Sep 292016
 

Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

            Θα θέλαμε να σας επικοινωνήσουμε το πρόγραμμα της 5ης Ημερίδας «Αριάδνη» για την χρήση της τεχνολογίας από τους νέους, στην Αίθουσα «Λόγου & Τέχνης» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 από τις 09:00-15:00. Η Ημερίδα έχει ως στόχους την επικαιροποίηση γνώσης και την γνωστοποίηση των καινούριων προγραμμάτων της Μ.Ε.Υ.

Πατήστε εδώ για το αναλυτικό πρόγραμμα.

             Εάν επιθυμείτε να συμμετέχετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Γραμμή για την Τεχνολογία “ΜΕ.Υποστηρίζω” 80011 80015 χωρίς χρέωση ή με e-mail στο info@youth-health.gr.

         Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων, παρακαλούμε δηλώστε άμεσα συμμετοχή. Παρακαλούμε επίσης, για την έγκαιρη προσέλευσή σας, προκειμένου να διευκολυνθεί η ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος. Τέλος, σας ενημερώνουμε πως τα πιστοποιητικά θα δοθούν στο τέλος της εκδήλωσης.

Σας ευχαριστούμε πολύ και αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.

 Posted by at 10:22 am
Sep 272016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι στην ειδική πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (“Massively Open Online Courses”) του Πανεπιστημίου Harvard προσφέρεται ο νέος κύκλος του προγράμματος «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» (“The Ancient Greek Hero” ή “HeroesX”).
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δ/θμιας Εκπ/σης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα https://www.edx.org/course/ancient-greek-hero-24-hours-harvardx-hum2x-1 και να απευθύνονται στο τηλ. 2752047030.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ.
Για να δείτε τη σχετική ανακοίνωση κάντε κλικ εδώ.

 Posted by at 11:33 am
Sep 272016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος διοργανώνει το 18ο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2016 στη Λάρισα, στον χώρο «Μύλος του Παππά» (Γεωργιάδου 53).
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο, Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. και Δ.Ε., Διευθυντές σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. και εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 11:28 am
Sep 232016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι στο πλαίσιο εορτασμού του «Έτους Αριστοτέλη» η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Δήμο Αριστοτέλη διοργανώνει διημερίδα με τίτλο: «Ο Αριστοτέλης στην Εκπαίδευση».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί 1 και 2 Οκτωβρίου 2016 στην Ιερισσό Χαλκιδικής και μπορούν να την παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Δ/θμιας Εκπ/σης κλάδου ΠΕ02 χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής στο τηλ. 2371021196.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για να δείτε το πρόγραμμα της διημερίδας.

 Posted by at 1:06 pm
Sep 162016
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Η μουσική και θεατρική ομάδα των πολιτιστικών προγραμμάτων του 3ου Γενικού Λυκείου Κοζάνης,

σας προσκαλούμε στην παράσταση

 “Σαν παλιό σινεμά… ”

 την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19.00,

στην Αίθουσα Τέχνης.

Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε εδώ

 Posted by at 10:46 am
Sep 162016
 

Σεμινάριο
 «Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης

για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες»

 Κοζάνη, 7 – 9 Οκτωβρίου 2016

4ο ΓΕΛ Κοζάνης

(Ευτέρπης & Μουσών)

Δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

www.TheatroEdu.gr

 

 Το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα (Υ.Α.) και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ; Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος», διοργανώνουν επιμορφωτικό βιωματικό σεμινάριο υποστήριξης εκπαιδευτικών που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Το Σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων καθώς και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Το σεμινάριο γίνεται με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της Υ.Α. το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας («Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων , «Περάσματα», «Δεν είναι μόνο αριθμοί») καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση («Εσύ όπως κι Εγώ», «Μονόλογοι από το Αιγαίο», κ.ά)

Συμμετέχοντες: 30 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 10 Υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων, Σχολικοί Σύμβουλοι, εμψυχωτές νεανικών ομάδων,   φοιτητές.

Προτεραιότητα έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν ανάλογα προγράμματα και δεν έχουν μεγάλη εμπειρία σε τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Τόπος: 4ο ΓΕΛ Κοζάνης

ΦΟΡΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ – Σεμινάριο “κι αν ήσουν εσύ” ΚΟΖΑΝΗ 7-9/10/2016

αίτηση ΜΕΧΡΙ 30 Σεπτεμβρίου

 Posted by at 8:10 am
Sep 152016
 

Οι πρεσβευτές  της δράσης eTwinning   στη Δυτική Μακεδονία σας προσκαλούν στις πρώτες ενημερωτικές συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.  Οι ενημερώσεις αφορούν αρχάριους στο eTwinning  (Εγγεγραμμένους και μη)  και θα αναφέρονται στα βασικά βήματα  για συμμετοχή στα συνεργατικά προγράμματα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε το παρακάτω link :

 Etwinners Δυτικής Μακεδονίας » Ενημερωτικές Ημερίδες eTwinning στη Δυτική Μακεδονία τον Σεπτέμβριο

 Posted by at 11:33 am
Sep 082016
 

Σας γνωστοποιούμε ότι η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 8ο Ετήσιο Επιμορφωτικό Σεμινάριο κατάρτισης στην ειδική αγωγή & εκπαίδευση ατόμων με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Μικράς Ασίας 75, Γουδί, Κτίριο 11).

Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, χωρίς δαπάνη για το δημόσιο και εκτός ωρών λειτουργίας των σχολείων.

Για πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο, τις ημερομηνίες διεξαγωγής και τις αιτήσεις συμμετοχής (έως 21 Οκτωβρίου 2016) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση: www.developunit.gr  .

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 11:50 am
Sep 022016
 

Αρχίζει η υποβολή συμμετοχών στο διαγωνισμό «Λ. Βενετούλιας»

Από τις 5 ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2016 –με δυνατότητα παράτασης- θα διαρκέσει η υποβολή έργων για το διαγωνισμό ζωγραφικής που προκήρυξε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, στη μνήμη ενός μεγάλου ζωγράφου της Θεσσαλονίκης, του Λουκά Βενετούλια.

Πρόκειται για τον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής με τίτλο  «Διαγωνισμός ζωγραφικής: Λουκάς Βενετούλιας», στον οποίο μπορούν να συμμετάσχουν καλλιτέχνες ως 35 ετών.

Ο πρώτος διαγωνισμός έγινε το 2014, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων  από το θάνατο του Λουκά Βενετούλια και γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση από πλευράς συμμετοχών.

Οι διαγωνιζόμενοι υποβάλλουν από ένα έργο ο καθένας, με θέμα της επιλογής τους και υλικό της προτίμησής τους. Τα έργα του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε χώρο του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια, πενταμελής κριτική επιτροπή θα επιλέξει τρία έργα ανάμεσα στο σύνολο.  Το καλύτερο από αυτά θα βραβευτεί με συμβολικό χρηματικό ποσό και στα άλλα δύο έργα θα απονεμηθούν ισότιμοι έπαινοι. Τα τρία επιλεγμένα έργα θα παραμείνουν στη συλλογή του Τελλογλείου Ιδρύματος.

Λουκάς Βενετούλιας (1930 – 1984)

Ο Λουκάς Βενετούλιας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1930. Πήρε τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής από τον Ν. Γ. Πεντζίκη. Ύστερα από τρία χρόνια σπουδών στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ, έδωσε εξετάσεις στην ΑΣΚΤ της Αθήνας και σπούδασε ζωγραφική με δασκάλους τους Σ. Παπαλουκά και Γ. Μόραλη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διακρίθηκε με επαίνους και βραβεία και, μετά την αποφοίτησή του, επανήλθε στη Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία. Παρουσίασε έργα του σε 12 ατομικές εκθέσεις και σε πλήθος ομαδικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δίδαξε ελεύθερο σχέδιο στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής σχολής του ΑΠΘ και ιστορία της τέχνης και σκηνογραφία σε ιδιωτική σχολή θεάτρου-κινηματογράφου. Έκανε σκηνικά και κοστούμια για το Θέατρο Τέχνης του Κ. Κουν και το θίασο της Α. Κατσέλη. Εκτός από τη ζωγραφική, ασχολήθηκε με τη γραφιστική και την εικονογράφηση βιβλίων και δημοσίευσε άρθρα για την τέχνη σε εφημερίδες και περιοδικά.

Ιδεολογικά συνεπής και κοινωνικά ενεργός, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ), του οποίου διετέλεσε αντιπρόεδρος ΔΣ μέχρι και το θάνατό του, και αγωνίστηκε για την ίδρυση Σχολής Καλών Τεχνών στη Θεσσαλονίκη. Έργα του βρίσκονται σε πινακοθήκες, μουσεία, ιδρύματα και σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πέθανε στις 26 Αυγούστου 1984. Μετά το θάνατό του, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις ατομικές εκθέσεις και έργα του παρουσιάστηκαν σε διάφορους χώρους με έργα άλλων καλλιτεχνών.

Αναλυτικά, οι όροι και οι προϋποθέσεις του 2ου Πανελλήνιου διαγωνισμού  ζωγραφικής «Λουκάς Βενετούλιας» εδώ

Περισσότερες πληροφορίες: Δέσποινα Βενετούλια  τηλ. 2310991611 & Γραμματεία 2310991610 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 09:00 – 15:00.

 

Χρύσα Νάνου
Γραφείο Τύπου
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ Α.Π.Θ.
Αγίου Δημητρίου 159A
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 999024
κιν: 6946 905664
press@teloglion.gr
www.teloglion.gr
Find us on Facebook
twitter.com/Teloglion

 Posted by at 9:39 am
Sep 022016
 

3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τα συνεργατικά προγράμματα στην Π/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση

«Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας  στα συνεργατικά σχολικά προγράμματα»

Πάτρα 25, 26, 27 Νοεμβρίου 2016

Υπό την Αιγίδα του YΠ.Π.Ε.Θ.

Δικτυακός τόπος:  http://www.etwinning.gr/conf2016

 

Σημαντικές Ημερομηνίες

26 Ιουλίου 2016

• 1η ανακοίνωση διοργάνωσης του Συνεδρίου

30 Σεπτεμβρίου 2016

• Υποβολή κειμένων σε πλήρη μορφή για όλες τις κατηγορίες εργασιών (σύμφωνα με το πρότυπο)

23 Οκτωβρίου 2016

• Ενημέρωση αποδοχής

6 Νοεμβρίου 2016

• Ανακοίνωση προγράμματος Συνεδρίου

25-26-27 Νοεμβρίου 2016

• Διεξαγωγή Συνεδρίου

 Posted by at 9:36 am