ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ A΄ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

   Η  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τη συνδρομή  των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή της Μαθητιάδας Πρώτης Σερρών, διοργανώνει στο πλαίσιο του προγράμματος “ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ”, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, βάση του νόμου 3794/2009, άρθρου 30, και των με αριθμ. πρωτ. 26495/Δ2/16-02-2016, 26498/Δ2/16-02-2016 και 28346/Δ2/18-02-2016  αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού την Τετάρτη 06 και Πέμπτη 07 Απριλίου 2016 στο χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (ΔΑΚ) Κοζάνης, με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων Δυτικής Μακεδονίας.

 

   Η διοργάνωση σκοπό έχει να διαχυθεί το εκπαιδευτικό μήνυμα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» σε όλους τους μαθητές/τριες της Περιφέρειάς μας, ώστε να ‘παιδευτούν’ στις αρχές του ‘ευ αγωνίζεσθαι’ και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

   Η εκδήλωση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μια «Μαθητική Ολυμπιάδα» καθώς είναι προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Περιλαμβάνει τη διεξαγωγή σχεδόν του συνόλου των Ολυμπιακών αθλημάτων ενώ παράλληλα διοργανώνονται πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις καθώς και δράσεις των Παραολυμπιακών αγώνων. Δίνεται επίσης η δυνατότητα βιωματικής εμπειρίας επισκεπτών και θεατών στα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα.

    Στη διοργάνωση μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές/τριες των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από τις τέσσερες Περιφερειακές Ενότητες Δυτικής Μακεδονίας.

   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε: 

Α) για οργανωτικά θέματα στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας τηλ.: 2461049964 - fax: 2461049962 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.,

Β) για θέματα συμμετοχής στον Υπεύθυνο της Ομάδας Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης τηλ.: 2461351280 - fax: 2461047206 και

Γ) για θέματα που αφορούν την ιστοσελίδα στον Υπεύθυνο Υποστήριξης Μηχανοργάνωσης  τηλ.: 2461022293 – fax: 2461023145 - e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Όροι συμμετοχής

1. Δικαίωμα συμμετοχής στο Αθλητικό μέρος - ατομικά αγωνίσματα έχει το τριάντα τοις εκατό (30%) των μαθητών/τριών των Γυμνασίων, ενώ στο Αθλητικό μέρος - ομαδικά αθλήματα, δεν υπάρχει περιορισμός ποσοστού μαθητών/τριών, αλλά κάθε Γυμνάσιο μπορεί να συμμετάσχει το πολύ σε δύο ομαδικά αθλήματα (μέχρι ένα ομαδικό άθλημα ανά φύλο). 

2. Από κάθε Γυμνάσιο μπορούν να συμμετάσχουν το πολύ δύο μαθητές/τριες σε κάθε ατομικό αγώνισμα και ο μέγιστος αριθμός των αγωνισμάτων που μπορεί να συμμετάσχει ένας μαθητής/τρια Γυμνασίου είναι δύο.

3. Στις υπόλοιπες δραστηριότητες μπορούν να συμμετάσχουν  μαθητές/τριες Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων από τις τέσσερες  Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

4. Δηλώσεις συμμετοχής των Σχολικών Μονάδων μπορούν να γίνουν στην ιστοσελίδα της Μαθητιάδας http://dmaked.pde.sch.gr/mathitiada, αφού γίνει πρώτα εγγραφή χρησιμοποιώντας το e-mail της Σχολικής Μονάδας.

5. Δηλώσεις συμμετοχής κάθε Σχολικής Μονάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλονται από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας http://dmaked.pde.sch.gr/mathitiada έως και 29 Φεβρουαρίου 2016

6. Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών/τριών κάθε Σχολικής Μονάδας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλονται από το Διευθυντή της Σχολικής Μονάδας στην ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας http://dmaked.pde.sch.gr/mathitiada έως και 07 Μαρτίου 2016.

7. Οι μαθητές/τριες – αθλητές/τριες υψηλού επιπέδου (με συμμετοχή σε τελική φάση Πανελλήνιου Πρωταθλήματος) ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να συμμετάσχουν στο αγώνισμα διάκρισής τους, μπορούν όμως να συμμετάσχουν σε οποιοδήποτε άλλο αγώνισμα.

8. Για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και όπου δεν είναι δυνατό κλήρωση.

Υποστήριξη Χρηστών

1ο ΚεΠληΝεΤ - Κοζάνη
24613 51196, 197

2ο ΚεΠληΝεΤ - Πτολεμαΐδα
24630 55644, 20366

_______________

helpdesk

ΤΠΕ, Δικτύου & Υπηρεσιών ΠΣΔ

8011180181

_______________

Υποστήριξη

8012008040

_______________

Σύνδεση

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Facebook Image

Ακολουθήστε μας στο twitter

Follow Us On Twitter - Image

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημέρωση

saferinternet

-----------------------

Καταγγελίες

safeline

-----------------------

Γραμμή Βοήθειας 

80011 80015

-----------------------

-----------------------

Υποστηρίζω

Θέματα Αναρτήσεων

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online