Nov 082016
 

Αγαπητοί μας δάσκαλοι,

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΟΠΙ «Πνευματική Ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» πήρε και φέτος την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Για τις τάξεις Α’ Β’ Γ’ και Δ’ το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί στην Ευέλικτη Ζώνη.

Για τις τάξεις Ε’ και Στ’ το πρόγραμμα μπορεί να υλοποιηθεί στο πλαίσιο της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, μέσα από τα Πολιτιστικά Προγράμματα που εντάσσονται στο έτος του Ενεργού Πολίτη.

Η υλοποίηση του προγράμματος σε όλες τις τάξεις μπορεί να γίνει και διαθεματικά.

 Το πρόγραμμα «Πνευματική ιδιοκτησία και Συγγενικά Δικαιώματα» δημιουργήθηκε και εξελίχθηκε σε συνεργασία με ομάδα εκπαιδευτικών. Έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει χρηματοδοτήσει την προώθησή του σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη δημιουργία του υλικού (ιστοσελίδα, ταινία κλπ.) που αναφέρεται παρακάτω. Έχει επίσης παρουσιαστεί διεθνώς στον Παγκόσμιο Οργανισμό Διανοητικής Ιδιοκτησίας ως πρότυπο στον τομέα του.

Για την υποστήριξη του προγράμματος, ο ΟΠΙ δημιούργησε την ιστοσελίδα

 www.copyrightschool.gr

 Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει πλούσιο υλικό για δασκάλους, μαθητές και γονείς (ηλεκτρονικά παιχνίδια, οδηγούς, faq, κόμικ, κρυπτόλεξα, σταυρόλεξα, αφίσες κ.λ.π.). Το υλικό της ιστοσελίδας απευθύνεται και στη Β/θμια εκπαίδευση.

Επιπλέον, σας στέλνουμε σύνδεσμο προς την animated ταινία μικρού μήκους «Όταν ο Ορφέας δημιουργούσε…» που δημιουργήθηκε ειδικά για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

http://copyrightschool.gr/index.php/pupils/otan-o-orpheas-dimiourgouse

 Εάν το επιθυμείτε θα είναι χαρά μας να σας στείλουμε έντυπο υλικό για την τάξη σας (οδηγούς για δασκάλους και μαθητές, αυτοκόλλητα και αφίσες). Απλά επικοινωνήστε μαζί μας.

Συνημμένο θα βρείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Είμαστε στη διαθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση

Εύα Κοκκίνου

Τμήμα Πληροφόρησης και Οργάνωσης Σεμιναρίων

Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας

 

Μετσόβου 5 10682 Αθήνα

τηλ: 213 214 7800

fax: 210 82 53 732

e-mail: info@opi.gr

www.opi.gr

 

 

Eva Kokkinou

Department of Information and Seminar Organization

Hellenic Copyright Organization

 

5 Metsovou str. 10682 Athens

tel: 213 214 7800

fax: 210 82 53 732

e-mail: info@opi.gr

www.opi.gr

 

 Posted by at 1:43 pm
Nov 082016
 

Στο πλαίσιο της πραγματοποίησης του ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» 2016, που διοργανώνεται στην Κοζάνη, στις 11, 12 και 13 Νοεμβρίου 2016 στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοίλων, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσκαλεί τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας να επισκεφθούν το Φεστιβάλ που στόχο έχει την ανάδειξη του Γαστρονομικού Τουρισμού και του ποιοτικού χαρακτήρα των τοπικών προϊόντων.

 Κατά τη διάρκεια του τριημέρου 11,12,13 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα λειτουργήσουν «εργαστήρια γεύσης» στα οποία θα πραγματοποιηθούν πολλές ενέργειες προβολής της τοπικής, εθνικής και ευρωπαϊκής γαστρονομίας δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με ένα σημαντικό στοιχείο του πολιτισμού κάθε τόπου.

 Παράλληλα θα λειτουργεί «εργαστήρι παιδικού πρωινού» με τοπικά ποιοτικά προϊόντα και στόχο να μυήσει τους  μικρούς φίλους μας (προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας) στα μυστικά μιας υγιεινής και “νόστιμης” συνήθειας.

 Θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία σας στα εγκαίνια, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016, ώρα 20:00.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

Για να δείτε το ενημερωτικό φυλλάδιο πατήσε εδώ.

BROCHURE GREEK KOZANI

 Posted by at 1:09 pm
Nov 082016
 

           Το Κέντρο Περιβαλλοντικής  Εκπαίδευσης Βιστωνίδας Ξάνθης, στο πλαίσιο του Έργου «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»  Υποέργο 1, Άξονας Προτεραιότητας 6 – ΛΑΠ  σύμφωνα με τον προγραμματισμό του σχολικού έτους 2016 – 2017 προτίθεται να διοργανώσει «εισαγωγικό»  τριήμερο σεμινάριο του νεοσυσταθέντος  εθνικού δικτύου: «Εκπαιδευτικό orienteering: πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη»   με τίτλο:

«Εφαρμογές orienteering στην περιβαλλοντική εκπαίδευση»

 Η επιμόρφωση απευθύνεται σε 40 εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, σε εκπαιδευτικούς που είναι  μέλη της  Συντονιστικής και Παιδαγωγικής Ομάδος του Δικτύου  καθώς και σε εισηγητές που είναι  μέλη Π.Ο. των συνεργαζόμενων στο Δίκτυο ΚΠΕ.

Το σεμινάριο  θα υλοποιηθεί στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου 2016  στην Ξάνθη.

Αιτήσεις συμμετοχής

 Αιτήσεις συμμετοχής  στο σεμινάριο  μπορούν να καταθέσουν  οι εκπαιδευτικοί  Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας καθώς και όσοι  εκπαιδευτικοί υπηρετούν στα σχολεία που συμμετέχουν στο Δίκτυο, ανεξάρτητα εάν υπάγονται  ή όχι στις  παραπάνω Περιφερειακές Διευθύνσεις .

Ειδικότερα :

1) Οι αιτήσεις συμμετοχής των εκπαιδευτικών  που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες   πρέπει να κατατεθούν στους αρμόδιους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.)  – Σχολικών Δραστηριοτήτων (Σ.Δ.) έως την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Οι Υπεύθυνοι  Π.Ε. – Σ.Χ.  πρέπει να διαβιβάσουν  τις αιτήσεις συμμετοχής  στο ΚΠΕ  Βιστωνίδας έως την  Τετάρτη 16 Νοεμβρίου.

Προτεραιότητα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στον Δίκτυο.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο και να κατεβάσετε την αίτηση του ΚΠΕ Βιστωνίδας πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:39 am