Mar 032017
 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κοζάνη το τριήμερο 10 – 12 Μαρτίου 2017 για τον εορτασμό της εγγραφής του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας- Θράκης, προγραμματίζει στις 11 Μαρτίου 2017, ημέρα Σάββατο, τη διοργάνωση σεμιναρίου σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και Εκπαίδευση: Η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ».

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχθούν τα κατάλληλα παιδαγωγικά εργαλεία, με την βοήθεια των οποίων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί, εκτός σχολικού ωραρίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου Γυμνασίου Κοζάνης (επί της οδού Φιλίππου Β’ 29) στις 11/3/2017, ημέρα Σάββατο και ώρες 09.30 – 13.30. Οι εισηγητές θα είναι από τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέχρι 8-3-2017, ημέρα Τετάρτη, στο email: tmsdr@dide.koz.sch.gr. Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο της ΔΔΕ Κοζάνης και για να κατεβάσετε την αίτηση πατήστε εδώ.

Για να δείτε το έγγραφο με αριθμ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/ΓΔΑΠΚ/ΔΝΠΑΑΠΚ/ΤΑΠΚΔΘ/55645/32852/299/73/23-2-17 της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς πατήστε εδώ.

 Posted by at 1:36 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.