ΠΡΟΣΟΧΗ !

Δεν θα πρέπει να συμπληρώσετε τον κωδικό πρόσβασης (password)  σε σελίδα που προσποιείται σελίδα του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Με αφορμή μηνύματα που στάλθηκαν σε χρήστες του ΠΣΔ τα οποία οδηγούν σε ιστοσελίδα που προσποιείται σελίδα του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και στα οποία καλούνται οι χρήστες  να απαντήσουν με το όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης, σας  ενημερώνουμε ότι τα μηνύματα αυτά είναι παραπλανητικά. Η διεύθυνση αποστολής, που δεν είναι Διεύθυνση του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου ,έχει σκοπό να σας παγιδεύσει για  να δώσετε  τα στοιχεία πρόσβασης που διαθέτετε. 

 

Αν έχετε ήδη συμπληρώσει τον κωδικό πρόσβασης σας στην σελίδα  αυτή, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσετε  σε αλλαγή από το http://www.sch.gr/password θέτοντας νέο κωδικό

Ποτέ δεν απαντάμε σε e-mails ή ύποπτους δικτυακούς τόπους που μας ζητούν τον κωδικό πρόσβασης μας.

Θα πρέπει  να συμπληρώνετε τον κωδικό πρόσβαση σας που έχετε από το ΠΣΔ, μόνο στους επίσημους (πιστοποιημένους)  ιστοτόπους  του ΠΣΔ .

Οι ιστόποποι αυτοί έχουν  διεύθυνση ιστοσελίδων (URL) της μορφής .sch.gr και  διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό  ασφάλειας SSL.

To πιστοποιητικό SSL επιβεβαιώνεται με σήμανση το εικονίδιο του λουκέτου στη γραμμή διευθύνσεων του φυλομετρητή σας (Internet Explorer, Mozilla, Crome, Opera) .

Σημειώνουμε τα ακόλουθα σημεία τα οποία καλό είναι τα έχετε υπόψη σας γενικά σε σχέση με την χρήση των κωδικών πρόσβασης σας σε υπηρεσίες του ΠΣΔ αλλά και γενικότερα σε κάθε υπηρεσία που παρέχετε μέσω του διαδικτύου:

 • Κανένας οργανισμός (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, τράπεζα ή οργανισμός) δεν θα  στείλει μήνυμα αλληλογραφίας με το οποίο ζητά από τους χρήστες του να κοινοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης.
 • Όταν λαμβάνετε email από τράπεζες, να είστε πολύ καχύποπτοι. Καμία τράπεζα δεν θα έστελνε ποτέ ένα μήνυμα προσκαλώντας τους πελάτες της να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε κάποια ιστοσελίδαή να απαντήσουν με e-mail δίνοντας τα στοιχεία πρόσβασης  τους σε υπηρεσίες της τράπεζας.
 • Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε τις ενέργειες που σας προτείνουν  τα παραπλανητικά αυτά μηνύματα αλληλογραφίας.
 • Να είστε πολύ προσεκτικοί με τέτοια μηνύματα, τα οποία εντάσσονται στη λογική των παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing.
 • Δεν θα πρέπει να αναγράφετε τον κωδικό πρόσβασης σας στο ΠΣΔ παρά μόνο σε δικτυακούς τόπους του sch.gr, όπως

v  Η δικτυακή πύλη του ΠΣΔ : http://www.sch.gr

v  webmail.sch.gr:  http://webmail.sch.gr

v  Ιστολόγια:  http://blogs.sch.gr

v  Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του ΥΠΔΒΜΘ:  http://www.e-yliko.gr

v  Κεντρικά συστήματα πιστοποίησης του ΠΣΔ   https://sso.sch.gr  

 • Αν σας ζητείται κωδικός πρόσβασης σας  (password) στο ΠΣΔ από άλλο δικτυακό τόπο, εκτός από τους προαναφερόμενους δεν θα πρέπει να τον δώσετε.

Αν και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο εφαρμόζει πολιτική προστασίας από την ενοχλητική αλληλογραφία (Spam) υπάρχουν περιπτώσεις μηνυμάτων που καταφέρνουν να παρακάμψουν τα φίλτρα προστασίας και να φτάσουν στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.

Γενικότερα σας συνιστούμε να:

 • Διαγράφετε τα άχρηστα μηνύματα e-mail χωρίς να τα ανοίγετε.
 • Μην απαντάτε ποτέ σε παραπλανητικά  μηνύματα και γενικά μηνύματα spam.
 • Σκεφθείτε προσεκτικά πριν ανοίξετε συνημμένα αρχεία και πριν κάνετε κλικ σε συνδέσμους που περιέχονται σε μηνύματα e-mail ή άμεσα μηνύματα
 • Μην προωθείτε αλυσιδωτά μηνύματα e-mail
 • Μην αγοράζετε τίποτε και μην συνεισφέρετε σε εράνους που προωθούνται μέσω μηνυμάτων spam

Για την προστασία σας από πιθανή εξαπάτηση σας προτρέπουμε να εφαρμόζετε τα παρακάτω:

 • Όταν λαμβάνετε μηνύματα αλληλογραφίας θα πρέπει να  είστε πολύ προσεκτικοί:

v  Εξετάσετε προσεκτικά το περιεχόμενο τους ακόμη και αν φαίνεται να προέρχονται από γνωστούς αποστολείς.

v  Ελέγχετε αν στο κείμενο υπάρχουν ορθογραφικά ή συντακτικά σφάλματα.  Κάτι τέτοιο θα πρέπει να σας βάζει σε υποψίες για την εγκυρότητα του μηνύματος.

v  Προσοχή στους συνδέσμους που σας υποδεικνύει να ακολουθήσετε κάποιο μήνυμα. Κάποιοι σύνδεσμοι μπορεί να οδηγήσουν στην εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει θέματα ασφαλείας με τον υπολογιστή σας ή τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

 • Μην ακολουθείτε υπερσυνδέσμους (hyperlinks) από e-mail ή ιστοσελίδες, αλλά πάντα να πληκτρολογείτε τις διευθύνσεις που σας ζητούν να επισκεφθείτε. Επίσης προσθέστε τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείτε συχνά στα bookmarks / Favorites του προγράμματος πλοήγησης που χρησιμοποιείτε.
 • Θα ήταν καλό να ελέγχετε την γραμμή κατάστασης (status bar) του προγράμματος πλοήγησης για να βλέπετε την διεύθυνση που θα επισκεφθείτε αν ακολουθήσετε τον σύνδεσμο.

v  Αν δεν είναι ορατή η γραμμής κατάστασης, στον internet explorer για την εμφάνιση της δείτε το άρθρο  http://support.microsoft.com/kb/330216

 • Διατηρείτε το πρόγραμμα πλοήγησης ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla, Opera, MAC Safari κ.α.) που χρησιμοποιείτε ενημερωμένο (καλό είναι να έχετε πάντα την τελευταία σταθερή έκδοση) γιατί ενδεχομένως παλαιότερες εκδόσεις να είναι ευάλωτες σε προσπάθειες παραπλάνησης, πχ με ψεύτικες διευθύνσεις ιστοσελίδων (spoofed URLs).
 • Εγκαταστήστε ένα πρόγραμμα που σας ενημερώνει για ιστοσελίδες που περιέχουν περιεχόμενο που έχει ήδη αναφερθεί ως απειλή phishing,  ή χρησιμοποιείτε πρόγραμμα πλοήγησης ιστοσελίδων που έχουν φίλτρα anti-phishing.

Με την ευκαιρία επίσης, επισημαίνουμε την ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δίνετε σε θέματα που αφορούν τον «Κωδικό Πρόσβασης (Password)».

 • Ο προσωπικός σας «Κωδικός Πρόσβασης (Password)» διασφαλίζει την αποκλειστική και νόμιμη χρήση των υπηρεσιών που σας παρέχει το Π.Σ.Δ. Για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να τον γνωστοποιείτε σε τρίτους. Επισημαίνεται ότι η χρήση του Λογαριασμού από τρίτους εγκυμονεί κινδύνους, καθώς οι ηλεκτρονικές δραστηριότητες του Λογαριασμού σας συνδέονται πάντα με εσάς, τον επίσημο κάτοχο, ως φυσικό πρόσωπο.
 • Για μεγαλύτερη ασφάλεια, θα πρέπει να αλλάζετε τον «Κωδικό Πρόσβασης (Password)» σας σε τακτά χρονικά διαστήματα.
 • Ο μόνος επίσημος τρόπος αλλαγής password είναι για την Αλλαγή κωδικού πρόσβασης είναι ο http://www.sch.gr/password  ο οποίος ανακατευθύνεται στο https://register.sch.gr/password/change_password
 • Κάθε άλλο URL αλλαγής password θα πρέπει να θεωρείται ύποπτο και να μην γίνεται αποδεκτό.

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. 

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

-------------------------------------------------------------------

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Tηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υποστήριξη Χρηστών

1ο ΚεΠληΝεΤ - Κοζάνη
24613 51196, 197

2ο ΚεΠληΝεΤ - Πτολεμαΐδα
24630 55644, 20366

_______________

helpdesk

ΤΠΕ, Δικτύου & Υπηρεσιών ΠΣΔ

8011180181

_______________

Υποστήριξη

8012008040

_______________

Σύνδεση

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Facebook Image

Ακολουθήστε μας στο twitter

Follow Us On Twitter - Image

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημέρωση

saferinternet

-----------------------

Καταγγελίες

safeline

-----------------------

Γραμμή Βοήθειας 

80011 80015

-----------------------

-----------------------

Υποστηρίζω

Θέματα Αναρτήσεων

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online