Apr 182016
 

Στη 2η Γιορτή Αγωγής Υγείας στη Θεσσαλονίκη

βρέθηκε ομάδα μαθητών του προγράμματος του 5ου Γυμνασίου

«Δείξε μου τα γονίδιά σου να σου πω ποιος είσαι»,

όπου παρουσίασαν μέρος της εργασίας τους και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια.

20160414_104641

20160414_104647

20160414_104959

20160414_105053

 Posted by at 10:29 am
Apr 182016
 

Σε ένα γεμάτο και πολύ ζωντανό Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, οι μαθητές που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα γιόρτασαν μαζί το κλείσιμο της Εκστρατείας ECOMOBILITY και της Εκστρατείας FREE MOBILITY.

Η φρεσκάδα των εφήβων το γέλιο και τη χαρούμενη διάθεσή τους, χρωμάτισε ιδιαίτερα την Τελετή Απονομής των Βραβείων της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2015-16, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου, με την παρουσία του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη, ο οποίος έκανε την απονομή του βραβείου στην ομάδα με την καλύτερη εργασία, που θα φιλοξενηθεί τον Ιούνιο στις Βρυξέλλες, από τον Ευρωβουλευτή κ. Γιώργο Κύρτσο.

Τα Βραβεία, κατά σειρά και κατηγορία είναι :

Εκστρατεία ECOMOBILITY :

 • Βραβείο Εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση
  • 1ο Βραβείο: Εκπαιδευτήρια Καντά, Βριλήσσια Αττικής
  • 2ο Βραβείο: 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης
  • 3ο Βραβείο: Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας

  Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:00 am
Apr 152016
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μαρώνειας, σύμφωνα με τον ετήσιο προγραμματισμό του για το σχολικό έτος 2015 – 2016 και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βάμου και το ΚΠΕ Αρχανών προγραμματίζει τριήμερο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4» στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί του Δικτύου, όπως και μέλη ΚΠΕ του Δικτύου με θέμα:

 «Το Ευρωπαϊκό ορειβατικό μονοπάτι Ε4 στα Λευκά Όρη»

 Σε ποιους απευθύνεται

Το Σεμινάριο θα είναι διάρκειας 25 ωρών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, οι οποίοι ανήκουν στο Δίκτυο «Τα Ευρωπαϊκά Ορειβατικά Μονοπάτια Ε6 και Ε4», σε εκπαιδευτικούς μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων με το Δίκτυο ΚΠΕ ,Υπευθύνους Π.Ε. και Σχ. Δραστηριοτήτων (μέχρι 8), οι οποίοι έχουν σχολεία τους στο Δίκτυο. Επίσης μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί οι οποίοι δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, αλλά πρόκειται να ενταχθούν και να υλοποιήσουν πρόγραμμα στα πλαίσια του δικτύου την επόμενη σχολική χρονιά, εφόσον υπάρξουν κενές θέσεις. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων θα είναι 70 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των μελών της Π.Ο. του ΚΠΕ Μαρώνειας, Βάμου και Αρχανών, των εισηγητών, των μελών Π.Ο. συνεργαζόμενων με Δίκτυο ΚΠΕ (1 εκπαιδευτικός ανά ΚΠΕ), των υπευθύνων Π.Ε. και Σχ. Δραστηριοτήτων και των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών του.

Τόπος-χρόνος υλοποίησης

Η Συνάντηση Εργασίας θα πραγματοποιηθεί στο ΚΠΕ Βάμου από τις 10 έως 12 Ιουνίου 2016.

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα αποσταλούν σε ηλεκτρονική μορφή από τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων μέχρι την Τετάρτη 18-05-2016.

Για να δείτε τη σχετική πρόσληση και την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:50 am
Apr 132016
 

Η Περιβαλλοντική Ομάδα

του Τομέα Γεωπονίας του 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης, 1 Ε.Κ. Κοζάνης,

σας καλεί στην παρουσίαση της εργασίας  με τίτλο:
«Τα αρωματικά φυτά ως διέξοδος για τους νέους αγρότες»
τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στις 6 μ.μ.

στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολείου.

Για να δείτε την αφίσα της σχολικής μονάδας πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:44 am
Apr 132016
 

Πρόσκληση σε Θεαρική Παράσταση

3ο ΕΠΑ.Λ. Εσπερινό Πτολεμαΐδας

Για να δείτε την πρόσκληση της σχολικής μονάδας κάντε κλικ εδώ.

Για να δείτε την αφίσα της σχολικής μονάδας κάντε κλικ εδώ.

 Posted by at 9:33 am
Apr 132016
 

Αγαπητοί φίλοι Υπεύθυνοι Π.Ε., Πολιτιστικών και Σχολικών Δραστηριοτήτων,

Επισυνάπτουμε πρόσκληση-κάλεσμα των σχολείων στην καμπάνια του WWF Ελλάς «Το πράσινο στα χέρια σου».

Καλούμε δήμους, σχολεία και ομάδες πολιτών να πραγματοποιήσουν δράσεις σε χώρους αστικού πρασίνου από τις 10 Μαίου έως την 5η Ιουνίου. Δίνουμε έτσι συγκεκριμένο περιεχόμενο, φέτος, στην Π αγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, πηγαίνουμε πέρα από τις συνηθισμένες γιορτές και στέλνουμε μήνυμα για τη σημασία του αστικού πράσινου για την ποιότητα ζωής μας.

Με αρκετούς από εσάς έχουμε ήδη συνεργαστεί, έχουμε οργανώσει σεμινάρια για την εφαρμογή Greenspaces  και έχουμε επισκεφθεί σχολεία της περιοχής σας για εργαστήρια για το αστικό πράσινο.

Αλλά αυτή η δράση είναι για όλους, για όλη την Ελλάδα, για όλα τα σχολεία και μπορεί να γίνει εύκολα από όλους τους συναδέλφους.

Διαβάζοντας τη συνημμένη πρόσκληση θα διαπιστώσετε ότι με λίγα απλά βήματα μπορούν όλα τα σχολεία να λάβουν μέρος στην καμπάνια.

Όπως με την Ώρα της Γης καταφέραμε να συντονιστούμε σε μια συμβολική διεκδίκηση της προστασίας του κλίματος, έτσι και με «Το πράσινο στα χέρια σου» συντονιζόμαστε, για λίγες μέρες στη διεκδί& kappa;ηση του δικαιώματός μας στους ελεύθερους χώρους πρασίνου.

Ώρα να πάρουμε και το αστικό πράσινο στα χέρια μας!

Προωθήστε την πρόσκληση στα σχολεία σας, παρουσιάστε τους τη δράση, εμπλουτίστε τις ιδέες που θα βρείτε εδώ με δικές σας και στείλτε το δικό σας μήνυμα για μια πράσι& nu;η πόλη.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ελένη Σβορώνου
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
WWF Ελλάς

 Posted by at 9:29 am
Apr 112016
 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμα «Πολιτισμός Μνήμης: Πύργοι- Μεσόβουνο», το οποίο υλοποιούμε στο σχολείο μας σε συνεργασία με το σχολείο Integrierte Gesamtschule Osterholz της πόλης Scharmbeck της Γερμανίας και τους  τοπικούς φορείς των δύο μαρτυρικών χωριών Πύργων και Μεσόβουνου.

Από το  προηγούμενο σχολικό έτος, ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών, συνεργαζόμαστε στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος.

Αποβλέπουμε  να γνωριστούν οι μαθητές μεταξύ τους, να συνεργαστούν, να μάθουν την ιστορία τους και μέσα από το πρόγραμμα αυτό, που  εκτός από Πολιτιστικό είναι πρόγραμμα Μνήμης και Ιστορίας, να οδηγηθούν στην συναδέλφωση.

Τον Απρίλιο, από 11-04-2016 έως 21-04-2016, ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών από το γερμανικό σχολείο θα επισκεφτούν την Πτολεμαΐδα και θα φιλοξενηθούν σε σπίτια ελλήνων μαθητών.

Στις δράσεις που έχουμε προγραμματίσει περιλαμβάνονται:

 1. Συνάντηση των μαθητών με τους προέδρους, των μαρτυρικών χωριών, τους κατοίκους και κυρίως τους επιζήσαντες,  από τους οποίους θα πάρουν συνεντεύξεις σχετικά με τα βιώματα και τις μνήμες τους από τις ημέρες της καταστροφής των χωριών τους  από τους ΝΑΖΙ.
 2. Ξενάγηση στα χωριά, μετάβαση στους χώρους μνήμης  και  ανάβαση στους γύρω λόφους όπου έλαβαν χώρα οι δολοφονίες των κατοίκων από τους Γερμανούς.
 3. Δενδροφύτευση σε λόφο, μεταξύ των δύο χωριών και δημιουργία αλσυλλίου μνήμης. (Έχουμε σχετική απόφαση από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας –Τμήμα Εποικισμού- Αναδασμού).

 

Σας καλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας όποιες από τις δράσεις επιθυμείτε, όπως αυτές φαίνονται στο πρόγραμμα που επισυνάπτουμε.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:09 am
Apr 082016
 

 Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

Θα θέλαμε να σας επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα της 4ης Ημερίδας «Αριάδνη» για την ορθή χρήση της τεχνολογίας από τους νέους, στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» (Ι.Τ.Υ.Ε.), την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 από τις 09:00 έως τις 15:00 στην Πάτρα. Η Ημερίδα έχει ως στόχους την επικαιροποίηση γνώσης και την γνωστοποίηση των καινούριων προγραμμάτων της Μ.Ε.Υ., καθώς και την παρουσίαση δράσεων που εφαρμόζετε εσείς στην περιοχή σας. Θα δοθούν πιστοποιητικά από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Βραβεία Καλύτερης Πρακτικής (Best Practice).

Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμμή Στήριξης «ΜΕ.Υποστηρίζω» 80011 80015 χωρίς χρέωση ή με e-mail στο info@youth-health.gr.

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε δηλώστε άμεσα συμμετοχή. Παρακαλούμε επίσης, για την έγκαιρη προσέλευσή σας, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος. Τέλος, σας ενημερώνουμε πως τα πιστοποιητικά θα δοθούν στο τέλος της εκδήλωσης.

Σας ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.

 Posted by at 12:20 pm
Apr 012016
 
 1. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΔΔΕ Πέλλας διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα: «Το εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό πλαίσιο των μαθητικών εκδρομών-μετακινήσεων. Προβληματισμοί και Προοπτικές». Συγκεκριμένα αφορά τις μαθητικές εκδρομές και μετακινήσεις,  όπως προβλέπονται στην αρ. πρωτ. 129287/Γ2/10-11-2011 (ΦΕΚ 2769/τ. Β΄/2-12-2011) Υ.Α.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στο Λουτράκι Αλμωπίας Πέλλας και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

 1. Η διοργάνωση πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη:

α. Την ανάγκη πραγματοποίησης μετακινήσεων εντός και εκτός της χώρας μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο υλοποίησης περιπάτων, εκδρομών, επισκέψεων, εγκεκριμένων προγραμμάτων και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

β. Το γεγονός ότι όλες οι ως άνω μετακινήσεις συμβάλλουν, συμπληρωματικά, στην αγωγή των μαθητών μας και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του παιδαγωγικού – μορφωτικού χαρακτήρα του σχολείου.

γ. Τον έντονο, προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), αλλά και την αθροισθείσα γνώση και εμπειρία επί του αυτού θέματος.

δ. Την πρόθεση και τη δεδηλωμένη επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων για αναστοχασμό και δημιουργική ανατροφοδότηση επ’ ωφελεία του θεσμού των μαθητικών μετακινήσεων, έτσι που να δίνουν νόημα και περιεχόμενο σ’ αυτήν την εκπαιδευτική διαδικασία.

ε. Τις συνέπειες των μετακινήσεων αυτών και στις οικονομίες των προς επίσκεψη περιοχών, ειδικά στις παρούσες συνθήκες.

στ. Το γεγονός ότι στις συναντήσεις του Διευθυντή Δ.Ε. Πέλλας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, διατυπώνονται συστηματικά  προβληματισμοί για το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ως προς τη λειτουργικότητά του και προτείνεται η αναμόρφωσή του.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 1:07 pm
Apr 012016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χερσονήσου διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Κοινωνία και Σχολείο: Μια σχέση υπό διαπραγμάτευση».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Μαΐου 2016 στο Δήμο Χερσονήσου.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://kritis.pde.sch.gr/ ή να απευθύνονται στο τηλ. 2810302440.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:08 am