Dec 202017
 

Ανακοίνωση παράτασης υποβολής εργασιών

 Σας ενημερώνουμε ότι για την παροχή περισσότερου χρόνου για τη διευκόλυνση ολοκλήρωσης εργασιών, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών συμμετοχής στο συνέδριο μέχρι  τις 30 Ιανουαρίου 2018.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν την εργασία τους στα e-mail: 2ndIECAT2018@gmail.com και iecat@educircle.gr

Αναλυτικές πληροφορίες για τη συμμετοχή στο συνέδριο, καθώς και οδηγίες υποβολής εργασιών θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου που είναι η: www.educircle.gr/synedrio

Για να δείτε την σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:16 am
Dec 122017
 

Από ΚΠΕ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Αρ. Πρωτ. 72/11-12-2017

Παρακαλούμε για την ενημέρωση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου σας αναφορικά με τη δυνατότητα συμμετοχής τους, ατομικά  ή  ομαδικά με τους  μαθητές τους, σε μια καινοτόμα και δημιουργική δράση με τίτλο «My alternative Christmas Tree». Η συμμετοχή τους αφορά α)στη δημιουργία εναλλακτικών Χριστουγεννιάτικων δέντρων από απαξιωμένα υλικά ή υλικά σε νέα χρήση και στην αποστολή  σε εμάς φωτογραφίας τους σε μορφή .jpeg , β)στη συγγραφή παραμυθιών και στη  γραφή  αναμνήσεων  από προηγούμενα Χριστούγεννα, ευχών και ονείρων… γ)στη δραματοποίηση παραμυθιών ντυμένων με ηχοτοπία.  Τα τεχνήματα, οι ευρηματικές ιδέες, οι ιστορίες  και  ευχές των σχολείων  (σχετικά εκπαιδευτικά φύλλα βρίσκονται στο http://myownchristmastree.blogspot.gr/ και στο ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό μας πακέτο Τα φετινά  Χριστούγεννα του Δάσους ) θα αναρτηθούν στο προαναφερόμενο ιστολόγιο, μιας κι έχουν ιδιαίτερη αξία για όλους μας.

Οι ενδιαφερόμενοι στείλτε φωτογραφίες των δημιουργημάτων σας… και τις σκέψεις σας στο myownchristmastree@gmail.com , μαζί με την ηλεκτρονική  διεύθυνση που διατηρείτε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Η ανάρτηση θα γίνει από εμάς.

Η  δράση διοργανώνεται το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών στο πλαίσιο λειτουργίας και συντονισμού του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ: ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ… «ΑΧΡΗΣΤΑ». Απώτερος σκοπός μας είναι η καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

Καλές Γιορτές.

Ευχαριστούμε.

Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

 

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

tel. +30 23810 51337
fax. +30 23810 21737

mob. 6973557419
e-mail.
mail@kpe-edess.pel.sch.gr

web. http://kpe-edess.pel.sch.gr

http://blogs.sch.gr/kpeedessa
http://blogs.sch.gr/kpeedessa2
http://blogs.sch.gr/schoolgardens
http://blogs.sch.gr/fotografizo

http://toneroexeimnimi.blogspot.gr/

http://myownchristmastree.blogspot.gr/

 Posted by at 8:02 am
Dec 072017
 

Σε συνέχεια των πολυδιάστατων δράσεων της Επιστημονικής Ένωσης για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ), με χαρά σας ανακοινώνουμε την υλοποίηση ενός νέου ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ επιμορφωτικού μας προγράμματος για το 2018, το οποίο . Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πληροφορίες για το επιμορφωτικό πρόγραμμα της Ε.Ε.Π.Ε.Κ. που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων & όλων των ειδικοτήτων, με θέμα:

“ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ: ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ”.

Θα ακολουθήσουν, σύντομα, ανακοινώσεις για νέα επιμορφωτικά προγράμματα, σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη του σεμιναρίου στο συνημμένο αρχείο:

ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ: ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δείτε την αναλυτική λίστα των προγραμμάτων μας στην παρακάτω διεύθυνση:

http://www.eepek.gr/el/ draseis/trexonta-seminaria

Με εκτίμηση,

 Για την Επιτροπή Επιμόρφωσης της Ε.Ε.Π.Ε.Κ.

      Ο Πρόεδρος                                      Ο Αντιπρόεδρος

Δημήτρης Κολοκοτρώνης                 Δημήτρης Λιόβας

 Posted by at 3:05 pm
Dec 072017
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2017-2018, της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014 – 2020» και,  πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» που συντονίζει, σχεδιάζει την υλοποίηση Τριήμερου Σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων και σε πεδία της περιοχής από Παρασκευή 2 έως και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και θα έχει ως τίτλο:

 «Τοπικότητα και αειφορία: το παράδειγμα των αρωματικών φυτών και βοτάνων»

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να στείλουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών τους, μέχρι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017. Οι Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης παρακαλούνται να αποστείλουν μέχρι την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, την κατάσταση με τα ονόματα – 1 Τακτικός και 1 Αναπληρωματικός από κάθε σχολείο – καθώς και τις αιτήσεις των εκπαιδευτικών, στο ΚΠΕ Κρεστένων, με Fax (2625022393) ή email (kpe.krestenon@gmail.com).

Για να δείτε την πρόσκληση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 3:01 pm
Dec 052017
 

Το γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Δυτικής Κρήτης σε συνεργασία με το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χανίων, Σχολικούς Συμβούλους, Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής πανελλαδικά και το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης, προκηρύσσουν τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό παιχνιδιού στο Scratch.

 Σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών σε μια συνεργατική και δημιουργική διαδικασία για την ανάπτυξη ενός υπολογιστικού παιχνιδιού στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, καλλιεργώντας και προάγοντας την αλγοριθμική σκέψη και τον πειραματισμό με βασικές προγραμματιστικές δομές.

 Ο φετινός διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2017-18 είναι υπό την αιγίδα του ΥΠΠΕΘ (100518/Δ2/15-6-2017) και αφορά στην υλοποίηση ενός  «Παιχνιδιού περιπέτειας»

Για να δείτε την σχετική ανακοίνωση πατήστε εδώ.

 

 Posted by at 8:31 am
Dec 012017
 

Πρόσκληση για την ενημερωτική συνάντηση –δρώμενο

που θα πραγματοποιηθεί από

την  Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων  του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης «Μαμάτσειο»
με θέμα
«AIDS-Εξομολογήσεις», στις 5 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00,στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

 Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 12:53 pm