θεόδωρος από τον σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Κοζάνης

 Posted by at 10:25 am
Sep 292015
 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Καθώς ο καιρός για το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με τίτλο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» πλησιάζει, η Οργανωτική Επιτροπή θα ήθελε να σας υπενθυμίσει :

 • την προθεσμία υποβολής των κειμένων των εργασιών : Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015
 • την προθεσμία προεγγραφών : Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 και
 • να μην παραλείπουν όσοι το επιθυμούν να δηλώνουν και συμμετοχή στην εκδρομή που θα γίνει το πρωί της Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2015 και πριν την έναρξη των εργασιών, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα και τις ανακοινώσεις μας τόσο στην ιστοσελίδα (http://3synedrio.biologia.gr/) όσο και στη σελίδα facebook του συνεδρίου : (https://www.facebook.com/SynedrioBiologiaStinEkpaideusi?ref=bookmarks)

Με χαρά αναμένουμε να σας δούμε από κοντά στις εργασίες του Συνεδρίου.

Η Ο.Ε. του Συνεδρίου

 Posted by at 8:42 am
Sep 282015
 

Edu Didactics 2015

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για κατάθεση προτάσεων

και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή

 6ο Διεθνές Συνέδριο για τις Εκπαιδευτικές Διδακτικές 2015

«Συνδέοντας διδακτικές, ικανότητες και στάσεις απέναντι στην εκπαιδευτική πρακτική, μέσα από τις Τέχνες»

20 – 21 Νοεμβρίου, 2015 – Αγ.Παρασκευή, Αθήνα

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν:

- το «Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Τμήμα Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου,

- το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και

- η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΕΜΑΠΕ)

και θα πραγματοποιηθεί στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του PIERCE-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (http://www.acg.edu/virtual-tour).

Το συγκεκριμένο συνέδριο θα εμπεριέχει μεγάλη ποικιλία βιωματικών εργαστηρίων σε παράλληλες αίθουσες κατάλληλα διαμορφωμένες για κίνηση και συμμετοχική διάδραση, εστιάζοντας σε προτάσεις που θα κατατεθούν σχετικά με τους παρακάτω άξονες: Διδακτικές μεθοδολογίες, Δεξιότητες & Στάσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από το σύνδεσμο: http://primarymusic.gr/conference2015/index_el.php

Ποιους αφορά

Η πρόσκληση αφορά εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, επιστημονικό προσωπικό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της ακαδημαϊκής ερευνητικής κοινότητας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο καθώς και στελέχη της εκπαίδευσης τα οποία λαμβάνουν σημαντικές αποφάσεις για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη των διδακτικών στην εκπαίδευση.

Σημαντικές ημερομηνίες

Προθεσμία για Υποβολή Προτάσεων με πλήρες κείμενο: 29 Οκτωβρίου 2015
Ενημέρωση για την αποδοχή των προτάσεων: 6 Νοεμβρίου 2015

Παράλληλα με το 6ο Διεθνές Συνέδριο θα διεξαχθεί σεμινάριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης (CPD) σε εθνικό επίπεδο στις 21 Νοεμβρίου 2015, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος: European Music Portfolio – Maths: Sounding ways into Mathematics …makes innovative solutions accessible for teachers in Europe το οποίο περιλαμβάνει 6 εργαστήρια για 50 εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Περισσότερα: http://maths.emportfolio.eu/index.php

 Posted by at 10:12 am
Sep 232015
 

Το ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας για το χρονικό διάστημα από 20 Οκτωβρίου 2015 μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2015 θα υλοποιήσει 20 ημερήσια προγράμματα για σχολικές ομάδες και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Οι σχολικές ομάδες προέρχονται από σχολεία της Πρωτοβάθμιας (10 σχολικές ομάδες) και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (10 σχολικές ομάδες)  της Περιφερειακής Ενότητας (Νομός) Κοζάνης. Θα επιλεγούν σχολικές ομάδες κατά προτίμηση εκείνες που πρόκειται να υλοποιήσουν ή υλοποιούν στην τρέχουσα σχολική χρονιά περιβαλλοντικό πρόγραμμα σχετικό με τα προγράμματα του ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας και δεν έχουν επισκεφτεί του ΚΠΕ την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός των επισκέψεων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν σχετική αίτηση στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης.

Για να δείτε την προκήρυξη πατήστε εδώ

Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ

 

 Posted by at 1:53 pm
Sep 232015
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Δ. Μακεδονίας < ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ> ευχαριστεί θερμά το 3ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ για τη δωρεά ενός αμαξιδίου.

Αυτή η κίνηση, η οποία οργανώθηκε από τον Διευθυντή Δούμα Μιχάλη και με υπεύθυνο τον καθηγητή Σκιωτόπουλο Κων/νο και με τη συμμετοχή όλων των μαθητών οι οποίοι ευαισθητοποιήθηκαν από τον συμμαθητή τους Γιώργο Μάστορα, μας γεμίζει χαρά, ελπίδα και δύναμη για να συνεχίσουμε το κοινωνικό έργο που προσφέρουμε στα Άτομα με Αναπηρία

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Λότσιος Αθανάσιος Μητσιάκος Χρήστος

 Posted by at 10:02 am
Sep 112015
 

Seven of the most prominent scientists in Cosmology including three Nobel Price Laureates, will participate in two round-table discussions taking place over two days; one for scientists and one for the lay public. The Symposium will take place in Athens at The MEGARON the Athens Concert Hall and in Ancient Messinia – Costa Navarino Resort, 2-4 October 2015 .The Seven Wise Men will speak about the most significant new developments in their own research areas and give the opportunity to both scientists and lay public to be exposed to state-of-the art knowledge while also sharing their views on more general issues-questions we all may have, philosophical and otherwise.

The main goal of the Symposium of the Seven Wise Men is to present cutting edge knowledge and concerns faced by the contemporary science of Cosmology, which looks into the generation of the Universe, the content of matter and energy included therein, its form and structure, its age and history, as well as its future evolution.

We indeed know that only 5% corresponds to the standard matter that makes up the myriads of stars in the Universe galaxies, and humans, too. This all means that 95% of the constituents of the Universe are still unknown to us. Of a Universe which is 13, 8 billion years old!

The field of science in Cosmology and Space Exploration has made remarkable and rapid progress in the last 50 years. Humans have landed on the moon, a trip to Mars is being discussed, and the vast universe is continuously being explored at great distances. This progress is due not only to the gifted intelligence of prominent pioneers in research and the development of new methods, but also to the great masters who inspired a younger generation of international scientists.

Welcome to the Revival
of the Symposium
of the Seven Wise Men!

 The Seven Wise Men in Cosmology who will be coming to Greece are :

 • James Cronin, Nobel Laureate 1980 – University of Chicago.
 • George Efstathiou, FRS Professor, University of Cambridge
  Director, Kavli Institute for Cosmology
 • David Gross, Nobel Laureate 2004 – Kavli Institute for Theoretical Physics, University of California, Santa Barbara.
 • Eugene N. Parker, Professor Emeritus, University of Chicago
 • George F. Smoot, Nobel Laureate, 2006 – University of California, Berkeley and CNRS, France.
 • Alexei Starobinski, Kavli Prize 2014 – Russian Academy of Sciences, Moscow.
 • Gabriele Veneziano, Chair of Elementary Particles, Gravitation and Cosmology, Collège de France, Paris.

The wisdom of the Symposium of the Seven Wise Men (Sages) of Antiquity played a pivotal role in forming bridges that linked communities, creating a more unified society based on values of the highest order. These values are the foundation of Western Civilization.

In a similar way in today’s era of globalization we believe that the revival of this venerable institution, the Symposium, can assume a catalytic role in building a more inspired society.

As we navigate our way through today‘s perplexing world, we face enormous challenges in a host of areas. Economic justice, social integration, healthcare, sustainability, technology, communication, and the environment are some of the topics that humans must address in a way that leads to a better society for all. Those are the issues that future 7 Wise Men Symposia will delve into.

 

Under the Auspices of H.E.
The President of the Hellenic Republic
Mr. Prokopios Pavlopoulos

Για να δείτε το URL του συνεδρίου κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 1:02 pm
Sep 102015
 

Το πρόγραμμα διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης (e-learning) του ΕΥΖΗΝ απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στους τομείς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και στους σχολικούς συμβούλους.

 Ο 3ος κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει στις  21-09-2015 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 14-09-2015 έως και 18-09-2015

O 3ος κύκλος του προγράμματος ο οποίος θα ξεκινήσει στις 21/09/2015, αφορά στις ίδιες θεματικές ενότητες με τους 2 προηγούμενους κύκλους  και απευθύνεται σε διορισμένους εκπαιδευτικούς που διαθέτουν εξαψήφιο Αριθμού Μητρώου, καθώς και σε αναπληρωτές, ωρομίσθιους και εκπαιδευτικούς ιδιωτικών σχολείων.

Για να δείτε το URL του προγράμματος διαδικτυακής τηλεκπαίδευσης (e-learning) του ΕΥΖΗΝπατήστε εδώ

 Posted by at 12:32 pm
Sep 072015
 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2015

Πολιτισμός, παιδεία, έρευνα, καινοτομία, ψηφιακές τεχνολογίες, τουρισμός.

Βόλος, 24-26 Σεπτεμβρίου, 2015

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας,   Παραλιακό Συγκρότημα “Παπαστράτου”

 ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Έχουμε  την τιμή να σας προσκαλέσουμε  στο ” Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής  Κληρονομιάς – 2015 “(“Pan-Hellenic Conference on Digital  Cultural Heritage-2015″), που θα γίνει στην Ελλάδα ,στην όμορφη πόλη του Βόλου κατά το χρονικό διάστημα από την Πέμπτη 24 έως και  το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 .

Το Συνέδριο για την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2015 ,είναι  αποτέλεσμα μιας μεγάλης συνεργασίας  μεταξύ Φορεών της Ελλάδας και της Κύπρου πάνω  σε θέματα Επιστημών και  συνδιοργανώνεται από:

 • το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο  Κύπρου (ΤΕ.ΠΑ.Κ.) ,Εργαστήριο Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς
 • το ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τεχνολογικού Τομέα -Εργαστήριο Μη Καταστροφικών Τεχνικών Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών
 • τον Δευτεροβάθμιο Οργανισμό  “ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” για τον Άνθρωπο και τον Πολιτισμό

με την υποστήριξη:
πολλών Κρατικών Φορέων,   της Περιφέρειας Θεσσαλίας ,   του Δήμου Βόλου , του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Ερευνητικών Εργαστηρίων , της επιστημονικής κοινότητας από την Ελλάδα και την Κύπρο, του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου     (TE.ΠA.K. – Λεμεσός ) , του Ανώτατου Επιστημονικού Ιδρύματος   Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα.,  του ICOMOS Ελλάδος,του Δικτύου  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας ,Πολιτιστικών Φορέων από όλη την Ελλάδα  ,αλλά  και   πολλών άλλων συλλογικών Φορέων της Θεσσαλίας .

 Στο τριήμερο του Συνεδρίου θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες να επιτευχθεί ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών για τα αποτελέσματα της έρευνας στην πολιτιστική κληρονομιά και τις ψηφιακές τεχνολογίες και να συζητηθούν οι τρέχουσες και οι μελλοντικές εξελίξεις στον τομέα  αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο και να δημιουργήσουμε  τις απαραίτητες συνέργειες μεταξύ Φορέων της Ελλάδας και της Κύπρου για την καλύτερη αξιοποίηση των ίσων ευκαιριών μέσα στην Ευρώπη και πρόσβαση σε ευρωπαϊκούς πόρους που προορίζονται για τον Πολιτισμό.

Σπουδαίοι Φορείς της Πολιτείας ,όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,πολλά άλλα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του Εξωτερικού, Κρατικοί Φορείς  ,ICOMOS Ελλάδος και Κύπρου ,  HEDA, , Ιδρύματα, Ινστιτούτα ερευνών ,Εργαστήρια απ όλο τον κόσμο συμμετέχουν με εκπροσώπους τους και στηρίζουν το Συνέδριο ,γιατί αυτό   αποτελεί το μεγάλο κάλεσμα και τη μεγάλη συνάντηση των Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων που ασχολούνται με την Ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Ανθρώπου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί , στο Βόλο, στους φιλόξενους χώρους του Παραλιακού Συγκροτήματος “Παπαστράτου” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα αμφιθέατρα «Γ. Κορδάτος» και «Γ. Σαράτσης», που διαθέτουν σύγχρονα μέσα βιντεοπροβολών και τηλεπικοινωνίας (Wi-Fi κτλ.) και από τους Διοργανωτές έχει ληφθεί μέριμνα για μια ευχάριστη και εποικοδομητική διαμονή στην πόλη του Βόλου  κατά το τριήμερο του Συνεδρίου.

Ο ρόλος της έρευνας για την πολιτιστική κληρονομιά στο σύγχρονο κόσμο της διάχυσης της πληροφορίας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία, την αποκατάσταση, τη συντήρηση και την ψηφιακή τεκμηρίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και οι πηγές της χρηματοδότησης της έρευνας αυτής μπορούν και πρέπει να αποτιμηθούν ως προς τη συμβολή τους στη δημιουργία νέας γνώσης και νέων θέσεων εργασίας ,μέσα από την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και πόρων και  είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από το Συνέδριο θα προκύψουν μεγάλες συνέργειες ,έτσι ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το μέλλον από καλύτερες θέσεις .

Η αξιολόγηση των υπαρχόντων ερευνητικών υποδομών και των αποτελεσμάτων τους, η παρουσίαση ιδεών και οραμάτων για νέες ψηφιακές μεθόδους, η συζήτηση για την καθιέρωση μοντέλων και προτύπων στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, η εξέταση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου που αφορά στην πολιτιστική κληρονομιά, την πολιτισμική διαχείριση και τη συντήρηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, η διερεύνηση του ρόλου των τρεχόντων εξελίξεων στις διεθνείς δραστηριότητες, τις συμφωνίες και τις συνεργασίες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς και της ψηφιοποίησής της, η αναζήτηση των ηθικών διαστάσεων του τομέα των πληροφοριακών συστημάτων για την πολιτιστική κληρονομιά, είναι ορισμένοι μόνον από τους τομείς στους οποίους σκοπεύει να επικεντρωθεί το συνέδριο.

Οι θεματικοί άξονες προβληματισμού είναι οι ακόλουθοι:

1. Νέες τεχνολογίες στις ανθρωπιστικές επιστήμες
2. Η ψηφιοποίηση στην Αρχαιολογία και τον τουρισμό
3. Ψηφιακή Πολιτιστική κληρονομιά και η διαχείριση της
4. Συντήρηση, Προστασία  και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στο ψηφιακό πολυμεσικό περιβάλλον και διαδίκτυο (Εκπαίδευση, Τουρισμό, κτλ)
5. Νομικό πλαίσιο και ψηφιοποίηση της Πολιτιστικής Κληρονομίας (συμβάσεις, προγράμματα, πνευματικά δικαιώματα)
6. Εμπειρίες, νέες προκλήσεις και προοπτικές για την ψηφιακή κοινωνία της Πολιτιστικής Κληρονομίας.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφτείτε τον αποκλειστικό  ιστότοπο του συνεδρίου :

www.euromed2015.eu

μέσα από τον οποίο θα λαμβάνετε όλη την ενημέρωση  για κάθε τι νεώτερο που θα  αφορά τη Διοργάνωση του συνεδρίου και τους συνέδρους .

 Στους συμμετέχοντες  θα δοθεί Πιστοποιητικό Συμμετοχής.

Προσκαλούνται ,λοιπόν, όλοι οι Φορείς που επιθυμούν να παρουσιάσουν το έργο τους να συμμετάσχουν με εκπροσώπους τους ,όπως ,επίσης και κάθε επιστήμονας που ασχολείται με το θέμα της Ψηφιοποίησης να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ με τη Διοργάνωση για την παροχή οδηγιών .
 

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Συνέδριο, ως Σύνεδροι ,  παρακαλούνται να δηλώσουν ΑΜΕΣΑ  τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά ,λόγω του έντονου ενδιαφέροντος, που ήδη υπάρχει, από την Ελλάδα και το εξωτερικό στη διεύθυνση www.euromed2015.eu . (REGISTRATION FORM) .

 

Από τη μεγάλη αυτή συνάντηση των νέων τεχνολογιών με τον Πολιτισμό ,δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Για άμεσες πληροφορίες αρμόδιος Κ . Σκριάπας -ΒΟΛΟΣ ΤΗΛΕΦ. 6974-881944,

info@euromed2015.eu

Με Εκτίμηση
Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου

 • ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  -ΚΥΠΡΟΣ
 • ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ, ΘΕΟΔ.ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ, ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ, ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ -ΕΛΛΑΔΑ
 Posted by at 7:29 am