Mar 062018
 

Ευρωπαϊκά Βραβεία δράσης eTwinning:  Ανακοινώθηκαν οι Νικητές 2018! H Ελλάδα διαπρέπει και πάλι!

Σήμερα το eTwinning είναι το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης. Στη δράση κάθε χρόνο διαγωνίζονται αρκετές εκατοντάδες έργα από όλη την Ευρώπη σε διάφορες κατηγορίες. Το επίπεδο του διαγωνισμού είναι υψηλό και το πρότυπο που επιτυγχάνεται από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, που συμμετέχουν στα έργα, αυξάνεται κάθε χρόνο.

 Στην Ελλάδα, διακρίθηκαν:

 1.       5ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, Tετράδη Πασχαλίνα για το έργο «IMAGINE… Together for the world<https://twinspace.etwinning.net/30463/home>» (1ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 4-11)

 2.       4o Γυμνάσιο Πρέβεζας, Ζαντραβέλη Βαρβάρα-Κακοσίμου Χριστίνα, για το έργο «Out of the Box #eTwCitizen16<https://twinspace.etwinning.net/26675/home>» (2ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 12-15)

 3.       27o ΓΕ.Λ. Αθηνών, Αναγνωστάκη Ευαγγελία-Γελαδά Μαργαρίτα, για το έργο «You are the picture – Tu eres el cuadro<https://twinspace.etwinning.net/22676/home>» (2ο βραβείο στην ηλικιακή κατηγορία 16-19)

4.       Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σύβακα Τριανταφυλλιά, Ζάνειο Πειραματικό Γυμνάσιο Πειραιά, Σταυροπούλου Ελένη-Αγγελή Ευσταθία, 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, Παπαευθυμίου Ευδοξία για το έργο Twinlettres : regards critiques sur le monde<https://twinspace.etwinning.net/24460/home> (Ειδικό βραβείο Γαλλικής Γλώσσας)

5.       5ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, Αδαμοπούλου Ευγενία, Δημοτικό Προβατά, Μαζνείκου Αικατερίνη, 2ο Δημοτικό Σκιάθου, Λυμπερίου Βασιλική, Αρσάκειο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Κυριακίδου Κατερίνα για το έργο «WE ALL SPEAK THE SAME LANGUAGE – ONLINE MAGAZINE<https://twinspace.etwinning.net/22675/home>» (Ειδικό Βραβείο Mevlana Διαπολιτισμικής Κατανόησης)

6.       Γενικό Λύκειο Βελβεντού Κοζάνης “ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ”, Κοκκινίδης Ιωάννης για το έργο «E.T. call Europe<https://twinspace.etwinning.net/22333/home>» (Ειδικό Βραβείο Αγγλικής Γλώσσας)

Στη σελίδα https://www.etwinning.net/el/pub/highlights/european-prizes-winners-2018.htm  θα βρείτε όλη τη λίστα των νικητών των 3 ηλικιακών κατηγοριών και των 8 ειδικών κατηγοριών, που επιλέχθηκαν από 700 έργα που υποβλήθηκαν.

 Αυτά τα έργα είναι σημαντικά παραδείγματα συλλογικής εργασίας και επέδειξαν άριστα επιτεύγματα.

 Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας!

Ελληνική Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης της δράσης eTwinning

 Posted by at 12:46 pm
Mar 062018
 

37 σχολεία από την Ελλάδα, και ένα από την Κωνσταντινούπολη, το Ζωγράφειο Λύκειο, συμμετείχαν στους Αγώνες Τέχνης που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη στις 22-24 Φεβρουαρίου. Στους πανελλήνιους αυτούς μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες, στην κατηγορία «Μουσική», διαγωνίστηκε και το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας με το κιθαριστικό του σύνολο. Η Ορχήστρα Κιθαριστών “GuitAriston”, υπό την επιμέλεια και την καθοδήγηση του καθηγητή Ιωάννη Ζορπίδη, απέσπασε για δεύτερη συνεχή χρονιά το 3ο βραβείο, ερμηνεύοντας με μοναδικό τρόπο το ξεχωριστό του ρεπερτόριο και αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε κοινό και κριτές.

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και τον υπεύθυνο καθηγητή του συνόλου για την εξαιρετική προσπάθεια που καταβάλουν για να αναδείξουν όχι μόνο την τέχνη τους, αλλά και το ίδιο το Σχολείο μας.

Για να δείτε το δελτίο τύπου της Σχολικής Μονάδας πατήστε εδώ.

view

 Posted by at 9:04 am
Mar 012018
 

Στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού εορτασμού για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2018 η Επίτροπος κα Mariya Gabriel ξεκίνησε την εκστρατεία #SaferInternet4EU, μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης που αποσκοπεί στην προώθηση του ψηφιακού πολιτισμού μεταξύ παιδιών και νέων.

Η εκστρατεία περιλαμβάνει έναν διαγωνισμό δημιουργίας πρωτότυπου υλικού που προάγει την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το υλικό δεν είναι απαραίτητο να είναι καινούριο αρκεί να έχει δημιουργηθεί από το άτομο ή την ομάδα που υποβάλλει την αίτηση. Κατηγορίες υποψηφίων είναι οργανισμοί, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μάθετε εδώ: https://saferinternet4kids.gr/nea/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-saferinternet4eu/ ενώ οτιδήποτε νεότερο θα ανακοινώνεται μέσω της ιστοσελίδας και των κοινωνικών δικτύων του SaferInternet4Kids.

Ο Ευρωπαϊκός διαγωνισμός #SaferInternet4EU θα διαρκέσει από την 1η Μαρτίου 2018 έως τις 31 Οκτωβρίου 2018 και οι νικητές θα κληθούν στις Βρυξέλλες σε ειδική τελετή για να παραλάβουν το βραβείο τους. Η φόρμα υποβολής αιτήσεων θα ανοίξει την 1η Μαρτίου στο Better Internet for Kids (BIK) portal (https://www.betterinternetforkids.eu/web/portal/saferinternet4eu).

Με εκτίμηση
Η ομάδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας
τηλ: +30 2811391665
web: http://www.saferinternet4kids.gr  e-mail: contact@saferinternet4kids.gr

 Posted by at 11:13 am
Feb 282018
 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 2ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης με την παρουσία μαθητών, γονέων και καθηγητών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης ασκήθηκαν γραπτά στην ορθογραφία και προφορικά στην ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, τις οποίες επέλεξαν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψαν οι τρεις παρακάτω βραβευθέντες μαθητές:

 1. Ορφανίδου Ευδοξία (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας) – 1ο Βραβείο
 2. Λάτσιου Ελένη (3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας) – 2ο Βραβείο
 3. Γρηγοριάδης Αχιλλέας (1ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας) – 3ο Βραβείο

Οι πρώτοι δέκα μαθητές προκρίθηκαν αυτόματα στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ορθογραφίας Δυτικής Μακεδονίας, τον οποίο διοργανώνουν οι Σύνδεσμοι Φιλολόγων Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας τον Απρίλιο του 2018 στην Καστοριά.

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους και για το υψηλό επίπεδο που προσέδωσαν στην εκδήλωση.

Ως Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης ευχαριστούμε τη Διευθύντρια του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης, κ. Ελένη Γερούση, τον Σύλλογο Διδασκόντων καθώς και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης για την άριστη φιλοξενία τους. Επίσης, ευχαριστούμε τους φιλολόγους που συμμετείχαν στην Οργανωτική Επιτροπή: Ειρήνη Αλωπούδη, Ελένη Γερούση, Γιώργο Δελιόπουλο, Ελένη Καραγιαννίδου, Κυριακή Μαυροφυλλίδου, Μιχαήλ Παππά, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Αγγελική Τσεπραηλίδου και Ολυμπία Τσικαρδάνη, καθώς και τον συνάδελφο Βασίλειο Μπουντιούκο για την τεχνολογική υποστήριξη.

Ευχαριστούμε, επίσης, την ΕΠΤΑΚ Π.Ε. Κοζάνης, τον κ. Δαβζάκη Αθανάσιο (Μηχανουργείο, 1ο χλμ. Κοζάνης – Λάρισας) και το περιοδικό Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την ευγενική τους υποστήριξη στην προσπάθειά μας.

Τέλος, ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές αλλά και τους φιλολόγους των Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης, οι οποίοι παρακίνησαν και προετοίμασαν τους μαθητές να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό. Το πολύ καλό επίπεδο των συμμετεχόντων απέδειξε την άριστη προετοιμασία των μαθητών από τους φιλολόγους των σχολείων τους.

Η επιτυχία του 2ου Διαγωνισμού Ορθογραφίας μας καθιστά αισιόδοξους ότι θα έχει συνέχεια και την επόμενη χρονιά, με την πίστη ότι η συμμετοχή των μαθητών σε μια τέτοια προσπάθεια προάγει την ορθή καλλιέργεια της Νέας Ελληνικής Γλώσσας.

thumbnail (3)

Για να δείτε το σχετκό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος                                                                           Ο Γραμματέας

Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου                                             Γεώργιος Δελιόπουλος

 Posted by at 8:23 am
Oct 162017
 

Αγαπητοί φίλοι του Saferinternet.gr,

Το Μάιο του 2018 θα τεθεί σε ισχύ στις νομοθεσίες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένας Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Το άρθρο 8 του συγκεκριμένου Κανονισμού θα απαιτήσει από τα παιδιά και τους εφήβους κάτω των 16 ετών να ζητούν γονική συγκατάθεση πριν από την πρόσβαση στις υπηρεσίες της κοινωνίας των πληροφοριών. Εντούτοις, ο Κανονισμός αναφέρει επίσης, ότι το κάθε κράτος μέλος έχει τη δυνατότητα να ορίσει μικρότερη ηλικία πρόσβασης στις υπηρεσίες αυτές χωρίς γονική συγκατάθεση, η οποία ωστόσο δεν θα πρέπει να είναι κάτω από τα 13 έτη.

Όπως γνωρίζετε, αυτή τη στιγμή οι περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες θέτουν ως ηλικιακό περιορισμό τα 13 έτη, ηλικία την οποία υποστηρίζουμε κι εμείς όλα αυτά τα χρόνια στο Saferinternet.gr. Αν αυξηθεί το όριο στα 16 έτη, τι θα γίνει με τους εφήβους που έχουν μέχρι σήμερα (νομίμως) δημιουργήσει τα προφίλ τους, τα κανάλια τους, τα ‘vlogs’ τους από την ηλικία των 13 ετών; Θα πρέπει να διαγράψουν το έργο τους;

Τι αντίκτυπο θα έχει το άρθρο 8 του Κανονισμού στους εφήβους των οποίων οι γονείς αρνηθούν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους ακόμα και μετά τα 13 έτη, περιθωριοποιώντας τους από τους συμμαθητές τους και θέτοντάς τους σε μεγαλύτερο κίνδυνο, αν επιλέξουν οι έφηβοι αντ’ αυτού να πουν ψέματα για την ηλικία τους;

Και τι γίνεται, εάν μια χώρα εφαρμόσει διαφορετική ηλικία συγκατάθεσης από μια άλλη χώρα; Οι έφηβοι που θα υπόκεινται στην υψηλότερη ηλικία συγκατάθεσης θα μείνουν πίσω, απλώς και μόνο λόγω του τόπου στον οποίο ζουν. Κάτι τέτοιο θα διαιωνίσει την άνιση ευκαιρία και θα διευρύνει τις ψηφιακές ανισότητες πέρα από τα εθνικά σύνορα.

Επίσης, τα σχολεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην καθοδήγηση των παιδιών και των εφήβων για την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση εργαλείων και πλατφορμών της κοινωνίας της πληροφορίας, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εάν όλοι οι γονείς σε μια σχολική τάξη δεν παράσχουν τη συγκατάθεσή τους, οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε πολύ εύθραυστη θέση, ισορροπώντας μεταξύ της στέρησης μιας μειοψηφίας από σημαντικές ευκαιρίες και της στέρησης της πλειοψηφίας, ώστε να μην γίνονται διακρίσεις εις βάρος των λίγων.

Και ποια είναι τα δικαιώματα των γονέων, που θα πρέπει να είναι ελεύθεροι να προστατεύουν και να καθοδηγούν τα παιδιά τους με τον τρόπο που θεωρούν εκείνοι ότι είναι ο πιο σωστός (Άρθρα 3, 4, 5 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού);

Όπως, λοιπόν, γίνεται κατανοητό, ο Κανονισμός θα έχει εκτεταμένο αντίκτυπο στους εφήβους σε όλη την Ευρώπη και κινδυνεύει α) να τους στερήσει το δικαίωμα να ενσωματωθούν στη σημερινή κοινωνία των πληροφοριών και/ή β) να τους αφήσει να εισέλθουν σε αυτή χωρίς τις απαραίτητες ψηφιακές δεξιότητες και την απαραίτητη παιδεία στα μέσα, ικανότητες που είναι ζωτικής σημασίας για να γίνουν οι έφηβοι ενεργοί πολίτες στον κόσμο του αύριο.

Σίγουρα υπάρχουν πιο αποτελεσματικά και πιο φιλικά προς τους εφήβους μέσα για την προστασία αυτών των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων, αντί της πρόσβασης στο διαδίκτυο μέσω της γονικής συγκατάθεσης έως τα 16 τους χρόνια, ιδίως επειδή οι νέοι έχουν συνήθως καλύτερη τεχνική γνώση των υπηρεσιών πληροφόρησης από τους γονείς τους. Πώς θα αντιδρούσαν οι έφηβοι πριν από μερικές γενιές, εάν θα έπρεπε να λάβουν την άδεια των γονιών τους για να επιλέξουν ένα βιβλίο απο κάποια βιβλιοθήκη;

Αγαπητοί μας φίλοι,

Ο Κανονισμός θα ισχύσει μόνο από το Μάιο του 2018. Πριν από αυτή την ημερομηνία, τα κράτη μέλη της Ε.Ε. πρέπει να καταρτίσουν σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή του Κανονισμού, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της γονικής συγκατάθεσης. Για να γίνει αυτό σωστά, θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι κατευθυντήριες γραμμές είναι βασισμένες σε στοιχεία που υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες και ότι έχουν πραγματοποιηθεί διαβουλεύσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ιδίως με τους νέους, επειδή αυτοί είναι εκείνοι των οποίων οι ευκαιρίες θα επηρεαστούν σημαντικά από τον Κανονισμό.

Προσκαλούμε, λοιπόν, όλους τους νέους γυμνασίου & λυκείου, με την πολύτιμη στήριξη και τη βοήθειά σας, να μας πουν την άποψή τους επάνω στο παραπάνω ζήτημα και να συνεργαστούν με άλλους νέους στην Ευρώπη για να δημιουργήσουν μαζί ένα διαδικτυακό λεύκωμα για τα δικαιώματα των νέων στο Διαδίκτυο:

- Ποια θεωρούν ότι είναι τα ψηφιακά δικαιώματα που πρέπει να απολαμβάνουν;
- Ποιες υποχρεώσεις συνδέονται με αυτά τα δικαιώματα;
- Ποια 5 δικαιώματα από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού είναι ιδιαίτερα σημαντικά για αυτούς και θα πρέπει να είναι τα περισσότερο προστατευμένα στη σημερινή εποχή;
- Με ποιους τρόπους πιστεύουν ότι μπορεί να διασφαλιστεί το δικαίωμα προστασίας τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δικαίωμά τους στη συμμετοχή;
- Ποιες λύσεις ασφάλειας και ποια εναλλακτικά μέτρα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων των νέων προτείνουν να υλοποιηθούν, αντί να αυξηθεί η ηλικία ελεύθερης πρόσβασης στις υπηρεσίες της κοινωνίας των πληροφοριών στα 16 έτη;

Για να βοηθήσουμε τους εφήβους στην ανάπτυξη των απόψεών τους, η Ευρωπαϊκή ομάδα μας * δημιούργησε ένα ειδικό εγχειρίδιο με διασκεδαστικές δραστηριότητες που εμβαθύνουν στα ψηφιακά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, στις προκλήσεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες, καθώς και στα ζητήματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας που τίθενται δίπλα στις τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η κοινωνία των πληροφοριών. Οι περισσότερες από τις προτεινόμενες δραστηριότητες απαιτούν περίπου 30-40 λεπτά για να ολοκληρωθούν, προτρέποντας στην παρουσίαση των απόψεων των εφήβων μέσω της δημιουργίας αφισών, βίντεο, κόμικ, μιμιδίων, νοητικών χαρτών κ.λπ. Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το εγχειρίδιο (επισυναπτόμενο σε αυτό το email), μπορείτε να επιλέξετε εσείς τις δραστηριότητες που θεωρείτε ότι είναι οι πλέον κατάλληλες για τους νέους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε ή να τους αφήσετε να επιλέξουν οι ίδιοι τις δραστηριότητες που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

Σε κάθε περίπτωση, οι νέοι καλούνται να δημοσιεύσουν τις απόψεις και τις δημιουργίες τους χρησιμοποιώντας το hashtag #GDPRHaveYourSayGR στο Facebook ή το Instagram έως τις 15 Δεκεμβρίου 2017. Πολύ σημαντικό: για κάθε δημοσίευση που θα αναρτήσουν, να αλλάξουν τις ρυθμίσεις απορρήτου ενεργοποιώντας την επιλογή “Δημόσια”.

Είναι σημαντικό να ακούσουμε την άποψη των εφήβων! Θα βοηθήσει να πεισθούν οι αρμόδιοι χάραξης πολιτικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ότι υπάρχουν καλύτερες λύσεις. Οι πιο δραστήριοι συνεισφέροντες θα κληθούν να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός χάρτη διαδικτυακών δικαιωμάτων από τα περιεχόμενα των δημοσιεύσεων. Εκπρόσωποι των εφήβων από κάθε χώρα θα κληθούν να παρουσιάσουν το έργο τους σε ειδική κεντρική εκδήλωση, που θα υλοποιηθεί σε Ευρωπαϊκή πόλη στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου τον Φεβρουάριο του 2018, με στόχο να αναδείξουν προς τα Κέντρα Αποφάσεων τα κορυφαία ψηφιακά δικαιώματα που έχουν επισημάνει οι νεαροί Ευρωπαίοι, καθώς ο Κανονισμός θα αρχίζει να ισχύει στη ζωή τους.

Αν επιθυμείτε να στηρίξετε την Ευρωπαϊκή εκστρατεία μας, παρακαλούμε όπως δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στη φόρμα Google Forms που θα βρείτε στη διεύθυνση https://goo.gl/forms/eOG3LRcanzbV0ZQX2

Ελπίζουμε σε μεγάλη συμμετοχή από την Ελλάδα. Ας ακουστεί η φωνή των νέων! Κι ας ενδυναμώσουμε τα παιδιά μας να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους, παραμένοντας παράλληλα ασφαλή στο Διαδίκτυο. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για τη σημερινή γενιά αλλά και για τις επόμενες. Υπάρχουν καλύτερες λύσεις από την απαγόρευση!

Εγχειρίδιο Δράσεων για Εφήβους

Με εκτίμηση,

Δρ. Βερόνικα Σαμαρά
Συντονίστρια της Δράσης Ενημέρωσης & Επαγρύπνησης Saferinternet.gr

==========

* Η εκστρατεία υλοποιείται αυτή τη στιγμή σε 13 χώρες της Ε.Ε.: Βουλγαρία, Δανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Κροατία, Κύπρο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία

 Posted by at 2:09 pm
Jun 222017
 

Με το πέρας του τρέχοντος σχολικού έτους και των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τους διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν από φορείς, συλλόγους και οργανισμούς στην επικράτεια και με αφορμή την κοινοποίηση του απολογισμού των συμμετοχών σε αυτούς, θα θέλαμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες για τις τιμητικές τους διακρίσεις στους διαγωνισμούς αυτούς.

Αναμφίβολα, ο ρόλος του σύγχρονου σχολειού είναι ιδιαίτερα σημαντικός, καθώς μέσα από την παροχή γνώσεων και δράσεων ανοίγεται στην κοινωνία, αναδεικνύει ταλέντα των μαθητών, αναπτύσσει και προωθεί δεξιότητες, δίνει ευκαιρίες για συνεργασίες και διακρίσεις καλλιεργώντας πνεύμα ευγενούς άμιλλας και προσφέροντας συναισθηματική ευφορία στους μαθητές/τριες.

Συγχαίρουμε, καταρχήν, τους μαθητές/τριες που πήραν μέρος και πέτυχαν ιδιαίτερη διάκριση στους διαγωνισμούς και στα καινοτόμα προγράμματα μέσα από τα οποία συνεργάστηκαν, επικοινώνησαν, μοιράστηκαν γνώσεις και εμπειρίες και αισθάνθηκαν ότι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης, αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη.

Συγχαίρουμε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς, που συντόνισαν, καθοδήγησαν, ενέπνευσαν τους μαθητές τους και συντέλεσαν στην παιδαγωγική διαδικασία, στην εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας στη συνεργατική μάθηση.

Για να δείτε το σχετικό πίνακα (ανακοινοποίηση στο ορθό 2) που συνοψίζονατι τα αποτελέσματα των συμμετοχών αυτών πατήστε εδώ.

Για να δείτε το σχετικό πίνακα (ανακοινοποίηση στο ορθό) που συνοψίζονατι τα αποτελέσματα των συμμετοχών αυτών πατήστε εδώ.

Για να δείτε το σχετικό πίνακα που συνοψίζονται τα αποτελέσματα των συμμετοχών αυτών πατήστε εδώ.

 Posted by at 7:56 am
May 102017
 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημέρα Ορθογραφίας για μαθητές Γ΄ Γυμνασίου, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης σε συνεργασία με τους Συμβούλους Φιλολόγων Π.Ε. Κοζάνης. Η εκδήλωση διεξήχθη το Σάββατο 6 Μαΐου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου Γυμνασίου Κοζάνης με την παρουσία γονέων και καθηγητών, μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα ευγενούς άμιλλας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης των ημερήσιων Γυμνασίων της Π.Ε. Κοζάνης ασκήθηκαν γραπτά στην ορθογραφία και προφορικά στην ερμηνεία, την ετυμολογία και τον σχηματισμό πρότασης με λέξεις, τις οποίες επέλεξαν με κλήρωση από τράπεζα λέξεων. Οι συμμετέχοντες αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή φιλολόγων, μελών του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης.

Από τη βαθμολογία όλων των επιπέδων προέκυψαν οι τρεις παρακάτω βραβευθέντες μαθητές:

 1. Πλακόδενδρος Γεώργιος (8ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 1ο Βραβείο
 2. Κουτσιανόπουλος Ηλίας (Γυμνάσιο Σερβίων) – 2ο Βραβείο
 3. Μεταξάς Ιωάννης (5ο Γυμνάσιο Κοζάνης) – 3ο Βραβείο

Όλοι οι συμμετέχοντες είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους και για το υψηλό επίπεδο που προσέδωσαν στην εκδήλωση.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 11:30 am
Apr 272017
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (26/4/2017)

8ος Διαγωνισμός Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων 2017

Φάση Γ΄ – ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Αγαπητοί και αγαπητές υποψήφιοι και αξιολογητές,

 η Γ΄ Φάση του 8ου ΔΕΕΙ ολοκληρώθηκε.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό, την εμπιστοσύνη που μας δείξατε και την αρωγή σας στην αξιολόγηση.

Η τελετή απονομής των Βραβείων του 8ου ΔΕΕΙ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 30 Απριλίου 2017, στις 13.00, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο του 9ου Πανελλήνιου Συνέδριου των Εκπαιδευτικών για τις ΤΠΕ «Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στη Διδακτική Πράξη».

 

Ακολουθούν οι πίνακες με τα αποτελέσματα, τα οποία είναι αναρτημένα και στον επίσημο ιστότοπο του Διαγωνισμού, http://2017.eduwebawards.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Επωνυμία

url

1ο Βραβείο

2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών Ηλείας http://www.2dimotikolechenon.gr

2ο Βραβείο

3o Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης http://3dim-elefth.thess.sch.gr/

3ο Βραβείο

1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης http://1dim-spart.lak.sch.gr

Έπαινος

5ο Νηπιαγωγείο Σερρών http://5onipserrwn.blogspot.gr/

 

Έπαινος

1ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών http://blogs.sch.gr/1dimmoud

Ειδικός Έπαινος

Δημοτικό Σχολείο Ολύνθου http://dim-olynth.chal.sch.gr

Ειδικός Έπαινος

1ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αστακού Αιτωλοακαρνανίας http://dimotikoastakou.blogspot.gr/

Ειδικός Έπαινος

Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας Ουλμ http://ulm.europe.sch.gr

Ειδικός Έπαινος

Η Ε’ τάξη παρουσιάζει… – Ιστολόγιο της Ε’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Ποσειδωνίας http://blogs.sch.gr/eposeidonia/

Ειδικός Έπαινος

1ο Δημοτικό Σχολείο Κω http://1dimko.weebly.com/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 – ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΕΕΕΕΚ, ΣΔΕ

Επωνυμία

url

1ο Βραβείο

Γυμνάσιο Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας http://www.gymlep.gr

2ο Βραβείο

2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης http://2gym-peir-thess.thess.sch.gr/

3ο Βραβείο

Περιοδικό 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας http://schoolpress.sch.gr/fselides/

Έπαινος

Μουσικό Σχολείο Αγρινίου http://gym-mous-agrin.ait.sch.gr/

Ειδικός Έπαινος

Γυμνάσιο Αντιμάχειας, Κως | School_el 2.0 http://apomixanistexni.wixsite.com/schoolel2

Ειδικός Έπαινος

Βιολογία, Γεωγραφία, Χημεία Γυμνασίου http://vyridis.weebly.com

Ειδικός Έπαινος

2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χανιά) http://2gymnelveniz.blogspot.gr/

Ειδικός Έπαινος

3ο Γυμνάσιο Καβάλας http://3gym-kaval.kav.sch.gr/

Ειδικός Έπαινος

Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Βασιλικής http://gym-vasil.lef.sch.gr/

Ειδικός Έπαινος

1ο Γυμνάσιο Γλυκών Νερών http://gym-gl-neron.att.sch.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 – ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ, ΕΠΑΛ, ΕΚ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ, ΕΠΑΣ, ΟΑΕΔ

 

Επωνυμία

url

1ο Βραβείο

Μουσικό Σχολείο Αλίμου http://www.mousalim.gr/

2ο Βραβείο

4ο ΕΠΑ.Λ. Αθήνας http://4epal-athin.att.sch.gr

3ο Βραβείο

6o Γενικό Λύκειο Καβάλας http://6lyk-kaval.kav.sch.gr/

Έπαινος

Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών http://lyk-n-moudan.chal.sch.gr

Ειδικός Έπαινος

3ο Λύκειο Μυτιλήνης http://3lyk-mytil.les.sch.gr

Ειδικός Έπαινος

1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής http://1lyk-ag-parask.att.sch.gr

 

Ειδικός Έπαινος

Γενικό Λύκειο Κάτω Αχαΐας http://blogs.sch.gr/lyk-k-ac/

Ειδικός Έπαινος

5ο Εργαστηριακό Κέντρο Ανατολικής Αττικής http://5sek-acharn.att.sch.gr/

Ειδικός Έπαινος

ΓΕΛ Γιαννιτσών http://2lyk-giann.pel.sch.gr/index.php

Ειδικός Έπαινος

2ο Γενικό Λύκειο Γέρακα http://2lyk-gerak.att.sch.gr/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4-5 – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ, ΣΕΚ, ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥΠ Κ.Α.) – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

Επωνυμία

url

1ο Βραβείο

Ε.Κ.Φ.Ε. ΣΕΡΡΩΝ http://ekfe.ser.sch.gr/site/

2ο Βραβείο

Σχολικές Δραστηριότητες Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κοζάνης http://dide.koz.sch.gr/tmsdr/

3ο Βραβείο

Τα βότανα στη ζωή μας-Εθνικό Θεματικό Δίκτυο του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας http://mvotana.weebly.com/

Έπαινος

ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ http://www.sge-mariupol.gr

Ειδικός Έπαινος

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης http://kritis.pde.sch.gr

Ειδικός Έπαινος

Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας Περιβαλλοντικές Εκπαιδευτικές Καινοτομίες http://kainotomoume.blogspot.gr/

Ειδικός Έπαινος

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας http://kmaked.pde.sch.gr/

Ειδικός Έπαινος

Διεύθυνση Π.Ε. Β΄ Αθήνας – Καινοτόμες Δράσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης http://perivallontikh.eu

Ειδικός Έπαινος

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ http://kainotomoume.blogspot.gr

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6 – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Επωνυμία

url

1ο Βραβείο

Πληροφορική (ΤΠΕ) – Σύστημα εκπαίδευσης από απόσταση http://androul.mysch.gr/

2ο Βραβείο

Οι κοινωνικές επιστήμες πάνε Λύκειο http://www.socialstudies.edu.gr/

3ο Βραβείο

Embedded – Εκπαίδευση με τη χρήση Υπολογιστή (προσωπικός Ιστότοπος Παπαγεωργίου Νικολάου) http://users.sch.gr/nickpapag/

Έπαινος

e-symmathitis: Εκπαιδευτικός ιστότοπος για συμμαθητές παντός τύπου… http://e-symmathitis.weebly.com/

Ειδικός Έπαινος

Pythonies – Προγραμματισμός μέσα από παραδείγματα στην Python http://pythonies.mysch.gr/

Ειδικός Έπαινος

παιχνιδοκαμώματα στου νηπ/γείου τα δρώμενα http://paixnidokamomataa.blogspot.gr/

Ειδικός Έπαινος

Περί…Νηπιαγωγών http://nipiablog.blogspot.com

Ειδικός Έπαινος

AmaLeo-Πολιτισμός και εκπαίδευση http://amaleo.gr/

Ειδικός Έπαινος

Περί ΦυσιQuiz http://users.sch.gr/eirkostop/

Ειδικός Έπαινος

ΝΗΠΙΟΧΩΡΑ http://nipioxwra.blogspot.gr/

Ειδικός Έπαινος

Διδασκαλία φιλολογικών μαθημάτων http://alexgger.blogspot.gr/

Ειδικό Βραβείο από τις υποψηφιότητες Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων εκτός Ελλάδος.

 

Ειδικό βραβείο ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ http://www.sge-mariupol.gr 

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δρ. Παπαδάκης Σπυρίδων, Διευθυντής ΠΕΚ Πατρών, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 19, Περ. Δ/νση Εκπ/σης Δυτ. Ελλάδας, Πρόεδρος

Αλατζάς Χρήστος, Εκπαιδευτικός ΠΕ 20, Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Δωδεκανήσου

Δρ. Αμανατίδης Νίκος, Εκπαιδευτικός ΠΕ 70 – ΠΕ20, Περ. Δ/νση Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας

Δρ. Λεύκος Ιωάννης, Εκπαιδευτικός ΠΕ 70 – ΠΕ04.01, 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς

Δρ. Μαχαιρίδου Μαρία, Εκπαιδευτικός ΠΕ11, Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Παν/μίου Μακεδονίας

Msc Μπίτσης Χρήστος, Εκπαιδευτικός ΠΕ19 – ΠΕ03, 7ο ΓΕΛ Ιωαννίνων

Δρ. Παρασκευάς Απόστολος, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 70, 3η Περ. Ενότητα Χαλκιδικής

ΜΑ Πατσιαλού Κωνσταντίνα, Εκπαιδευτικός ΠΕ18.26 Γραφιστικής, 5ο εσπερινό ΕΠΑΛ Πάτρας

Msc Τζιμόπουλος Νικόλαος, Εκπαιδευτικός ΠΕ19, Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Κυκλάδων

MscMed Φατσέα Αδαμαντία, Σχολική Σύμβουλος ΠΕ11, Περ. Δ/νση Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου

 Posted by at 9:51 am
Apr 242017
 

Σας ενημερώνουμε ότι η Β΄ φάση της διαδικασίας αξιολόγησης ολοκληρώθηκε.

Τα αποτελέσματα κατά αλφαβητική σειρά είναι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 1 – ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
(Λόγω ισοβαθμίας στην Γ’ φάση συμμετέχουν πέντε (5) ιστότοποι)

 1. 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέων Μουδανιών
  http://blogs.sch.gr/1dimmoud
 2. 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης
  http://1dim-spart.lak.sch.gr
 3. 2ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών Ηλείας
  http://www.2dimotikolechenon.gr
 4. 3o Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού Θεσσαλονίκης
  http://3dim-elefth.thess.sch.gr/
 5. 5ο Νηπιαγωγείο Σερρών
  http://5onipserrwn.blogspot.gr/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2 – ΓΥΜΝΑΣΙΑ, ΕΕΕΕΚ, ΣΔΕ

 1. 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης
  http://2gym-peir-thess.thess.sch.gr/
 2. Γυμνάσιο Λεπενούς Αιτωλοακαρνανίας
  http://www.gymlep.gr
 3. Μουσικό Σχολείο Αγρινίου
  http://gym-mous-agrin.ait.sch.gr/
 4. Περιοδικό 1ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας
  http://schoolpress.sch.gr/fselides/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 3 – ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ, ΕΠΑΛ, ΕΚ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑ, ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΕΚ, ΕΠΑΣ, ΟΑΕΔ

 1. 4ο ΕΠΑ.Λ. Αθήνας
  http://4epal-athin.att.sch.gr
 2. 6o Γενικό Λύκειο Καβάλας
  http://6lyk-kaval.kav.sch.gr/
 3. Γενικό Λύκειο Νέων Μουδανιών
  http://lyk-n-moudan.chal.sch.gr
 4. Μουσικό Σχολείο Αλίμου
  http://www.mousalim.gr/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 4-5 – ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΔΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΕΠΛΗΝΕΤ, ΕΚΦΕ, ΣΣΝ, ΚΠΕ, ΣΕΚ, ΚΕΔΔΥ, ΚΕΣΥΠ Κ.Α.) – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ

 1. Γραφείο Συντονιστή Εκπαίδευσης Μαριούπολης Ουκρανία
  http://www.sge-mariupol.gr
 2. Ε.Κ.Φ.Ε. Σερρών
  http://ekfe.ser.sch.gr/site/
 3. Σχολικές Δραστηριότητες Β/θμιας Εκπ/σης Π.Ε. Κοζάνης
  http://dide.koz.sch.gr/tmsdr/
 4. Τα βότανα στη ζωή μας-Εθνικό Θεματικό Δίκτυο του Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας
  http://mvotana.weebly.com/

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 6 – ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 1. Embedded – Εκπαίδευση με τη χρήση Υπολογιστή
  (προσωπικός Ιστότοπος Παπαγεωργίου Νικολάου)
  http://users.sch.gr/nickpapag/
 2. e-symmathitis: Εκπαιδευτικός ιστότοπος για συμμαθητές παντός τύπου…
  http://e-symmathitis.weebly.com/
 3. Οι κοινωνικές επιστήμες πάνε Λύκειο
  http://www.socialstudies.edu.gr/
 4. Πληροφορική (ΤΠΕ) – Σύστημα εκπαίδευσης από απόσταση
  http://androul.mysch.gr/

Για περισσότερες πληροφορίες επισκευτείτε τον επίσημο ιστότοπο πατώντας εδώ

 Posted by at 9:05 am
Apr 112017
 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η επιτροπή αξιολόγησης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τις σχολικές μονάδες και τις δημιουργίες (ταινίες, αφίσες, μουσικές συνθέσεις) που διακρίθηκαν στο πλαίσιο του φετινού 7ου διαγωνισμού. Τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται με σειρά κατάταξης, καθώς αυτή θα ανακοινωθεί στην εκδήλωση βράβευσης στις 25 Μαΐου στην Αθήνα. Οι μαθητικές δημιουργίες αφορούν στις κατηγορίες

-μυθοπλασία

-τεκμηρίωση

-animation

Οι βραβευμένες ταινίες στην παρακάτω είναι:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Ισοτίμως

ΚΟΛΟΣΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΡΟΣ: «Hope in the ocean»

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 3ο ΓΥΜΝ: «Τάσεις φυγής»

ΛΕΥΚΟΠΗΓΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΓΥΜΝ: ΟΛΟ ΤΟ SOUNDTRACK ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΖΩΣΙΜ. ΓΥΜΝΑΣΙΟ: «Διαδίκτυο»

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΛΥΚΕΙΟ:  «Αναμνήσεις παλιές»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔ. ΠΕΙΡΑΜ. ΛΥΚ.: «Ορφέας και Ευρυδίκη»

Για να δείτε τα συνολικά αποτελέσματα του 7ου Διαγωνισμού πατήστε εδώ.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης

 Posted by at 10:24 am