Mar 222019
 

Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για έγκριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων/ δράσεων, εκπαιδευτικού υλικού και μαθητικών διαγωνισμών κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

 Posted by at 7:57 pm
Oct 102018
 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 (5 Φεβρουαρίου) το Ελληνικό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου του ΙΤΕ διοργανώνει πανελλήνιους σχολικούς διαγωνισμούς), με στόχο τα ίδια τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πως μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πως αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».
Παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων μπορούν να επιλέξουν ένα από τα εξής θέματα:

 • Προστασία Προσωπικών Δεδομένων
 • Ασφάλεια των Συσκευών
 • Ασφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο

Τα παιδιά και οι καθηγητές τους καλούνται να  δημιουργήσουν πρωτότυπο υλικό το οποίο θα καταθέσουν ηλεκτρονικά στην  ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα.  Το υλικό μπορεί να είναι μια ζωγραφιά/ιές ή μια παρουσίαση ή μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο (διάρκειας το πολύ εως 3 λεπτά) ή ακόμα και μια εφαρμογή αρκεί η δημιουργία να είναι πρωτότυπη και να μην εμπίπτει στους νόμιμους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων άλλων.

Φυσικά οποιαδήποτε πρωτότυπη ιδέα από τους μαθητές θα γίνει με χαρά αποδεκτή.
Περισσότερες λεπτομέρειες και αναλυτικά τους όρους του διαγωνισμού μπορείτε να τους δείτε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/sid-perigrafi/sid-2019/

Ευελπιστούμε στη συμμετοχή σας
Με εκτίμηση

Η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

 Posted by at 12:35 pm
Jul 032018
 

Με το πέρας του τρέχοντος σχολικού έτους και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν από φορείς, συλλόγους και οργανισμούς στην επικράτεια και με αφορμή την κοινοποίηση του απολογισμού των συμμετοχών σε αυτούς, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες για τις τιμητικές τους διακρίσεις στους διαγωνισμούς αυτούς.

Αναμφίβολα, ο ρόλος του σύγχρονου σχολειού είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς μέσα από την παροχή γνώσεων και δράσεων ανοίγεται στην κοινωνία, αναδεικνύει ταλέντα των μαθητών, αναπτύσσει και προωθεί δεξιότητες, δίνει ευκαιρίες για συνεργασίες και διακρίσεις καλλιεργώντας πνεύμα ευγενούς άμιλλας και προσφέροντας συναισθηματική ευφορία στους μαθητές/τριες.

Συγχαίρουμε, καταρχήν, τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος και πέτυχαν ιδιαίτερη διάκριση στους διαγωνισμούς και στα καινοτόμα προγράμματα μέσα από τα οποία συνεργάστηκαν, επικοινώνησαν, μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες και αισθάνθηκαν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης, αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

Συγχαίρουμε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς, που συντόνισαν, καθοδήγησαν, ενέπνευσαν τους μαθητές τους και συντέλεσαν στην παιδαγωγική διαδικασία, στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στη συνεργατική μάθηση.

Κάντε κλικ εδω για να δείτε τον πίνακα που συνοψίζονται τα αποτελέσματα των συμμετοχών αυτών.

 Posted by at 11:19 am
Jun 182018
 

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης δικτύου εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν τη σχολική καινοτομία στην Ελλάδα, η Ελληνογερμανική Αγωγή προκηρύσσει διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου, ο οποίος απευθύνεται σε Έλληνες εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο διδασκαλίας τις Θετικές Επιστήμες ή/και τη Μουσική με έπαθλο 4 υποτροφίες πλήρους παρακολούθησης και διαμονής στο Θερινό Σχολείο iMuSciCA , το οποίο θα λάβει χώρα από τις 1 – 6 Ιουλίου 2018 στον Μαραθώνα.
Αποστολή του σεναρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση plagiavlitis@ea.gr έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018. Οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Διαγωνισμός εκπαιδευτικού σεναρίου iMuSciCA

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ 4 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ iMuSciCA

 Posted by at 1:06 pm
Apr 242018
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αποτελέσματα 1ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου – Ευχαριστίες»

Εκ μέρους των διοργανωτών είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου που οργάνωσαν από κοινού οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Καστοριάς και Κοζάνης και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Οι προκριθέντες μαθητές προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή συναγωνισμό.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

 1. 1.     Ορφανίδου Ευδοξία (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας)
 2. 2.     Μπάτσι Ερίνα (2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)
 3. 3.     Ροσενλής Αλέξανδρος (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
 4. Αλεξοπούλου            Αναστασία (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
 5. Αμανατίδου Αικατερίνη (2ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
 6. Ανδρέου Ελένη (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
 7. Φιλίππου Ευαγγελία (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
 8. Φράγκου Εύα (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
 9. Θεοδοσιάδου Αθηνά (Γυμνάσιο Ανατολικού)
 10. Τσάτσου Παρασκευή-Ναταλία (2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα, ενώ οι τρεις πρώτοι έλαβαν δωροεπιταγές από κατάστημα τεχνολογίας αξίας 300, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους. Η συμμετοχή όλων στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό ήταν η ολοκλήρωση ενός ταξιδιού στην Ελληνική Γλώσσα, για το οποίο κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και κόπο αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, γνώση και εμπειρία. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές η συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται με ζήλο και αυτοπεποίθηση, συνοδεία των καθηγητών και των γονιών τους, από κάθε γωνιά της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Θεόδωρο Μαρδίρη, Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, για τη φιλοξενία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την ένθερμη υποστήριξη του θεσμού και τις φιλολόγους που εναλλάχθηκαν στην κριτική επιτροπή: Γλυκερία Ευαγγέλου και Καλλινίκη Παπαδημητρίου από την Καστοριά, Σεϊδάρη Γιώτα και Παλιάτσου Βασιλική από τη Φλώρινα και Μαυροφυλλίδου Κυριακή και Παπαδοπούλου Δέσποινα από την Κοζάνη.

Επίσης ευχαριστούμε την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ειρήνη Παπανικολάου για την τεχνική βοήθεια στην ηλεκτρονική καταχώριση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, ο Διαγωνισμός αυτός ήταν το επιστέγασμα της επιτυχούς συνεργασίας των Φιλολογικών Συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής.

 Posted by at 9:10 am
Apr 242018
 

1ο Πανελλήνιο βραβείο απέσπασε το Μουσικό Σύνολο Έντεχνης και Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων Χ. Ο. Ν. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Ο. Λ. Π. στον Πειραιά στην κατηγορία «Χορωδίες Σχολείων» με μαέστρο τον καθηγητή του σχολείου μας κ. Νίκο Ντόνα. Ο πανελλήνιος διαγωνισμός έλαβε χώρα το Σάββατο  21 Απριλίου 2018.

Παρουσιάστηκαν τρία τραγούδια μεταξύ των οποίων και το πολυβραβευμένο τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας Γλυκιά»  (Βραβείο συνεργασίας και στον Διαγωνισμό του Μαθητικού Ραδιοφώνου «European School Radio» μετά τη συνεργασία 10 ελληνικών σχολείων από όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της δασκάλας Βασιλικής Μπασίνα του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «Αθηνά» και 1ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό που οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση και το Υπουργείο Παιδείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης).

Αυτό το τραγούδι απέσπασε και το περισσότερο χειροκρότημα των θεατών συγκινώντας τους κριτές. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης παρουσιάστηκε και χορευτικό από μαθητές του σχολείου, την επιμέλεια του οποίου είχε η καθηγήτρια του σχολείου κ. Τρίκου Γιούλα. Επίσης παίχτηκε το τραγούδι «Χτίσε μια Καρδιά» που μελοποιήθηκε από τον καθηγητή κ. Νίκο Ντόνα σε στίχους μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού υπό την επιμέλεια του δασκάλου κ. Γιάννη Γκίκα και το οποίο πρόκειται να ηχογραφηθεί από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Μια ακόμα διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα που ανεβάζει το επίπεδο του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Κοζάνης κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο Διευθυντή του Σχολείου.

 Posted by at 8:56 am
Apr 232018
 

Συγχαρητήρια επιστολή

            Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Σερβίων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον μαθητή  του σχολείου μας, της Β΄ τάξης, Σάββα Καραγιώργο ο οποίος απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο Αγγλικής Ποίησης για το ποίημά του με τίτλο «Temptation» στον 5ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης – Διηγήματος για παιδιά και εφήβους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών σχολικού έτους 2017-2018.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στην καθηγήτριά του κ. Μύρου Ευαγγελία, Αγγλικής Φιλολογίας, που ενθάρρυνε και υποστήριξε τον μαθητή της σε αυτό το λογοτεχνικό ταξίδι.

  Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Σερβίων           Η Πρόεδρος του Συλλ. Γονέων/Κηδεμόνων

Κουρελή Αθανασία                                                                Αντωνοπούλου Ελένη

 Posted by at 9:12 am
Apr 192018
 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείων με τίτλο, Young Business Talents 2017-2018, συγχαίρω το ΕΠΑ.Λ. Σερβίων που κατάλαβε την 6η θέση πανελλαδικά στο διαγωνισμό καθώς και το ΓΕ.Λ. Τσοτυλίου και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, για την πρόκρισή τους στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού. Συγχαίρω και τους εκπαιδευτικούς, την κ. Σοφία Χατζηγεωργίου, υπεύθυνη ομάδων, του ΕΠΑ.Λ. Σερβίων, την κ. Λίζα Σταθοπούλου, συνοδό, του ΕΠΑ.Λ. Σερβίων, την εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, κ. Μάρκου Σοφία και τον Συντονιστή των τριών σχολείων κ. Χριστόφορο Ιωάννη, του 2ου ΓΕ.Λ. Κοζάνης.
Οι μαθητές/τριες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό διοίκησαν με επιτυχία τις εικονικές επιχειρήσεις τους, απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με τη διαχείριση μιας επιχείρησης, συναγωνίστηκαν και πήραν αποφάσεις για όλους τους τομείς της επιχείρησης, την παραγωγή, το marketing, τις πωλήσεις, τα χρηματοοικονομικά και το ανθρώπινο δυναμικό, απέκτησαν αυτοεκτίμηση και ανέδειξαν την επιχειρηματική τους διάθεση αναπτύσσοντας επαγγελματική δράση.
Συγχαρητήρια και πάλι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης, που συνδέει θεωρία και πράξη. Εύχομαι η συμμετοχή και διάκρισή τους στο διαγωνισμό να οδηγήσει τους μαθητές/τριες στη γνώση του εαυτού τους και στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων απαραίτητων σε οποιοδήποτε επάγγελμα, συμβάλλοντας στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και σταδιοδρομία.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Π.Ε. Κοζάνης
Δρ Βόντσα Βασιλική
Φιλόλογος

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για να δείτε την δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:55 pm
Apr 182018
 

Σημαντική επιτυχία για το σχολείο μας η πρόκριση στον τελικό του πανελληνίου διαγωνισμού του Υoung Business Talents που έγινε την Παρασκευή 13 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο του Αμερικανικού κολεγίου Ελλάδας στην Αθήνα.

Η πρόταση της ομάδας μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου μας που αφορά την επιχειρηματικότητα κατατέθηκε τον Νοέμβριο, προκρίθηκε από 500 σχολεία πανελλαδικά και διεκδίκησε μεταξύ 75 σχολείων την τελική διάκριση.

Η ομάδα του μουσικού σχολείου Σιάτιστας συμμετείχε με τους μαθητές στον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό διοίκησης και επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείων που έχει καθιερωθεί στο χώρο της εκπαίδευσης ως ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο. Μέσω ενός εξελιγμένου προσομοιωτή οι νεαροί εικονικοί επιχειρηματίες κατάστρωσαν επιχειρηματικά σχέδια, που συμπεριλάμβαναν αποφάσεις για την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το μάρκετινγκ και το ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Ζτούπα Ζήση, Καλεμάι Άντζελα, Μποσταντζή Ειρήνη και στην καθηγήτρια Μάρκου Σοφία.

Οι μαθητές, ο σύλλογος των καθηγητών και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κύριο Παναγιώτη Πλακεντά για την προσφορά των εισιτηρίων των μαθητών για την μετακίνηση στην Αθήνα της ομάδας του σχολείου μας.

Ο  Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

 Χρήστος  Κουτσογιώτας

 Posted by at 9:11 am
Apr 162018
 

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό σκίτσου, γελοιογραφίας και κόμικς, με θέμα “Η Γυναίκα”.

Η Κριτική Επιτροπή, παρουσία και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, συνεδρίασε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και αξιολόγησε τα έργα των μαθητών, από σχολεία όλης της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Η αξιολόγηση ανέδειξε 13 νικητές που θα λάβουν Βραβείο: 8 μαθητές Γυμνασίου, στις κατηγορίες σκίτσο, γελοιογραφία και κόμικς, καθώς και 5 μαθητές Λυκείου, στις αντίστοιχες κατηγορίες σκίτσο, γελοιογραφία και κόμικς. Επαίνους θα λάβουν για τα έργα τους 4 μαθητές Γυμνασίου και 8 μαθητές Λυκείου. Τα έργα όλων των μαθητών θα παραμείνουν εκτεθειμένα στους χώρους του Σχολείου μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μετά από συνεννόηση με τον Υπεύθυνο του Διαγωνισμού, κ. Ι. Κοσμά skitsofrenia@acg.edu τηλ. 2106009800 εσωτ. 1173.

Για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:22 am