Mar 082017
 

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες μας στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία».

Κατ’ αρχάς θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία που έχουμε επιτύχει ως τώρα στο πλαίσιο του Δικτύου και να σας ενημερώσουμε ότι το 5ο Μαθητικό Περιβαλλοντικό Συνέδριο που οργανώνουμε ως επιστέγασμα των προσπαθειών όλων μας για πέμπτη συνεχή χρονιά, φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Το Μαθητικό Συνέδριο του Δικτύου μας διοργανώνεται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής  Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θεσσαλονίκης, με στόχο την γνωστοποίηση και προώθηση των προτεραιοτήτων που θέτουν οι μαθητές/τριες για την πόλη τους.

Οι μαθητές/τριες μπορούν να προτείνουν οι ίδιοι θέματα προς συζήτηση και σχεδιασμό δράσεων για να συμπεριληφθούν σε αυτό το μέρος του συνεδρίου. Για τον σκοπό αυτό μπορείτε να οργανώσετε μια συζήτηση μαζί τους και να καταγράψετε τις προτάσεις τους στο σχετικό πεδίο στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής.

Κάθε σχολική ομάδα που συμμετέχει στο δίκτυο, πρέπει να ορίσει με εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες, 5 – 10 μαθητές/τριες ως εκπροσώπους για τη συμμετοχή της στα στρογγυλά τραπέζια.

Προαιρετικά μπορείτε να αναρτήσετε στον χώρο που θα υποδειχθεί κατά την άφιξή σας, poster (προτεινόμενων διαστάσεων 100Χ140cm) με το όνομα του σχολείου, δημιουργίες των μαθητών/τριών, εικόνες από την ετήσια πορεία του προγράμματος και των δράσεών σας και αντίστοιχα ενημερωτικά κείμενα.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας στο Συνέδριο ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο https://tinyurl.com/kpesynedrio5 μέχρι τις 16/3/2016.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο οτυ ΚΠΕ πατήστε εδώ.

 Posted by at 12:25 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.