Oct 052015
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΑΝΑΣΑ διοργανώνει Ενημερωτικές Ημερίδες στις 12.10.2015 στη Θεσσαλονίκη και στις 16.10.2015 στην Αθήνα για τη συμβουλευτική υποστήριξη των Σχολικών Συμβούλων και των Εκπαιδευτικών της Α’ & Β’ Εκπαίδευσης στα θέματα των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής.  

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής (ΔΠΤ) και για την ανάπτυξη δράσεων ενημέρωσης & αφύπνισης συμμετοχικού χαρακτήρα με τους μαθητές τους. Ειδικότερα, οι Σχολικοί Σύμβουλοι/Εκπαιδευτικοί θα επιμορφωθούν στο ειδικό εκπαιδευτικό υλικό (Εγχειρίδιο και Παράρτημα Δραστηριοτήτων μέσα στην τάξη) που έχει παραχθεί στο πλαίσιο του έργου.

Με το Εγχειρίδιο οι Σχολικοί Σύμβουλοι/Εκπαιδευτικοί:

  • Λαμβάνουν ενημέρωση γύρω από τις ΔΠΤ (παράγοντες κινδύνου και παράγοντες προστασίας γύρω από την εμφάνιση των ΔΠΤ, συμπτώματα και θεραπευτική αντιμετώπιση των ΔΠΤ)
  • Αποκτούν πρόσβαση στη βασική ενημέρωση για τους μαθητές με ΔΠΤ
  • Είναι σε θέση να εντοπίσουν τα πρώτα προειδοποιητικά σημεία μιας ΔΠΤ
  • Αναπτύσσουν στρατηγικές υποστήριξης των μαθητών με ΔΠΤ και των οικογενειών τους

Το Παράρτημα Δραστηριοτήτων περιλαμβάνει δραστηριότητες που οι Εκπαιδευτικοί μπορούν να εφαρμόσουν μέσα στην τάξη, όπως:

  • Quiz
  • Ασκήσεις
  • Διαγωνισμό αφίσας, video, ζωγραφικής, φωτογραφίας, κλπ.
  • Ψυχοεκπαίδευση γύρω από το ρόλο που παίζουν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην προώθηση και εσωτερίκευση του λεπτού σώματος ως το ιδανικό σώμα.

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου έργου «Υλοποίηση Δράσεων Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης του Πληθυσμού και Διεξαγωγή Πανελλαδικής Μελέτης-Έρευνας για τις Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής».

 

Πληροφορίες διεξαγωγής ημερίδων

Θεσσαλονίκη: Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015, 17:00 με 20:30, Ξενοδοχείο Holiday Inn, Μοναστηρίου 8

Αθήνα: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, 17:20 με 20:30, Ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52

Μάθετε περισσότερα στο www.anasa-trofigiaskepsi.gr

 Posted by at 9:18 am
Oct 052015
 

Πρόσκληση συμμετοχής σε σεμινάριο Πολυγλωσσίας

Ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Κοζάνης, μετά την περυσινή επιτυχή εμπειρία, διοργανώνει και φέτος νέο κύκλο επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ευρύτερη οργάνωση και ανάπτυξη Πολιτιστικού και Εκπαιδευτικού  Έργου με θέμα τις Γιορτές της Πολυγλωσσίας και την Επαφή των Πολιτισμών.

O κύκλος των ανωτέρω επιμορφωτικών σεμιναρίων στοχεύει στο να εισάγει το παιδαγωγικό υλικό «Αφύπνιση στις Γλώσσες και στους Πολιτισμούς»  στο πλαίσιο της ανάπτυξης συγκεκριμένων Γλωσσικών Εκπαιδευτικών στρατηγικών διατήρησης και αξιοποίησης των μητρικών γλωσσών από κοινού με τη γλώσσα του σχολείου και την ξένη γλώσσα.

Ειδικότερα, ο κύκλος των επιμορφώσεων πραγματεύεται την ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων στους εκπαιδευτικούς σε θέματα αποτελεσματικότερης διαχείρισης της πολυπολιτισμικής τάξης. Από πολυετής έρευνες μας καθώς και έρευνες στη διεθνή βιβλιογραφία φαίνεται ότι η παιδαγωγική καινοτομία Αφύπνιση στις Γλώσσες και τους Πολιτισμούς έχει θετικές επιδράσεις τόσο στο ψυχοκοινωνικό όσο και στο γνωσιολογικό κομμάτι της επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Ο νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης διοργανώνεται και πάλι σε συνεργασία με την Περιφερειακή Δ/νση Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας, διαρθρωμένος  σε δυο τριμηνιαίες περιόδους με τίτλο : «Διαπολιτισμική εκπαίδευση και Αφύπνιση στις Γλώσσες και τους Πολιτισμούς στην προσχολική και πρωτοσχολική εκπαίδευση των μαθητών του Καλλικρατικού Δήμου Κοζάνης».

Τα σεμινάρια θα αναπτυχθούν σε 2 κύκλους των 25 ωρών ο καθένας και  θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη ή Πέμπτη σε συνεχόμενο τρίωρο απογευματινό πρόγραμμα από τις 4.30 έως και 7.30 μμ.

Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν τη γενική κατάρτιση των εκπαιδευτικών σε θέματα Διδακτικών της Πολυγλωσσίας και της Επαφής των Πολιτισμών, ενσωμάτωση της καινοτομίας στις πρακτικές των εκπαιδευτικών με εφαρμογή υλικού και πρωτότυπη παραγωγή εκπαιδευτικών δράσεων στον κοινωνικό χώρο. Συμπληρωματικά θα εμπλουτιστούν  με την πλούσια και πρωτότυπη βιωματική εμπειρία τριών καφέ πολυγλωσσίας και της 2ης Γιορτής Πολυγλωσσίας του Δήμου Κοζάνης, που θα οργανωθούν στο τρέχον έτος 2015/16.

Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν υπό την επιστημονική επιμέλεια και καθοδήγηση της κ. Μουμτζίδου Αργυρώς, ειδικής επιστήμονα  σε θέματα Πολυγλωσσίας και Διδακτολογίας Γλωσσών-Πολιτισμών και επιστημονικής συνεργάτιδας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το γραφείο Συμβούλων Πρωτοσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Δ/νσης  Δ. Μακεδονίας.

Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί της προσχολικής και Δημοτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια) ενδιαφέρονται για το ανωτέρω σεμινάριο να δηλώσουν συμμετοχή στα γραφεία του ΟΑΠΝ μέχρι και την Παρασκευή 9/10/2015 και στο τηλέφωνο 2461023356 ή στο email oapnkozanis@gmail.com (κα Ιωάννα Βόμβα).

 

 

 Posted by at 9:13 am