Mar 102017
 

Οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Αττικής και Β΄ Αθήνας, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας, το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο του έργου ΕΟΧ «Αύξηση της γνώσης και της ευαισθητοποίησης σχετικά με την ανασύσταση και αποκατάσταση των υγροτόπων Αττικής», διοργανώνουν σεμινάριο επτά (7) διδακτικών ωρών με θέμα:

 «Ο υγρότοπος Βουρκάρι Μεγάρων μας “μιλάει” για το παρελθόν και το μέλλον του»

 Το σεμινάριο θα είναι βιωματικό με δραστηριότητες στο πεδίο και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 από τις 10:00 έως τις 15:00 στον υγρότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων.

Απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων που υπηρετούν σε σχολεία της Δυτικής Αττικής και της Β΄ Αθήνας.

Στόχοι του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των εκπαιδευτικών με τον υγρότοπο Βουρκαρίου, η διερεύνηση των δυνατοτήτων αξιοποίησής του για την ανάπτυξη δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, καθώς και η απόκτηση εμπειρίας στον σχεδιασμό παιδαγωγικών δραστηριοτήτων στη φύση.

 Το σεμινάριο διαρθρώνεται σε βιωματικά εργαστήρια, η θεματική των οποίων αφορά: την αξία των υγροτόπων για τη φύση και τον άνθρωπο, τη σπουδαιότητα της υγροτοπικής βλάστησης, τον πλούτο της ορνιθοπανίδας, τη βιοποικιλότητα που στηρίζει η παράκτια ζώνη, τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή και τις πιέσεις που ασκούν στον υγρότοπο, καθώς και τη σύνδεση του υγροτόπου Βουρκαρίου με την τοπική ιστορία και τον πολιτισμό. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, θα παρουσιασθεί η δράση των τοπικών συλλόγων για την προστασία του υγροτόπου και οι εκπαιδευτικοί θα κληθούν να επεξεργαστούν προτάσεις για την προστασία και τη διατήρησή του.

Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως και τη Τετάρτη 15/3/2017 ώρα 12:00 στον παρακάτω σύνδεσμο:

 https://goo.gl/forms/6ve9IVAd38UFJePI3

Για να δείτε το σχετικό έγγραφο πατήστεε εδώ.

 

Η Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Αλεξάνδρα Τσίγκου

 Posted by at 9:58 am

Sorry, the comment form is closed at this time.