Jun 182018
 

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο ανάπτυξης δικτύου εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν τη σχολική καινοτομία στην Ελλάδα, η Ελληνογερμανική Αγωγή προκηρύσσει διαγωνισμό εκπαιδευτικού σεναρίου, ο οποίος απευθύνεται σε Έλληνες εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αντικείμενο διδασκαλίας τις Θετικές Επιστήμες ή/και τη Μουσική με έπαθλο 4 υποτροφίες πλήρους παρακολούθησης και διαμονής στο Θερινό Σχολείο iMuSciCA , το οποίο θα λάβει χώρα από τις 1 – 6 Ιουλίου 2018 στον Μαραθώνα.
Αποστολή του σεναρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση plagiavlitis@ea.gr έως την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018. Οι επιτυχόντες θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά μέχρι την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018.

Διαγωνισμός εκπαιδευτικού σεναρίου iMuSciCA

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΜΕ ΕΠΑΘΛΟ 4 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ iMuSciCA

 Posted by at 1:06 pm
Apr 242018
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αποτελέσματα 1ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου – Ευχαριστίες»

Εκ μέρους των διοργανωτών είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο 1ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου που οργάνωσαν από κοινού οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Καστοριάς και Κοζάνης και η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς.

Οι προκριθέντες μαθητές προσήλθαν με συνέπεια και επέδειξαν υψηλό επίπεδο γνώσεων και ευγενή συναγωνισμό.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψε η παρακάτω δεκάδα με σειρά κατάταξης:

  1. 1.     Ορφανίδου Ευδοξία (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας)
  2. 2.     Μπάτσι Ερίνα (2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)
  3. 3.     Ροσενλής Αλέξανδρος (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  4. Αλεξοπούλου            Αναστασία (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  5. Αμανατίδου Αικατερίνη (2ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  6. Ανδρέου Ελένη (1ο Γυμνάσιο Φλώρινας)
  7. Φιλίππου Ευαγγελία (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  8. Φράγκου Εύα (4ο Γυμνάσιο Καστοριάς)
  9. Θεοδοσιάδου Αθηνά (Γυμνάσιο Ανατολικού)
  10. Τσάτσου Παρασκευή-Ναταλία (2ο Γυμνάσιο Άργους Ορεστικού)

Όλοι οι συμμετέχοντες έλαβαν αναμνηστικά δώρα, ενώ οι τρεις πρώτοι έλαβαν δωροεπιταγές από κατάστημα τεχνολογίας αξίας 300, 200 και 100 ευρώ αντίστοιχα.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν αξίζουν θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία τους, ενώ όλοι όσοι συμμετείχαν είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους. Η συμμετοχή όλων στον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό ήταν η ολοκλήρωση ενός ταξιδιού στην Ελληνική Γλώσσα, για το οποίο κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια και κόπο αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη, γνώση και εμπειρία. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους διοργανωτές η συμμετοχή των μαθητών, οι οποίοι προσέρχονται με ζήλο και αυτοπεποίθηση, συνοδεία των καθηγητών και των γονιών τους, από κάθε γωνιά της Καστοριάς, της Κοζάνης και της Φλώρινας. Τους ευχαριστούμε, τους συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε να έχουν πάντα επιτυχίες.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Θεόδωρο Μαρδίρη, Υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς, για τη φιλοξενία στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου, την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς για την ένθερμη υποστήριξη του θεσμού και τις φιλολόγους που εναλλάχθηκαν στην κριτική επιτροπή: Γλυκερία Ευαγγέλου και Καλλινίκη Παπαδημητρίου από την Καστοριά, Σεϊδάρη Γιώτα και Παλιάτσου Βασιλική από τη Φλώρινα και Μαυροφυλλίδου Κυριακή και Παπαδοπούλου Δέσποινα από την Κοζάνη.

Επίσης ευχαριστούμε την καθηγήτρια πληροφορικής κ. Ειρήνη Παπανικολάου για την τεχνική βοήθεια στην ηλεκτρονική καταχώριση και έκδοση των αποτελεσμάτων.

Τέλος, ο Διαγωνισμός αυτός ήταν το επιστέγασμα της επιτυχούς συνεργασίας των Φιλολογικών Συλλόγων της Δυτικής Μακεδονίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων για την καλλιέργεια της ορθής χρήσης της Νέας Ελληνικής.

 Posted by at 9:10 am
Apr 242018
 

1ο Πανελλήνιο βραβείο απέσπασε το Μουσικό Σύνολο Έντεχνης και Λαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» στον 28ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που διοργάνωσε η Χορωδία και Ορχήστρα Νέων Χ. Ο. Ν. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μεγάρου Ο. Λ. Π. στον Πειραιά στην κατηγορία «Χορωδίες Σχολείων» με μαέστρο τον καθηγητή του σχολείου μας κ. Νίκο Ντόνα. Ο πανελλήνιος διαγωνισμός έλαβε χώρα το Σάββατο  21 Απριλίου 2018.

Παρουσιάστηκαν τρία τραγούδια μεταξύ των οποίων και το πολυβραβευμένο τραγούδι «Χώρα Ελλάδα μας Γλυκιά»  (Βραβείο συνεργασίας και στον Διαγωνισμό του Μαθητικού Ραδιοφώνου «European School Radio» μετά τη συνεργασία 10 ελληνικών σχολείων από όλο τον κόσμο με πρωτοβουλία της δασκάλας Βασιλικής Μπασίνα του Ελληνικού Σχολείου Βουκουρεστίου «Αθηνά» και 1ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό που οργάνωσε το Μουσείο Σχολικής Ζωής, η Εκπαιδευτική Τηλεόραση και το Υπουργείο Παιδείας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης).

Αυτό το τραγούδι απέσπασε και το περισσότερο χειροκρότημα των θεατών συγκινώντας τους κριτές. Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης παρουσιάστηκε και χορευτικό από μαθητές του σχολείου, την επιμέλεια του οποίου είχε η καθηγήτρια του σχολείου κ. Τρίκου Γιούλα. Επίσης παίχτηκε το τραγούδι «Χτίσε μια Καρδιά» που μελοποιήθηκε από τον καθηγητή κ. Νίκο Ντόνα σε στίχους μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βελβεντού υπό την επιμέλεια του δασκάλου κ. Γιάννη Γκίκα και το οποίο πρόκειται να ηχογραφηθεί από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας. Μια ακόμα διάκριση για την εκπαιδευτική κοινότητα που ανεβάζει το επίπεδο του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο βουλευτής Κοζάνης κ. Θεοφύλακτος, ο οποίος απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στο Διευθυντή του Σχολείου.

 Posted by at 8:56 am
Apr 232018
 

Συγχαρητήρια επιστολή

            Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Σερβίων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στον μαθητή  του σχολείου μας, της Β΄ τάξης, Σάββα Καραγιώργο ο οποίος απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο Αγγλικής Ποίησης για το ποίημά του με τίτλο «Temptation» στον 5ο Πανελλήνιο και Παγκύπριο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης – Διηγήματος για παιδιά και εφήβους της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών σχολικού έτους 2017-2018.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στην καθηγήτριά του κ. Μύρου Ευαγγελία, Αγγλικής Φιλολογίας, που ενθάρρυνε και υποστήριξε τον μαθητή της σε αυτό το λογοτεχνικό ταξίδι.

  Η Διευθύντρια του ΓΕ.Λ. Σερβίων           Η Πρόεδρος του Συλλ. Γονέων/Κηδεμόνων

Κουρελή Αθανασία                                                                Αντωνοπούλου Ελένη

 Posted by at 9:12 am
Apr 192018
 

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος Διοίκησης και Επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείων με τίτλο, Young Business Talents 2017-2018, συγχαίρω το ΕΠΑ.Λ. Σερβίων που κατάλαβε την 6η θέση πανελλαδικά στο διαγωνισμό καθώς και το ΓΕ.Λ. Τσοτυλίου και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, για την πρόκρισή τους στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού. Συγχαίρω και τους εκπαιδευτικούς, την κ. Σοφία Χατζηγεωργίου, υπεύθυνη ομάδων, του ΕΠΑ.Λ. Σερβίων, την κ. Λίζα Σταθοπούλου, συνοδό, του ΕΠΑ.Λ. Σερβίων, την εκπαιδευτικό του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας, κ. Μάρκου Σοφία και τον Συντονιστή των τριών σχολείων κ. Χριστόφορο Ιωάννη, του 2ου ΓΕ.Λ. Κοζάνης.
Οι μαθητές/τριες με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό διοίκησαν με επιτυχία τις εικονικές επιχειρήσεις τους, απέκτησαν γνώσεις και δεξιότητες σχετικές με τη διαχείριση μιας επιχείρησης, συναγωνίστηκαν και πήραν αποφάσεις για όλους τους τομείς της επιχείρησης, την παραγωγή, το marketing, τις πωλήσεις, τα χρηματοοικονομικά και το ανθρώπινο δυναμικό, απέκτησαν αυτοεκτίμηση και ανέδειξαν την επιχειρηματική τους διάθεση αναπτύσσοντας επαγγελματική δράση.
Συγχαρητήρια και πάλι στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς που τους καθοδήγησαν σε αυτή τη βιωματική εμπειρία μάθησης, που συνδέει θεωρία και πράξη. Εύχομαι η συμμετοχή και διάκρισή τους στο διαγωνισμό να οδηγήσει τους μαθητές/τριες στη γνώση του εαυτού τους και στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων απαραίτητων σε οποιοδήποτε επάγγελμα, συμβάλλοντας στην επαγγελματική τους ανάπτυξη και σταδιοδρομία.

Η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Π.Ε. Κοζάνης
Δρ Βόντσα Βασιλική
Φιλόλογος

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για να δείτε την δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:55 pm
Apr 182018
 

Σημαντική επιτυχία για το σχολείο μας η πρόκριση στον τελικό του πανελληνίου διαγωνισμού του Υoung Business Talents που έγινε την Παρασκευή 13 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο του Αμερικανικού κολεγίου Ελλάδας στην Αθήνα.

Η πρόταση της ομάδας μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου μας που αφορά την επιχειρηματικότητα κατατέθηκε τον Νοέμβριο, προκρίθηκε από 500 σχολεία πανελλαδικά και διεκδίκησε μεταξύ 75 σχολείων την τελική διάκριση.

Η ομάδα του μουσικού σχολείου Σιάτιστας συμμετείχε με τους μαθητές στον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό διαγωνισμό διοίκησης και επιχειρηματικότητας για μαθητές Λυκείων που έχει καθιερωθεί στο χώρο της εκπαίδευσης ως ένα καινοτόμο διδακτικό εργαλείο. Μέσω ενός εξελιγμένου προσομοιωτή οι νεαροί εικονικοί επιχειρηματίες κατάστρωσαν επιχειρηματικά σχέδια, που συμπεριλάμβαναν αποφάσεις για την παραγωγή, τη χρηματοδότηση, το μάρκετινγκ και το ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών τους.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές Ζτούπα Ζήση, Καλεμάι Άντζελα, Μποσταντζή Ειρήνη και στην καθηγήτρια Μάρκου Σοφία.

Οι μαθητές, ο σύλλογος των καθηγητών και ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας ευχαριστούν θερμά τον αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κύριο Παναγιώτη Πλακεντά για την προσφορά των εισιτηρίων των μαθητών για την μετακίνηση στην Αθήνα της ομάδας του σχολείου μας.

Ο  Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

 Χρήστος  Κουτσογιώτας

 Posted by at 9:11 am
Apr 162018
 

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό σκίτσου, γελοιογραφίας και κόμικς, με θέμα “Η Γυναίκα”.

Η Κριτική Επιτροπή, παρουσία και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, συνεδρίασε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και αξιολόγησε τα έργα των μαθητών, από σχολεία όλης της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Η αξιολόγηση ανέδειξε 13 νικητές που θα λάβουν Βραβείο: 8 μαθητές Γυμνασίου, στις κατηγορίες σκίτσο, γελοιογραφία και κόμικς, καθώς και 5 μαθητές Λυκείου, στις αντίστοιχες κατηγορίες σκίτσο, γελοιογραφία και κόμικς. Επαίνους θα λάβουν για τα έργα τους 4 μαθητές Γυμνασίου και 8 μαθητές Λυκείου. Τα έργα όλων των μαθητών θα παραμείνουν εκτεθειμένα στους χώρους του Σχολείου μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μετά από συνεννόηση με τον Υπεύθυνο του Διαγωνισμού, κ. Ι. Κοσμά skitsofrenia@acg.edu τηλ. 2106009800 εσωτ. 1173.

Για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:22 am
Apr 162018
 

Το Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, τον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό σκίτσου, γελοιογραφίας και κόμικς, με θέμα “Η Γυναίκα”.
Η Κριτική Επιτροπή, παρουσία και μελών της Οργανωτικής Επιτροπής, συνεδρίασε την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018 και αξιολόγησε τα έργα των μαθητών, από σχολεία όλης της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό. Η αξιολόγηση ανέδειξε 13 νικητές που θα λάβουν Βραβείο: 8 μαθητές Γυμνασίου, στις κατηγορίες σκίτσο, γελοιογραφία και κόμικς, καθώς και 5 μαθητές Λυκείου, στις αντίστοιχες κατηγορίες σκίτσο, γελοιογραφία και κόμικς. Επαίνους θα λάβουν για τα έργα τους 4 μαθητές Γυμνασίου και 8 μαθητές Λυκείου. Τα έργα όλων των μαθητών θα παραμείνουν εκτεθειμένα στους χώρους του Σχολείου μέχρι τα τέλη Μαΐου. Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη μετά από συνεννόηση με τον Υπεύθυνο του Διαγωνισμού, κ. Ι. Κοσμά skitsofrenia@acg.edu τηλ. 2106009800 εσωτ. 1173.
Για να δείτε τα αποτελέσματα του διαγωνισμού πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:02 am
Mar 062018
 

Ευρωπαϊκά Βραβεία δράσης eTwinning:  Ανακοινώθηκαν οι Νικητές 2018! H Ελλάδα διαπρέπει και πάλι!

Σήμερα το eTwinning είναι το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Στη δράση κάθε χρόνο διαγωνίζονται αρκετές εκατοντάδες έργα από όλη την Ευρώπη σε διάφορες κατηγορίες. Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι υψηλό και το πρότυπο που επιτυγχάνεται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που συμμετέχουν στα έργα, αυξάνεται κάθε χρόνο.

 Στην Ελλάδα, διακρίθηκαν:

 1.       5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Tετράδη Πασχαλίνα για το έργο «IMAGINE… Together for the world<https://twinspace.etwinning.net/30463/home>» (1ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 4-11)

 2.       4o Γυμνάσιο Πρέβεζας, Ζαντραβέλη Βαρβάρα-Κακοσίμου Χριστίνα, για το έργο «Out of the Box #eTwCitizen16<https://twinspace.etwinning.net/26675/home>» (2ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 12-15)

 3.       27o ΓΕ.Λ. Αθηνών, Αναγνωστάκη Ευαγγελία-Γελαδά Μαργαρίτα, για το έργο «You are the picture – Tu eres el cuadro<https://twinspace.etwinning.net/22676/home>» (2ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 16-19)

4.       Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σύβακα Τριανταφυλλιά, Ζάνειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, Σταυροπούλου Ελένη-Αγγελή Ευσταθία, 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, Παπαευθυμίου Ευδοξία για το έργο Twinlettres : regards critiques sur le monde<https://twinspace.etwinning.net/24460/home> (Ειδικό βραβείο Γαλλικής Γλώσσας)

5.       5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, Αδαμοπούλου Ευγενία, Δημοτικό Προβατά, Μαζνείκου Αικατερίνη, 2ο Δημοτικό Σκιάθου, Λυμπερίου Βασιλική, Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Κυριακίδου Κατερίνα για το έργο «WE ALL SPEAK THE SAME LANGUAGE – ONLINE MAGAZINE<https://twinspace.etwinning.net/22675/home>» (Ειδικό Βραβείο Mevlana Διαπολιτισμικής Κατανόησης)

6.       Γενικό Λύκειο Βελβεντού Κοζάνης “ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ”, Κοκκινίδης Ιωάννης για το έργο «E.T. call Europe<https://twinspace.etwinning.net/22333/home>» (Ειδικό Βραβείο Αγγλικής Γλώσσας)

Στη σελίδα https://www.etwinning.net/el/pub/highlights/european-prizes-winners-2018.htm  θα βρείτε όλη τη λίστα των νικητών των 3 ηλικιακών κατηγοριών και των 8 ειδικών κατηγοριών, που επιλέχθηκαν από 700 έργα που υποβλήθηκαν.

 Αυτά τα έργα είναι σημαντικά παραδείγματα συλλογικής εργασίας και επέδειξαν άριστα επιτεύγματα.

 Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας!

Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning

 Posted by at 12:46 pm
Mar 062018
 

37 σχολεία από την Ελλάδα, και ένα από την Κωνσταντινούπολη, το Ζωγράφειο Λύκειο, συμμετείχαν στους Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στις 22-24 Φεβρουαρίου. Στους πανελλήνιους αυτούς μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες, στην κατηγορία «Μουσική», διαγωνίστηκε και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το κιθαριστικό του σύνολο. Η Ορχήστρα Κιθαριστών “GuitAriston”, υπό την επιμέλεια και την καθοδήγηση του καθηγητή Ιωάννη Ζορπίδη, απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά το 3ο βραβείο, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο το ξεχωριστό του ρεπερτόριο και αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε κοινό και κριτές.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τον υπεύθυνο καθηγητή του συνόλου για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλουν για να αναδείξουν όχι μόνο την τέχνη τους, αλλά και το ίδιο το Σχολείο μας.

Για να δείτε το δελτίο τύπου της Σχολικής Μονάδας πατήστε εδώ.

view

 Posted by at 9:04 am