May 132016
 

Ο Διευθυντής  και ο Σύλλογος του 3ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες Αθανασία Σιδέρη και Βάϊα Δάλλα της  Α΄ τάξης του Λυκείου μας, οι οποίες  έλαβαν το 2ο βραβείο στην κατηγορία «Αφίσα» και το 3ο βραβείο στην κατηγορία «Σκίτσο» αντίστοιχα, στον πανελλαδικό διαγωνισμό «Κύπρος 1974-2015 – Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ».

Για τον Σύλλογο καθηγητών του 3ου Γεν. Λυκείου Κοζάνης

 Ο Διευθυντής

Δούμας Μιχαήλ

 Posted by at 10:07 am
May 112016
 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με Διεθνή Συμμετοχή, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 21 – 23 Οκτωβρίου 2016) σας ενημερώνει ότι, λόγω αιτημάτων συγγραφέων εργασιών και λαμβάνοντας υπόψη την επιβαρυμένη από άποψη φόρτου εργασίας περίοδο μετά το Πάσχα, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία αποστολής εργασιών.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών είναι η 15η Ιουνίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αποστολής των εργασιών περιγράφεται στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/odigies

Επίσης, εισάγεται ένα νέο είδος εργασίας που μπορεί κάποιος να υποβάλει προς κρίση στο συνέδριο: οι Ηλεκτρονικά Αναρτημένες Ανακοινώσεις (e-posters) οι οποίες είναι σύντομες εργασίες (2-3 σελίδων) που προσφέρονται για τη συνοπτική παρουσίαση πληροφοριών και ευρημάτων μέσω πινάκων, γραφημάτων, σχεδίων κλπ. ή/και κάποιου σύντομου σώματος κειμένου. Οι ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) δεν τυπώνονται σε χαρτί ή άλλο υλικό.

Σε ειδικό χώρο του συνεδρίου, στον οποίο οι σύνεδροι θα έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, οι εργασίες e-posters θα προβάλλονται επαναλαμβανόμενα και αυτοματοποιημένα, με χρήση βιντεοπροβολέα ή διαδραστικού πίνακα. Για την προβολή αυτή, οι συγγραφείς πρέπει να δημιουργήσουν και να έχουν μαζί τους ένα αρχείο με 1 εικόνα (σε όποια μορφή, π.χ. ppt, jpg κλπ.), η οποία θα συγκεντρώνει και θα περιγράφει τα βασικά σημεία και την ουσία της εργασίας τους. Απαιτείται η παρουσία ενός τουλάχιστον συγγραφέα μιας e-poster εργασίας για διάστημα δύο ωρών, ώστε να υπάρξει και προσωπική επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο για την εργασία. Οι ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) συμπεριλαμβάνονται στα επίσημα πρακτικά του συνεδρίου (με ISBN).

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/odigies , ενώ το αντίστοιχο πρότυπο συγγραφής μια e-poster εργασίας υπάρχει στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/protypa .

 Για να δείτε την πλήρη ανακοίνωση πατήστε εδώ.

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου

 Posted by at 10:40 am
May 112016
 

Συνάντηση διαβούλευσης για την υιοθέτηση Κειμένου Αρχών για την Παιδική Προστασία

Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη / Συνήγορο του Παιδιού διοργανώνουν Συνάντηση Διαβούλευσης για την υιοθέτηση Κειμένου Αρχών για την Παιδική Προστασία, την Πέμπτη 12 Μαΐου, ώρα 10.00-13.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συζητηθεί το περιεχόμενο του Κειμένου Αρχών, το οποίο έχει συνταχθεί από τους δυο φορείς, αφού λήφθηκαν υπόψη παρατηρήσεις που εστάλησαν από εκπροσώπους οργανώσεων, προκειμένου στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί και να συνυπογραφεί από το μέγιστο δυνατό εύρος φορέων, οργανισμών και επαγγελματιών και, ακολούθως, να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για τη διεκδίκηση της εφαρμογής των Αρχών αυτών.

Διαβάστε το Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα.

 Posted by at 9:21 am
May 112016
 

Το Γενικό Λύκειο Σερβίων συμμετείχε στις κατηγορίες Ποίηση, Μουσική σύνθεση και Εικαστικό έργο του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Κύπρος 1974-2015 : Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ» που τελείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

Πάνω από 800 παιδιά από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος 1974-2015, στις 15 Απριλίου και ώρα 12.00 μ.μ..

Την εκδήλωση χαιρέτισε και απένειμε βραβεία ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Nίκος Φίλης. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απένειμε βραβεία η μορφωτική σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου, κα Μαρία Παναγίδη, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Δήμαρχος Θάσου, κ Χατζηεμμανουήλ Κων/νος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας, κ. Μιχαηλίδης Γεώργιος.

Με το 3ο Βραβείο Ποίησης τιμήθηκε η ΗΛΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Σερβίων με το ποίημά της «Η Γραμμή».

Η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σερβίων και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν ολόθερμα τους συμμετέχοντες μαθητές για την πολύ αξιόλογη δουλειά τους και  στη μαθήτρια ΗΛΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ για τη διάκρισή  της εύχονται να ανεβαίνει διαρκώς την «υψηλή της Ποιήσεως την σκάλα».

 

Η Διευθύντρια

Κουρελή Αθανασία

 Posted by at 9:17 am
May 102016
 

Σας ενημερώνουμε ότι οι παρακάτω σχολικές μονάδες από την Ελλάδα και την Ομογένεια διακρίθηκαν στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ».

Από την Δ.Δ.Ε. Κοζάνης διακρίθηκαν οι εξής σχολικές μονάδες :

 3 ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΓΕΛ ΣΕΡΒΙΩΝ

 Η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων που διακρίθηκαν θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα (Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κεντρική αίθουσα) την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 (ώρα 12.00 το μεσημέρι).

Συγχαρητήρια σε όλους.

Για να δείτε τα αποτελέσματα του 2ο Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού: «Κύπρος 1974-2015: Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ» πατήστε εδώ

 Posted by at 8:58 am
May 102016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο διοργανώνει το 5ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο eLife 2016.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 23 έως και 26 Ιουνίου 2016 στη Λίμνη Πλαστήρα και μπορούν να το παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, καθώς και μαθητές ΣΤ΄ Δημοτικού και Γυμνασίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://elifecongress.org/?lang=el .

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 8:50 am
May 102016
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βελβεντού & Σιάτιστας οργανώνει τριήμερο σεμινάριο με υπαίθρια διαβίωση για εκπαιδευτικούς στις 10,11 και 12 Ιουνίου 2016, με θέμα: «Προσεγγίζοντας το φυσικό περιβάλλον των Πιερίων» στις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων Αγίας Τριάδας Βελβεντού, στα Πιέρια όρη. Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Παράρτημα Κοζάνης.

Όλες οι επιμορφωτικές δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε ορεινό φυσικό περιβάλλον. Στις δράσεις περιλαμβάνονται εργαστήρια πρώτων βοηθειών, ορειβασία, παρατήρηση και μελέτη δασικού οικοσυστήματος, κατασκευές με υλικά της φύσης κα. Τα έμπειρα και εκπαιδευμένα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα συμμετάσχουν ενεργά στο πρόγραμμα του σεμιναρίου, αφού θα πραγματοποιήσουν εργαστήρια πρώτων βοηθειών, ασφαλούς υπαίθριας διαβίωσης και θα συνοδεύουν τους συμμετέχοντες στις ορειβατικές διαδρομές.

Η διαμονή θα γίνει σε σκηνές και σε οικήματα των κατασκηνώσεων. Οι διαθέσιμες υποδομές των κατασκηνώσεων είναι 4 θάλαμοι (με 6-8 κρεβάτια με στρώματα χωρίς κλινοσκεπάσματα), ντουζιέρες, WC, και κοινόχρηστοι χώροι. Όσοι διαθέτουν σκηνές και τον υπόλοιπο εξοπλισμό διαμονής να τον έχουν μαζί τους για να τον χρησιμοποιήσουν. Το ΚΠΕ μπορεί να διαθέσει 10 σκηνές 2 ατόμων και 20 υπνόσακους. Στις κατασκηνώσεις υπάρχει πόσιμο νερό και ηλεκτρικό ρεύμα.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στους Υπεύθυνους Σχολικών Δρ/των και Π.Ε. της οικείας τους διεύθυνσης μέχρι την Τρίτη 16 Μαΐου 2016.

Για να δείτε την πρόσκληση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 8:37 am