Dec 162016
 

H δράση “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο” είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων. Πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, απευθυνόμενη και φέτος σε μαθητές 12-16 ετών (Α’ Γυμνασίου – B’ Λυκείου), χωρίς να αποκλείονται και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Έτσι, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν επιστήμη με δημιουργικό τρόπο.

Το δεύτερο ενημερωτικό σεμινάριο για τη δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Γ. Παπανδρέου 57, 54655, Θεσσαλονίκη), από τις 15:00 έως τις 19:00, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά, εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν τη δράση στο σχολείο τους, αλλά και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται γενικότερα για την τέχνη σε σχέση με την επιστήμη. Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από την Science View και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι εγγραφές στη δράση είναι ακόμα ανοικτές. Μπορείτε να υποβάλλετε άμεσα τη συμμετοχή σας εδώ!
Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο info@scienceview.gr.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της δράσης: www.lstt.eu

 Posted by at 7:46 am

Sorry, the comment form is closed at this time.