Mar 232015
 

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Σας προσκαλούμε σε εκδήλωση που διοργανώνουμε το Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης να παρακολουθήσετε 20 ολιγόλεπτες ταινίες που δημιουργήθηκαν σε 8 περιοχές της Ευρώπης με συμμετοχή παιδιών και νέων, στο πλαίσιο της δράσης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Συνηγόρων του Παιδιού “Η λιτότητα δαγκώνει: φωνές παιδιών”.

Μέσα από δημιουργικά εργαστήρια, 32 παιδιά είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν τις δικές τους μικρές ταινίες και να εκφράσουν μέσω μουσικής, φωτογραφιών, ήχων, κινουμένων σχεδίων και άλλων τεχνικών, τις απόψεις τους για τις διαφορετικές όψεις των επιπτώσεων της κρίσης στη ζωή και τα δικαιώματά τους. Στις ταινίες περιλαμβάνονται και τρεις που δημιουργήθηκαν με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της Αθήνας.

Επιδίωξη μας είναι να αναδειχθεί η οπτική των ίδιων των παιδιών στο θέμα της κρίσης, να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τις συνέπειες των πολιτικών λιτότητας όσον αφορά τα παιδιά και τους εφήβους και να αναζητηθούν προτάσεις για την καλύτερη προστασία των δικαιωμάτων τους.

Κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2131306605 & 2131306703 και στο email: cr@synigoros.gr.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τις ταινίες.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Μόσχος

Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού

“Η λιτότητα δαγκώνει”: κινηματογραφική προβολή ταινιών παιδιών και εφήβων

Ο David στην Αγγλία αγωνίζεται να επικοινωνήσει αλλά η φωνή του έχει σιγήσει λόγω των περικοπών στη χρηματοδότηση των λογοθεραπειών του. Μια οικογένεια στη Χάγη στηρίζεται σε «τράπεζα τροφίμων» για να αποφύγει την πείνα, ενώ ο Matteo αναγκάζεται να κάνει επιλογές, καθώς η τιμή των σχολικών βιβλίων στην Ιταλία αυξάνεται συνεχώς. Στο Βέλγιο η θέρμανση και ο φωτισμός δεν αποτελούν αυτονόητα αγαθά για πολλές οικογένειες.Ο Youcef περιηγείται στη Μασσαλία με τα δύο πρόσωπα, το «φωτεινό» για τους τουρίστες και το όλο και πιο «σκοτεινό» της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνουν τα παιδιά.

Πότε, πού;

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2015

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος), Αίθουσα Κινηματογράφος

Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 Ώρες προβολής:

α’ προβολή: 16.30 – 18.00

β’ προβολή (επανάληψη): 18.30 – 20.00

Θα προβληθούν 20 επιλεγμένες δίλεπτες ταινίες, με διαλείμματα και συζήτηση με το κοινό.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η παρακολούθηση των ταινιών από μαθητές, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να κρατήσουν θέσεις τηλεφωνικά ή με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Δείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ.

Δείτε το φυλλάδιο της δράσης και όλων των ταινιών.

 Posted by at 8:40 am
Mar 232015
 

Το Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιστημών Εκπαίδευσης με κεντρική θεματική : «Λειτουργίες Νόησης και Λόγου στη συμπεριφορά, στην εκπαίδευση και στην ειδική αγωγή» στην Αθήνα από 19 έως και 21 Ιουνίου 2015.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 8:29 am
Mar 232015
 

Η Διεθνής Ένωση Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΑΙΕ) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, της Ένωσης Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΕΕΔΕ) και του Παρατηρητήριού Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης διοργανώνει διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Πολιτισμική Ετερότητα, Ισότητα και Κοινωνική Ένταξη : Η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα και επέκεινα» στα Ιωάννινα από 29 έως 3 Ιουλίου 2015.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο κάντε κλικ εδώ

 Posted by at 8:24 am