Sep 302013
 

To ΚΠΕ Βελβεντού Σιάτιστας στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του για την Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της σχολικής χρονιάς 2013-2014, σύμφωνα με την ΥΑ 12342/Γ7/03-09-2013 θα υλοποιήσει επιμορφωτική – ενημερωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Η συνάντηση θα γίνει στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Σιάτιστας, στις 08/10/2013 και θα συμμετέχουν σ’ αυτή ως εισηγητές και εκπρόσωποι από κάθε ΚΠΕ της Δυτικής Μακεδονίας. Η συνάντηση θα είναι ανοικτή σε όλους τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Για να δείτε το έγγραφο κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 8:30 am
Sep 272013
 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

     Στο ξεκίνημα μιας ακόμη δύσκολης σχολικής χρονιάς και σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο που η Ελληνική κοινωνία πλήττεται από τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την ένταση και τη βία, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι τα παιδιά πρέπει να γίνουν προτεραιότητα της κοινωνίας μας και διεκδικούμε ένα συμμετοχικό, δίκαιο, κοινωνικό και αλληλέγγυο σχολείο, ισχυρές και αξιόπιστες ψυχο-κοινωνικές υπηρεσίες στις γειτονιές για τη στήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους, και μια κοινωνία που θα γνωρίζει και θα σέβεται τα δικαιώματα των παιδιών.

     Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να διαβάζετε τα καινούρια και τα παλαιότερα “νέα” μας στον ιστοχώρο www.0-18.gr, τον οποίο ανανεώνουμε διαρκώς.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Μόσχος
Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

 Posted by at 1:53 pm
Sep 272013
 

      Το ΚΠΕ Παρανεστίου στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία»Α.Π.7/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και εθνικών πόρων και στα πλαίσια της λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Υπαίθρια ζωή και περιβαλλοντική εκπαίδευση» που συντονίζει, θα υλοποιήσει βιωματικό σεμινάριο από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 17:00 μέχρι την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 14:30.

Για να δείτε τοέγγραφο πατείστε ΚΠΕ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ

 Posted by at 8:04 am
Sep 242013
 

Αρχές Οκτώβρη η αποθήκη απέναντι από την αποβάθρα του σιδηροδρομικού
σταθμού ξαναλειτουργεί. Αυτή τη φορά όμως δε θα φιλοξενεί προϊόντα ή
αντικείμενα αλλά όραμα, φαντασία και όνειρα. Η έκθεση «Φαντάσου την Πόλη –
Κοζάνη 2013» θα διαρκέσει από τις 4 εώς 13 Οκτωβρίου και θα συμπληρώνεται
από διαλέξεις, δρώμενα και παρεμβάσεις σε όλη την πόλη της Κοζάνης.
Χρειαζόμαστε όμως υποστήριξη για την πραγματοποίηση αυτών των δράσεων.
Κάνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, να συνδράμουν και να
συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που θα προτείνει νέους τρόπους επικοινωνίας και
βίωσης της πόλης.
Χρειαζόμαστε βοήθεια σε δύο βασικούς τομείς: την επίβλεψη των εκθέσεων
και την υλοποίηση ειδικών κατασκευών. Στις επόμενες μέρες το πρόγραμμα θα
ανακοινωθεί στις σελίδες μας στο διαδίκτυο
( www.facebook.com/PhantasouTinPoliKozani2013 και
http://wedoimaginekozani.wordpress.com ) και στα τοπικά ΜΜΕ ενώ μια πιο
αναλυτική παρουσίασή του θα γίνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 18:00
το απόγευμα στο χώρο που βρίσκεται δίπλα από την είσοδο της βιβλιοθήκης
(πρώην κατάστημα «Σμαράγδα»).
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα τηλέφωνα: 6944513931 (Σκόρδας
Στέλιος) και 6944737992 (Αντιγόνη Μητούλη) και στο e–mail:
imaginethecitykozani@gmail.com για πληροφορίες ή δήλωση συμμετοχής.
Προσπαθούμε κάτι ξεχωριστό για την πόλη της Κοζάνης και θα σας θέλαμε
κοντά μας.

 Posted by at 2:54 pm
Sep 182013
 

Το ΚΠΕ Βελβεμτού Σιάτιστας για το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου 2013 μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2013 θα υλοποιήσει ημερήσια προγράμματα για σχολικές ομάδες και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους. Οι σχολικές ομάδες προέρχονται από σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας (Νομός) Κοζάνης.

Προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός των επισκέψεων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοινα καταθέσουν σχετική αίτηση στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και να την κοινοποιήσουν και στο ΚΠΕ Βελβεντού μέχρι τις 4 Οκτωβρίου 2013.

Η ΑΙΤΗΣΗ υποβάλλεται από εκπαιδευτικό – συνοδό με πιστοποιημένη επιμόρφωση στην Περιβαλλοντική Εκπαίοδευση.

Τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν για την κάθε περίπτωση είναι:

- Νηπιαγωγεία: «Με το Σιταράκη στου μύλου το δρομάκ»ι, «Πήλινα τα παραμύθια», (στο Βελβεντό), «Το μικρό μας δασάκι» (στη Σιάτιστα) με μέγιστο αριθμό μαθητών 25

- Α΄Β΄Δημοτικού: «Με το Σιταράκη στου μύλου το δρομάκι», «Πήλινα τα παραμύθια», «Τρέχει, τρέχει, τρέχει το νερό» (στο Βελβεντό), «Το μικρό μας δασάκι» (στη Σιάτιστα) με μέγιστο αριθμό μαθητών 25

- Γ΄Δημοτικού: «Τρέχει, τρέχει, τρέχει το νερό», «Δάσος, κιβωτός ζωής» (στο Βελβεντό), «Η Εφημεριδούλα» (στη Σιάτιστα), με μέγιστο αριθμό μαθητών 30

- Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄Δημοτικού: «Λάφιστα, το φαράγγι των μύθων και των υδάτινων ήχων», «Δάσος, κιβωτός ζωής», «Σεργιάνι στο χρόνο» (στο Βελβεντό), «Η Εφημεριδούλα» (στη Σιάτιστα), με μέγιστο αριθμό μαθητών 30.

- Γυμνάσιο και Λύκειο: «Λάφιστα, το φαράγγι των μύθων και των υδάτινων ήχων», «Δάσος, κιβωτός ζωής», «Σεργιάνι στο χρόνο» (στο Βελβεντό), «Εφημερίς, Τύπος και Περιβάλλον» (στη Σιάτιστα) με μέγιστο αριθμό μαθητών 30.

ΑΙΤΗΣΗ

 Posted by at 1:27 pm
Sep 182013
 

    Παρακαλούμε οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να ενταχθούν στο Εθνικό θεματικό δίκτυο «ΥΔΡΟΚΙΝΗΣΗ» να κάνουν αίτηση συμμετοχής έως την Παρασκευή 27-09-2013.

     Ο βασικός σκοπός του δικτύου είναι η επαφή των επιμορφωμένων ενηλίκων και μαθητών με μορφές εξοικονόμησης ενέργειας με την εκμετάλλευση της κίνησης του νερού σε παλαιότερες άλλα και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Έτσι μέσω του δικτύου αυτού θα γίνεται ανταλλαγή παιδαγωγικού και επιστημονικού υλικού μεταξύ των σχολικών μονάδων και των συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε. πάνω στο θέμα αυτό.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΙΝΑΙ:

  • Κατανόηση της σχέσης ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος .
  • Επαφή με κτίσματα που ανήκουν  στην πολιτιστική κληρονομία.
  • Καταγραφή των κτισμάτων αυτών σε τοπικό επίπεδο κατά σχολική μονάδα.
  • Να γνωρίσουν τις λειτουργίες  των νερόμυλων για την κάλυψη αναγκών βιωσιμότητας.
  • Να μάθουν για τους τύπους υδροηλεκτρικών σταθμών

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση θα πρέπει να κοινοποιηθεί και στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων.

 Posted by at 1:13 pm
Sep 092013
 

      Σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα εγγραφής στη λίστα ενημέρωσης των ενδιαφερομένων σε θέματα που σχετίζονται με τις Σχολικές  Δραστηριότητες αποστέλλοντας μόνο ένα email εγγραφής σε αυτή λίστα

 

Απαραίτητα αναγραφόμενα στοιχεία

1)      Θέμα : Εγγραφή στη λίστα ενημέρωσης

2)      Κύριο σώμα : Παρακαλώ να με εγγράψετε στη λίστα ενημέρωσης των Σχολικών Δραστηριοτήτων  και να μου τα στέλνετε στην εξής ηλεκτρονική διεύθυνση : email

3)      Ονοματεπώνυμο ενδιαφερομένου  

 Posted by at 12:47 pm
Sep 062013
 

Το Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιερώνει την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Την εβδομάδα αυτή καλούνται όλα τα ΚΠΕ, οι Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων και όλα τα σχολεία Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης να διοργανώσουν ενημερωτικές δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο Εγκύκλιος του Υπουργείου

 Posted by at 1:33 pm
Sep 032013
 

Το Consumer Classroom είναι ένας κοινοτικός δικτυακός τόπος για καθηγητές που συγκεντρώνει μια εκτενή βιβλιοθήκη πόρων για την αγωγή του καταναλωτή από ολόκληρη την ΕΕ, σε συνδυασμό με διαδραστικά εργαλεία και εργαλεία συνεργασίας για να σας βοηθήσει να ετοιμάσετε και να μοιραστείτε μαθήματα με μαθητές και άλλους καθηγητές.

http://www.consumerclassroom.eu/el/node?gclid=CPnx6PnigrkCFVMPtAod00EAtA

 Posted by at 9:52 am