Τετάρτη 23 & Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016
3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας

Ώρα: 17:30-20:00

Πληροφορίες: http://plinetptol.sch.gr/tiki-seminars  Χάρτης πρόσβασης: http://goo.gl/hbCdvG 

Λόγω των περιορισμένων θέσεων απαιτείται εγγραφή στο:

goo.gl/forms/1VFtT6NAzFlnGjod2

Πρόγραμμα

Προσέλευση 17:30-18:00

Νικόλαος Χατζόπουλος, Διευθυντής του Τμήματος Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων "Ακαδημία Πλάτωνα" στην Τάμπα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ιδρυτής και οργανωτής του συνεδρίου "Superior Tech for Teachers" και του Innovation Hub "ihubUSA" που είναι μία θερμοκοιτίδα στήριξης νεoφυών EdTech επιχειρήσεων στις ΗΠΑ:

 • Εκπαιδευτικά εργαλεία τεχνολογίας στους τομείς των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας, καθώς και ρομποτικής και προγραμματισμού για εκπαιδευτικούς Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
 • Δωρεάν εργαλεία εικονικής πραγματικότητας και επαυξημένης πραγματικότητας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεθόδους διδασκαλίας μαθηματικών, γλώσσας, ιστορίας, και γεωγραφίας.
 • Δωρεάν, καθώς και φθηνά εργαλεία προγραμματισμού και ρομποτικής, τα οποία είναι πολύ εύκολα στην χρήση και λειτουργία τους, και μπορούν να μετατρέψουν οποιοδήποτε μάθημα σε μία ευχάριστη μαθητική εμπειρία.
 • Όλοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν EdTech εργαλεία και εφαρμογές εντελώς δωρεάν. 18:00-19:30

Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Εκπαιδευτικός πληροφορικής, Τεχνικός υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας:

 • Πιλοτική δράση της ευρυζωνική διασύνδεση όλων των Δημοτικών και όλων των μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Πτολεμαΐδας που δεν ήταν συνδεμένα με το δίκτυο οπτικών ινών, καθώς και των Γυμνασίων του Ανατολικού και της Αναρράχης του Δήμου Εορδαίας με ταχύτητες 50 έως 100 Mbps αξιοποιώντας την τεχνολογία AirMax.
 • Παρουσίαση της αποδοχής καθώς και της δυνατότητας πρόσβασης μαθητών και εκπαιδευτικών στην τεχνολογία Linux LTSP στο Δήμο Εορδαίας. Αυτή η ανοικτή τεχνολογία διευκολύνει εξαιρετικά τη διαχείριση του εργαστηρίου πληροφορικής, κάνει δυνατή την εκτέλεση σύγχρονου λογισμικού σε παλιούς υπολογιστές, προσφέρει εργαλεία διαχείρισης τάξης, αυτοματοποιημένης εγκατάστασης εκπαιδευτικού λογισμικού. 19:40-20:00

Συνδιοργάνωση

 • Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (Κε.Πλη.Νε.Τ.) Πτολεμαΐδας
 • Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) - Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας
 • Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας

Στοιχεία Επικοινωνίας

 • Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Τηλ. 2463020366
 • Νεκτάριος Γκέκας, Τηλ. 2463055644

Σχετικά

Πληροφορίες για τους εισηγητές

Νικόλαος Χατζόπουλος, είναι διευθυντής του τμήματος Τεχνολογίας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης των εκπαιδευτηρίων "Ακαδημία Πλάτωνα" στην Τάμπα των Ηνωμένων Πολιτειών. Είναι ο ιδρυτής και οργανωτής του συνεδρίου "Supperior Tech for Teachers", της θερμοκοιτίδας στήριξης νεώφυων EdTech επιχειρήσεων, Innovation Hub "ihubUSA" και του EdCamp Tampa Bay. Έχει ειδικευτεί στη χρησιμοποίηση νέων τεχνολογιών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εξειδικεύεται στους τομείς των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας, επαυξημένης πραγματικότητας, δημιουργίας ψηφιακού υλικού, καθώς και ρομποτικής και προγραμματισμού για εκπαιδευτικούς Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Είναι κάτοχος Bachelor’s και Masters πτυχίων από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και διδάσκει στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση εδώ και αρκετά χρόνια. Άρθρα του έχουν εκδοθεί σε ιστοσελίδες και περιοδικά πληροφορικής και εκπαίδευσης στην Αμερική. Έχει παρουσιάσει σεμινάρια και διαλέξεις σε συνέδρια των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά.


Χαράλαμπος Ζαραφίδης, υπηρετεί είκοσι ένα χρόνια ως εκπαιδευτικός πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι τεχνικός υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας. Διαθέτει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης (MSc) στην Εφαρμοσμένη Πληροφορική. Έχει διοργανώσει μεγάλο αριθμό δωρεάν εργαστηρίων τεχνολογίας (Hydrobots) και εκπαιδευτικής ρομποτικής (Lego Mindstorms). Συμμετείχε ως προπονητής στους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς τεχνολογίας F1inSchool και εκπαιδευτικής ρομποτικής (FLL και WRO) με ομάδες μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Επίσης έλαβε μέρος ως προπονητής στις διεθνείς μαθητικές ολυμπιάδες (World Robot Olympiad), WRO-2009 Ποχάνκ Ν. Κορέα, WRO-2010 Μανίλα Φιλιππίνες, WRO-2011 Αμπού Ντάμπι Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, WRO-2012 Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία, WRO-2014 Σότσι Ρωσία. Τα δυο τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στην προώθηση της ευρυζωνικότητας καθώς και της τεχνολογίας LTSP σε σχολικές μονάδες της περιοχής ευθύνης του.

Υποστήριξη Χρηστών

1ο ΚεΠληΝεΤ - Κοζάνη
24613 51196, 197

2ο ΚεΠληΝεΤ - Πτολεμαΐδα
24630 55644, 20366

_______________

helpdesk

ΤΠΕ, Δικτύου & Υπηρεσιών ΠΣΔ

8011180181

_______________

Υποστήριξη

8012008040

_______________

Σύνδεση

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Facebook Image

Ακολουθήστε μας στο twitter

Follow Us On Twitter - Image

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ενημέρωση

saferinternet

-----------------------

Καταγγελίες

safeline

-----------------------

Γραμμή Βοήθειας 

80011 80015

-----------------------

-----------------------

Υποστηρίζω

Θέματα Αναρτήσεων

Επισκέπτες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 6 επισκέπτες και κανένα μέλος

cpr certification online
cpr certification onlinecpr certification onlinecpr certification online
CPR certification onlineCPR certification onlineCPR certification online