Mar 072018
 

Η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, τη «Διαβητική Πορεία» του Ν. Κοζάνης και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη  διοργανώνει «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σχολικών Νοσηλευτών για τη Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 Παιδιών στο Σχολείο» την Κυριακή  11 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30-13:30 στο Αμφιθέατρο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στο κτίριο ΖΕΠ Κοζάνης.

Το επιστημονικό πρόγραμμα θα εισηγηθεί η κα Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας,  Δ’ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν την:

-  Ανάταξη υπογλυκαιμίας και χρήση γλυκαγόνης

-  Μετρήσεις σακχάρου αίματος και κετόνων

-  Αντιμετώπιση υπεργλυκαιμίας και ένεση ινσουλίνης

-  Άσκηση στο σχολείο και Οδηγίες για τη διατροφή του παιδιού

Η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990 από γονείς Παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου1 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη. Σκοπός της ένωσης είναι να ενημερώνει, να προωθεί και να οργανώνει επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, να εκπαιδεύει τα παιδιά και τους γονείς τους για την αντιμετώπιση της πάθησης, των τρόπων πρόληψης των επιπλοκών και την επίλυση των ψυχολογικών-κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργούνται από το Διαβήτη Τύπου 1.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση για την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς και η επισήμανση στην πολιτεία και στους αρμόδιους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς για την υποχρέωση τους σε ότι αφορά την παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης εξειδικευμένου σχολικού νοσηλευτή στα παιδιά και την υποστήριξη εισαγωγής νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση του ΣΔΤ1.

Κύριος στόχος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων, δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση του μαθητή στο σχολείο και η ανάγκη εφαρμογής των διεθνών οδηγιών διαχείρισης των προβλημάτων που ενδέχεται να εμφανίσει ο μαθητής με ΣΔΤ1. Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία σας και σας ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή σας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.                                 

     Για το Δ.Σ.

     Η πρόεδρος 

        Θεοφανεία Τσαχαλίνα

Λ.ΝΙΚΗΣ 3 ΤΚ: 54624 Θεσ/νκη, Τηλ: 2310 223518
e-mail:
diabetestype1gr@gmail.com

 Posted by at 12:22 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.