Mar 312016
 

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α) σε συνεργασία με:

  • Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» των Τμημάτων Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΤΕΠΑΕ) και Βιολογίας,
  • Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης – Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών  «Εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία,
  • Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας – Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Εκπαίδευση στις Φυσικές Επιστήμες, το Περιβάλλον και την Τεχνολογία» της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας,

 σας καλεί να συμμετάσχετε στη  2η Επιστημονική Συνάντηση Υποψηφίων Διδακτόρων (ΥΔ) και Μεταπτυχιακών Φοιτητών/τριών (ΜΦ) στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕ) / Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη (ΕΑΑ).

 Η συνάντηση θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, 24 – 25 Ιουνίου 2016.

 Παρακαλούμε όπως διακινήσετε την ανακοίνωση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και την αίτηση συμμετοχής (που επισυνάπτονται) προς κάθε ενδιαφερόμενο και υποστηρίξετε με τις ενέργειές σας τη δημοσιοποίηση της εκδήλωσης.

 Για να δείτε τη σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση απτήστε εδώ.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α

Η Πρόεδρος

Ευγενία Φλογαΐτη

Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών

Ελληνικη Επιστημονικη Εταιρεια

Περιβαλλοντικης Εκπαιδευσης για την Αειφορια

(ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α)

Ναβαρίνου 13Α, 3ος όροφος

Αθήνα, 10680

Τηλ/Φαξ: 210 – 3688 037

Webpage: http://eleetpea.aegean.gr

 

 Posted by at 10:12 am
Mar 282016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Η Τέχνη στην Εκπαίδευση για τη διαχείριση κρίσεων και τη διάδοση ανθρωπιστικών αξιών».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί από 7 έως και 9 Απριλίου 2016 στη Θεσσαλονίκη, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154 εντός ΔΕΘ- HELEXPO) και μπορούν να το παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης κλάδου ΠΕ08.

Για τη χορήγηση των αδειών για τη συμμετοχή στο Συνέδριο ισχύουν οι διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 59 του ν. 3528/2007 (Α΄ 26) σε συνδυασμό με τις με αρ πρωτ. Φ353.1/17/81587/Δ1/17-7-2012 (Β΄ 2214) και Φ353.1/10/58660/Δ1/26-04-2013 (Β΄ 1186) Υ.Α. συμπλήρωσης – τροποποίησης των αρμοδιοτήτων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.art-teachers.com                

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα του σεμιναρίου κάντε κλικ εδώ.

Έκθεση μαθητών Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 7- 24 Απριλίου 2016

 Posted by at 10:22 am
Mar 282016
 

22 Μαρτίου  2016

Παγκόσμια   Ημέρα  νερού

Γυμνάσιο  Κρόκου Γυμνασιακό  παράρτημα  Άνω  Κώμης

Παρουσίαση εκδηλώσεων για το νερό

 Posted by at 10:01 am
Mar 282016
 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών προσκαλεί Εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο» (Learning EU at Schools), στο πλαίσιο των Jean Monnet Projects του Erasmus+.

Στις 2 Απριλίου 2016 το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, Σοφοκλέους 15, 32100, Λιβαδειά.

Η συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα είναι δωρεάν. Από το Πρόγραμμα καλύπτονται, επίσης, πρωινό, καφές και μεσημεριανό γεύμα.

Το ανώτατο όριο συμμετεχόντων στο σεμινάριο θα είναι 30 άτομα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμπληρωμένη σε ηλεκτρονική μορφή, συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό σημείωμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: jmcenter-athens@pspa.uoa.gr, μέχρι την Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 στις 12.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

 

Σας αποστέλλουμε το παρόν e-mail με σκοπό να σας ενημερώσουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet του ΕΚΠΑ πρόκειται να διοργανώσει δωρεάν ένα επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και γενικότερα για όσους επιθυμούν να εργαστούν στο χώρο αυτό ,στην Λιβαδειά στις 2 Απριλίου 2016.

Το σεμινάριο διεξάγεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Μαθαίνοντας για την Ευρωπαϊκή Ένωση στο Σχολείο”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το Πρόγραμμα θα λάβει μέρος στο Συνεδριακό Κέντρο ‘Χρήστος Παλαιολόγος’ στις Πηγές Κρύας.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:43 am
Mar 282016
 

Το European Wergeland Centre, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Bureau for Education Services του Μαυροβουνίου διοργανώνουν Περιφερειακή Θερινή Ακαδημία, με θέμα :

«Τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη – Δημιουργώντας μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 19-26 Ιουνίου 2016, στο Cetinje του Μαυροβουνίου.

Η Ακαδημία απευθύνεται σε σχολεία των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης: Αλβανία, Βοσνία & Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Π.Γ.Δ.Μ., Τουρκία και Κόσοβο.

Τα ενδιαφερόμενα ελληνικά σχολεία καλούνται να υποβάλλουν αιτήσεις ομάδων τριών (03) ατόμων, αποτελούμενων από :

Το Δ/ντή ή τον Υποδ/ντή του σχολείου, έναν (01) εκπαιδευτικό και ακόμα έναν (01), εκπρόσωπο του συλλόγου Γονέων ή Μ.Κ.Ο.

  • Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται on line, μέχρι τις 11 Απριλίου 2016, στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://theewc.wufoo.com/forms/the-south-east-europe-regional-summer-academy-2016/

  • Γλώσσα του σεμιναρίου : η Αγγλική.

Για ερωτήσεις ή διευκρινίσεις σχετικά με την υποβολή αιτήσεων, υπεύθυνη είναι η κα Νatasa Peric (natasa@peric.zzs.gov.gr).

Οι διοργανωτές θα επιλέξουν 13 ομάδες σχολείων από τις ως άνω χώρες (ανάμεσα σε 39 συμμετοχές), με κριτήρια επιλογής: τη γεωγραφική ισορροπία, το φύλο, την εμπειρία σε θέματα EDC/HRE, το κίνητρο, τις ιδέες για projects, την καλή γνώση της Αγγλικής.

Η Ακαδημία θα περιλαμβάνει τις εξής φάσεις :

  • Της on line προετοιμασίας (Μάιος-Ιούνιος 2016)
  • Της διεξαγωγής του σεμιναρίου, στο Cetinje του Μαυροβουνίου (19 -26 Ιουνίου)
  • Του on line  follow up (Σεπτέμβριος 2016 – Μάιος 2017)

Μετά την επιτυχή συμμετοχή και στις τρεις φάσεις, οι επιμορφούμενοι θα λάβουν σχετικό πιστοποιητικό με την υπογραφή των επιμορφωτών.

  • Το κόστος εισιτηρίων, διαμονής, σίτισης και τυχόν δραστηριοτήτων που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Ακαδημίας καλύπτεται από τους διοργανωτές.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:40 am
Mar 222016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χερσονήσου διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Κοινωνία και Σχολείο: Μια σχέση υπό διαπραγμάτευση».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Μαΐου 2016 στο Δήμο Χερσονήσου.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://kritis.pde.sch.gr/ ή να απευθύνονται στο τηλ. 2810302440.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 12:06 pm
Mar 182016
 

Το ΚΠΕ Καστοριάς οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στην Καστοριά, την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου 2016.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Βιοποικιλότητα – Ανθρώπινες Κοινωνίες & Ευημερία».

Το σεμινάριο έχει έναρξη στις 16:30 της Παρασκευής και λήξη στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετίζεται άμεσα και με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Βιοποικιλότητα: Το Εργαστήρι της Ζωής», που συντονίζει το ΚΠΕ Καστοριάς.

Οι αιτήσεις (επισυνάπτεται υπόδειγμα) υποβάλλονται στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης που ανήκει κάθε εκπαιδευτικός.

Οι εκπαιδευτικοί σχολείων του δικτύου που είναι σε Δ/νσεις που δεν ανήκουν στην εμβέλεια του ΚΠΕ Καστοριάς μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους απευθείας στο ΚΠΕ Καστοριάς, αφού όμως έχουν ενημερώσει τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ/νσης τους.

Η λίστα συμμετοχών και οι αιτήσεις από κάθε Διεύθυνση να αποσταλούν από τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Υπ. Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο ΚΠΕ Καστοριάς μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο και την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:36 am
Mar 152016
 

Η ActionAid συντονίζει για 13η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη διεθνή μαθητική εκστρατεία, Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 16 Απριλίου έως τις 23 Απριλίου 2016. Η εκστρατεία αφορά τον 4ο Βιώσιμο Στόχο Ανάπτυξης, την καθολική πρωτοβάθμια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά του κόσμου.
Κάθε χρόνο χιλιάδες είναι τα σχολεία σε όλο τον κόσμο που παίρνουν ενεργό μέρος στις δράσεις της εκστρατείας. Στην Ελλάδα η εκστρατεία έχει μεγάλη απήχηση στην εκπαιδευτική κοινότητα, συνολικά από το 2004 περισσότεροι από 300.000 μαθητές από σχολεία όλης της χώρας έχουν λάβει μέρος.

Η φετινή εκστρατεία με τίτλο, Παιδιά με αναπηρία, ορατά σε όλα τα σχολεία!, αφορά την πρόσβαση και την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία στα ελληνικά σχολεία.
Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής έως τις 11 Μαρτίου 2016 που θα βρουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://education.actionaid.gr/forma-gaw . Εφόσον συμπληρωθεί η σχετική φόρμα, οι σχολικές μονάδες θα παραλάβουν στο σχολείο τους δωρεάν φάκελο με εκπαιδευτικό υλικό με τις προτεινόμενες δράσεις της εκστρατείας.
Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ

 Posted by at 10:06 am
Mar 152016
 

Σας ενημερώνουμε ότι στις 2 Απριλίου 2016 (ημέρα των γενεθλίων του HANS CHRISTIAN ANDERSEN) γιορτάζεται σ’ όλον  τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η οποία καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IBBY), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο παραπάνω εορτασμός συμβάλλει στην τόνωση του ενδιαφέροντος  των παιδιών και των νέων για το βιβλίο μέσα από εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις παιδικού βιβλίου, οργανωμένες συζητήσεις μεταξύ μαθητών – συγγραφέων, ένα δίωρο μαθημάτων στο πλαίσιο του γλωσσικού μαθήματος, θεατρικές παραστάσεις κ.ά.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλείσθε όπως ενημερώσετε τα στελέχη εκπαίδευσης και τις σχολικές μονάδες περιοχής ευθύνης σας, προκειμένου να υλοποιήσουν δράσεις σχετικές με την ανάδειξη της αξίας του καλού παιδικού βιβλίου.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ

 Posted by at 9:57 am