Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας στον 13ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό τεχνολογίας «F1 in Schools 2017»

Κουάλα Λουμπούρ, 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Ολοκληρώθηκε ο 13ος διεθνής διαγωνισμός τεχνολογίας  «F1 in Schools», ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις φυσικές επιστήμες, νέες τεχνολογίες, μηχανική και μαθηματικά (STEM Education).

Η ομάδα του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας διαγωνίστηκε με τις καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο και ολοκλήρωσε έναν πραγματικό άθλο, κατάφερε με ελάχιστους οικονομικούς πόρους έγκαιρα να ολοκληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα και να εκπροσωπηθεί με τρεις μαθητές στον παγκόσμιο τελικό.  Στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας ταξίδεψαν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας Γεώργιος Χατζηπαυλίδης, Επαμεινώνδας Σιδηρόπουλος και Αλέξανδρος Αγγέλου  με συνοδό τον  Χαράλαμπο Ζαραφίδη εκπαιδευτικό πληροφορικής που  υπηρετεί στο Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας.

Η  αποστολή πλαισιωμένη από τον μαθητή Λορέντζο Ρόσι και τον εκπαιδευτικό πληροφορικής Γεώργιο Καμπούρη,  του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας, μετά από πολύμηνη, μεθοδική προετοιμασία έχοντας εργαστεί περισσότερες από 500 ώρες εκτός σχολικού προγράμματος, Σαββατοκύριακα, αργίες καθώς και όλο το καλοκαίρι, κατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί κατά τον αρχικό σχεδιασμό: Να παραδοθούν έγκαιρα το σύνολο των  χαρτοφυλακίων του επιχειρηματικού σχεδίου, της τεχνικής τεκμηρίωσης και της στρατηγικής προσέγγισης της αγοράς (marketing & social media), να εξελίξουν τις ψηφιακές δεξιότητες τους (παραμετρικός 3D σχεδιασμός, CNC κοπή, 3D Εκτύπωση)  και να κατασκευάσουν τα δύο αγωνιστικά οχήματα.

Στην τελική φάση συμμετείχαν οι 51 καλύτερες διεθνείς ομάδες με 350 μαθητές  από 27 χώρες που κατάφεραν να διακριθούν στους εθνικούς διαγωνισμούς. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας σε συνεργασία με μαθητές από την Κύπρο κατατάχθηκαν στη μέση της τελική βαθμολογικής κατάταξης κατακτώντας την 27η θέση. Στις πρώτες θέσεις βρέθηκαν ομάδες από την Αυστραλία και τη Γερμανία.

Η φετινή διοργάνωση ήταν ο μεγαλύτερος τελικός που διεξήχθη ποτέ στην ιστορία αυτού του βραβευμένου εκπαιδευτικού διαγωνισμού, περισσότεροι 50 κριτές που βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του διαγωνισμού, συμμετείχαν στις επιτροπές αξιολόγησης και συντόνιζαν με εκπληκτικό τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων.  Μετά από τις τρεις επίπονες μέρες αγωνιστικών υποχρεώσεων, δόθηκε η δυνατότητα στις μαθητικές αποστολές να  περιηγηθούν τόσο στην πίστα, όσο και στα Pit-Lanes  της  Σεπάνγκ στην οποία  ήταν σε εξέλιξη η προετοιμασία των ομάδων της Formula 1 για το  Γκραν Πρι της Μαλαισίας.

Ο διαγωνισμός “F1 in Schools” προτρέπει τους μαθητές να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα  Formula 1. Πρέπει να σχεδιάσει και να κατασκευάσει με καινοτόμες τεχνικές υπό κλίμακα το ταχύτερο αυτοκίνητο Formula 1 του μέλλοντος. Ένα μοντέλο που προωθείται από έναν κύλινδρο πεπιεσμένου διοξειδίου, ακολουθεί σαφείς τεχνικούς περιορισμούς και καλύπτει τα 20 μέτρα της πίστας σχεδόν σε 1 δευτερόλεπτο. Στον Παγκόσμιο Τελικό, κάθε ομάδα, υποχρεώνεται να μεταφέρει και να εγκαταστήσει ένα εκθεσιακό περίπτερο, να παραδώσει τα δύο όμοια αυτοκίνητα που κατασκεύασε, την τεκμηρίωση για την επιχειρηματική προσέγγιση, το μάρκετινκ που εφαρμόστηκε και τον τεχνικό σχεδιασμό. Εκτός από τις επιδόσεις των οχημάτων και των ανακλαστικών των «οδηγών» για τη διαμόρφωση της τελικής κατάταξης οι ομάδες εξετάζονται και βαθμολογούνται από διάφορες επιτροπές για τις σχεδιαστικές επιλογές, για το εκθεσιακό περίπτερο, τα οχήματα, τις καινοτομίες και τις συνεργασίες που ανέπτυξαν.

Ο πρόεδρος της διοργάνωσης Άντριου Ντένφορντ συνεχάρη όλες τις αποστολές και δήλωσε ότι το «F1 in Schools STEM Challenge» έχει εμπνεύσει ένα πάθος για την Μηχανική σε γενιές μαθητών, με πολλούς από τους «αποφοίτους» να ακολουθούν σταδιοδρομίες σχετικές με την Formula 1 όπως και με εταιρείες που συνδέονται με το άθλημα.

Η όλη προετοιμασία της ομάδας στηρίχθηκε από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πτολεμαΐδας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης. Είναι η 6η φορά που μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου της Πτολεμαΐδας με την υποστήριξη του Κε.Πλη.Νε.Τ. καταφέρνουν να διακριθούν σε εθνικό επίπεδο και να συμμετέχουν σε τελική φάση διεθνών διαγωνισμών πάνω σε τεχνολογίες αιχμής.

Το όλο εγχείρημα θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί, χωρίς την οικονομική στήριξη των φορέων και των επιχειρήσεων που ανταποκρίθηκαν:

Δήμος Εορδαίας

Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου

Σ. Μεντεκίδη Α.Ε.  - Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΔΙΟΣ»

Δεληγιαννίδου Α. & Ιωσηφίδου Σ.  - Οικοδομικές Επιχειρήσεις

Σύλλογος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας

Λάτσιος  Στέργιο & Σια Ο.Ε. - Βιοτεχνία Παγωτών

Στέλιος Βίττης - Θέρμανση Ψύξη Κλιματισμός

Καμπούρης Παναγιώτης - Καφέ «ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ»

Κουσίδης Τηλέμαχος & ΣΙΑ Ο.Ε. - Ηλεκτρολογικό Υλικό

Κούντης Ιωάννης - Μηχανουργείο

Σαμαράς Γεώργιος & Σαρίδης Απόστολος - «Laser Art»

Ομάδα μαθητών του Μουσικού Σχολείου και του Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας στον παγκόσμιο τελικό F1inSchools στην Κουάλα Λουμπούρ

Αθήνα, 28-30 Απριλίου 2017.

Άλλη μια μεγάλη διάκριση επιτεύχθηκε από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας στο διαγωνισμό F1 in Schools. Οι πέντε μαθητές ύστερα από μήνες σκληρής προετοιμασίας με την υποστήριξη του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας, προκρίθηκαν στον παγκόσμιο τελικό που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας σε συνεργασία με ομάδα του εξωτερικού.

Η ομάδα P.D.T. εκπροσώπησε άξια την Δυτική Μακεδονία, κατακτώντας τη 2η θέση μεταξύ των δημοσίων σχολείων στην Ελλάδα και την 6η στη γενική κατάταξη στα πλαίσια του διεθνή διαγωνισμού τεχνολογίας «F1 In Schools 2017». Της απενεμήθη το βραβείο «Καλύτερης Μηχανικής Κατασκευής» και κατατάχθηκε ως η πιο δυνατή ομάδα βόρεια της Αθήνας.

Περισσότερα...

3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας

Στα πλαίσια του 3ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με τίτλο «Οχήματα και μεταφορές του αύριο», ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, θα πραγματοποιηθεί ο 3ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Δυτικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας. Με το διαγωνισμό δίνεται η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να έλθουν σε επαφή με τον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής, και με την ενασχόλησή τους να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες.

Στο φετινό διαγωνισμό θα συμμετέχουν 15 ομάδες μαθητών Δημοτικών σχολείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι τρεις πρώτες ομάδες που θα διακριθούν  θα συμμετάσχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου ΓΕΛ Κοζάνης (επί της οδού Ευτέρπης και Μουσών).

Περισσότερα...

3η Ανακοίνωση 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Νέο-Οδηγίες Υποβολής Εργασιών στο 11ο Συνέδριο

Στο συνέδριο μπορούν να υποβληθούν τέσσερις κατηγορίες εργασιών:

  • Ερευνητικές εργασίες 8 – 10 σελίδες
  • Σύντομες ανακοινώσεις  4 – 6 σελίδες
  • Εργαστηριακές παρουσιάσεις 2 – 4 σελίδες
  • Εκπαιδευτικά Σενάρια Επιμόρφωσης Β Επιπέδου Πληροφορικών 2 – 4 σελίδες

Όλες οι εργασίες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες, δηλαδή να μην έχουν δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίου ή περιοδικό.

Οι εργασίες θα υποβληθούν σε τυφλό σύστημα κρίσης από δύο κριτές. Σε περίπτωση απόκλισης των κρίσεων θα πραγματοποιηθεί και τρίτη κρίση από μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου.

Περισσότερα...

1η Ανακοίνωση 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Στερεάς Ελλάδας διοργανώνουν σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική με έδρα τη Λαμία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής με έδρα τη Λαμία (Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας) και το Τμήμα Μηχανικών Αυτοματισμού με έδρα τη Χαλκίδα (Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας) το

11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα:

«Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση –

Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις»

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 5 έως 7 Μαΐου 2017 

στην πόλη της Χαλκίδας.

Περισσότερα...

Υποστήριξη Χρηστών

1ο ΚεΠληΝεΤ - Κοζάνη
24613 51196, 197

2ο ΚεΠληΝεΤ - Πτολεμαΐδα
24630 55644, 20366

_______________

helpdesk

ΤΠΕ, Δικτύου & Υπηρεσιών ΠΣΔ

8011180181

_______________

Υποστήριξη

8012008040

_______________

Σύνδεση

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Facebook Image

Ακολουθήστε μας στο twitter

Follow Us On Twitter - Image

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημέρωση

saferinternet

-----------------------

Καταγγελίες

safeline

-----------------------

Γραμμή Βοήθειας 

80011 80015

-----------------------

-----------------------

Υποστηρίζω

Θέματα Αναρτήσεων

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2 επισκέπτες και κανένα μέλος

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online