May 112016
 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου, με Διεθνή Συμμετοχή, για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Λάρισα 21 – 23 Οκτωβρίου 2016) σας ενημερώνει ότι, λόγω αιτημάτων συγγραφέων εργασιών και λαμβάνοντας υπόψη την επιβαρυμένη από άποψη φόρτου εργασίας περίοδο μετά το Πάσχα, αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία αποστολής εργασιών.

Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών είναι η 15η Ιουνίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία αποστολής των εργασιών περιγράφεται στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/odigies

Επίσης, εισάγεται ένα νέο είδος εργασίας που μπορεί κάποιος να υποβάλει προς κρίση στο συνέδριο: οι Ηλεκτρονικά Αναρτημένες Ανακοινώσεις (e-posters) οι οποίες είναι σύντομες εργασίες (2-3 σελίδων) που προσφέρονται για τη συνοπτική παρουσίαση πληροφοριών και ευρημάτων μέσω πινάκων, γραφημάτων, σχεδίων κλπ. ή/και κάποιου σύντομου σώματος κειμένου. Οι ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) δεν τυπώνονται σε χαρτί ή άλλο υλικό.

Σε ειδικό χώρο του συνεδρίου, στον οποίο οι σύνεδροι θα έχουν πρόσβαση ανά πάσα στιγμή, οι εργασίες e-posters θα προβάλλονται επαναλαμβανόμενα και αυτοματοποιημένα, με χρήση βιντεοπροβολέα ή διαδραστικού πίνακα. Για την προβολή αυτή, οι συγγραφείς πρέπει να δημιουργήσουν και να έχουν μαζί τους ένα αρχείο με 1 εικόνα (σε όποια μορφή, π.χ. ppt, jpg κλπ.), η οποία θα συγκεντρώνει και θα περιγράφει τα βασικά σημεία και την ουσία της εργασίας τους. Απαιτείται η παρουσία ενός τουλάχιστον συγγραφέα μιας e-poster εργασίας για διάστημα δύο ωρών, ώστε να υπάρξει και προσωπική επικοινωνία με κάθε ενδιαφερόμενο για την εργασία. Οι ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις (e-posters) συμπεριλαμβάνονται στα επίσημα πρακτικά του συνεδρίου (με ISBN).

Για περισσότερες πληροφορίες στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/odigies , ενώ το αντίστοιχο πρότυπο συγγραφής μια e-poster εργασίας υπάρχει στο http://synedrio.eepek.gr/index.php/eisigites/protypa .

 Για να δείτε την πλήρη ανακοίνωση πατήστε εδώ.

 

Από την Οργανωτική Επιτροπή του συνεδρίου

 Posted by at 10:40 am
May 112016
 

Συνάντηση διαβούλευσης για την υιοθέτηση Κειμένου Αρχών για την Παιδική Προστασία

Η Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη / Συνήγορο του Παιδιού διοργανώνουν Συνάντηση Διαβούλευσης για την υιοθέτηση Κειμένου Αρχών για την Παιδική Προστασία, την Πέμπτη 12 Μαΐου, ώρα 10.00-13.30, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να συζητηθεί το περιεχόμενο του Κειμένου Αρχών, το οποίο έχει συνταχθεί από τους δυο φορείς, αφού λήφθηκαν υπόψη παρατηρήσεις που εστάλησαν από εκπροσώπους οργανώσεων, προκειμένου στη συνέχεια να δημοσιοποιηθεί και να συνυπογραφεί από το μέγιστο δυνατό εύρος φορέων, οργανισμών και επαγγελματιών και, ακολούθως, να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες για τη διεκδίκηση της εφαρμογής των Αρχών αυτών.

Διαβάστε το Κείμενο Αρχών για την Παιδική Προστασία στην Ελλάδα.

 Posted by at 9:21 am
May 112016
 

Το Γενικό Λύκειο Σερβίων συμμετείχε στις κατηγορίες Ποίηση, Μουσική σύνθεση και Εικαστικό έργο του 2ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Κύπρος 1974-2015 : Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ» που τελείται υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

Πάνω από 800 παιδιά από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στην Κεντρική Αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,  όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Κύπρος 1974-2015, στις 15 Απριλίου και ώρα 12.00 μ.μ..

Την εκδήλωση χαιρέτισε και απένειμε βραβεία ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Nίκος Φίλης. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε και απένειμε βραβεία η μορφωτική σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου, κα Μαρία Παναγίδη, Προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο Δήμαρχος Θάσου, κ Χατζηεμμανουήλ Κων/νος και ο πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας, κ. Μιχαηλίδης Γεώργιος.

Με το 3ο Βραβείο Ποίησης τιμήθηκε η ΗΛΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Σερβίων με το ποίημά της «Η Γραμμή».

Η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σερβίων και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρουν ολόθερμα τους συμμετέχοντες μαθητές για την πολύ αξιόλογη δουλειά τους και  στη μαθήτρια ΗΛΙΑΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ για τη διάκρισή  της εύχονται να ανεβαίνει διαρκώς την «υψηλή της Ποιήσεως την σκάλα».

 

Η Διευθύντρια

Κουρελή Αθανασία

 Posted by at 9:17 am