Oct 092014
 

(Δεν) είμαι Προ*

* Προ: προχώ, μάγκας, κουλ, αρχηγός, κορυφαίος, σπουδαίος

Εφηβικό θέατρο μέσα στη σχολική τάξη

 

 

Από την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και την θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» – θέατρο έξω από το θέατρο.

Για παιδιά ηλικίας από 10 και εφήβους μέχρι 18.

Αυτή είναι η ιστορία του Άρη. Ο Άρης είναι ένας έφηβος όπως τόσοι και τόσοι όλοι. Μόνο που, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι, έχει καταφέρει να γίνει «αόρατος» για να μην τον ενοχλεί και να μην τον πληγώνει κανείς. Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στο σχολείο του η Νάγια, η καινούργια μαθήτρια από την Ιταλία. Ο Άρης θα ήθελε η Νάγια να τον προσέξει, αλλά η Νάγια δεν τον βλέπει, αφού έχει περάσει τόσον καιρό «αόρατος». Από εκείνη τη στιγμή, ο Άρης αποφασίζει να γίνει προ*, να σταματήσει να είναι πια «αόρατος». Αυτή είναι η ιστορία για το πώς ο Άρης άρχισε αυτός να ενοχλεί και να πληγώνει τους πάντες γύρω του. Αλλά, είναι και η ιστορία για το πώς ο Άρης ανακάλυψε ότι το να είσαι ο εαυτός σου είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να είσαι.

Η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» και η θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» – θέατρο έξω από το θέατρο για τρίτη συνεχή χρονιά παρουσιάζουν μια παράσταση για παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού σχολείου αλλά και για παιδιά όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου. Σε μια χιουμοριστική ιστορία για το κυνήγι της δημοφιλίας στο σχολείο, δύο ηθοποιοί αφηγούνται την ιστορία της γνωριμίας τους και πως ο ένας προκειμένου να τραβήξει την προσοχή του άλλου, αποφάσισε να υιοθετήσει όλους τους άλλους “ρόλους” πλην του εαυτού του.

Η παράσταση διαρκεί 35 λεπτά και παρουσιάζεται όχι στο θέατρο, αλλά από σχολείο σε σχολείο και από αίθουσα σε αίθουσα. Οι ηθοποιοί είναι αυτοί που πηγαίνουν από τάξη σε τάξη, ανάλογα με το σχολικό πρόγραμμα, ενώ τα παιδιά παρακολουθούν την παράσταση καθισμένα στα θρανία τους με την παρουσία του δασκάλου ή του καθηγητή τους.

Κάθε παράσταση αντιστοιχεί σε μία διδακτική ώρα (45 λεπτά) και μετά την ολοκλήρωση της, ακολουθεί μια μικρή συζήτηση με τα παιδιά.

Το κόστος παρακολούθησης της παράστασης έχει οριστεί στο συμβολικό ποσό των 2 ευρώ ανά μαθητή.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, καθώς και για κρατήσεις, το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 6977449028 (Καβύρη Δέσποινα) και 2310860708 (Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης»).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:

http://papalangkitheatre.wix.com/papalangkitheatre

Ή, κάντε like στη σελίδα μας στο facebook!!!

https://www.facebook.com/papalangkitheatre

Η ταυτότητα της παράστασης:

 

Κείμενο: Τάσος Αγγελόπουλος

Σκηνοθεσία: Θέμης Θεοχάρογλου

Διεύθυνση παραγωγής: Δέσποινα Καβύρη

 

Παίζουν οι Άρης Νινίκας και Νάγια Καρακώστα

 

Φωτογραφικό υλικό: Γιώργος Μάνος

Σκίτσα: Αχιλλέας Μεσσάικος

10685086_10203607279397359_745189226_n

 

 

 

 Posted by at 10:01 am

Sorry, the comment form is closed at this time.