Feb 072014
 

Εξαιρετικές εργασίες παρουσίασαν τα σχολεία της περιοχής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ecomobility 2013-2014»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από τριάντα πόλεις της χώρας μελέτησαν, ερεύνησαν και κατέγραψαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και οι συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους, συμμετέχοντας στη δράση του προγράμματος «Ecomobility 2013-2014», που  υλοποιείται εδώ και έντεκα χρόνια από τον Εθελοντικό Οργανισμό ECOCITY.

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου του Δήμου  Κοζάνης και του Γυμνασίου Αμυνταίου, συμμετείχαν στην παραπάνω δράση, και παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους σε ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, στο Κοβεντάρειο.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης Γιώργος Κάτανας,  εκπρόσωποι του Εθελοντικού Οργανισμού, καθηγητές, μαθητές και άνθρωποι της εκπαίδευσης.

Οι μαθητές ανέπτυξαν στις, πολύ δουλεμένες εργασίες τους, προβληματισμό για περιβαλλοντικά ζητήματα τις περιοχής, ενώ έκαναν τις δικές τους προτάσεις αλλά και σχόλια για  ζητήματα που αφορούν στην  κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, τους ποδηλατόδρομους, τη χρήση Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αλλά και την διευκόλυνση της κυκλοφορίας πεζών και ατόμων με αναπηρία.

Ο Δήμος Κοζάνης θα συνεχίσει να στέκεται αρωγός σε εκπαιδευτικά προγράμματα που έχουν σαν στόχο την ευαισθητοποίηση μαθητών, αλλά και μεγάλων μέσα από διαδικασίες δημόσιας παρουσίασης όπως η προχθεσινή, σε θέματα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Δείτε το βίντεο https://vimeo.com/86006969

1

 Posted by at 2:19 pm

Sorry, the comment form is closed at this time.