May 292018
 

Σχετ. Ενημέρωση Υπευθύνων Σχ. Δραστηριοτήτων/Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σχετικά με την αίτηση  συμμετοχής εκπαιδευτικών Β’ θμιας Εκπαίδευσης της οικείας τους Δ/νσης στην 3ήμερη επιμορφωτική δράση /σεμινάριο με τίτλο:  «Το Λάλον Ύδωρ στο Δελφικό Τοπίο ανά τους αιώνες»

Το ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών, ως συντονιστικός φορέας του  Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό & Βιώσιμη Ανάπτυξη», σε συνδιοργάνωση με το ΚΠΕ Άμφισσας , προτίθενται να πραγματοποιήσουν 3ήμερη επιμορφωτική δράση /σεμινάριο με τίτλο«Το Λάλον Ύδωρ στο Δελφικό Τοπίο ανά τους αιώνες». Στο πλαίσιο της  σχετικής πρόσκλησης ανταποκρίθηκαν  και υπέβαλαν  αίτηση και εκπαιδευτικοί της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Σας ενημερώνουμε με λύπη ότι, παρά τον αρχικό σχεδιασμό των Κέντρων μας για συμμετοχή στο ανωτέρω σεμινάριο εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης,  μετά από οδηγία του ΥΠΠΕΘ των τελευταίων ημερών, στην πρόσκλησή μας μπορούν να ανταποκριθούν μόνο εκπαιδευτικοί από σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης*, λόγω της εξεταστικής περιόδου Ιουνίου.

Ήδη ενημερώθηκαν σχετικά, με ηλεκτρονικό μήνυμα, οι αιτούντες έως και σήμερα συμμετοχής (23/5/2018, 14:00). Παρακαλούμε για την περαιτέρω ενημέρωση των σχολείων ευθύνης σας αναφορικά με την αδυναμία συμμετοχής εκπαιδευτικών τους στο σχεδιαζόμενο σεμινάριό μας.

Στην οδηγία του ΥΠΠΕΘ δεν εμπίπτει η συμμετοχή η δική σας. Επομένως όσοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον θα ενημερωθούν σχετικά  με τη συμμετοχή τους στο σεμινάριο αναφοράς μας.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Για την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Έδεσσας Γιαννιτσών         Για την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Άμφισσας 

                     Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ                                                               Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

                       ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ                                                                             ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

 Posted by at 9:39 am
May 292018
 

Η Συντονιστική Επιτροπή του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 12 – 14 Οκτωβρίου 2018) σας ενημερώνει ότι, λόγω αιτημάτων συγγραφέων εργασιών και λαμβάνοντας υπόψη την επιβαρυμένη από άποψη φόρτου εργασίας περίοδο, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία αποστολής εργασιών.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών είναι η 25η Ιουνίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα του συνεδρίου είναι:

http://synedrio.eepek.gr/ και η υποβολή των εργασιών μπορεί να γίνει και από το http://synedros.eepek.gr.

1.    Αν ήδη έχετε προφίλ στο σύστημα αυτό (π.χ. από το 3ο συνέδριο) ΔΕΝ πρέπει να δημιουργήσετε άλλο, αλλά απλά να κάνετε ‘Είσοδο‘ με το mail και τον κωδικό σας (αν τον ξεχάσατε, υπάρχει διαδικασία ‘Υπενθύμισης’).

2.    Αν είστε νέος χρήστης, τότε αρχικά πρέπει να κάνετε ‘Εγγραφή’ (δημιουργία προφίλ) δίνοντας το mail και έναν κωδικό (σύμφωνα με τις οδηγίες).

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία συγγραφής και υποβολής των εργασιών στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/odigies, ενώ τα αντίστοιχα πρότυπα συγγραφής των εργασιών υπάρχουν στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/protypa .

 Επιλεγμένα άρθρα από το συνέδριο (με βάση τη βαθμολογία των κριτών) θα δημοσιευτούν σε ειδικές εκδόσεις των επιστημονικών περιοδικών PRIME (στην Ελληνική) και MIBES (στην Αγγλική) του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας.

 Υπό την αιγίδα του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Συνδιοργάνωση: Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας, Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος Λαρισαίων.

 Περισσότερες λεπτομέρειες στο συνημμένο αρχείο.

 

Για τη Συντονιστική Επιτροπή,

Δημήτρης Κολοκοτρώνης

Πρόεδρος ΕΕΠΕΚ

 Posted by at 9:23 am
May 172018
 

Οι φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του μαθήματος «Οικολογία» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος υλοποιούν  στις 31 – 5 – 2018, ώρα 16.30-21.30, υπό το συντονισμό της Προέδρου του Τμήματος κυρίας Κοντογιάννη Α., Αναπληρώτριας Καθηγήτριας και του διδάσκοντα Δρ. Μανώλη Ευάγγελου, μικρά ομαδικά project με το γενικό τίτλο «Επ-οικο-δομητικά δρώμενα στην πόλη για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος». Η θεματολογία αντλείται από την Οικολογία και το Περιβάλλον. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης.

 Η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί πρωτοβουλία του νεοσύστατου Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και να ενισχύσει την παρουσία του στην κοινωνία και η παρουσία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.

 

Με εκτίμηση

Korina Charitaki

Department of Environmental Engineering

Polytechnic School

University of Western Macedonia

Bakola & Sialvera, 50132, Kozani

tel. +30 2461056654, fax. +30 2461056603

Email: kcharitaki@uowm.gr

 Posted by at 12:46 pm
May 172018
 

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν νέων οδηγιών από το Υπουργείο Παιδείας, μεταφέρουμε την ημερομηνία διεξαγωγής  σεμιναρίου του Δικτύου μας  :

  Υπαίθρια ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

που θα υλοποιηθεί στο ΚΠΕ Καρπενησίου  από 22-24/06/2018 στις 15-17/06/2018

Οι  συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη καταθέσει αίτηση και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στην νέα ημερομηνία δεν χρειάζεται να υποβάλλουν νέα αίτηση

Ο Υπεύθυνος ΚΠΕ Παρανεστίου

 Καρυπίδης Γιώργος

 Posted by at 10:51 am
May 142018
 

Η Διεύθυνση Π/θμιας Εκπ/σης Κορινθίας υπενθυμίζει σε εκπαιδευτικούς, λοιπούς επιστήμονες ή  επιστημονικούς – κοινωνικούς φορείς, σε Πανελλήνιο επίπεδο, στους τομείς των Επιστημών Αγωγής και Διοίκησης (Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Κοινωνιολογία, κ.τ.λ.) ότι περιμένει την υποβολή πρωτότυπων επιστημονικών άρθρων «Επιστημονική Επετηρίδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας» (ISSN: 2408-0594)  προκειμένου να προχωρήσει η συγκέντρωση άρθρων για το 7ο τεύχος του περιοδικού –Δεκέμβριος 2018.

Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά μέχρι 30/11/2018 και ώρα 14:00, στο e-mail : epetirida@gmail.com με την ένδειξη: Για την Επετηρίδα 7ο τεύχος, 2018.

Θα υπάρξει νέα υπενθύμιση με την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2018-19.

Οδηγίες για τη συγγραφή και μορφή των κειμένων μπορείτε  να αναζητήσετε στο συνημμένο έγγραφο της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος ή  στην έκδοση του 6ου τεύχους του περιοδικού στην ηλεκτρονική δ/νση:  dipe.kor.sch.gr/files/epetirid6o.pdf

 Posted by at 11:17 am
May 112018
 

1Ο Διεθνές Συνέδριο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΓΕΩΠΑΡΚΑ UNESCO ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ

Ανάδειξη και αξιοποίηση της γεωλογικής και φυσικής κληρονομιάς και τοπική ανάπτυξη

Αθήνα  17 και 18  Μαΐου 2018

Αμφιθέατρο  Υπουργείου Εξωτερικών

 Το 1ο Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής Γεωπάρκων με έμφαση στην ανάδειξη και αξιοποίηση των περιοχών σε Ελλάδα και Κύπρο που έχουν χαρακτηριστεί ως Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO, θα πραγματοποιηθεί στις 10-11 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Aμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών Ακαδημίας 1.

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO και την Κυπριακή Εθνική Επιτροπή για την UNESCO, σε συνεργασία με την Ελληνική Επιτροπή Γεωπάρκων, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης Κύπρου και των Ελληνικών και Κυπριακών Γεωπάρκων.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την συμπαράσταση του ΙΓΜΕ, της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Πανεπιστημίων, Μουσείων Φυσικής Ιστορίας και Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Σκοπός του συνεδρίου είναι η παρουσίαση των Γεωπάρκων Ελλάδας και Κύπρου, που έχουν αναγνωρισθεί ως UNESCO Global Geoparks, η ανάδειξη της σημασία του νέου προγράμματος της UNESCO «UNESCO Global Geoparks» και των  δυνατότητων που προσφέρει για την ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας και τη βιώσιμη ανάπτυξη καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών, ιδεών και προτάσεων, η διάχυση γνώσεων για τη διαμόρφωση μιας νέας τουριστικής και περιηγητικής κουλτούρας, που βασίζεται στην υπεύθυνη διαχείριση και αξιοποίηση του πολιτισμικού κεφαλαίου και των περιβαλλοντικών πόρων κάθε προορισμού, στο πλαίσιο της οποίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο η ευαισθητοποίηση των κοινωνιών για την αναζήτηση και επίλυση προβλημμάτων σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε στελέχη της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης, φορέων και οργανισμών, πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων, εκπαιδευτικών, επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων και μη κυβερνητικών φορέων και οργανώσεων πολιτών, σε μελετητές, φοιτητές καθώς και στα μέσα ενημέρωσης και σε όσους ασχολούνται με την διατήρηση, προβολή και ανάδειξη της γεωλογικής, φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

ΓΛΩΣΣΑ

Επίσημες γλώσσες του Συνεδρίου είναι η Ελληνική και η Αγγλική.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 στην Αθήνα, στο Aμφιθέατρο Γ. Κρανιδιώτη, Υπουργείο Εξωτερικών Ακαδημίας 1.

Στο φουαγέ θα λειτουργήσει έκθεση και είναι δυνατό να αναρτηθούν rol-ups, ένα για κάθε Γεωπάρκο.

Επίσης με το φάκελο του Συνεδρίου θα διανεμηθεί εντύπο ενημερωτικό υλικό που θα παραλαμβάνουν με την εγγραφή τους οι συμμετέχοντες και οι δημοσιογράφοι.

Μετά το πέρας του Συνεδρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο Συνέδριο.

Για να δείτε το σχετικό ενημερωτικό έγγραφο πατήστε εδώ.

AFISA__ELLINIKIHLEKTRONIKO_PROGRAMMA_GREEK_30_4_2018_ORTHIO (1)HLEKTRONIKO_PROGRAMMA_GREEK_30_4_2018_ORTHIO2 (2)

 Posted by at 10:30 am
May 082018
 

Αγαπημένη μας Οικογένεια,

Λίγες μέρες έχουν περάσει από τη μεγάλη μας στιγμή, την ημέρα που ξεσηκώσαμε όλη την Ελλάδα! Απολαμβάνουμε τις απίστευτες στιγμές εθελοντισμού από κάθε γωνιά της χώρας!

Οι πρώτες φωτογραφίες έχουν ήδη ανέβει, και μπορείτε ακόμη να ανεβάζετε τις 2 καλύτερες φωτογραφίες σας στο αντίστοιχο Σημείο Δράσης που έχετε δημιουργήσει στον Χάρτη Δράσεων, για να φτάσει το κύμα εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα! Τις φωτογραφίες του χάρτη ήδη τις δημοσιεύουμε στα κοινωνικά μας δίκτυα. Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ακόμα το σημείο σας, μπορείτε να το κάνετε, βλέποντας σύντομες γραπτές οδηγίες ή σχετικό βίντεο.

Επίσης, όσοι δε το έχετε ήδη κάνει, σας καλούμε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Απολογισμού, δίνοντάς μας στοιχεία για τη δράση σας, εκτιμώμενο αριθμό εθελοντών, και ό,τι άλλο θελήσετε να μοιραστείτε μαζί μας, για να ανακοινώσουμε τα αποτελέσματα της φετινής μας δράσης. Θα τη βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://goo.gl/RkHZM3.

Με τη συμπλήρωση της φόρμας θα σας αποστείλουμε έπαινο συμμετοχής για τους Εθελοντές της δράσης σας!

Θέλουμε να σας πούμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ που αγκαλιάζετε και φέτος το εθελοντικό μας όνειρο. Μας συγκινείτε και μας εμπνέετε για ακόμα περισσότερα!

Με φιλικούς, εθελοντικούς χαιρετισμούς,

​​Η Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών
της Πανελλαδικής Εκστρατείας “Let’s do it Greece”

 Posted by at 2:08 pm
May 082018
 

           Τα ΚΠΕ Καρπενησίου και Παρανεστίου, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με θέμα  «Ευρυτανία: Μάγεμα Φύσης κι Όνειρο» στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2018. Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διεξαχθούν στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Αγίας Σωτήρας, στη Φραγκίστα Ευρυτανίας, μετά την ευγενική παραχώρησή τους από την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου.

           Το σεμινάριο είναι στο πλαίσιο του ΕΘΔ του ΚΠΕ Παρανεστίου με τίτλο: «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» και ο στόχος είναι η περιβαλλοντική εκπαίδευση μέσα από τη βιωματική προσέγγιση, που θα εφαρμοστεί με την υπαίθρια διαβίωση στο φυσικό περιβάλλον και με τη διεξαγωγή υπαίθριων δραστηριοτήτων.

          Το σεμινάριο απευθύνεται σε 80 Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης και κατά προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς-μέλη του Δικτύου «Υπαίθρια Ζωή και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» και σε εκπαιδευτικούς των Νομών Εμβέλειας του ΚΠΕ Παρανεστίου.

Οι αιτήσεις όλων των εκπαιδευτικών θα κατατεθούν στους αντίστοιχους Υπεύθυνους Σχολικών δραστηριοτήτων, Καινοτόμων Δράσεων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σύμφωνα με το υπόδειγμα αίτησης που ακολουθεί στο τέλος της πρόσκλησης. Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν και την ηλεκτρονική φόρμα για την άμεση ηλεκτρονική καταγραφή των στοιχείων τους: https://goo.gl/forms/7EfOnnrRq8njFR3v2

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών πρέπει να έχουν υποβληθεί το αργότερο μέχρι και τη Παρασκευή 18 Μαΐου 2018.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο και για να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 2:04 pm
May 072018
 

Η Μαθητιάδα είναι μια εκπαιδευτική διοργάνωση, η οποία συγκεντρώνει κάθε δύο χρόνια σε έναν κοινό τόπο μαθητές γυμνασίων από όλους τους νομούς της Ελλάδας και της ομογένειας. Αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων για μαθητές, οι οποίοι δεν είναι απαραίτητα αθλητές. Για πέντε συνεχόμενες ημέρες μαθητές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε όλα τα Ολυμπιακά και Παραολυμπιακά αθλήματα καθώς και σε δεκάδες πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και επιστημονικές δράσεις. Η Μαθητιάδα διεξάγεται με την υποστήριξη εκατοντάδων εθελοντών.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας για την παρουσία σας στην Τελετή Έναρξης μέχρι την Τρίτη 15/5/2018 στο program@mathitiada.gr ή στο 2324061604

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:13 am
May 072018
 

Στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας της Ευρώπης, στις 09 Μαΐου 2018, παρακαλώ να προωθήσετε στα σχολικές μονάδες της αρμοδιότητάς σας, τα γραφεία σχολικών συμβούλων και υπεύθυνων σχολικών δραστηριοτήτων τη συνημμένη αφίσα και την πρόσκληση της εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Αμυνταίου, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, και οι πρεσβευτές και οι δάσκαλοι – καθηγητές του προγράμματος Teachers4Europe Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, παρακαλώ να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες αναφορικά με την έγκριση της άδειας όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στην παραπάνω εκδήλωση.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ.αφισα.ai

Ο Πρεσβευτής Β/βάθμιας Εκπ/σης Δυτ. Μακεδονίας
της εκπαιδευτικής δράσης Teacher4Europe

Παπαχαραλάμπους Παναγιώτης

Τηλ.: 6972921621

 Posted by at 9:10 am