Feb 242016
 

 Το e-twinning (www.etwinning.net, www.etwinning.gr) είναι μια ευρωπαϊκή δράση του προγράμματος Erasmus+, στο πλαίσιο της οποίας σχολεία από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες συνεργάζονται, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά, πολιτισμικά και γλωσσικά οφέλη. Η δράση παροτρύνει τους μαθητές από τις χώρες της Ευρώπης να γνωριστούν, να έρθουν σε επαφή με ένα διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, να αναπτύξουν διαπολιτισμική συνείδηση, και παράλληλα να εξασκήσουν τις ικανότητες τους στις ΤΠΕ.

Με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) επιμορφωτικές ημερίδες e-twinning σε Πτολεμαΐδα (στις 09/02/2016), Κοζάνη (στις 11/02/2016) και Φλώρινα (στις 17/02/2016), οι οποίες αποτελούν τη συνέχεια των επιμορφωτικών δράσεων που έλαβαν χώρα στις ίδιες πόλεις κατά τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2015. Στις ημερίδες συμμετείχαν εκπαιδευτικοί α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης και παράλληλα είχαμε την τιμή να έχουμε ως ομιλητή και επίτιμο προσκεκλημένο τον κ. Franchet Lionel Πρεσβευτή e-twinning στη Γαλλία, ο οποίος παρουσίασε αυθεντικά εργαλεία συνεργατικών δράσεων και απάντησε σε ερωτήσεις συναδέλφων. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί κ. Κατσάλη Ευγενία ΠΕ60 & κ. Βλαχοπούλου Μαρία ΠΕ06 παρουσίασαν τα βραβευμένα με ετικέτες ποιότητας έργα τους. Εισηγήτρια στις έξι (6) συνολικά ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν ήταν η κ. Βαρσαμίδου Αθηνά, Πρεσβευτής της δράσης e-twinning στη Δυτική Μακεδονία (σε Πτολεμαΐδα, Κοζάνη & Φλώρινα). Όλες οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τους υπεύθυνους ΚΕΠΛΗΝΕΤ των αντίστοιχων περιοχών, καθώς και τους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων.

Για τρέχουσες ημερίδες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να επισκέπτονται το σύνδεσμο http://www.etwinning.gr/news/ambassadorsworkshops.

 Posted by at 9:00 am

Sorry, the comment form is closed at this time.