Nov 172016
 

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου ως συντονιστής των Εθνικών Θεματικών Δικτύων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Η Ενέργεια στο περιβάλλον του παιδιού» και «Δάσος» προσκαλεί τους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων & Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας να ενημερώσουν τις σχολικές μονάδες ευθύνης τους, όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στα παραπάνω Εθνικά Δίκτυα για το σχολικό έτος 2016-2017. Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν στα Δίκτυα κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 παρακαλούνται να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή τους, δηλώνοντας ότι συνεχίζουν να είναι ενταγμένες σε αυτά συμπληρώνοντας την ανάλογη αίτηση στο πεδίο «Συνέχιση συμμετοχής».

Θυμίζουμε εδώ και τη σχετική νέα εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τα Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Αρ. Πρωτ.: 170596/ΓΔ4/13-10-2016), η οποία σας έχει ήδη αποσταλεί.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για συμμετοχή σε Εθνικό Θεματικό Δίκτυο είναι α) η υλοποίηση προγράμματος με περιεχόμενο συναφές με τη θεματική των Δικτύων και β) η συμπλήρωση αίτησης με τα στοιχεία που ζητούνται (Επισυνάπτονται οι αιτήσεις στο έγγραφο, αλλά μπορείτε να τις βρείτε και στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε. www.kpem.gr κάτω από τα ονόματα των Δικτύων).

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους και στον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσής τους, ο οποίος και θα τις αποστείλει συγκεντρωτικά στο Κ.Π.Ε. Μουζακίου, είτε με e-mail: kpekardi@sch.gr, είτε με Fax: 2445043363 μέχρι 23 Δεκεμβρίου 2016.

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείτε να καλείτε στο τηλ. του Κ.Π.Ε.: 2445043242 ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail: kpekardi@sch.gr.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο του ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:30 am
Nov 172016
 

H δράση “Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο” είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων. Πραγματοποιείται για 3η συνεχόμενη χρονιά, απευθυνόμενη και φέτος σε μαθητές 12-16 ετών (Α’ Γυμνασίου – B’ Λυκείου), χωρίς να αποκλείονται και μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι καλούνται να δραματοποιήσουν επιστημονικές έννοιες και γνώσεις που προέρχονται από το αναλυτικό πρόγραμμα των μαθημάτων τους. Έτσι, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να μάθουν επιστήμη με δημιουργικό τρόπο.

Το δεύτερο ενημερωτικό σεμινάριο για τη δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016 στο 14ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης (Γ. Παπανδρέου 57, 54655, Θεσσαλονίκη), από τις 15:00 έως τις 19:00, το οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά, εκπαιδευτικοί δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν τη δράση στο σχολείο τους, αλλά και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται γενικότερα για την τέχνη σε σχέση με την επιστήμη. Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από την Science View και το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ υποστηρίζεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών (Ε.Ε.Φ.). Η είσοδος είναι δωρεάν.

Οι εγγραφές στη δράση είναι ακόμα ανοικτές. Μπορείτε να υποβάλλετε άμεσα τη συμμετοχή σας εδώ!
Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε το σεμινάριο της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να επικοινωνήσετε στο info@scienceview.gr.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη δράση «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της δράσης: www.lstt.eu

Για τη Science View

Η Science View είναι ένας αστικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την παροχή υπηρεσιών που γεφυρώνουν την απόσταση μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα μέλη της Science View είναι κυρίως δημοσιογράφοι και επικοινωνιολόγοι της επιστήμης και έργο τους είναι η επικοινωνία και διάχυση των επιστημονικών και ερευνητικών αποτελεσμάτων στο ευρύτερο,  όχι απαραίτητα επιστημονικά καταρτισμένο,  κοινό με τον καλύτερο και πιο κατανοητό τρόπο. 

W: http://www.scienceview.gr
E: info@scienceview.gr
T: 00302109231955 / F: 00302109231956
Α: Misaraliotou 2, Acropolis, 117 42 Athens, Greece

 Posted by at 9:27 am
Nov 172016
 

Το Μουσικό Σχολείο Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 19:30 μ.μ., στην αίθουσα «Φίλιππος» στην Κοζάνη, στο μουσικοθεατρικό αφιέρωμα:

«Ρόζα Εσκενάζυ η αρχόντισσα του ρεμπέτικου»

Το σύνολο λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του σχολείου με εβδομήντα και πλέον μαθητές επί σκηνής σκιαγραφεί τη ζωή της θρυλικής Ρόζας.

Μουσική, θέατρο και σπάνιες εικόνες (βίντεο) αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι η Ρόζα υπήρξε σύμβολο ενός πολιτισμού που δεν ξεχάστηκε ποτέ.

Από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες της παγκόσμιας δισκογραφίας, ιέρεια μιας τέχνης που λίγοι καλλιτέχνες κατέχουν.

Ανατρεπτική και αξεπέραστη, αυθεντική και εκφραστική. Μια ρεμπέτισσα «αρχόντισσα»…

Βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=MlqS0SRwDfs

Είσοδος ελεύθερη!

 

Ο Διευθυντής

Μαμάτσιος Γεώργιος

 Posted by at 9:25 am