Mar 072018
 

   Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος: «Μανατζάροντας την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου»  που εκπονεί κατά το τρέχον σχολικό έτος το Γυμνάσιο Κρόκου και το Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε δύο εκλεκτούς εκπροσώπους  του P.M.I Greece, τον κ. Παντελή Χαραλαμπίδη και την κ. Ελισάβετ Γκολφινοπούλου σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 5 Μαρτίου στο χώρο του σχολείου μας.

        Το πρόγραμμα περιλάμβανε τη θεωρητική παρουσίαση των όρων του project management, την εννοιολογική προσέγγισή του καθώς και τους στόχους και τα βασικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα ενός project manager. Μέσω μιας κατατοπιστικής και ενδιαφέρουσας προσέγγισης, που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών, εμπεδώθηκαν οι έννοιες και σε δεύτερο στάδιο έλαβε χώρα ένα διαδραστικό παιχνίδι που παρακίνησε τους μαθητές να υποδυθούν το ρόλο του  υποψήφιου project manager, προκειμένου να ανταποκριθούν καλύτερα στις απαιτήσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος που έχουν αναλάβει.

       Το όλο εγχείρημα, που αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιείται με τη μορφή αυτή σε ελάχιστα σχολεία ανά την Ελλάδα, κρίνεται πετυχημένο, γιατί διαπιστώθηκε η έντονη αλληλεπίδραση και η ουσιαστική συμμετοχή των μαθητών σε όλες τις φάσεις του προγράμματος.

       Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κωνσταντόπουλος Κωνσταντίνος, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Βόντσα Βασιλική, ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, κ. Κουρούς Ιωάννης, που υπήρξε καθόλη τη διάρκεια εκπόνησης του προγράμματος υποστηρικτής  και αρωγός του σχολείου, ο εκπρόσωπος του ΚΕΣΥΠ, κ. Σταμκόπουλος Θεόδωρος και ο  εκπρόσωπος του Τ.Ε.Ε, κ. Μαστρανέστης Απόστολος.

      Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στο Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κρόκου, κ. Μιχαηλίδη Απόστολο, για την άψογη συνεργασία όσον αφορά στην οργάνωση και την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης και στις κυρίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Κρόκου για την ποικιλία εδεσμάτων που ετοίμασαν για τους φιλοξενουμένους μας.

Η Διευθύντρια

Δρ. Παπακώστα Αγνή

και ο Σύλλογος Διδασκόντων

του Γυμνασίου Κρόκου και του Παραρτήματος Άνω Κώμης

dav

received_2046995428649783

 Posted by at 12:30 pm
Mar 072018
 

Η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, τη «Διαβητική Πορεία» του Ν. Κοζάνης και υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη  διοργανώνει «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σχολικών Νοσηλευτών για τη Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 Παιδιών στο Σχολείο» την Κυριακή  11 Μαρτίου 2018 και ώρα 10:30-13:30 στο Αμφιθέατρο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας στο κτίριο ΖΕΠ Κοζάνης.

Το επιστημονικό πρόγραμμα θα εισηγηθεί η κα Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας,  Δ’ Παιδιατρική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν αφορούν την:

-  Ανάταξη υπογλυκαιμίας και χρήση γλυκαγόνης

-  Μετρήσεις σακχάρου αίματος και κετόνων

-  Αντιμετώπιση υπεργλυκαιμίας και ένεση ινσουλίνης

-  Άσκηση στο σχολείο και Οδηγίες για τη διατροφή του παιδιού

Η Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1990 από γονείς Παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου1 και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη. Σκοπός της ένωσης είναι να ενημερώνει, να προωθεί και να οργανώνει επιστημονικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, να εκπαιδεύει τα παιδιά και τους γονείς τους για την αντιμετώπιση της πάθησης, των τρόπων πρόληψης των επιπλοκών και την επίλυση των ψυχολογικών-κοινωνικών προβλημάτων που δημιουργούνται από το Διαβήτη Τύπου 1.

Στόχος μας είναι η ενημέρωση για την αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς και η επισήμανση στην πολιτεία και στους αρμόδιους κρατικούς και κοινωνικούς φορείς για την υποχρέωση τους σε ότι αφορά την παροχή πλήρους ιατροφαρμακευτικής κάλυψης, την αναγκαιότητα θεσμοθέτησης εξειδικευμένου σχολικού νοσηλευτή στα παιδιά και την υποστήριξη εισαγωγής νέων τεχνολογιών για την αντιμετώπιση του ΣΔΤ1.

Κύριος στόχος του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων, δεξιοτήτων για την αντιμετώπιση του μαθητή στο σχολείο και η ανάγκη εφαρμογής των διεθνών οδηγιών διαχείρισης των προβλημάτων που ενδέχεται να εμφανίσει ο μαθητής με ΣΔΤ1. Θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία σας και σας ευχαριστούμε για την ενεργή συμμετοχή σας. Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.                                 

     Για το Δ.Σ.

     Η πρόεδρος 

        Θεοφανεία Τσαχαλίνα

Λ.ΝΙΚΗΣ 3 ΤΚ: 54624 Θεσ/νκη, Τηλ: 2310 223518
e-mail:
diabetestype1gr@gmail.com

 Posted by at 12:22 pm
Mar 072018
 

Σας γνωστοποιούμε ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αποφοίτων Πανεπιστημίου (ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ.ΓΑ) διοργανώνει ημερίδα επιμόρφωσης με τίτλο: «Ο εκπαιδευτικός στον 21ο αιώνα: ανάπτυξη δεξιοτήτων».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαρτίου 2018 στην Αθήνα, στο 26ο Γυμνάσιο Αθηνών (Μαρασλή 8 και Σουηδίας).

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 10:26 am
Mar 072018
 

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας στην 3η ΥΠΕ Διοργάνωση της 4ης Γιορτής Αγωγής Υγείας.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:42 am