Mar 302018
 

Παρουσίαση Τρισδιάστατου Εκτυπωτή στο Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης

 

     Στα πλαίσια του προγράμματος Project Management και σε συνέχεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα στο Γυμνάσιο Κρόκου σε συνεργασία με την PMI Greece, παρουσιάστηκε χθες 29/3/2018 το δεύτερο μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Μανατζάροντας τη λίμνη Πολυφύτου» στο Γυμνασιακό παράρτημα  Άνω Κώμης.

      Η εκδήλωση δομήθηκε γύρω από δύο άξονες, έναν θεωρητικό και έναν πρακτικό. Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος ο κ. Ιωάννης Κουρούς, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, παρουσίασε τους στόχους, τη φιλοσοφία και τον τρόπο υλοποίησης των εργασιών που αναλαμβάνουν οι σχολικές μονάδες, τονίζοντας την καθοριστική παιδαγωγική τους συμβολή στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας και ισότιμης πρόσβασης των μαθητών σε όλα τα στάδια υλοποίησης ενός εκπαιδευτικού προγράμματος στο σχολικό περιβάλλον.Στο σημείο αυτό οι μαθητές του παραρτήματος Άνω Κώμης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν την έως τώρα πορεία της δουλειάς τους, εντυπωσιάζοντας για τη μεθοδικότητα και τον ενθουσιασμό τους υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών τους Κοντούλα Μαρίας και Καλώτα Χιονίας.

      Στη συνέχεια ο κ. Απόστολος Μαστρανέστης ως εκπρόσωπος του ΤΕΕ και επιπλέον ως εκπαιδευτικός αναφέρθηκε στο ρόλο των ΤΠΕ στη σύγχρονη εκπαιδευτική πραγματικότητα, επισημαίνοντας τη χρηστικότητα των επιμέρους προγραμμάτων και εφαρμογών και τονίζοντας την αναπόφευκτη σύνδεσή τους με την εκπαιδευτική πράξη και την καθημερινότητα των μαθητών. Το δεύτερο μέρος της παρουσίασης του κ. Μαστρανέστη αφορούσε στη λειτουργία των τρισδιάστατων εκτυπωτών, γεγονός που αποτέλεσε τη γέφυρα μετάβασης στο πρακτικό κομμάτι της εκδήλωσης, την παρουσίαση δηλαδή του τρισδιάστατου εκτυπωτή που το Γυμνάσιο Κρόκου και το Γυμνασιακό Παράρτημα Άνω Κώμης εξασφάλισαν με τη συμμετοχή τους σε Πανελλήνιο διαγωνισμό. Αξίζει στο σημείο αυτό να σημειωθεί πως τα σχολεία Κρόκου και Άνω Κώμης είναι ανάμεσα στα πέντε σχολεία πανελλαδικά που πέτυχαν τη διάκριση αυτή σε ένα διαγωνισμό του ΕΛΛΑΚ για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία μια πειραματική εκτύπωση στην οποία καθοριστική ήταν η συμβολή του μαθητή της Β’ Τάξης Ζιάμπα Γεωργίου  και η όλη διαδικασία όπως και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακά.

        Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης κ. Βόντσα Βασιλική, η οποία κλείνοντας την εκδήλωση τόνισε τη σπουδαιότητα της εκπόνησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και επαίνεσε την προσπάθεια του σχολείου που, παρότι περιφερειακό, πέτυχε μια τόσο σημαντική διάκριση την οποία απέδωσε στη στενή, ουσιαστική συνεργασία καθηγητών και μαθητών.

        Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του παραρτήματος Άνω Κώμης για τη συμμετοχή τους στην όλη διοργάνωση και την προετοιμασία εδεσμάτων για τους καλεσμένους και τους μαθητές.

 

 

Η Διευθύντρια

Δρ. Παπακώστα Αγνή

και ο Σύλλογος διδασκόντων

 Posted by at 1:03 pm
Mar 302018
 

Σας γνωστοποιούμε ότι το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος διοργανώνει το 24ο Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο: «Διδάσκοντας για το Ολοκαύτωμα στην Ελλάδα», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 3 και 4 Μαΐου 2018 στα Χανιά (Πνευματικό Κέντρο, Ανδρέα Παπανδρέου 70).
Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν Σχολικοί Σύμβουλοι Π.Ε. και Δ.Ε., Διευθυντές σχολικών μονάδων Π.Ε. και Δ.Ε. και εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε., χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.
Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων παρακαλούνται να διευκολύνουν τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο, αναδιαμορφώνοντας το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της σχολικής μονάδας, ώστε να μην παρακωλύεται η εκπαιδευτική διαδικασία.
Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής (έως 27-04-2018) oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-3225582, στα e-mail: apatrikiou@jewishmuseum.gr, info@jewishmuseum.gr, καθώς και να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.jewishmuseum.gr

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:15 am
Mar 302018
 

Το ΚΠΕ Μελίτης Φλώρινας σε συνεργασία με το ΚΠΕ Βελβεντού-Σιάτιστας, συνδιοργανώνουν διήμερο θεματικό σεμινάριο, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», Άξονας προτεραιότητας 6,  για 40 εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο  «Αειφορική διαχείριση του υδάτινου οικοσυστήματος των Λεκανών Απορροής των Ποταμών», με τίτλο:

«Περιβαλλοντικές και Πολιτιστικές διαδρομές στη λεκάνη απορροής των Πρεσπών».

Το σεμινάριο διάρκειας 17 διδακτικών ωρών, θα πραγματοποιηθεί στις Πρέσπες από το Σάββατο  19 Μαΐου 2018 (ώρα 10.00) έως την Κυριακή 20 Μαΐου 2018 (ώρα 15.00).

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να στείλουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών τους, μέχρι την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018.

Για να δείτε τηνπρόσκληση των ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κατεβάσετε την αίτηση των ΚΠΕ πατήστε εδώ.

Για να κεταβάσετε την αίτηση Υπευθύνων των ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 9:05 am