Feb 102017
 

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σχολικές Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και της Θεματικής Εβδομάδας. Το σεμινάριο έχει σαν στόχο την παρουσίαση του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος (με αρ. πρωτ: 78091/Γ7/19-05-2014 του ΥΠΠΕΘ) του Βρετανικού Συμβουλίου με τίτλο: “Δεξιότητες Ζωής”.

Το πρόγραμμα “Δεξιότητες Ζωής” αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου και έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις καθημερινές απαιτήσεις και δυσκολίες που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους. Στις δεξιότητες αυτές συμπεριλαμβάνονται η εμπιστοσύνη, η αυτοπεποίθηση, η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα να ακούν την γνώμη των άλλων, αλλά και να εκφράζουν τη δική τους γνώμη, η σημασία του να παραμένουν ασφαλείς και υγιείς ώστε να εξελιχθούν σε επιτυχημένους ενήλικες κλπ. Για να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικές με το πρόγραμμα επισκεφτείτε το URL : https://www.britishcouncil.gr/life-skills/about

Η επιμορφωτική συνάντηση θα έχει βιωματικό-εργαστηριακό χαρακτήρα και θα παρέχει στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς:

·  πληροφορίες πάνω στις δεξιότητες ζωής, τους εκπαιδευτικούς στόχους και τη μεθοδολογία του προγράμματος, προκειμένου να τους βοηθήσει είτε να υλοποιήσουν το πρόγραμμα μόνοι τους (με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου) είτε να σχεδιάσουν περαιτέρω σχετικές δράσεις,

·   υλικό για να προσεγγίσουν τα θέματα των δεξιοτήτων ζωής και να υλοποιήσουν δραστηριότητες μέσα στην τάξη τους, καθώς και

·    μία κοινότητα για ανταλλαγή εμπειριών και υλικού και για αναζήτηση υποστήριξης περαιτέρω πρωτοβουλιών και συνεργασιών

Εξαιτίας της εργαστηριακής-βιωματικής μορφής του ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέχρι 17-2-2017, ημέρα Παρασκευή, στο email: tmsdr@dide.koz.sch.gr.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, εκτός σχολικού ωραρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης (επί της οδού Ευτέρπης και Μουσών) στις 24/2/2017, ημέρα Παρασκευή και ώρες 17.00 – 20.00. Ο εισηγητής θα είναι από το Βρετανικό Συμβούλιο.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο και για να κατεβάσετε την αίτηση πατήσετε εδώ.

 Posted by at 12:02 pm
Feb 102017
 

Σε συνέχεια επικοινωνίας της Δ/νσης Θρησκευτικής Εκπαίδευσης με την Υπηρεσία μας, σας γνωστοποιούμε τον κάτωθι σύνδεσμο με την παράκληση να αναρτηθεί το σχετικό βίντεο στις ιστοσελίδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και να κοινοποιηθεί στα σχολεία αρμοδιότητάς τους.

Τηλεοπτικό σποτ του ΚΕΘΙ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Σύμφωνα και με τη σχετική ανάρτηση της ιστοσελίδας του ΥΠ.Π.Ε.Θ., τo τηλεοπτικό μήνυμα υπογράφεται από το ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας) στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία. Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. αποτελεί, επίσης, τακτικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ενάντια στον Ρατσισμό και τη Μισαλλοδοξία, και έχει στηρίξει τη δημιουργία του εν λόγω spot, το οποίο αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την ένταξη των προσφυγόπουλων στη δημόσια εκπαίδευση.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 11:57 am
Feb 102017
 

Σας ενημερώνουμε ότι οι Σχολικές Δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Κοζάνης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» συνδιοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στα πλαίσια της Αγωγής Υγείας και της Θεματικής Εβδομάδας. Το σεμινάριο συμπεριλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικές δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε προγράμματα πρόληψης, τεχνικών – μεθοδολογία εφαρμογής υλικών αγωγής υγείας και παρουσιάσεις εκπαιδευτικών υλικών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιείται σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα, εκτός σχολικού ωραρίου, στο  χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Πλ. Λασσάνη 11, ΤΚ 50100 Κοζάνης τηλ./φαξ 2461021077). Οι εισηγητές θα είναι από το ίδιο το κέντρο.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ο Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 20 άτομα. Σε περίπτωση μεγαλύτερης συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και θα προτιμηθούν πρώτα οι εκπαιδευτικοί των Γυμνασίων. Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέχρι 17-2-2017, ημέρα Παρασκευή, στο email: tmsdr@dide.koz.sch.gr.

Για να δείτε τη σχετική πρόσκληση, το πρόγραμμα και για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ.

Παρακαλούμε για την άμεση ενημέρωση των  εκπαιδευτικών.

 Posted by at 8:22 am