Apr 012016
 
  1. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΔΔΕ Πέλλας διοργανώνουν Διημερίδα με θέμα: «Το εκπαιδευτικό – παιδαγωγικό πλαίσιο των μαθητικών εκδρομών-μετακινήσεων. Προβληματισμοί και Προοπτικές». Συγκεκριμένα αφορά τις μαθητικές εκδρομές και μετακινήσεις,  όπως προβλέπονται στην αρ. πρωτ. 129287/Γ2/10-11-2011 (ΦΕΚ 2769/τ. Β΄/2-12-2011) Υ.Α.

Η Διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 στο Λουτράκι Αλμωπίας Πέλλας και τελείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

  1. Η διοργάνωση πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη:

α. Την ανάγκη πραγματοποίησης μετακινήσεων εντός και εκτός της χώρας μαθητών και συνοδών εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο υλοποίησης περιπάτων, εκδρομών, επισκέψεων, εγκεκριμένων προγραμμάτων και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

β. Το γεγονός ότι όλες οι ως άνω μετακινήσεις συμβάλλουν, συμπληρωματικά, στην αγωγή των μαθητών μας και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του παιδαγωγικού – μορφωτικού χαρακτήρα του σχολείου.

γ. Τον έντονο, προβληματισμό της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς), αλλά και την αθροισθείσα γνώση και εμπειρία επί του αυτού θέματος.

δ. Την πρόθεση και τη δεδηλωμένη επιθυμία όλων των εμπλεκόμενων για αναστοχασμό και δημιουργική ανατροφοδότηση επ’ ωφελεία του θεσμού των μαθητικών μετακινήσεων, έτσι που να δίνουν νόημα και περιεχόμενο σ’ αυτήν την εκπαιδευτική διαδικασία.

ε. Τις συνέπειες των μετακινήσεων αυτών και στις οικονομίες των προς επίσκεψη περιοχών, ειδικά στις παρούσες συνθήκες.

στ. Το γεγονός ότι στις συναντήσεις του Διευθυντή Δ.Ε. Πέλλας με τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, διατυπώνονται συστηματικά  προβληματισμοί για το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο ως προς τη λειτουργικότητά του και προτείνεται η αναμόρφωσή του.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ

Για να δείτε το πρόγραμμα κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 1:07 pm
Apr 012016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Χερσονήσου διοργανώνει συνέδριο με θέμα: «Κοινωνία και Σχολείο: Μια σχέση υπό διαπραγμάτευση».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Μαΐου 2016 στο Δήμο Χερσονήσου.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, εφόσον δεν παρεμποδίζεται η ομαλή διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα http://kritis.pde.sch.gr/ ή να απευθύνονται στο τηλ. 2810302440.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:08 am
Apr 012016
 

17 Σεμινάριο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος για Εκπαιδευτικούς

με τίτλο «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα»

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ

 Posted by at 10:06 am
Apr 012016
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Γρεβενών θα παρουσιάσουν για δεύτερη φορά την έκθεση «Σχολικές μνήμες πενήντα χρόνων, τα εκπαιδευτικά αρχεία αφηγούνται…».

Η έκθεση αναφέρεται σε πέντε παλιότερες δεκαετίες, οι οποίες απεικονίζονται ανάγλυφα μέσα από έγγραφα, βιβλία, φωτογραφίες και εφημερίδες. Το υλικό διαρθρωμένο σε 8 ενότητες, με παλαιότερο τεκμήριο σελίδα του βιβλίου «Ειδικού Ελέγχου» του Γυμνασίου του σχολικού έτους 1914-1915 και νεώτερα τεκμήρια διάφορα δημοσιεύματα σχετικά με την εκπαίδευση της τοπικής εφημερίδας « Ο Ζιάκας»,  αφορά στο σύνολο του Νομού και αναφέρεται και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια.

Τα τεκμήρια θα εκτεθούν στην αίθουσα «Πέτρος Σιούλης» του Διοικητηρίου Γρεβενών από 28 Μαρτίου έως 22 Απριλίου 2016 και θα είναι επισκέψιμη τις καθημερινές 9:00 π.μ – 2:00 μ.μ.

Με εκτίμηση

Μάρθα Ματσαρίδου

Προϊσταμένη ΓΑΚ Γρεβενών

Τηλ. 2462353472

Διοικητήριο ‘ Κων/νος Ταλιαδούρης’

Γρεβενά

 Posted by at 9:25 am
Apr 012016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Ελληνικό Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.) διοργανώνει το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «ΤΟ «ΤΙ» ΚΑΙ ΤΟ «ΠΩΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ, ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΑΘΗΣΗ: ΑΚΟΥΩ ΚΑΙ ΞΕΧΝΩ-ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ-ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα.

Το συνέδριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης όλων των ειδικοτήτων, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και εκτός ωρών λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.elliepek.gr .

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:24 am