Apr 042017
 

Το Γενικό Λύκειο Βελβεντού  συμμετείχε στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής , αποκλειστικά για μαθητές του Λυκείου,  που διοργάνωσε η WRO Hellas με στρατηγικό συνεργάτη την Cosmote και την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας.

Το θέμα του διαγωνισμού ήταν: «Πράσινη ενέργεια και επιχειρηματικότητα»

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στο ΟΑΚΑ.

Στην ομάδα του σχολείου, με την επωνυμία «GREEN PEACH», συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης Λυκείου:

Νικολέτα Ελαφρού [Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, διακόσμηση, αισθητική επιμέλεια της μακέτας-Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων],

Μαρία Εμμανουήλ [Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, διακόσμηση, αισθητική επιμέλεια της μακέτας-Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων] και  Αστέριος Ζέρβας [Υπεύθυνος Φωτοβολταϊκών συστημάτων - Ηχολήπτης]

και οι μαθητές/τριες της Β΄ Λυκείου:

Παναγιώτης Αγγουριδάκης [Προγραμματιστής – Εικονολήπτης],

Ιάσονας Ευαγγέλου [Προγραμματιστής- Μηχανικός κατασκευής-Ρομποτικά συστήματα,  αυτοματισμοί] και

Μαριλένα Παπατσιάρα. [Ρομποτικά συστήματα και αυτοματισμοί-Φωτοβολταϊκά συστήματα- Μηχανικός κατασκευής]

Προπονητής και συντονιστής της ομάδας, ο καθηγητής:

Ιωάννης Κοκκινίδης [ΠΕ20] Πληροφορικός.

Το project μας, ήταν μία ρομποτική κατασκευή – διαλογητήριο προϊόντων που παράγονται στο Βελβεντό, που λειτουργεί με πράσινη ενέργεια και συγκεκριμένα με ηλιακή ενέργεια. Η εργασία της ομάδας ξεκίνησε μέσα Φεβρουαρίου και παράλληλα με την κατασκευή του ρομπότ – διαλογητηρίου τα μέλη της άρχισαν να «στήνουν» το επιχειρηματικό τους σχέδιο με τη συλλογή και επεξεργασία πληροφοριών, κυρίως, από τους δύο συνεταιρισμούς μας. Επίσης, επισκέφθηκαν το νέο υδροηλεκτρικό σταθμό του ΤΟΕΒ και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους.

Απογεύματα και ΣαββατοΚύριακα στο εργαστήρι του σχολείου η ομάδα παρούσα, συν-εργαζόμενα τα μέλη της δημιουργικά.

Η ομάδα μας κατάφερε να περάσει στη 2η φάση του διαγωνισμού, μεταξύ 10 σχολείων και το μόνο που συμμετείχε στο διαγωνισμό εκτός αστικού κέντρου, παρά το μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας της και να γίνει αποδέκτης θετικών σχολίων για το έργο και κυρίως για την επιλογή των παιδιών μας να ασχοληθούν με τα προϊόντα που σήμερα στηρίζουν την οικονομία του τόπου μας. Πολλοί και ανάμεσά τους επώνυμοι επισκέπτες του περιπτέρου μας, σχολίασαν θετικά και πρόβαλαν μέσω  των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το project  της ομάδας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έδωσε την ευκαιρία στα μέλη της ομάδας να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις τεχνολογικές και επιστημονικές τους δεξιότητες, εφαρμόζοντας και κατασκευάζοντας μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή – μοντέλο ως αποτέλεσμα συνεργασίας και συλλογικής δουλειάς. Δοκιμάστηκαν συνομιλώντας με υπεύθυνους και ειδικούς στην   αναζήτηση πληροφοριών που αφορούν στις ιδιαιτερότητες του τόπου και συγκεκριμένα στην καλλιέργεια ντόπιων προϊόντων, στην επιχειρηματικότητα των συνεταιριστικών μας οργανώσεων, στις καινοτόμες δράσεις τους και σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μέσα από τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.

Η συμμετοχή της ομάδας του σχολείου μας σε διαγωνισμό ρομποτικής, για πρώτη φορά, οφείλεται στη θετική και επίμονη στάση των μαθητών/μαθητριών μας/μελών της ομάδας και στην ψυχή της ομάδας και προπονητή των παιδιών μας συνάδελφο Γιάννη Κοκκινίδη.

Η WRO Hellas απέστειλε, μέσα Φεβρουαρίου, το πρώτο κιτ ρομποτικής δωρεάν, χρειάστηκαν και δύο ακόμη που με τη χορηγία/υποστήριξη του ομογενούς κ. Κώστα Αντωνιάδη αποκτήσαμε και ήταν η Καλή Αρχή. Ακολούθησε η χορηγία/υποστήριξη των δύο συνεταιρισμών μας, του ΑΣΕΠΟΠ και του ΑΣΟΠ «Η Δήμητρα», της εταιρείας «ΑNTIRUST», του ΤΟΕΒ Βελβεντού, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των οινοποιείων «Βογιατζή» και «Καμκούτη», της επιχείρησης «Τουλούμπες Ζανδές» και του «cafe – bar Μορφή». Η υποστήριξη όλων ανεκτίμητη: Δημήτρης Αγγέλης, όποτε και όπου χρειαστήκαμε τη βοήθειά του, Κώστας Χατζήνας, παρών να βοηθήσει,  Βαϊτσα Βλάχου με πινέλο και χρώματα αναλαμβάνει την εικαστική διαμόρφωση της κατασκευής ,Νίκος Σταμάτης έτοιμος να δώσει λύση σε τεχνικό πρόβλημα, Μάρκος Μαλλούς να δώσει οδηγίες για τη λειτουργία της κορδέλας διαλογής, οι Χρήστος και Κώστας Γκουνούσης πολύτιμοι συνεργάτες για την κατασκευή και λειτουργία του ρομπότ, ο Θωμάς Σακελλάρης να φροντίσει για τα στηρίγματα του πανώ της ομάδας, η εταιρεία «FADRO RED υπηρεσίες σχεδιασμού και κατασκευές επιγραφών» ανταποκρίνεται γρήγορα, άμεσα και με μικρό κόστος στην εκτύπωση τoυ λογότυπου της ομάδας, του πανώ, διαφόρων αυτοκόλλητων και των t-shirts μας  και όλοι οι συνάδελφοι, με τον τρόπο του ο καθένας, να κατανοήσουν και υποστηρίξουν την προσπάθεια. Οι Πρόεδροι,  Δ/ντες και υπάλληλοι των συνεταιρισμών, ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΤΟΕΒ Βελβεντού, οι τεχνικοί του τοπικού Υδροηλεκτρικού Σταθμού, πολύτιμοι συνομιλητές μας.

Σε όλους ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την ευκαιρία που δώσατε στα παιδιά μας να βρεθούν με συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουν το project τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να δουν, να συγκρίνουν, να δοκιμαστούν σε νέα πράγματα.

 DSC04002

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας – Συγχαρητήρια στον προπονητή τους.

Μπράβο «GREEN PEACH» .

                                                                                                              ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ

Συγχαρητήριο μήνυμα με αφορμή τη συμμετοχή του Γενικού Λυκείου Βελβεντού στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και την πρόκρισή του στη 2η φάση του διαγωνισμού – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 

 

 Posted by at 9:04 am

Sorry, the comment form is closed at this time.