Dec 232016
 

Σας ενημερώνουμε ότι για την υποστήριξη του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος» που συνδιοργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων θα πραγματοποιηθεί επιμορφωτική ημερίδα στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι στις 16/1/2017.
Η ημερίδα απευθύνεται στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας Πολιτιστικών Θεμάτων, Σχολικών Δραστηριοτήτων και τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς. Παρακαλούμε όπως διευκολύνετε τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις διευθύνσεις σας. Οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να ενημερώσουν για τη συμμετοχή τους στο edutv@minedu.gov.gr δηλώνοντας το όνομα και το σχολείο ή ιδιότητά τους.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:48 am
Dec 212016
 

Σας θυμίζουμε ότι μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα μας σε συνεχή βάση στα κανάλια μας στο Facebook (https://www.facebook.com/saferinternet.gr/) & στο Twitter (https://twitter.com/saferinternetGR).

Σας στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας για Χαρούμενα Χριστούγεννα και ένα υγιές, φωτεινό και ασφαλές νέο έτος.

Saferinternet_Christmas_2016

Δρ. Βερόνικα Σαμαρά

Saferinternet.gr

 Posted by at 1:15 pm
Dec 162016
 

Σας αποστέλλουμε πρόσκληση για ένταξη ή επανένταξη στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ» που συντονίζει το ΚΠΕ Φιλιατών.

 ü  Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά ή να επανενταχθούν στο Δίκτυο «Υδροκίνηση» θα πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά  τον πίνακα excel που σας επισυνάπτουμε μέσω  των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων των οικείων Δ/νσεων. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής θα είναι η Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

ü  Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων θα πρέπει με τη σειρά τους να μας αποστείλουν τα στοιχεία ηλεκτρονικά στον πίνακα excel που σας επισυνάπτουμε (χωρίς να τροποποιηθεί) μέχρι τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που συντονίζει το ΚΠΕ Φιλιατών, με τίτλο: «Υδροκίνηση», συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία του. Το ΚΠΕ Φιλιατών προσκαλεί όλους τους εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να υλοποιήσουν περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, είτε συμμετέχουν από την προηγούμενη χρονιά,  είτε θέλουν να ενταχθούν για πρώτη φορά.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να ενταχθούν για πρώτη φορά ή να επανενταχθούν στο Δίκτυο «Υδροκίνηση» θα πρέπει να συμπληρώσουν και να μας υποβάλλουν   τον πίνακα excel που σας επισυνάπτουμε  (χωρίς να τροποποιηθεί σε word ή pdf), μέσω email στο kpefilia@otenet.gr. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ενημρωθούν Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Επίσης, αυτοί που θα ενταχθούν, θα έχουν προτεραιότητα στις επισκέψεις στο ΚΠΕ Φιλιατών και στις συμμετοχές σε εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΚΠΕ με τις περιβαλλοντικές τους ομάδες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής θα είναι η Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ (ανακοινοποίηση στο ορθό).

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 7:54 am
Dec 162016
 

Σας ενημερώνουμε ότι για την υποστήριξη των παρακάτω μαθητικών δράσεων που συνδιοργανώνονται από την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση και άλλους φορείς, για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:
1. Πιλοτική Εφαρμογή Διαδραστικής – Βιωματικής Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης
2. 3ος Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός Ταινιών Μικρού Μήκους
3. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμός «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες»
4. Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο «Όλα τα παιχνίδια για όλα τα παιδιά»
5. Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας με τίτλο «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος»
η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου σε συνεργασία με το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιήσει, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Film Factory 2016, ημερίδα για εκπαιδευτικούς, με θέμα τις μαθητικές ταινίες. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στους χώρους της Ταινιοθήκης της Ελλάδας (Ιερά Οδός 48), τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου (10.00-14.00).

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 7:48 am
Dec 162016
 

H δράση “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο” είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων. Πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, απευθυνόμενη και φέτος σε μαθητές 12-16 ετών (Α’ Γυμνασίου – B’ Λυκείου), χωρίς να αποκλείονται και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Έτσι, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν επιστήμη με δημιουργικό τρόπο.

Το δεύτερο ενημερωτικό σεμινάριο για τη δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Γ. Παπανδρέου 57, 54655, Θεσσαλονίκη), από τις 15:00 έως τις 19:00, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά, εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν τη δράση στο σχολείο τους, αλλά και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται γενικότερα για την τέχνη σε σχέση με την επιστήμη. Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από την Science View και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι εγγραφές στη δράση είναι ακόμα ανοικτές. Μπορείτε να υποβάλλετε άμεσα τη συμμετοχή σας εδώ!
Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο info@scienceview.gr.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της δράσης: www.lstt.eu

 Posted by at 7:46 am
Dec 122016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Τμήμα Εκπαίδευσης του CERN σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αιγάλεω οργανώνουν, για 10η χρονιά, δύο επιμορφωτικά σεμινάρια για εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης στην Ελληνική γλώσσα. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη τις ακόλουθες ημερομηνίες:

 • · 1ο σεμινάριο: 27 Αυγούστου 2017 – 30 Αυγούστου 2017
 • · 2ο σεμινάριο: 30 Αυγούστου 2017 – 2 Σεπτεμβρίου 2017.

Οι αιτήσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως τις 10 Φεβρουαρίου 2017 στη διεύθυνση: http://ekfeaigaleo.mysch.gr/?q=node/9 .

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνονται στην υπεύθυνη του Ε.Κ.Φ.Ε. Αιγάλεω κ. Ευγενία Τσιτοπούλου – Χριστοδουλίδη (τηλ. 210-5441533, Fax:2105441255, e-mail: mail@ekfe-aigaleo.att.sch.gr, Ιστοσελίδα: http://ekfeaigaleo.mysch.gr).

Επισυνάπτεται η ανακοίνωση του ΕΚΦΕ Αιγάλεω.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:27 pm
Dec 122016
 

Αγαπητοί Εκπαιδευτικοί,

Το Νέο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (www.saferinternet4kids.gr), επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα του Πανευρωπαϊκού δικτύου INSAFE, διοργανώνει, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου με κεντρικό μήνυμα  «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Αναλυτικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα των διαγωνισμών http://saferinternet4kids.gr/sid-contests/

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών είναι η 20η Ιανουαρίου του 2017.

Για περισσότερα νέα ακολουθήστε μας στα κοινωνικά μας δίκτυα:

Facebook: https://www.facebook.com/SaferInternet4Kids-233337290392828/

Twitter: https://twitter.com/SaferInt4Kids

 Posted by at 8:54 am
Dec 092016
 

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ρομποτικής (EuropeanRoboticsWeek), το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης (1ο ΕΚ) σε συνεργασία με το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας διοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Δ/νσης Δυτικής Μακεδονίας, ημερίδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με θέμα «Η ρομποτική στην τάξη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου:

 • 11:00 – 14:00 στο Πειραματικό Δημοτικό Φλώρινας, Τέρμα Σαλαμίνος
 • 16:30 – 19:30 στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καραμανλή & Λυγερής

και περιλαμβάνει ενημέρωση σε θέματα:

 • Lego Wedo και Scratch
 • Lego EV3 και NXT
 • Arduino
 • Πανελλήνιος διαγωνισμός WRO Hellas

Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί έκθεση μαθητικών έργων ρομποτικής των σχολικών μονάδων:

 • 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης (1ο ΕΚ)
 • Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας
 • 1ου ΓΕΛ Φλώρινας
 • 4ου ΓΕΛ Κοζάνης
 • ΕΠΑΛ Αμυνταίου
 • 5ου Δημοτικού Φλώρινας, και της
 • Ομάδας Ηyperion robotics, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 Robotics2016

Την εκδήλωση υποστηρίζουν:

 • Τα τμήματα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών και Νηπιαγωγών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
 • Τα ΚεΠληΝεΤ Κοζάνης και Φλώρινας
 • Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας
 • Το 1ο Γενικό Λύκειο Φλώρινας
 • Το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας
 • Το ΕΠΑ.Λ. Αμυνταίου
 • Το Δημοτικό Σχολείο Πετρανών Κοζάνης

Οι Συνδιοργανωτές

Αρβανιτάκης Ιωάννης

Υπεύθυνος ομίλου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Πειραματικού Δημοτικού Φλώρινας

 

Ατματζίδου Σουμέλα

Διευθύντρια 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης (EK)

Υπεύθυνη WRO Hellas Δυτικής Μακεδονίας

 Posted by at 8:24 am
Dec 092016
 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Παρακαλούμε για την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου σας αναφορικά με τα συνημμένα έγγραφα που αφορούν στη δυνατότητα συμμετοχής τους, ατομικά  ή  ομαδικά με τους  μαθητές σας, σε μια καινοτόμα και δημιουργική δράση του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, με τίτλο «Χριστουγεννιάτικοι Φρουροί του Δάσους: Christmas free forest».

 Τα αποτελέσματα της δράσης θα αναρτηθούν στο νέο ιστολόγιο του Κέντρου μας http://myownchristmastree.blogspot.gr/ , στο οποίο αναμένουν  τους επισκέπτες του ευχάριστες εκπλήξεις, όπως είναι το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό μας πακέτο Τα φετινά  Χριστούγεννα του Δάσους.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Καλή συνέχεια στο έργο σας.

Ευχαριστούμε.

 

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ-ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

tel. +30 23810 51337
fax. +30 23810 21737

mob. 6973557419
e-mail.
mail@kpe-edess.pel.sch.gr

web. http://kpe-edess.pel.sch.gr

http://blogs.sch.gr/kpeedessa

http://blogs.sch.gr/kpeedessa2

http://blogs.sch.gr/fotografizo

http://blogs.sch.gr/schoolgardens

http://myownchristmastree.blogspot.gr/

 

 Posted by at 8:19 am
Dec 052016
 

Με μια ιδιαίτερα καυστική επιστολή με τίτλο «Μας λέτε πως είναι ομίχλη, μας εμείς πνιγόμαστε από τον καπνό»  που απηύθυνε στους καπνιστές απέσπασε η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 5ου Γυμνασίου Κοζάνης Δανάη Τολίκα το 3ο βραβείο στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για τον Έλεγχο του Καπνίσματος με θέμα «Παθητικό Κάπνισμα και Ανθρώπινα Δικαιώματα».

Η απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν έγινε την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016 στο Κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».

15319515_1867515766868844_2046347774_n

 Posted by at 7:52 am